Tiedättekö miksi Suomi on mun mielestäni oikeastaan kaikista kivoin paikka asua? Meillä on vuodenajat. En hihku onnesta kun sataa vettä kaatamalla, mutta kyllä tämänkin kauden taas kestää kun on tulossa pian ihana talvi. Ihana siksi, että pääsee taas laskettelemaan ja hiihtämään. Oon hiihdosta ihan innoissani, vaikka myönnän, että oon varmaan vielä yks maailman ja koko universumin surkeimmista hiihtäjistä. Laskettelu on mulle enemmänkin tuttu laji ja siinä oon ainakin omasta mielestäni ihan hyväkin, mutta hiihto on vähän eri juttu. Veli ainakin nauraa aina kun räpiköin niiden suksien päällä ja samaan aikaan kun se vetää kolme kierrosta ympäri radan, mulla menee hätäisesti yksi. Täytyy siis selvästi vähän vielä treenata sitä lajia ;)

Noo, ehkä vähän nyt yritin saada itseni kuulostamaan huonommalta kun olenkaan. Ehkä oon kuitenkin edes hiukka parempi hiihtäjä kuin mitä tosta edellisestä sai selkoa. Jos en yhtään pysyisi suksien päällä, niin tuskin sinne palaisin aina uudestaan, vai mitä olette mieltä? Tuskin jaksaisin yhtään yrittää. En oo kuitenkaan hiihtoon panostanut ihan kauheasti, vaan oon tehnyt sitä omien taitojen ja ajan mukaan. Toissa vuonna kun sain sukset, hiihtelin niiden päällä suht ahkerasti. Viime vuonna selkä oli huonona ja se harrastus jäi ihan kokonaan. En muista oliko edes lunta? Muistatteko te? En muista nähneeni kuin mustan maan ja harmaan talven, eikä siinä hiihdelty muualla kuin rännässä ja viimassa. Ehkä siis siitä johtui, että en ollut kertaakaan ladulla. Ehkä johtui myös siitä, että katosin joulukuun ajaksi lämpöön Thaimaahan. Hihiih. 

393321_3088021519871_700969544_n

surffi

Älkää ihmetelkö kuvaa, kaverin kasvot ei oo kadonnut aaltoihin, se on vaan mun ”hieno” muokkaus ;)

Tuo otsikko ”samalla viikolla hiihtoa ja surffausta” viittaa siihen, että olen lähtenyt parina viime vuonna Suomen pakkasia pakoon Aasiaan. Se on muuten aina yhtä erikoista, kun lähtee Suomen hiihtokeleistä/harmaudesta ja perillä sua odottaa hullu helle ja tropiikki. Astut koneessa pitkän istumisen jälkeen ulkoilmaan ja vastassa on jotain ihan muuta. Ihana lämmin ilma ja tropiikin tuoksu. Viime vuonna tosiaan se Thaimaa ja sitä edellisellä reissulla olin Balilla, josta nämäkin kuvat ovat. Siellä ei kyllä takuuvarmasti hiihdetty. Harjoiteltiin surffausta niin, että meni vettä nenään ja jalat oli muussia laudan päällä taiteilusta. :D

Miten musta tuntuu, että hiihto on sellainen vähän ei niin cool laji ja surffaus taas niin super coolia, että siitä pitäisi huudella ympäriinsä joka nurkassa? Vai olenko ihan väärässä? ;)

399872_3088023039909_239957046_nMutta mihin tää mun juttu nyt sitten liittyi, kun puhun hihtämisestä ja surffailusta? Sadetta ikkunasta katsoessa yritän motivoida itseäni liikkumaan ja täytyy myöntää, että se tuntuu juuri tänään todella vaikealta. Lenkkeily ei ole rehellisesti sanoen ihan ykkösenä mielessä, ei ollut eilenkään. Motivoidakseni itseäni unelmoimalla, yritän keksiä mitä tekisi talvella ja mitä kivaa matkaa saisin järkättyä alkuvuodelle piristämään alkavaa vuotta. Talvella on tarkoitus hiihtää paljon, ehkä lasketella myös jossain päin maailmaa. Tahtoisin myös kovasti jonkun pidemmän reissun surffaamaan, syömään hyvin ja nauttimaan auringosta. Bali ei ollut mun lempparini kohteena, mutta Aasian suunnille meinasin kyllä muutoin suunnata. Kolme viikkoa jossain tai ehkä jopa pidempään. Ehkä jopa useampi kuukausi, jos oikein repäisen ;)

Mihin itse lähtisit tänä vuonna? Onko jotain suosituksia kohteesta? Thaimaasta oon tykännyt, joten Vietnam siinä lähistöllä kiinnostaa myös. Muistakin kohteista kuulen mielelläni teidän kokemuksianne. Missä sulle on tullut hyvä mieli ja mistä paikasta jäi sellainen olo, että menisit heti uudestaan? Surffaus ei itseasiassa ole mulle se tärkein asia, vaan se, että saan joka päivä hyvää ruokaa ja saan elää kauniissa ympäristössä nauttien jokaisesta päivästä. :)

Unelmien täyteistä maanantaita! Ehkä niiden avulla selvitään harmaudesta yli ja pian onkin jo taas kirkasta ja valoisaa! <3

10 kommenttia artikkeliin ”Surffausta ja hiihtoa samalla viikolla!

 1. Vietnam sanoo:

  Nimerkistä jo arvaat, että minne itse ainakin suuntaan tänäkin talvena. Pidän thaimaasta, mutta kaikkein eniten on menettänyt sydämeni vietnamille (tähän iso sydän) ja kaikkeen mitä siellä on. Ihmiset, ruoka, hyvä olo joka siellä valtaa minut. Suosittelen kokeilemaan.

  Miehesikö kanssa lähtisit? Romanttinen reissu johon mahtuu paljon matkailua ja kiertelyä ympäri aasiaa kuulostaisi ihanalta ja pääsisit vähän muihin maisemiin. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, olet nyt sen tarpeessa! Toivottavasti löydät ihanan kohteen ja pääset varaamaan matkaa. Se on jo iso osa matkaa, kun suunnittelee sitä!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Ah, ehkäpä tosiaan pitää suunnata Vietnamiin ;) Siellä on kyllä varmasti todella ihanaa, kun sitä niin monet kehuu. Miehen kanssa ollaan lähdössä, romanttinen reissu ei olisi pahitteeksi ja hänelle kelpaa mikä vain paikka missä on mukavaa olla ja on hyvää ruokaa. Olen tosiaan pienen loman tarpeessa, ehkä vähän pidemmäkin. Kappas kun oletkin huomannut, olen selvästi kirjottanut jo vähän liikaakin negatiivisia juttuja. Toivotaan, että jatkossa vähän iloisempia :)

   Kiitos kommentista :)

   Tykkää

 2. Hanna sanoo:

  Voi! Rakastan Aasiaa. Olen ollut Thaimaassa ja Intiassa ja Malesiassa. Häämatkakohteeksi olen miettinyt Balia. Miksi et tykännyt siitä? Tänä talvena en itse pääse Eurooppaa kauemmas reissuun,,kun tuli koko kesä vietettyä Jenkkilässä. Kiva manner sekin. Mä ymmärrän tuon sun suhteen hiihtoon. Oon aina osannut lasketella, niin suksilla kuin laudallakin, hiihtämään olin onneton. Pari vuotta sitten päätin opetella hiihtämään. Ostin hyvät sukset ja kävimme mieheni kanssa koko joululoman ajan joka päivä hiihtämässä. Videoimme mun hiihtotyyliä ja analysoimme sitä ja opin oikeasti mielestäni kohtuullisen tekniikan. Nyt tykkään siitä älyttömästi ja toivon, että lunta löytyy tänä vuonna täältä eteläisestä Suomestakin. Ja juokseminen tuolla harmaassa, kosteassa syysilmassa ei ole herkkua. Usein kuitenkin lähteminen on kaikkein vaikeinta. Sään unohtaa kummasti, jos lenkki kulkee!

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Moi Hanna :)

   Jos menette Balille, niin kannattaa mennä sinne vähän paremmille ja kalliimmille alueille. Tai ainakin itse sain vähän sellaisen kuvan kun siellä sen pari viikkoa vietin. Se on aika täyteen ahdettu aussi nuoria, jotka juhlii ja rellestää, ei siis mikään mun unelmakohteeni rentoiluun ja maisemista nauttimiseen. Tätä tosin eniten oli Kuta beachilla ja sen ympäristössä, muualla oli kauniimpaa. Ruoka ei siellä ollut missään omaan makuuni hyvää, siksi varmaan suurin pettymys. Taidan olla vähän liian riippuvainen hyvästä ruoasta :D Ehkä kuitenkin teette omat päätelmänne kun käytte kohteessa, kaikilla meillä taitaa olla oma makumme :)

   Hiihto on niiiin ihanaa! Kunpa pääsisi jo pian. Ainakin mökillä oli jo Keski-Suomessa tullut lunta eilen, ehkä se on pian täälläkin :D

   Tykkää

 3. Tuuli sanoo:

  LAOS! Se on ihanin maa missä oon ehkä ikinä ollut. Niin kaunista, hyvää ruokaa, halpaa ja ihania ihmisiä. Laosista ei meno enää renommaksi muutu, siellä kaikki on niin letkeitä ja ystävällisiä. Myös Vietnamia ja Kambodzaa voin varauksetta suositella, etenkin Etelä-Kambodzan paratiisisaaret on rantalomalaisen unelma, Thaimaan rannat potenssiin sata, hihi! ;) Ja itse ajattelin suunnata kevätloskaa pakoon Sri Lankalle, eli Aasia mielessä täälläkin! Ja onhan noita paikkoja, valinnan vaikeus tulee kun alkaa pohtimaan, että mihin kaikkialle sitä pitäisi pienen elämänsä aikana ennättää. Mutta mukavia suunnitteluhetkiä, se on parasta kun on jotain mitä odottaa! <3

  http://annatuulenkuljettaa.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. marissa sanoo:

   Kiitos Tuuli!! Laos kuulostaa houkuttelevalta. Heti näytin miehelleni (jonka muuten taidat ehkä tuntea, tunnisti sun nimesi täältä kun kirjoitn sulle kommenttia ja näki sähköpostisi ;)) ja hänkin sanoi, että näyttää hyvältä suunnitelmata. Mietin, että jos menisi alkuun Vietnamiin ja siitä sitten Laosiin, tai mihin sinne suunnilla tahtookin mennä. Onhan siellä useita paikkoja ja reppu selkään vaan ja etsimään kauniita maisemia. Kiitos vinkistä :)

   Suunnnittelu on ihanaa. Saa unohtamaan nämä räntäsateet :D

   Tykkää

 4. Ooh, surffikuume nousee tällaisista kuvista, vaikka ensin pitäisi tosta talvesta, lumilautailusta ja mainitsemastasi hiihdosta päästä yli. Hiihtäminen on tasan yhtä coolia kuin surffaaminen, kun siihen vaan asennoituu oikein! ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hihi, musta tuleekin siis ensi talvena cooli hiihtäjä ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: