Eilen en kävellyt kuin pakolliset matkat. Heti aamusta kun yritin nousin sängystä ylös teki mieli anoa mieheltä kuskausapua hampaiden pesulle. Teki mieli pyytää, että keitätkö pliiis mulle kahvia ja pliiiis meetkö mun puolesta koulutukseen, kun mun jalat ei nyt oikeen oon kovin hyvät. Haha, taisi tehdä jalkatreeni tehtävänsä sunnuntaina. Ja koska en nyt sitten ihan oikeassti viitsinyt laittaa miestä tekemään kaikkea mun puolesta, niin oli vaan pakko lähteä kärsimysten kanssa liikkeelle. Vaikka miehet pelastaakin usein tilanteesta kuin tilanteesta, niin ehkä nuo opiskelut pitää silti vielä hoitaa ihan itse ;)

Yritin koko päivän vältellä kaikin tavoin jokaista pätkää, joka olisi pitänyt kävellä. Enkä tosiaan valinnut kiertoteitä, vaikka normaalisti olisin niin tehnyt. Yllättäen eteen sattui vain portaita ja hissejä ei näkynyt missään. Niinpä tietenkin. Juuri silloin se tuntuu mahdottomalta, kun kerrankin yritän luistaa kävelystä. Normaalisti rakastan kävellä joka paikkaan. Musta kun on oikeasti tosi ihanaa aina kävellä paikasta toiseen ja ohittaa ne kaikki hissit koska vain tahdon mennä portaita. En tykkää busseista, enkä mielellään mene lyhyitä matkoja millään julkisilla. Autoon nyt en ainakaan suostu ellei matka oikeasti sitä vaadi. En siis ole mikään tavis Espoolainen, koska täällähän ei kukaan kävele vaan joka paikkaan kuljetaan autolla väkisinkin. Melkeen oskiakin mennään viemään autolla, ettei vaan jalat rasitu ja hieno auto jää käyttämättä ;)

Eilen tein siis päinvastoin kuin mitä yleensä neuvon muita tekemään. En kävellyt paljon, vaikka se varmaan olisi auttanutkin näihin jumeihin. Olin laiska ja kivut olivat aivan liikaa. Jospa käskyttäminen toimisi tänään ja saisin nämä mun kipuilevat raajat edes vähän liikkeelle? Tosin, kivuthan taitaa olla vasta tänään pahimmillaan, joten onnea vaan mulle yritykseen. Tulee taas mieleen, että oliko pakko tehdä ne vikat loikat ja hypyt salilla, kun kunto on nyt tämä. Sattuu niiiiin, että välillä melkeen itkettää istahtaa penkille alas. :D Venyttelin jo vähän nyt aamusta salin jälkeen, kun kävin tekemässä yläkropan. Sain itseni sentään sinne raahattua ja lihasten lämmittely teki ololle hyvää. Jalat taas toimii ainakin hetken. Ehkä pääsen hyvin köpöttelemään kouluun ja takaisin. Pääsinhän tänään sentään jo salillekin!

IMG_0359

Kävelystä on tullut mulle tosi rakas harrastus. Oon juossut ennen hirmuiset määrät ja kävellyt kyllä siinä ohessa, mutta en ehkä ihan niin paljon kuin nyt viimeisen vuoden aikana. Kävely on aina tuntunut vähän sellaiselta maleksimiselta, kun sitä on verrannut juoksuun. Ei pääse oikeen kunnolla eteenpäin. Nykyään en ajattele enää yhtään samoin. Kävely on aivan ihanaa ja musta on vaan niin kiva tepastella ympäriinsä joko yksin tai sitten seuraa kainalossa. Yhden ystävän kanssa käydään usein powerwalkeilla lähipiirissä ja miehen kanssa haetaan välillä kahvit mukaan ja lähdetään lyhyelle kävelylle ulos. Yksinkin kävelen ihan vaan niitä samoja polkuja, mutta rauhakseen ja hyvä musa korvilla se on tosi kivaa. Melkein yhtä kiva harrastus kuin juoksukin.

Ja älkää yrittäkö sanoa, ettei kävelyä voi sanoa harrastukseksi. Kyllä voi! ;)

IMG_0363

Mulla ei ole ajokorttia, joten kuljen joka paikkaan pääosin julkisilla. Tämä vaikuttaa aika paljon siihen, että tulee harrastettua hyötyliikuntaa tosi ahkerasti. Samalla tulee usein valittua se pisin reitti jota kävellä. En automaattisesti aina mieti, että mistä pääsisi nopeiten perille, vaan jos on aikaa kävelen myös vähän pidempään. Itseasiassa tänä aamuna ajattelin kävellä Kampista bussimatkan jälkeen Töölöön koulutukseeni, kun on hyvin aikaa lähteä ajoissa. Mulle kävely on selän kannalta tosi tärkeää ja mielestäni muutenkin olisi todella hyvä kävellä mahdollisimman paljon. Ihan jokaisen meistä. Kauppaan, kuntosalille, töihin, kaverille… Mihin ikinä menettekin, niin kävelkää se lyhyt välimatka jos se vain millään sopii aikatauluun. Mulle joku parinkin tunnin kävely on vielä ihan okei jos innostun kunnolla kävelemään, mutta usein lyhyistä välimatkoistakin päivän aikana kertyy jo jokunen kilometri. Viime kesänä kävelin pariin kertaan Espoosta Lauttasaareen ja Munkkiniemeenkin kerran. Siinä kyllä vierähti hetkinen, mutta kivalla ilmalla on ollut kiva töpistellä menemään. Odottelen jo lumen tuloa, niin kävely on vieläkin kivempaa. Maisemat kaunistuu taas uudeksi ja jaloissa kuuluu se ihana narskuminen <3

Sunnuntaina oli muuten ihan super ihana sää kävellä ulkona! Vaikka olin tehnyt alle jalkatreenin, niin vietettiin useampi tunti ulkona sisustuskaupoilla ja käveltiin ympäriinsä. Reipasta kävelyä tuli yli kymmenen kilometriä ja samalla tietty aikaa yhdessä miehen kanssa. Levee hymy löytyi matkasta mukaan ja pääsin myös kokeilemaan mun uutta Helly Hansenia, jonka sain viime viikolla Akvamariinilta. Aika kiva ja kaunis ylläri tuo takki.  :)

DSC04148 DSC04150

Tuntuuko kävely teistä tosi tylsältä? Ymmärrän yskän, niin oon minäkin joskus ajatellut. Joko oon mummoutunut tosi ahkerasti tai sitten oon vaaan oppinut kävelyn salat. Hihih. Kannattaa ehkä yrittää tehdä sitä ahkerammin. Kävelyssä ei nimittäin pelkästään tule liikunnan hyödyt nivelille ja kropalle, vaan myös ulkoilma on hyvästä. Huomaan ainakin itse, että kun sunnuntaina oltiin ulkona melkeinpä kolme tuntia, niin mieli oli heti paljon parempi. Raikas ilma ei ole vain mukavan kuuloinen lausahdus, vaan se raikastaa kyllä ihan koko mielen oikeastikin. Usko vaan. Sama juttu käy aina kun ollaan aktiivilomilla laskettelemassa tai hiihtämässä ja tulee oltua todella paljon ulkona. Uni tulee silloin paremmin ja iltaisin nukuttaa normaalia enemmän. Mieli on myös paljon kirkkaampi koko reissun ajan. Ei siis kannata vain nyhjätä sisätiloissa tai salilla, vaan välillä voisi lähteä ulos ihan vaan kävelemään. Kävely on sitä paitsi hyvää palauttavaa liikuntaa esimerkiksi salitreenin päälle. Mene vaikka illalla puoleksi tunniksi kävelemään ja siitä kotiin iltapalalalle. Maistuu unikin taas jo paljon paremmin. :)

Kiitos hei muuten eiliseen puhelinkyselyyn tulleista vinkeistä. Ihan hurja määrä apua teiltä kaikilta. KIITOS! Nyt oon tosin entistä enemmän sekaisin, kun keksitte vinkata mulle vaikka mitä hienouksia ja laitteita joista en tiennytkään. :D Vastailen teidän kommentteihin, kun illalla pääsen kotiin. Kerron myös, jos ehdin tänään käydä testaamassa omat suosikit. Nyt on pakko hilppasta matkaan ja viettää päivä kouluttautuen. Heipsan!

Tykkäättekö te kävellä, vai tuntuuko se tosi tylsältä? 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

23 kommenttia artikkeliin ”Kävelemällä kuntoon!

 1. Jenna sanoo:

  Ihmisenä, jolla on aina olevinaan kiire johonkin, on pyörä ratkasu hyötyliikunnaksi! Vaikka kouluun on 1-2km (riippuen kampuksesta), tulee se silti aamuisin mentyä aina pyörällä. Myöskin kauppareissut, 5-6km (haha, köyhä opiskelija hyödyntää isojen kauppojen halvempia hintoja ja kerää samalla hyötyliikuntaa!) tulee aina kulettua pyörällä. Kun sitten päivällä on enemmän aikaa, kävelen kyllä joka paikkaan :–) On se vaan niin mukavaa, vaikka ilman musiikkia en varmasti niin paljoa kävelis!:)
  Siulla tulee hirmu paljon tuota kävelyä, mutta hyvähän se vaan on(: Kävely ei taida salitreenin lisäks olla kuluttavaa liikuntaa, ellei sitä todella pitkiä matkoja ala tehä? Vai oonko mie ihan väärässä ? : D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kun niin toivoisin, että tykkään pyöräilystä! Mulla oli itseasiassa Petran pyörä lainassa ja käytin sitä puolen vuoden aikana kerran :D Haha. Kävelystä tosiaan tykkään jostain syystä paljon enemmän, ehkä myös tällä hetkellä selkäystävällisempää asentonsa vuoksi. Jatkossa aion kyllä harkita pyörän hankintaa, voisi luopua kuukausilipusta bussiin ja käydä vähän harvemmin pidemmillä matkoilla keskustassa saakka! :)

   Tykkää

 2. Sanna sanoo:

  Kyllä mie tykkään kävellä lähes jokapaikkaan. Toki myös pyöräily on hyvää liikuntaa, mutta nytten kun talvi tekee tuloaan nii jää miun romukonkeli varastoon. Joskus kauppareissulle saatan pyytää mieheltä tai kaverilta kyytiä, jos tarvii enemmän hakea tavaraa ja mahdollisii työhommii käytän bussia. Kesällä sekii matka meni pyörällä, muttei tosiaan enää. Julkisista en juurikaan tykkää ihan niiden hintojenki takia (täällä siis mielestäni ylihinnoiteltua ;) )

  http://sanzureenaa.blogspot.com/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Joo no jos kauppakassit on tosi isot, niin eihän niitä tälläset tyttöset millään jaksa kotiin kantaa! :D Tai siis ainakin minä en jaksa. SIllon on kyllä kiva kun saa apua niiden tuontiin. Menee kävelystäkin ilo, eikä oo ihan sama juttu kun olis nauttimassa kävelystä. Urheilustahan se menee ;)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Täällä toinen hyötyliikkuja! :) Bussipysäkille, kauppaan, salille, … Kävelylenkille en tosin osaa lähteä ilman koiraa :D

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Koirasta on kyllä hyötyä. Ja se koira varmaan myös auttaa nousemaan sängystä aikaisin aamulla ylös ;)

   Tykkää

 4. memmi sanoo:

  Kävely on kyllä kivaa! Vaikka mulla useimmiten nykyään jää kävely pelkkään hyötyliikuntakävelyyn, sitten jos ylimäärästä liikuntaa harrastan, niin suuntaan salille. Koska talvi tulee ja on kylmä ja mun talveen sopivat juoksuvarusteet on vähän huonolla mallilla, helpoimman kautta siis eli salille :D Mutta tosiaan, kaupungissa kun asun, enkä opiskelijana autoa omista (ei sillä, että uskaltaisin muka edes kaupungissa ajaa, ehh..) enkä bussikorttia halua joka kuukaudelle maksaa, kun kerran kävellenkin pääsee, niin miksipä ei! Pelkästään luennoille mulla tulee matkaa joku reipas pari kilometriä ja siihen päälle sitten muut tarpeelliset reissut, niin kyllähän sitä jo tostakin alkaa kertyä. Ja musta se käy kyllä varsin hyvin liikunnasta, sillon kun käy kaupassa vähän isommilla ostoksilla kerralla ja tallustaa tuo reilun kilsan matkan niiden jäätävän painavien kassien kanssa. Ja portaat siihen lopuksi, hissiä en käytä melkein ikinä missään. Paitsi jos nyt oikeesti johonki tyyliin kymppi kerrokseen oon menossa, niin saatan valita hissin. Ehkä :-D

  Mutta se on kyllä ihanaa, miten kävellessä ehtii ihastella kaikkea ympärillä olevaa ja keskittyä siihen hyvään oloon, joka ihan jo pelkästä ulkoilusta tulee :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi, että kun haaveilen, ettei tarvitsis bussilippua joka kuu hankkia. Täytyy ehkä vähän alkaa suunnitella menoja sen mukaan, että voisi oikeasti vaikka tosiaan pyöräillä välimatkat. Satasenhan sekin on kuussa ja voisi kulkea kävellen enemmän. Tai pyörällä. :)

   Kauppareissut todellakin on liikuntaa! Vielä kun vähän heiluttelee niitä kauppakasseja, niin tulee samalla keskivartalon treeni tehtyä kävellessä :D

   Tykkää

 5. Sini sanoo:

  Täällä myös mummoutunut tai kävelyn salat löytänyt! :) Kävely on tarpeeksi helppoa, jotta voi keskittyä vain omiin ajtuksiin tai ihastelemaan ympäristöä. Joka päivä on jonkunlainen kävelylenkki heitettävä:) Niin kuin totesit ulkoilmassa mieli kirkastuu ja usein, kun joku asia painaa mieltä suuntaan ulos. Kävely on loistava liikuntamuoto monessa mielessä!

  Kiitos piristävästä ja ajtuksia herättävästä blogista!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos itsellesi, kun käyt kommentoimassa :) Mitäs me mummot! ;) hihi.

   Tykkää

 6. Jonnq sanoo:

  Käveltyä tulee päivästä riippuen paljon tai vähän :D Kun kouluun oli matkaa se 3km tuli melkein joka päivä käveltyä edestakaisin tuo matka + muu kävely päälle. Nykyään matkaa kouluun ja keskustaan muutenkin tulee se 5km, jonka kyllä vielä kävelen, eikä se hyvää musiikkia kuunnellessa edes tunnu pitkältä. Ainut vain, niinä päivinä kun on kiire, niin tuohon matkaan menee jo sen verran aikaa, ettei ehdi. Juoksemista miulla kyllä tulee jo sen verran, ettei aina haittaakaan vaikkei ehdi kävellä niin paljoa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oi, joka päivä tuollanen lenkki on jo ihan täydellinen matka. Ei mun mielestä liian pitkän, mutta ei lyhytkään. Ehkä mäkin alan joka päivä käydä vaikka sisustuskaupoissa aamulla, niin tulee automaattisesti käveltyä se 10 kilsan lenkki :D Istun nimittäin koneela haaveilemassa koko ajan erilaisista jutuista uuteen kotiin, joten hyödyllisempäähän se olis kävellä suoraan niihin liikkeisiin ;)

   Tykkää

 7. Marjutt sanoo:

  Vitsit kun nää sun postaukset herättää aina ajatuksia; oon taas täällä kommenttiboksissa naputtelemassa :’D Mäkin oon ennen pitänyt kävelyä ihan hölynpölynä, koska treenifilosofia on ollut aina enemmän se ”mitä kovempi ja rankempi, sitä kivempi. ” Käytän pyörää päivittäin, koska sillä on huomattavasti nopeampi edetä paikasta toiseen kävelemiseen verrattuna. Joskus on kuitenkin ihana lähteä vain kävelemään kaupungille tai metsäpoluille. Siinä monesti yllättyy, kun tajuaa joidenkin asioiden olemassaolon. Useimmiten kun viuhahtaa pyörällä, niin ei paljon ympärille ehdi katsella ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jee, sehän on hyvä vaan että herättää ajatuksia, kiva kuulla! :) Mäkin tahdon alkaa käyttää pyörää, mutta en vaan osaa. Ehkä ensi keväänä opin sen salat ja kohta hehkutan kaikille kävelyn lisäksi myös pyöräilyä :D

   Tykkää

 8. elisa sanoo:

  Musta luonnossa on ihana kävellä! Muuten tuppaan olla kyllä niin kärsimätön että juostua tulee enemmän:)

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juoksu on ihanaa, ei siitä mihinkään pääse. Luonto siihen kaveriksi niin <3

   Tykkää

 9. Johanna sanoo:

  Kävely on ihan parasta! Vihaisena/surullisena/tylsistyneenä saatan lähteä 5 km kävelylle. Pitkät puhelinkeskustelutkin tykkään hoitaa kävellessä, jos ei ole kaveria mukana. Kävelystä tulee niin hyvä mieli ja hyvä olo!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tosi hyvä, että oot huomannut mikä suhun toimii jos on huono mieli! Raikas ilma siinä taitaa auttaa tosi paljon ja se, että pääsee hetkeksi omiin ajatuksiinsa. Suosittelen muillekin, kävely on tosi terapeuttista :)

   Tykkää

 10. Satu sanoo:

  Ite tykkään kävellä enemmän kuin juosta. Musat korvilla ja välillä ihan vaan luonnon ja kaupungin ääniä kuunnellen. Seurassa kävelykin on mielekkäämpää, kun voi vaihtaa kuulumisia. Kuitenkin viime aikoina on tullut liian usein turvauduttua busseihin ja varsinkin niin, että pääsee kotiovelta suoraan määränpäähän. Ja ihan syystäkin. Jaloissani on ollut useamman kuukauden vikaa, joten pitkiä lenkkejä en ole pystynyt tekemään. Toissapäivänä kävelin rauhassa tunnin ja siitä sainkin ilokseni kovan jalkasäryn ja arkuutta varata painoa jalalle. Mutta kyllä täällä silti porskutetaan menemään. Välillä mummotkin kävelee nopeampaa ohi, mutta vauhtinsa kullakin :D.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Seurassa on ihana käydä lenkkeilemässä. Vaihtaa kuulumiset samalla ja tapaamisen jälkeen on ihan täynnä energiaa! Kunpa asuis kaikki kaverit lähellä niin veisin niitä aina kävelemään :)

   Toivon kovasti, että sulla palaa kunto jalkoihin pikkuhiljaa. Muistan miten ikävää se oli, kun selän kunnon takia ei voinut edes kunnolla kävellä. Ihan hirmu turhauttavaa! Tsemppiä!! <3

   Tykkää

 11. Sanna sanoo:

  Kävely on parasta, en mie sitä muuten harrastais ;) Tosin kilpakävely on ehkä vähän eri juttu :D Nykyään lenkkeily on jäänyt vähän vähemmälle koska salibandy täyttää illat, mutta oon huomannut, että jos saan valita niin mieluummin kävely- kuin juoksulenkki. Töihin miulla on sen verran matkaa, että nykyään meen matkan autolla tai pyörällä. Tosin aika usein on tullut turvauduttua autoon vesisateen/lumen/pakkasen/kuljetettavan tavaramäärän takia. Välillä jään siis töistä suoraan ohjaamaan ja siitä suoraan omiin reeneihin, niin ei innosta iltakymmenen jälkeen enää polkea kotiin montaa kilometriä.

  Selälle kävely on ollut kanssa hyväksi. Silloin kun miulla edellisen kerran meni selkä tosi pahasti jumiin, niin kävely teki paljon parempaa kuin istuminen. Lisäksi tykkään esim. lomalla tutustua paikkoihin kävellen kuin esim. istumalla jossain turistibussissa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, kilpakävely on jo aiiiiika rankaaa! Siinähän tulee hiki ;)

   Vesisade on mulle muuten lenkkeihin kyllä heti nounou. Koska olen sokerista tehty ja myönnän sen, en mene ulos sateella :D Onneksi sataa aika harvoin :) Tykkään myös kaupunkilomista tosi paljon ja itseasiassa on postaus aihekin siitä kävelystä jo mielessä… Se kun on parasta hyötyliikuntaa ja lomalla sitä on paljon aikaa tehdä. Näkee kohdettakin enemmän läheltä :)

   Tykkää

 12. Outi sanoo:

  Kävely on kivaa, katsella samalla maisemia ja fiilistellä, uppoutua omiin ajatuksiin… Tykkään siis kävellä paljon ihan yksikseenkin ja kamera saattaa myös räpsyä, kun tykkään kuavata maisemia ja fiilistellä niitä :D
  Ulkomailla ollaan tupattu kävelemään paljolti paikasta paikkaan, koska siinä näkee paljon enemmän, jos nyt matkat ei ole olleet ihan älyttömän pitkiä, mutta kyllä sitä tunninkin voi kuluttaa kävelemällä johonkin kohteeseen ja ihastelemalla samalla kaikkea matkan varrella… :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: