Huomenta! Silmät ponnahtivat kello 6:03 auki ja samassa kun olin ajatellut, että voisin mennä lenkille, tajusin sopineeni miehen kanssa, että mennäänkin vasta myöhemmin ulos kun on valoisampaa. Nojoo, eipä tekisi tuonne pilkkopimeään nyt yksin lähteäkään. Antaa sen siis vielä nukkua, ehdinkin hyvin tässä näpytellä teille vähän eilisestä päivästäni. Otin tavoitteeksi kuvailla koko päivän mahdollisimman realistisia kuvia ja yhtään tilanteita kaunistelematta. Usein kun tulee aseteltua annoksia kuviin ja muokattua kuvia nätimmäksi, mutta nyt päätin tehdä toisin. Kuvissa näkyy siis ihan sitä tavallista arkea, sotkuisia kahvikuppeja ja epäjärjestystä kotona. Niin ja sitä ihan tavallista arkea, eli kodin siivousta ja vahingossa nukuttuja päiväunia. Hiihih. Tervetuloa mukaan seuraamaan mun maanantaitani! :)

Aamu alkoi klo 5:45 herätyskellon ääneen. Siirsin jalkaa peiton alta, mutta koska siihen iski heti jäätävän kylmä viima, vetäydyin takasiin ja siirryin miehen kainaloon. Hetki vielä maaten. Torkutettiin kerran ja kuuden aikaan noustiin ylös. Hampaiden pesu, pikaiset venyttelyt ja treenivaatteet päälle. Nassuun yksi banaani, jotta jaksaa vetää salilla ahkerasti treeniä. Join myös lasin vettä.

Olin jo valmis 6:10. Odottelin miestä voin vartin. Kuka sanoo, että naiset on muka hitaita?? ;) 

IMG_0559

6:30 astuttiin salin ovesta sisään. Aika hyvin suunniteltu marssi sisälle, koska illalla oltiin puhuttu, että ollaan sitten viimeistään puolelta perillä. Hyvin ajoitettu aamu kerrankin siis. 

6:35 Tiedossa jalkatreeni. Crossailua hetki, jalkojen lämmittely kevyin kyykyin ja lonka avaamisin. Lonkat tuntuvat vähän jäykiltä. Kirjoitin teille jalkatreenini pari päivää sitten ja tein tästä vähän kevyemmän version tällä kertaa. Haha, ei olisi ollut heti aamusta voimia tehdä sitä kokonaan! Keskityin vain pariin sarjoihin ja tein lisäksi keskivartaloa jumppapallolla. Hikoilen kalamasti ja kiroan jatkuvasti paitaa joka on päälläni. Olen tottunut treenaamaan hihattomissa paidoissa ja jostain syystä päälle valittu t-paita saa mulle aikaan kamalan ahdistavan kuumuuden. No, ainakin tulee hikoiltua kunnolla. En tosin tiedä johtuuko se paidasta vai tehokkaasta treenistä ;) 

7:30 Takaisin kotiin. Kahvi alkoi tuoksua nenässä jo puolessa välissä matkaa ja taisin olla ihan hiljaa koko automatkan. Kamala kahvinjano! 

7:40 Suihku, lyhyet venyttykset ja keittiöön. KAHVIA! Aah, kylläpä helpotti! 

8:00 Aamiaiseksi lautanen kaurapuuroa ja päälle raejuustoa. Se tavallinen setti. Pyörin netissä ja luen erilaisia sivuja. Löydän itseni pian Iittalan sivuilta ja ennen kuin tajuan mitä edes puuhailen, niin mies kysyy mitä teen. Vastaan nopeasti, että ”tilaan astioita uuteen kotiin” ja samassa huomaan olevani jo kassalla. Huomaan, että näpyttelen luottokortin numearoani sivustolle. Oho. Mies hymyilee. No, ainakin on uusia astioita pian matkalla mun luokseni, jihuu! 

DSC04332

Aika pitkään surffailen ja istun koneella. Juttelen kavereiden kanssa, sovin treffit yhden kaverin kanssa loppu viikkoon, yhtä kaveria yritän houkutetalla treenailemaan mun kanssani joku kerta. Selvitän myös toiminimeen liittyviä juttuja ja mietin, että tänään täytyy saada omia työjuttuja vähän tehtyä. Päätän tehdä nitä kuitenkin myöhemmin, pakko tehdä ensi jotain hyödyllistä. Tuntuu, että on saatava jotain aikaan. 

9:30 Aika alkaa hommiin. Äidille on luvattu siivousapua, kun saadaan asua täällä heidän luonaan nyt väliaikaisesti. Mikäs siinä, tykkään kyllä siivota. Olen ehkä vähän hullu, mutta mitä likaisempi sotku, sitä enemmän innostun :D Musta on ihana nähdä miten oma käden jälki saa aikaan ja tulee puhdasta. Tehtävälistalla oli jääkaapin ja jäteastioiden siivous. Hehe, joku muu voisi kai kielättyä urakasta, mutta mä pursusin intoa tähän jo edellisen iltana. Hullu mikä hullu ;)

Eikun hommiin!

DSC04333 DSC04337 DSC04339

11:00 Homma on tehty. Puolitoista tuntia puunaamista, järjestelyä, ihmettelyä (kuinka voi mahtua noin paljon tavaraa kahden ihmisen jääkkaappiin??) ja huonoksi menneiden tavaroiden pois heittämistä. Päätän myös,että pidän pienen puhuttelun siitä,että ne ruoat ostetaan mitä syödään. Miten musta nimittäin tuntuu, että mullekkin on kotona pidetty jo lapsena sellainen puhuttelu :D Kaksi muovikassillista tuli roskaa, loput sain nätisti järjestykseen hyllyille ja tuli hyvä mieli. Aika kätevä tuollainen iso iso jääkaappi, joka kyllä syö myös sitä ruokaa todella isot määrät. Vieläkin ihmettelen, että miten noin paljon tavraa edes mahtuu yhteen jääkaappiin. Huh.

Eikä muuten ollut mikään ihan kevyt homma hinkata hyllyjä puhtaaksi. Kyllä siivous menee todella hyvin hyötyliikunnasta. Sydän löi välillä hullua vauhtia ja huomasin jossain vaiheessa ennen lopettamista, että hitsit kun vatsa kurnii. 

11:20 Ruokaa naamariin, ihan kauhea nälkä urakan jälkeen!

 

DSC04342 DSC04343

11:30 Istun koneella ahdettuani ruuat mahaan. Taas vähän tsättäilyä kavereiden kanssa ja samalla kirjoitan uutta blogitekstiä. Olen koko viikonlpun miettinyt tulevaa kotia ja kehitellyt sinne sisustusta. Kirjoittelen tekstin haaveistani saada kotisali. Vitsit kun se olisi ihanaa!

12:00 Tässä vaiheessa teen päätöksen, että nyt niitä töitä. Käyn läpi liiketoimintasuunnitelmaa, kirjaan asioita ylös mitä pitäisi tehdä ja laitan muutaman sähköpostin. Hoidan ikäviä jtutuja alta pois ja täytän lomakkeita joita pitäisi paluattaa. Luen vero-opasta, selvitän mitä kaikkea pitää muistaa yrittäjänä. Kauheasti kiinnostavia tekstejä ja juttua riittää. Aika kuluu nopeasti.

14:00 Kaksi tuntia hommaa takana, nyt opiskelujuttujen pariin. Nappaan tämän hetken kirjan laukusta käteeni ja menen sänkyyn lukemaan sitä. (Tässä tapahtui virhe, josta kerron kohta! ) Työlainsäädäntöä tiedossa. Edessäni on kirja, jossa paljon nippelitietoa laeista työsuhteisiin liittyen. 

IMG_0580

14:20 Silmät meinaa mennä kiinni. Äh, miksi aloin lukea makuullani! Näin tässä aina käy… 

16:05 Herään. En pääse ylös, pakko jatkaa unia. Silmät ei aukea millään ja sänky tuntuu niin mukalta paikalta olla….Miten hyvä olo. Kunnes nopeasti tajuan, että pakko katsoa kelloa. Myöhästyn kohta! Muistan, että pitäisi nähdä Petraa tasalta keskustassa. Äkkiä ylös ja laittamaan vaatteet päälle!

16:10. Ekat farkut jalkaan jotka tulee eteen ja sama paita päälle kun sunnuntainakin. Nyt ei ehdi valikoida. Naureskelen peilistä omille väsyneille silmilleni ja lataan kuvan intagramiin. Mikä kiire mulla muka oli, näköjään aina ehtii ottaa pari selfietä? :D 

IMG_0584 IMG_0603

IMG_059316:17. Hajuvettä iholle ja samalla kun mietin mitä koruja laittaisin, tajuan, että on kauhean heikko olo. Pakko syödä jotain nopeaa. Laitan raejuustoa ja mehukeittioa lautaselle syön ne suoraan purkista ja yritän samalla katsoa bussien aikataulua. Tajuan nimittäin toisen asian: En asu enää vanhassa kodissani, joten on pakko lähteä kauhealla vauhdilla bussille, koska täällä ei jokainen bussi menekään keskustaan. Hups, tuli sittenkin kiire!

16:30. Noooo. Kyllä nyt pari selfietä ehtii ottaa vielä! ;)

DSC04352 DSC0435416:46 Olenkin jo keskustassa  ja katson kelloa kun jään bussista kamppiin. Laitan Petralle hihittelevän viestin, että luulin myöhästyväni, mutta lopulta olenkin ihan liian ajoissa. Tavallista minua. Stressaan myöhästyväni ja lopulta olen aina aivan liian ajoissa. Kävelen kohti Robertsia, jossa me lähes aina tavataan Petran kanssa. Vastaan tulee Senja ja vaihdetaan muutama iloinen sana. Tulee hyvä mieli ja herään unisesta olostani, kun me yhdessä naureskellaan hetki. Petrakin kävelee meistä ohi, mutta palaa pian meidän vierelle ja kertoo kuulleensa meidän naurun rullaportaista.. Hehe, se siitä hiljaisesta naurusta, josta olen aina haaveillut ;)

17:00 Robertsiin kahville. Petralla on ollut töissä kamala kiire ja ei ole kuulema ehtinyt edes syömään. Hän nappaa salaatin ja otan itse vain kahvin maidolla. Kadun tätä jo pian, sillä jokainen varmasti tietää, että ei oo kiva katsoa kun joku muu syö vieressä. Siinähän herää kamala nälkä! Olen kuitenkin sopinut toisen ystävän kanssa treffit myöhemmäksi, joten on pakko jaksaa odotella ruokaa. Siellä pitäisi vielä syödä, joten tyydyn vain ryystämään kahviani.

Heh, Petra kyllä jätti mulle vähä kanapaloja lautaseltaan. Se taisi nähdä mun silmissäni kateellisen kiillon sen ruoka-annoksesta? :D

DSC04363 DSC04370 DSC04374Petran kanssa on ihana jutella. Parannetaan pari tuntia maailmaa ja yritetään miettiä, että mitä kivaa keksittäisiin meidän tuleviin pikkujouluihin joulukuussa. Mulla on yksi hyvä idea ja sovitaan ettei kerrota siitä vielä muille. ( Hihihi, siinähän luette nyt sitten täältä! En kerro teille sitä vielä, vaan paljastan vastan myöhemmin. Turha siis yrittää kysellä mitään ;) )

18:30 Lähdetään vähän käymään kaupoissa ja ostetaan tarpeellisia asioita. Ostan mm. tulevaa kirpputoria varten värillistä paperia, jotta saan tehtyä hintalaput tuotteille. Pyöritään jutellen ympäri kamppia vailla suuntaa. Petra lähtee tasalta kotiin. 

19:00 Ystäväni Eija saapuu metrolla ja mietitään mihin mennään juhlimaan neidin synttäreitä. Ehdotan Teereenpeliä ja sepä sopii myös tälle nätille synttärisankarille.

DSC04378 DSC04380

19:05 Eija yrittää kuumeisti kertoa mlle jotain tärkeää juttua, mutta mun tekee mieli kaivaa kamera esiin ja kuvata Eijaa. Ihastuin sen silmiin laitettuihin timantteihin ja sanon, että oot nyt niin nättinä että pakko kuvata vähän. Neiti on hämillään ja vaan nauraa. Tulipa nättejä kuvia <3 

19:07 Ollaankin jo Teereenpelin ovella. Mun lempparipaikkani iltaiseen hengailuun ja illan nauttimiseen. Siellä on mukava tunnelma ja saa kevyttä ruokaa. Niin ja tietenkin myös drinkit sankarin juhlintaan. Syön caesar salaatin ja jälkkäriksi juodaan herkkukaakaot. Nams! 

DSC04390

Eijankin kanssa on tosi ihanaa viettää aikaa. Puhutaan pitkään, juttua vaan riittää ja riittää. Mietin keskustelun aikana, että vitsit mulla on kivoja kavereita, joiden kanssa viettää aikaa. Aika menee tosi nopeasti välillä me nauraa räkätetään ja välillä siirrytään vakavempiin juttuihin. Kiitos Eijallekin kivasta illasta, oli hauska saada juhlia sun synttäripäivää kaksin <3

21:00 Matkaan kotiin. Laitan viestiä miehelle, että pärjääkö se siellä mun vanhempieni (tai no äitini ja tämän miehen) kanssa? En saa vastausta, joten taitaa siellä ihan hyvin mennä. Ilmeisesti se pärjää ilman muakin, hyvä niin. ;)

21:30 Muut istuvat pöydässä kun tulen kotiin ja ruoaksi on tehtyn lasagnea. Närpin muutaman palan, mutta en jaksa syödä enempää kun vatsa on niin täynnä kaakaosta edelleen. Huomaan, että hyvin se mies näyttää pärjänneen ilman muakin. Ei ole varmasti helppo asua yhtäkkiä toisen perheen kodissa, mutta kaipa meillä on ihan tuttavallinen perhe.

Istutaan myöhään pöydässä ja suunnitellaan talven tulevia reissuja. Vasta 23:30 aikoihin siirrytään ylös nukkumaan. 

23:50. Alan vasta väsyä kun makoilen sängyssä. Olen hetken jo tsättäillyt kännykälläni ja laitan vielä viimeisen whtsupin (kuvan pingviineistä) Petralle. Toivotan hyvää yötä ja laitan puhelimen pois kädestäni.

Hyvää yötä! 

IMG_0606

Ystävien täyteinen päivä, mutta sain kyllä ihan tärkeitäkin juttuja aikaan. Kuten siistin keittiön, hehe. Tänään meinaan kyllä keskittyä vähän eri tavoin koulujuttujen lukemiseen ja teen sen ehkä seisten. Siinä on varmaan vaikeampi nukahtaa :D Vaikka ehkä mullakin on sama ongelma kirjojen kanssa, kun monella muullakin, että alkaa väkisinkin lukiessa nukuttaa vaikka lukisi missä? Vai onko siellä muita joilla on sama ongelma? ;)

EIlisestä on nyt hyvä mieli ja oli ihana saada viettää aikaa muutaman tärkeän ystävän kanssa. Työhönkin liittyen sain paljon tärkeitä juttuja aikaan ja tänään aion jatkaa hommailua. Viikko alkoi kivan energisesti (päikkäreitä lukuunottamatta!) ja nyt me lähdetään vihdoin lenkille. Tässähän vierähti ihan kauhean pitkään, että sain tämän kirjoitettua, mutta eipä tässä mihinkään ollutkaan kiire. Aamiaine on syöty ja kahvit juotu. Mars ylös ja ulos!

Energistä tiistaita ystävät! <3

16 kommenttia artikkeliin ”Maanantai mun matkassa!

 1. elisa sanoo:

  Voin allekirjoittaa ton että lukiessa alkaa nukuttamaan! Ja sänky on kaikista mukavin paikka lukea mutta tosi vaarallinen just samasta syystä:)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha, sängyssä on kiva lähötä.Ja vaikka sen kuinka tietää mitä sinne mennessä tapahtuu, niin pakko mennä silti :D

   Tykkää

 2. Jenskuliini_1 sanoo:

  Ihan tulee hyvälle mielelle näistä sun kirjotuksista :) olet niin positiivisen ja aurinkoisen oloinen nainen <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos!! <3 Olipa nätisti sanottu!

   Tykkää

 3. Ilana sanoo:

  Mä kyllä ymmärrän vähän tuota sun jääkaapinsiivousintoa :) Mustakin on välillä kiva puunata, ja silloinhan sen hyödyn näkee parhaiten, jos lähtökohta ei ole jo valmiiksi täysin siisti.

  Iso jääkaappi olisi kyllä kiva, mutta toisaalta pienessä on se hyvä puoli, ettei todellakaan tule heitettyä ruokaa roskiin, koska jääkaappiin ei mahdu mitään ylimääräistä, mikä ehtisi mennä huonoksi. On hyvä, kun yhdellä silmäyksellä näkee pitkälti kaiken, mitä siellä kaapissa on, niin jonnekin hyllyn perälle ei pääse unohtumaan tavaraa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, joo puunailu on kauheen kivaa. Tänään ajattelin keksiä seuraavan kohteen ja melkeen jo harmittaa kun täällä on liian siisitä mun siivous innolle ;)

   Oot oikeassa tuossa jääkaappijutussa. Meillä ei omassa kodissa miehen kanssa mene mitään roskiin, syödään kiltisti kaikki pois. ;)

   Tykkää

 4. Sandra sanoo:

  Kiva päivä ja saat kyllä asenteellasi kaikesta positiivista. Alkoi hymyilyttää. Ja kiitos kun toteutit toiveen tästä postauksesta ;)

  Kivaa päivää!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ole hyvä Sandra :)

   Tykkää

 5. Mikko sanoo:

  Hyvä kirjoitus : ) ! Kaikissa kuvissakin näytät niin energiseltä, ps. hyvä, että laitat myös kuvia ” juuri ” heränneenä :) Harvoin niitä näkee täällä.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Mikko! Juu pitää välillä laittaa todentuntuisiakin kuvia. Kukapa sitä suoraan herää meikit naamassa ja hiukset ojennuksessa :D

   Tykkää

 6. Petra sanoo:

  Hih, mitenköhän kauan maltat pitää hyvän idean salassa ;) <3

  http://lungelady.blogspot.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Nooo.. ajattelin malttaa pitää ;) hihiih.

   Tykkää

 7. Outi Karita sanoo:

  Eihän tässä voi olla kuin hymyilemättä, oot niin ihana ja välitön <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   oooh <3

   Tykkää

 8. Laura sanoo:

  Nää on aivan superihania tekstejä Marissa! Sait kyllä suupielet kääntymään päivän harmitusten jälkeen hymyyn <3 Oon ihan samanlainen tuon siivousvimman kanssa :') se on niin vapauttavaa jynssätä ja heittää turhaa tavaraa ja roskaa pois!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos ihana Laura! Olipa piristäviä sanoja. Siivous on tosiaan vapauttava tunne! Mistä ihmeestä opittu sekin taito :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: