Moikkamoi, täällä ollaan taas! Pitkä päivä pakkailua, treenejä ja sisustusostoksilla pyörimistä takana ja nyt ajattelin istahtaa rauhassa hetkeksi alas. Olisi taas uusia juttuja mielessä. Ehkä sielläkin ollaan kotona rentoutumassa ja on aikaa lueskella tuplaten asiaa näin sunnuntain kunniaksi? :)

Ajattelin vähän puhua siitä miten minä seuraan blogeja ja erilaisia sivustoja. Toivoisin myös saada kuulla teidän parhaat vinkit blogien seuraamiseen, koska tiedän miten hankalaa se voi olla. Uutta luettavaa ei löydy helposti ja on vaikea muutenkin saada kaikki kiinnostavat sivustot kasaan.

Miten löytää kiinnostavia blogeja joita seurata? Miten saisi ne kaikki sitten kivasti kasaan, että ei tarvitse tehdä mitään sen kummempaa kuin klikata uusimmat kiinnostavat postaukset auki? Miten ihmeessä huomaisi aina heti kun se lemppari bloggaaja on kirjoittanut jotain? Niin ja missä niitä blogeja voi siis seurata? 

Nyt täytyy paljastaa, että olen kauhean huono tässä. Silloin vielä kun kirjoitin bloggerissa parisen vuotta sitten, kaikki uusimmat postaukset ilmestyivät kivasti news feedille avatessani blogin sivun. Sieltä pystyin heti aamusta katsoa, että olisiko joku kirjoittanut uuden tekstin yön aikana ja sain helposti seuraa aamukahvilleni. Siirtyessäni Fitfashionin portaaliin tämä etu katosi kokonaan ja piti keksiä uudet keinot. Siinä hetkessä kävinkin kaikki seuraamani blogit läpi ja tein niistä listan nettiselaimeeni. Koska vaikka itsellänikin on tuolla sivupalkissa painikkeet blogloviniin ja blogilistalle, niin itse en osaa sieltä kautta blogeja seurata. En tiedä miksi se tuntuu olevan mulle vaikeaa. Pitäisi kai vain totuttautua siihen tapaan, niin saisi kaikki luettavat blogit kätevästi samaan paikkaan. Luultavast en vain ole jaksanut perehtyä koko juttuun kunnolla. Niin tai sitten toinen vaihtoehto on se, että olen vähän uuno ja tahdon käyttää aikaani turhaan klikkailuun. Käyn nimittäin useinkin vain katsomassa eri blogeissa, että onko tullut uusia postauksia. Esimerkkinä eilinen yö kun en saanut unta ja kävin jokaisen listani blogin läpi ja katsoin olisiko jo luettavaa. Huvikseni laskin myös onnistumisprosentin tässä etsinnässä ja uusia kirjoituksia löytyi jopa kuusi kappaletta. Jihuu, voitto! ;)

Näyttökuva 2014-11-16 kello 12.43.01

Mun listallani blogeja on näemmä 31. Noin kymmentä seuraan aktiivisesti, loppuja katson viikonloppuisin tai muuten kun on enemmän aikaa selailla tekstejä läpi. No, nythän mulla on taas aika paljon aikaa lueskella anytime, kun keskityn suurimmilta osin loppuvuoden lomailuun ja tähän asuntoprojektiin. Aika paljon tulee aamuisin lueskeltua blogeja, helposti myös illalla. On itseasiassa välillä ihan kivaa palata lukemaan tiettyjä blogeja ajan kanssa ja katsoa niitä pidempiäkin tekstejä joita ei juuri siinä kiireessä ehtinyt katsomaan läpi. Jos en tuntisi itseäni, enkä itse kirjoittaisi tätä blogia (haha, onpas taas hauska kuvitelma!) niin varmasti jättäisin omat juttuni illoiksi tai viikonlopuille. Kuitenkin sellaiseen aikaan, kun on aikaa lukea pitkiäkin juttuja. Hiih, sellaisia kun nämä aina tuppaavat olemaan. Itse luen tosi monenlaisia blogeja. Osassa on paljon kuvia, osassa paljon tekstiä. Todella paljon merkkaa kirjoittajan persoona, että kiinnostaako teksti ja jutut vai ei. Välillä tykkään ihan vain selailla kauniita kuvia ja inspiroitua niistä. Treenijuttuja luen lähinnä motivaation vuoksi ja katselen sporttisia kuvia saadakseni itsekin intoa treeniin. Niin ja tottakai kaikkien ystävien blogeja tulee seurattua ahkerasti. ;)

No, oikeasti mulla on myös seurattavat blogit siellä blogilistallakin, mutta en ole sitä aikoihin käyttänyt. Sen käyttö on kyllä itseasiassa aika helppoa, mutta kun en ole tottunut sitä käyttämään, niin ei sitä vaan tule käytettyä.

Kumpis teistä on kivempi/helpompi käyttää, bloglovin vai blogilista?

IMG_0244

Kivoin uusin juttu minkä oon tajunnut blogien seuraamisessa on Facebook. Omat sivutkin löytyvät sieltä ja seuraaminen on tosi helppoa kun kaikki uudet kirjoitukset tulee linkattua heti sivuille. Eräskin kaverini kertoi, että hän ei varmaan muuten lukisi postauksiani, mutta kun ne sattuvat näkymään aina ensimmäisenä facebook feedillä, kun hän istahtaa siihen kahvikuppi kädessään aamulla. Ne on kuulema pakko lukea vaikka olisi töitäkin tehtävänä, kun muuten jäisi häiritsemään. Aika tehokas tuo facebook siis, hihih. Oon itsekin löytänyt monta hyvää sivustoa sitä kautta, kun joku on sattunut tykkäämään jostain kiinnostavan näköisestä sivusta. Välillä huomaan turhautuvani, kun en millään löydä uusia kiinnostavia blogeja ja joskus taas löytyy hetkessä monta kun joku on linkannut monta hyvää tekstiä. Siksi jakaminen onkin tosi toivottua, koska ikinä ei tiedä kuka muu siitä jaosta hyötyy. Hyvä kannattaa pistää kiertoon!

Tässä kohtaa onkin muuten hyvä aika linkata kommenttiboksiin omat blogisuosikkisi! Jos tiedät inspiroivan blogin, josta minäkin voisin pitää, niin kerro siitä heti mullekin! Lennokkaat ja kiinnostavat blogit pääsevät heti listalleni mukaan, niistä kun saa tälläistä lennokasta energiaa arkeen ;)

IMG_0248

Facebook on siis mun paras vinkkini blogien seuraamiseen koska melkeinpä kaikilla meistä löytyy facebook profiili ja sitä aikajanaa siellä tulee seurailtua vähän liiankin ahkerasti. Ei siis tuota yhtään vaivaa seurata blogeja, kun ne näkyvät kätevästi facen aikajanalla. Te joilla sitä naamakirjaa ei ole, niin ei hätää. Teillä on aikaa muutenkin enemmän klikkailla suoraan blogeihin katsomaan, kun ette tuhlaa sitä kaikkea aikaa facebookissa notkumalla mitä me muut tehdään :D Mulla ainakin menee facessa aivan liikaa aikaa päivässä ja käyn tällä hetkellä kovaa taistoa itseni kanssa, kun tahtoisin pitää facebook lakon. Tai no, tahtoisin lähteä sieltä kokonaan pois ja sivut on jo puoliksi pois käytöstä, mutta… En osaa kokonaan lähteä karkuun. Tuntuu, että siellä tapahtuu liikaa ja jäisin liian monesta asiasta paitsi jos katoaisin sieltä kokonaan. Vai mitäs te sanotte, onko täällä monia jotka eivät käytä facebookkia? Miksi et käytä? Ja jos tiedätte, että kuinka siitä pääsee eroon niin kertokaa heti!? :D

Mulla on siis kaksi lempparitapaa seurata blogeja. Ensimmäinen on facebook, toinen on tuo listaus nettiselaimessani. Siinä on kaikki blogit tallessa ja niitä klikkailen auki vuoronperään, kun tahdon luettavaa. Musta tämä on ehkä kaikista kivoin tapa, koska jotenkin on niin ihanaa myös nähdä ne kaikki nimet siinä listana edessäni. Jokainen on omalla tutulla nimellään ja esimerkiksi ystävien blogit löytyy heti ekana heidän oman nimensä alta. Petra ei oo enää Lunge Lady kuten alussa ennen meidän tutustumista, vaan sieltä löytyy Petra <3 ja niin pois päin. Tämä ei ole ehkä se kätevin tapa seurata blogeja, mutta toimii mulla.

Onko sulla vinkkejä uusien blogien etsimiseen? Onko susta blogilista kaikista helpoin tapa seuraamiseen? Entä onko tuo mun listaukseni ihan hölmö tapa seurailla blogeja vai toimisiko se ehkä sullakin? :) 

JA mikä tärkeintä, mikä on sun lempparitapasi blogien seuraamiseen? 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

29 kommenttia artikkeliin ”Näin minä seuraan blogeja helposti!

 1. Nanna sanoo:

  Mä seuraan blogeja aika pitkälti Facebookin kautta, se on niin kätevä, kun siellä tulee käytyä muutenkin, niin uudet blogipostaukset huomaa väkisinkin :) Tosin onpa siinä se miinus, että kaikilla varsinkaan pienemmillä blogeilla ei ole fb-sivua, ja eipä ole kyllä suoraan sanottuna omalla blogillanikaan (ainakaan vielä) x) Mun mielestä noi blogilistat ja muut ovat jotenkin vaivalloisia käyttää, en tiedä mikä niissä mättää, mutta vähän luotaantyöntäviä ovat.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Facebook on munkin lemppari! Niin helppo tälläisessä some addiktilla, joka ei millään pääse sieltä pois. Ei jää kenenkään postaus näkemättä :D

   Tykkää

 2. Sanna sanoo:

  Miun suosikkiblogit löytyy tallennettuna kirjainmerkkeihin. Vanhanaikasta? ;) Ehkä, mutta miun kohdalla toimii…

  http://sanzureenaa.blogspot.com/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ei oo vanhanaikaista! Näköjään meistä tosi monet tekee niin ;)

   Tykkää

 3. Pia sanoo:

  Mä seuraan blogeja eniten mun blogin seuraamani blogit sivupalkin kautta, kun ne päivittyy siihen kaikki samalla :D Facebookin kautta myös luen blogeja ja se on mun mielestä kyllä oikeasti paras tapa seurata, kun vaikka ois jotain tekemistä niin voi lukaista siinä ohella postauksen :) Ei tartte ajatella, et nyt otan blogin luku aikaa :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Blogspotissa on tosi kivasti blogit saatavilla kun sinne kirjautuu, sitä on vähän ikävä. Onneksi näitä muitakin tapoja löytyy, pitää vaan opetella käyttämään :)

   Tykkää

 4. Petra sanoo:

  Me seurataan aika paljon samoja blogeja ;) Mä seuraan paljon Facebookin kautta, mutta esim. sun, Elinan ja Marikan blogit on kännykässä suosikkeina, jotta voin lukea puhelimella työmatkalla <3

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, mitäs me suosikit <3

   Tykkää

 5. Mikko sanoo:

  Fitfashionilla ainakin on hyvä, kun etusivulle tulee uusimmat postaukset :)
  Pakko taas kysyä, kun itsellä puhelinkuume :D Joululahjaksi tarkoitus ostaa siis. Että koska mahtaa tulla postausta sinun puhelimestasi :)?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin tottahan se, siellä on kyllä hyvin kaikki etusivulla!

   Kerron pian puhelimesta, en oo itsekään vielä varma. Jos vaikka huomenna siitä vähän vihajilisin ja pyytäisin apua! :D mitä puhelimia oot harkinnut itse?

   Tykkää

 6. Outi sanoo:

  Äh… Mulla kans on tuo bloglovin ja blogilista käytössä tai käytössä ja käytössä…. En juuri koskaan käy niissä, en tie miksen tykkää sieltä seurata… Tuo lista mikä bloggerin puolella oli mahdollinen oli tosi hyvä juttu ja kiva katsella toistenkin blogeista niitä listoja :) Tuo sun systeemi täytyy ehkä ottaa käyttöön….

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :) Kaikille onneksi löytyy joku sopiva. välillä vaan turhauttaa, kun ei löydy trpeeksi luettavaa ja tahtoisi aina vaan lisää kivoja blogeja :D

   Tykkää

 7. iina sanoo:

  hih minulla blogit on vähän ehkä vanhanaikaiseen tapaan kirjanmerkkeihin tallennettuna! se on ollut toimiva käytäntö itselleni jo vuosien ajan ;) olen myös lajitellut ”teemablogit” omiin kansioihinsa selkeyttääkseni muuten niin kovin pitkäksi valtautunutta kirjanmerkkilistaa. tykkään käydä jokaisen blogiin kurkkaamassa ja selvittämässä itse onko uusia postauksia tullut vai ei, en jotenkin luota noihin palveluihin :D hahaa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jee, muutkin on yhtä vanhanaikaisia kun minä ;) Mustakin no ihana itse käydä kurkkimassa niitä uusia postauksia jos vaikka ne ei näykään varmasti muita kautta! :D

   Tuo teema voisi olla hyvä, kun kyllä mäkin voisin tuota listaa kasvattaa. On nimittäin niin paljon lisääkin blogeja joita tulee satunaisesti luettua. Monet tosin löytyvät indiedaysilta tai muilta isoilta sivuilta valmiina.

   Tykkää

 8. Nana sanoo:

  Mulla toimii parhaiten Facebook, ja jotkut blogit olen laittanut selaimeen muistiin :)
  Harmittaa vaan kun ei ole tarpeeksi aikaa lukea kaikkia blogeja mitä haluaisi, ja välillä blogiseurailu on ihan päätöntä heilumista ees taas kun ei muista mitä blogeja oli tarkoitus mennä lukemaan :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Onneksi selain tosiaan muistaa myös monet blogit, koska en aina muista laittaa hyviä muistiin itse :D Sitten ärsyttää jos ei löydy sivulle uudetaan kun muistaa nimen väärin tms.

   Tykkää

 9. Weera sanoo:

  Mulle Bloglovin on kaikista kätevin, eli sen avulla seuraan. Sen saa ladattua puhelimeenkin, joten esim työmatkoilla voi kätevästi lueskella blogeja. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hmm.. ehkäpä täytyy siihen tutustua! Saat näyttää ens kerralla kun nähdään :)

   Tykkää

 10. Tarja sanoo:

  Kätevä postaus! Oonkin miettinyt miten blogit voisi hyvin saada näkyville. Kirjanmerkit toimisi, siihen voi aina lisätä kiinnostavat nimet eikä unohdu hyväkään blogi mielestä :)

  Tykkää

 11. Karoliina sanoo:

  Hyvä postaus! Blogien seuraaminen ja varsinkin löytäminen ei tosiaan ole niin helppoa! ;) Mulla on bloggerissa (koska oma blogi siellä) iso määrä blogeja, joita seuraan. Siis oikeasti tällä hetkellä varmaan 100 blogia, mutta niistä seurailen aktiivisesti (luen kaikki postaukset) ehkä n. 20. Mun lemppariblogit on sellaisia, etten voisi kuvitella mun elämää ilman niitä, haha…niistä on tullut ikään kuin kavereita, joiden elämässä haluaa pysyä mukana! :) Toinen vaihtoehto blogien seuraamiselle on Bloglovin, josta tykkään tosi paljon! Etenkin kännykässä se app on tosi kätevä, ja bussissa tms. voi hyvin selailla helposti blogeja! Bloglovinissa mulla on vaan pelkästään ihan suosikkiblogit, joten jos on kiire niin selailen vaan bloglovinin läpi enkä koko bloggerin listaa! Sen ääreen istun sitten viikonloppuna rauhassa! ;) Mun mielestä Blogilista on temppuillut tosi paljon viimeisen puolen vuoden aikana, ootko huomannut? Mun blogilla oli siellä vielä keväällä satoja lukijoita, sitten tuli joku päivitys (?) ja kaikki nollaantui…nyt joka yö lähtee luvusta n. 10 lukijaa pois. Ei ennen tapahtunut tällaista, sen takia aloin siihen kiinnittää huomiota, ja seurata sitä. En tosin tiedä häviääkö blogi oikeasti niiltä lukijoilta, vai poistaako se numeroita pelkästään. Joten blogilista ei kyllä valitettavasti ole mun suosiossa enää :/ Huh mikä romaani taas, kivaa maanantaita aurinkoinen Marissa! :)

  Tykkää

 12. Karoliina sanoo:

  Ja hei ps. Hyvä lista sulla! ;) :D Pitääkin poimia sieltä vielä ne, joita ei ole omalla listalla, ja tsekkaa! Kiitos vinkeistä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, oleppa hyvä. Vaikka osaa blogeista et taida tunnistaa kun ovat vaan nimellä ;)

   Kyllä mullakin on tosi tosi monta blogia tuohon määrään lisää ja huomasin itseasaissa heti että tuosta puuuttuu parit blogit. Osa nimistä kun tulee suoraan selaimen hakuun kun aloittaa kirjoittamaan, eli niitä ei oo tarvinnut mihinkään kirjata kun en oo muistanut. Tosin eihän kaikkia ehdi millään usein lukea, osaa vähän harvemmin vaaan että pysyy kuulumisissa perillä. :)

   En oo huomannut blogilistalla mitään häikkää, mutta..en ooo siellä ahkerasti käynytkään. Pitääpä tarkkailla! Kiitos romaanista, mää tykkään näistä. Ihana lukea sun piristäviä kommentteja, joissa ei sanoja säästellä <3

   Tykkää

 13. Elina sanoo:

  Hehe, mä oon varmaan ainoa, joka näppäilee lukemieni blogien osoitteet ulkomuistista. :’D
  Ovat toki esimerkiksi face ja bloggerin lista käteviä.

  Tykkää

  1. Petra sanoo:

   Ihana Elina :D <3

   Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Hihih, mutta kone taitaa myös ulkomuistista näppäillä ne osoitteet sun puolestasi? ;) Mullakin tulee aika automaattisesti itseasiassa laitettua tohon osoitteeksi pelkkä e-kirjan ja se jo viekin mut suoraan elina neidin blogiin <3 Kätsää kun tietskari tuntee mihin tahtoo mennä. Hih.

   Tykkää

 14. elisa sanoo:

  Hah mullakin on käytössä vanhanaikainen kirjanmerkki tapa jolla seuraan blogeja! Kauhean montaa en lue niin tämä ehkä hieman epäkäytännöllinen tapa kuitenkin toimii:)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva, että muutkin tekee samaa kirjanmerkkisysteemiä. Ehkä se on vaan helpoin tehdä ja näkee oikeasti edessään ne kaikki seurattavat blogit :)

   Tykkää

 15. Ilana sanoo:

  Haha, kiva kuulla, että meitä on muitakin ”vanhanaikaisia”. Mä seuraan eniten blogeja Lilyssä, missä itsekin bloggaan, ja siellä seuratut näkyvät omalla sivullaan, mikä on tosi kätevää. Muut blogit mulla on kirjanmerkeissä. Muutamasta tiedän, että postaavat päivittäin, kuten sinä, joten niihin tulee yleensä myös päivittäin kurkattua.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei vitsit, en ookkaan käyny vähään aikaan Lilyssä. Hyvä kun muistutit! :) Sun blogia oonkin käynyt kurkkimassa mutta reissu on jäänyt siihen ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: