Heiiii te siellä, olin ihan kokonaan unohtanut tämän herkun! Eräänä kylmänä ja viimaisena iltana nimittäin keksittiin ilahduttaa itseämme tälläisellä hauskalla munakkaalla. Mausta tuli vähän liiankin hyvä ja aloin heti miettimään, että miksen muista käyttää kananmunia useammin. Miksi ihmeessä olen ne unohtanut? Halpaa ja hyvää ruokaa, eikä vie paljoakaan aikaa saada tälläinen gourmee elämys eteensä lautaselle. Tähänkin lautasellani ilmestyvään monsteriin kului aikaa maksimissaan kymmenen minuuttia, jos lähellekään. Eniten aikaa meni siivoiluun. Sottapyttyjä kun ollaan.

IMG_6127

Monsteri munakas (2:lle) 

muna 5 kpl

maitoa 5 rkl

pinaattia

suola + pippuri

Täyte:

avokado

raejuusto 200 gr

tomaattia

paprikamauste, pippuri + herbamare

IMG_6102 IMG_6106 IMG_6111 IMG_6117

Vai pitäisikö tätä sanoa omeletiksi? Munakas kuulosti monsterin kanssa kivemmalta, joten se on nyt sellainen tällä kertaa, sanoi kuka mitä tahansa. Niih. Eihän sentään aina tarvitse sanat mennä ihan oikein yksiin, sama sisältö ruoassa kuitenkin, eli niitä kananmunia, joita jokainen itseään kunnioittava treenipimu vetää kaksin käsin, eikös vaan ;)

Munakas on tehty niin, että pinaatit laitettiin ensin pienen rasvamäärän ja veden kanssa pannulle hautumaan. Hetki tämän jälkeen mukaan heitettiin kipossa vispattu kananmuna-maitoseos. Paisto miedolla lämmöllä ja suht pitkään. Rauhakseen saa antaa sen hautua siinä ja laittaa vaikka kannen päälle jotta pintakin kypsyy nopeasti. Tätä ei siis tarvitse kääntää mitenkään, vaan riittää että antaa hiljaa kypsyä pintaan saakka. Me laitettiin päälle vielä muutama jämä juustosta, joka näytti kaapissa jo ihan rupsahtaneelta, mutta paistettuna mastui tosi hyvältä. Tapana heitellä joukkoon aina se mitä kaapeista löytyy, sopi se mukaan tai ei.

Avokado-raejuustomössö on mun lemppariani ja sitä laitan mihin tahansa. Syön sitä salaa kaikkien ruokien korvikkeena ja voisin elää sillä koko loppuelämäni. Se sopi tosi hyvin myös lämpimän omeletin väliin (okei, sellainen se taitaa olla :) ) ja raikasti makua tomaatin kanssa. Namnam!

IMG_6120

Monsteri toivottaa maukkaita iltapala- ja aamuhetkiä! ;)

2 kommenttia artikkeliin ”Terveellinen munakas!

 1. memmi sanoo:

  Yks munakkaiden suosija ilmottautuu! Maailman helpointa ja edullisinta ja vieläpä hyvää ruokaa. Juurikin avokado kaverinaan etityisesti, nam. Teinpä tuossa viikonloppuna myös sellasen, että kuullottelin ensin bataattia ja kasviksia pannulla ja paistoin lihan, sen jälkeen heitin ne piirakkavuokaan ja päälle kaadoin maustetun munamaitoseoksen. Ja päälle mozzarellaa, kun muuta juustoa ei löytynyt. Salaa kaipasin kyllä aurajuustoa päälliseksi :D Mutta anyway, oli hirmusen hyvää, ja juurikin sitä helppoa. Muistinpa myös taas kuinka herkkua bataatti on, pitäis käyttää useammin.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi että, tuo sun kertoma ruokavinkki kuulostaa ihan tosi herkulta! Pakko kokeilla…älä ihmettele, jos kohta tulee tutun kuuloista reseptiä blogiin, jos maistuu yhtä hyvältä kun kuulostaa ;) Bataattia käytän ihan liian harvoin, joten nyt kun muistutit, niin pakko laittaa sitä taas pitkästä aikaa. Kiitos :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: