Mulla on ollut jo jonkin aikaa psyllium loppu kaapista ja kyllä taas huomaa, että minkälaisista aamiaisista haaveilen. Katselin aamulla kuvia herkuista mitä olen tehnyt ja tämä iski heti silmään. Jos ette ole kokeilleet psylliumia vielä omiin kippoihinne, niin sillä saa siis sellaisen vähän mannapuuromaisen tvistin annokseen. Ehkä jopa vähän vispipuuromaisen. Mannapuuroa olen syönyt tasan kaksi kertaa kymmenen vuoden aikana, sitä ennen varmaan joskus lapsena. Syy ei olisi se, etteikö se ole ihan hyvää, mutta sisältö ei vaan vastaa ihan sitä mitä aamiaisiltani kaipaan. Aamiaisella vatsaan pitää nimittäin saada mukavassa paketissa kuitua, proteiinia ja hiilareita. Niin, että vatsa täyttyy ja nälkä ei yllätä ihan ensimmäisten tuntien aikana töissä. Usein se kyllä yllättää, koska nälkä ei selvästikään lähde syömällä vaikka niin sanotaan. ;)

Kehun nyt vähän psylliumia, koska se on mulle ollut viime vuosina mulle yksi lemppareista keittiön kuitulisissä. Siinä onkin muistaakseni noin 85 prosenttia kuitua kokonaispainosta. Sen kanssa pitäisikin aina juoda paljon vettä, sillä se turpoaa vatsassa ja kaipaa seurakseen suuren määrän nestettä. Siis paljon vettä! Suoliston saa kuulema myös pidettyä hyvässä kunnossa, kun muistaa käyttää tätä kuitua ruokavaliossaan ajoittain mukana. Itse olenkin ottanut sen ihan arkiruokailuihin mukaan ja laitan usein rahkan joukkoon pienen lusikallisen tai pari, välillä vähän enemmän. Tähän annokseen jonka teille nyt esittelen satuinkin laittamaan sitä astetta enemmän ja koostumus oli aivan ihana. Hassu muistutus lapsuuden herkusta, joka toi heti hyviä muistoja mieleen. Pelkkä koostumus toi mieleen ajatukset vuosien takaa ja vain maku oli tähän päivään muokattu. Maca on se tän päivän juttu, mutta esimerkiksi puolukan kanssahan tästä saisi vispipuuroa! Itsehän en siitä puolukasta pidä, mutte koko Suomi on sen marjan fani, joten pakkohan siitäkin on aina mainita! ;)

Herkkupuuro keskiviikolle:

 • rahkaa 150 gr
 • raejuustoa 50 gr 
 • macaa iso lusikka
 • psylliumia pari isoa lusikkaa
 • vettä pari-kolme desiä
 • makeutusainetta

IMG_1164

IMG_1162

IMG_1166

IMG_1167

Aineet vain kippoon ja kunnon sekoitus! Muistakaa laittaa kunnolla sitä nestettä, sillä kuidut turpoaa paljon. Ei kuitenkaan liikaa, sillä muuten siitä tulee mannavelliä, eikä se aja samaa asiaa. Hyväähän sekin kai on. Tähänhän voi helposti käyttää mitä tahansa kivaa kaapista löytyy joukkoon, esimerkiksi marjoja. Nehän sopii kivasti tälläiseen paksuun puuroon makeudeksi. Tai vaikka hilloa. Itse laitoin macaa ja raejuustoa joukkoon, ne kun kuuluu mun vakkari aamupalaani muutenkin. Miten mä niistä nyt osaisin luopua. Maca maistui hyvältä tässäkin sekoituksessa ja paksu mannapuuro maca juuren makuisena oli herkullinen yllätys!  Terveellinen ja herkullinen tosiaan.

Syömisestähän puolet on silmänruokaa, eikö? :)

IMG_1169

 

Koristeena siinä on päällä vähän pellavarouhetta, ei sen kummempaa. Pitäähän annos aina vähän koristella ennen suuhun laittoa ;)

Tänä aamuna ei syödä tätä puuroa, vaan syödään joku herkullinen aamiainen Helsingissä. Juon vasta kahvia tässä sängyssä maaten ja kohta kerätään kamat kasaan ja lähdetään pariskunta aamiaiselle keskustaan. Hihih, miten kivaa. Siitä sitten muihin puuhiin ja molemmat saa lähteä jatkamaan päivää vatsa täynnä ja hyvillämielin. Jeejee.

Mahtavaa keskiviikkoa ruudun sinne puolen, joko ootte ehtinyt syödä aamiaisen vai mahtuisiko tämä herkku ehkä napaan? ;)

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

11 kommenttia artikkeliin ”Herkullista aamiaista!

 1. Jossu sanoo:

  Oih, onpa hyvän näköistä :) Tätä pitäisi kokeilla kunhan psylliumia ostaisin :) mutta makeutusaineet vaihtaisin hunajaan tai agavesiirappiin koska oma masu ei keinotekosia kestä :/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei ihan totta, agave olisi esimerkiksi tosi hyvä tähän. Mulla ei oo sitä aikoihin ollut, niin oon tottunut käyttämään tuota hermesetasta tippoina. :) Kiitos vinkistä, kaikille kun ei makeutusaineet sovi!

   Tykkää

 2. mikko sanoo:

  Itse tulin juuri syömästä perinteisen aamupalan, kaurapuuroa raejuustolla ja marjoilla :) Oletko muuten tehnyt kaurapuuroa maitoon ennen, teet ilmeisesti puurosi veteen tätä nykyä, olisin kysynyt vaan onko mielestäsi maussa paljon eroa ? Pitäisi varmaan koittaa itse :P Mitenkäs muuten puhelimen metsästys sujuu ?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Perinteinen on itseasiassa parasta! Puuro raejuustolla menee viikosta aika monene päivänä, mulle ne marjat menee erikseen. Tykkään niin paljon puurosta raejuuston kanssa sellaisenaan, että marjat tekee siitä liian raikkaan :D Oon tehnyt puuroa paljonmaitoon myös, mutta se on sellaista vähän herkumpaa puuroa. Tosi hyvältä maistuu puuro maidolla, kokeile ihmeessä! :)

   Puhelimen metsästys on melkeinpä valmis, meinasinkin unothaa vastata kommenteihin aiemmassa postauksessa. Kiitos muistutuksesta. Mulla on mielessäni hankkia Sonyn puhelin. ;)

   Tykkää

 3. Aino sanoo:

  Itteäki kiinnostaa kaurapuuro veteen kysymys! :D

  Tykkää

  1. Aino sanoo:

   Eiku siis maitoon vs veteen :D

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Jooo, täytyypä testata! Molempia oon tehnyt, useammin veteen mutta maidolla jos teen niin se on sellaista herkkupuuroa :)

    Tykkää

 4. Jenni sanoo:

  Minkälaista psyllium valmistetta käytät? Sulla on ollu monia herkkureseptejä täällä joissa tuo psyllium on mainittu :) itse oon käytelly psylliumsiemeniä mm. puuroihin (ovat vähän edullisempia kuin jauheet). p.s. sun iloinen asenne elämään ja blogi yleensäkin on piristänyt monta päivääni :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mulla on sellaista jauhetta mitä käytän, hintaa en kyllä nyt muista kun en oo aikoihin sitä ostanut. Käytän sitä kausittain ja välillä pidän vähän käytöstä taukoa, että vatsa sitten toimii myös ilman sitä :D

   Kiitos kauniista sanoista Jenni <3

   Tykkää

 5. Viivi sanoo:

  Tätä blogia on kyllä ihana lukea, kun tulee aina niin iloinen mieli itsellekin siun aurinkoisuudesta :) Ja hauskaa, että höpöttelet ihan kaikesta tavallisista arkijutuistakin monipuolisesti, jatka samaan malliin! Psyllium on itsellä ollut pitkään käytössä, mutta lähinnä leivontaan ja pannareihin olen sitä käyttänyt. Testasin kuitenkin sitä rahkan joukkoon ja koukkuun jäin! Tuli tosi hauska koostumus. Mulla oli todella hienojakoista psylliumia, mutta pitää vielä koittaa minkälaista tulee, kun käyttää vähän karkeampaa. Kiitos vinkistä, näitä lisää!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Viivi, miten nätisti sanottu!! <3 Arvaas vaan miten iloinen mieli tulee teidän ihanista kommenteista ;)

   Hei en oo itsekään käyttänyt kuin yhdenlaatuista psylliumia. Täytyykin selvitellä, että oisko niitä montaa eri laatua ja saisinko vähän vaihtelua aamiaiseen. Kiitos vinkistä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: