Siitä mä tällä hetkellä kovasti haaveilen. Että yhteen huoneeseen tulisi myös mulle oma pieni nurkkaus, jossa voisin vähän jumppailla ja tehdä omaa treeniäni rauhassa. Laittaa oven kiinni ja olla itsekseni, kun toinen voi samaan aikaan rauhassa vaikka katsella telkkua tai tehdä mitä ikinä lystää itsekseen. (=Saa pelata niitä tietokonepelejään ihan rauhassa, eikä oo Marissa hönkimässä niskaan ;) )

Rauhaissa venyttelyä iltaisin ja sitten pääsisi rentoutuneena nukkumaan. Aamusta heti voisin aloittaa kovallakin treenillä, ehkä tehdä vähän rennomman treenin ja jatkaa salille. Oma sali olisi oikea talviaamujen pelastus, kun ei huvita lähteä kylmällä ulos. Saisi jäädä sisälle lämpimään ja kömpiä sängystä suoraan jumppaamaan. Ah, ihana ihana ajatus!! 

Onko teillä siellä kenelläkään oma jumppahuonetta kotona? Ehkä joku huone, missä on muutakin, mutta myös mahtuu vähän treenaamaan? Mitkä asiat on tärkeimmät, että treeni on onnistunut?  

Contemporary Home Gym by Other Metro Architects & Building Designers Bagnato Architects
Contemporary Home Gym by Los Angeles Photographers Charles-Ryan Barber Photography

 

Eikö näytäkin ihan mukavalta tavalta treenata? Kotona rauhassa ja juuri silloin kun tekee mieli. Vielä kun olisi telkkari siellä huoneessa seinällä, niin saisi kivasti laitettua vaikka jotain treenijuttuja pyörimään ja tehdä perässä jos ei itse jaksa keksiä jokaista liikettä. Välillä kun tarvitsee jonkun niskan taakse huutamaan, että ”nyt vauhtia siihen äässiin nainen!” Hihi. Niin tai laittaa vaikka videoyhteyden Monnan kanssa ja laittaa tekemään tehokas treeni yhdessä kotoa käsin. En tiedä suostuuko se tälläisiin kaveripelveluksiin, että joka viikko tekisi nettitreenin mun kanssa, mutta itse ainakin olisin siitä ihan innoissani. :D Oli nimittäin niin hyvät treenit viime kerralla, että tahdon varmasti treenailla Monnan kanssa uudestaan. ;)

Vielä ei oo näyttää teille kuvia tulevasta kodista, mutta lupaan kyllä heti esitellä uutta kotia kun sinne päästään käymään. Muuttoon menee vielä yli kuukausia, mutta sitä ennen voin yrittää vähän kertoa teille suunnitelmistani. Asunto on siis kolmio, eli yksi huoneista  tulee olemaan meidän työ/jumppa huone. Tai no mies ei varmaan tykkää sanasta jumppa yhdistettynä häneen, eli puhutaan nyt sitten vaikka kotisalista :D Muutkin osaalueet asunnosta saavat pientä uudistusta ilmeeseen, kun päästään asumaan, mutta juuri nyt mulla on mielessä tämä jumppahuone.

Mitä sinne laitaisin, ettei tule huone liian täyteen? Mistä saa isoja peilejä seiniin, sellaisia koko seinän kokoisia? Maksaakohan ne ihan liikaa? 

Näyttökuva 2014-11-24 kello 08.28.21

Kuva täältä!

Tässä tärkeimmät toiveeni huoneeseen: Peiliä seiniin, treenimatto, käsipainoja, tanko, jumppapallo.. Mitä ikinä muuta keksin mikä ei vie liikaa tilaa. Niin ja mikä paras juttu, kattoon TRX narut! Niillä saisin tosi hyvin tehtyä erilaisia kehon treenejä ja sen voi tehdä pienessäkin tilassa. Riittää, että on se koukku katossa ja kaapista voi napat narut laitettavaksi kattoon. Selän kanssa se olisi ihan hirmu hyvä varuste treenihuoneeseen ja voisin jo kuvitella aloittavani jokaisen aamun kymmenen minuutin treenillä niiden kanssa. Ah, en malta odottaa että pääsen jo laittamaan uutta kotia ja keksiä sinne kaikkea uutta ja hyödyllistä! 

Muitakin suunnitelmia on jo tiedossa ja jotain hankintoja tehtykin. Tässä nyt ne ensimmäiset ajatukset, seruaavaksi siirryn miettimään keittiön uudistamista. Ilme pitäisi saada nätimmäksi, mutta ilman isoja remontteja. Aion siihenkin kysellä vinkkejä teiltä, koska uskon, että sieltä löytyy kotinsa remontoineita ihmisiä vaikka kuinka paljon. (?) Olen jo yrittänyt kovasti googletella asioita, mutta niin paljon jä löytymättä, joten ehkäpä paras kanava on kysyä teiltä täällä suoraan. Pysykääs siis kuulolla, kun remonttijuttuja ilmenee. Apua varmasti kaivataan :)

Ihanaa viikon alkua!

13 kommenttia artikkeliin ”Kotiin oma pieni sali tai treeninurkka?

 1. Mikko sanoo:

  Täältä ainakin saa tarvittaessa vinkkejä : ) Opiskelen rakennuspuolella : )

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jes, kiva kuulla Mikko! :)

   Tykkää

 2. jossnu sanoo:

  Tykkään hengailla omissa oloissani niin kattava kotisali on täälläkin haaveissa :) Nykyäänkin kotitreenailut sujuu kyllä ihan hyvin, mutta ois kiva kun ois enemmän tilaa (ja välineitä) eikä tarviis treenaila olkkarissa :D Ite kattelen aika paljon wii u:n avulla youtubesta erilaisia treenivideoita mm. pilatekseen ja kahvakuulailuun. Kuntovälineinä löytyy tasapainolauta, jumppakuminauhoja, pari kahvakuulaa, säädettävät käsipainot, jumppapallo, putkirulla ja toki jumppamatto. Leuanvetotanko on hankinnassa! Tärkeimmät on kyllä tossa treenatessa hyvät musiikit jotka pauhaa kuulokkeista, muuten ei onnistu mikään ;D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No sama fiilis täälläkin siitä tilasta, koska ei oo kiva treenailal olkkarissa ja koko ajan sohia jalkoilla telkkaria tai heitellä tavaroita pöydiltä maahan kun on niin vähän tilaa :D

   Kiitos videovinkeistä, niitä pitää tosiaan pian etsiä kasaan kun huone on valmiina. :) ja jes, leunvatetanko on kyllä ehdoton! pakkohan munkin on se taito joskus oppia :)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Siihen meidän paritaloon tulee ainakin joku treenihuone, johon on käynti molemmista kodeista ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei JOOO!! <3 ihana idea <3

   Tykkää

 4. Riitta sanoo:

  Minä kesällä kyllästyin siihen, että kun oli pakko jostain aikataulujen puristuksessa luopua, se usein oli oma treeni. Tai jos pääsin menemään, olin jo valmiiksi niin kaikkeni antanut, etten kunnolla jaksanut tehdä. Niinpä päätin hankkia välineitä. Löysin tori.fi:stä tosi hyvän levypainosarjan ja tangon, lisäksi ostin 10kg ja 16kg kahvakuulat, toisen kirppikseltä, toisen isosta alesta. Ennestään mulla oli 12kg kuula, ja 8kg kuulan sain lainaksi. Itse tartten keskivartalotreeniin pilatesrullaa, -palloa ja -rengasta, ne mulla oli ennestään. Ja se matto. Oikeastaan ainoa, mitä kaipaan, on steppilauta, että esim.rintaliikkeitä saisi paremmin tehtyä. Mulla ei ole peilejä tms., ihan olohuoneessa treenaan.

  Omituista kyllä, olen saanut tällä treenillä enemmän tuloksia, kuin salilla aiemmin. Aikaa ei mene laitteessa istumiseen sarjataukojen aikana, vaan paukutan esim.kolme liikettä peräkkäin ilman taukoja ja sitten uudelleen samat kolme. Jaksan keskittyä paremmin kotona jostain syystä. Ei sillä, ettenkö salille menisi, jos se aikataulullusesti olisi mahdollista, mutta tosi kiva on ollut todeta, että kotitreenikin voi olla kivaa ja tehokasta.

  Tykkää

  1. Riitta sanoo:

   Lisättäköön vielä, että jos mulla olisi kaksiota isompi asunto, niin kyllä tietty mieluiten treenaisin muualla kun olohuoneessa.

   Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Tori.fi on kyllä yks maailman parhastai myyntipaikoista! Tai no ainakin Suomessa on tosi tehokas paikka ostaa ja myydä :D Taidan kurkkia sieltä myös kamoja, koska eipä se haittaa itseäni, jos kaikki ei ole ihan uutta. Käytetytkin kelpaa!

   Treenan itse samoin kun sinä, eli ei liikaa taukoja ja kovalla tahdilla eteenpäin. Sulle selvästi sopii koritreeni. Toivotaan, että mulle käy samoin ja oikeen into kasvaa kun saa kotisalin!! :)

   Tykkää

 5. Elina sanoo:

  Oma treeninurkka. <3 Niin ihana ajatus. Oon itsekin aina haaveillut. Haluaisin ainakin ihan ehdottomasti leuanvetotangon. Voidaan pitää sitten yhteistreenejä sun luona, hihi.

  Meiltä saa vinkkejä ainakin saunan rakentamiseen, hehe. ;D

  Ps. Mä en ehtinyt edelliseen postaukseen kommentoida; TE <3:')

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Eikös oliskin ihanaa!! Sais ihan rauhassa reenailla ja ähistä omassa kodissa :)

   Kiitos paljon, me varmasti pyydetään saunaan teiltä apua. Katsotaan kauanko maltetaan olla ilman sellaista, nyt kun saunotaan välillä jopa 2 kertaa päivässä :D
   pus <3

   Tykkää

 6. Fiiu sanoo:

  Mä treenailen olkkarissa tai makkarissa, eikä mulla ole sen ihmeempiä välineitä kuin jumppamatto, fysiopallo ja käsipainosarja. Noillaki jo tekee kaikenlaista mut kahvakuulia olis kiva saada.

  Mut noista peileistä: voisko olla peiliovet kaappeihin? Sais samalla säilytystilaa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Totta, peiliovet vois toimia! Tilaa nimittäin ihan varmasti tarvitaan säilytykseen ja huone on iso. Siellä onkin jo valmiina jotkin pailikaapit, täytyy miettiä jos ne olis riittävät! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: