Vai miten se meni? Se sanonta siis. Hymyilystä tiedän paljon, siitä ei ole kysymyksiä koska se on äärettömän helppoa. Kunhan vaan tekee. Eikä se ”sanonta” tainnut mennä ihan juuri noin kuten otsikossa, mutta katsoessani aamulla ulos pimeään tämä oli ensimmäinen lause joka tuli mieleen. Vesisadetta,  kova tuuli, oksat heiluu ikkunaa vasten, ulos ei näe senttiä pidemmälle ja huomaan kaikesta tästä tajuavani, että tahtoisin vain jäädä sängyn pohjalle makaamaan. Tahtoisin vain jäädä koko päiväksi sisälle.

Mistä sitä energiaa taas repii, kun on tälläinen synkkyys ympärillä? Ja kuka väitti, ettei ilmalla ole väliä vaan me itse tehdään oma energiamme ja voimamme. Pukeutumisesta se on kiinni. Ja Pah. Omat energiatasoni ovat taas aivan maassa ja kun yritän saada itseni juuri nyt motivoitua aktiiviseen päivään, niin voi kääk miten se on vaikeaa.

Myönnänkin siis, että en ole sama energiapakkaus joka yleensä olen. Hymyilen kyllä jokaisena päivänä, koska niitä hymyn aiheita riittää aina. Niitä ei elämästi voi kadottaa ja onneksi olen pohjimmiltani positiivinen luonne. Energian määrä on sitten asia erikseen. Olen syntynyt Suomeen ja tiedän, että täällä ilon ja nautinnon etsiminen on tähän vuoden aikaan todella vaikeaa. Taitaa olla monelle muullekkin. Ja se on ihan normaalia. Mä olen normaali. En ole mikään superihminen vaan ihan tavallinen Marissa vaan. Odottelen valoa, joka ei tule vielä pitkään aikaan. Ja kyllähän se vaan tekee mielen hieman suruisaksi välillä.

Ja siis, hymyä tarvitaan näinä pimeinä aikoina ihan hirmuisen paljon. Pitää nostaa ne suupielet sinne korviin saakka ja niin, että silmät menee hieman sirrilleen. Silloin ehkä myös pää ottaa jonkinlaisia virikkeitä ja tulee huijatuksia nauttimaan arjesta. Hymy tekee paljon. Ja tiedätkö mitä? Se tarttuu. 

DSC04202 DSC04203Mulle hymyily on kaikista suurin ase tätä ikävää aikaa vastaan. Vaikka yhden päivän ehdin nauttia lumesta ja valosta onnellisena kuin pieni lapsi karkkikaupassa, niin ei se olo kauaa jatkunut. Valoisuus sai mulle aikaan tyhmän ja leveän hymyn, joka kesti tasan saman ajan kun lumi oli maassa. Sitten se loppui. Hymy joka tuli tuolta jostain syvältä kehosta, sieltä jostain mistä en itse sitä ollenkaan ohjannut. Sai näyttämään onnelliselta ja sai mut tuntemaan itseni todella onnelliseksi. Ihan ilman syytä.

Myönnän ihan täysin rehellisesti teille, että ei se aina ole niin helppoa tälläisellä pimeällä ajalla. Hymyillä siis. Kun ei vaan hymyilytä, jos ei itse ohjaa itseään hymyilemään. Jopa vähän väkisinkin.

Onko se kenellekään helppoa? Ei turhaan puhuta kaamos masennuksesta. Ei turhaan valiteta, ettei päästä sängystä ylös, kun tekisi vaan mieli nukkua ja nukkua. Ei mikään ole turhaa näistä ajatuksista, kun niille tuntemuksille ei voi mitään. Synkkä ilma ja olo sen tekee. Mutta se minkä itse voi tehdä, on yrittää edes ajatella valoisammin. Miettiä, että hei tänään on se ja se hyvä juttu, huomenna on sitä ja sitä hyvää. Itseäni tällä hetkellä hymyilyttää tämän päivän bodycombat, johon menen pitkästä aikaa lempivetäjälleni. Tiedän jo nyt mikä olo mulla on sen tunnin jälkeen. Tiedän, että mulla on tää hullunhuuruinen leveä smile sen tunnin jälkeen ja odotan sitä jo nyt ihan innolla. Urheilu antaa energiaa ja pitää vain jaksaa lähteä sinne. Ehkäpä sitten tosiaan voin taas hymyillä tätä leveää hymyä aidosti ja onnellisena. Ihan vahingossa huomaamattakin.

DSC04221 DSC04223

Toivotan jokaiselle teistä energiaa tähän päivään, energiaa huomiseen ja paljon ansaittuja hymyjä tämän pimeän ajan kahlaamiseen läpi! Ei oo helppoa, sen ymmärtää jokainen Suomalainen. Omalla asenteella pääsee pitkälle ja on ihan okei välillä vähän masistella sängyn pohjalla kun ei jaksa tehdä muuta kun löhötä. Ja tiedättekö mikä siitäkin tekee pimeällä ajalla kivempaa? Kynttilät. Käytä pimeä aika hyväksi ja sytytä kynttilöitä illalla (tai miksei päivälläkin) palamaan. Siinä sitä valoa riittää ja tulee samalla romanttinen tunnelma kotiin. Itse vietin eilisen illan kynttilän valossa, samoin toissapäivänä. Pieni ase piemyttä vastaan, mutta voimakas.

Paljon halauksia ja voimia! Kyllä me tää pimeys taas kestetään! <3

DSC04301

6 kommenttia artikkeliin ”Hymyä kansalle, joka pimeässä vaeltaa!

 1. Maria sanoo:

  Täällä sama tunnelma. Mies onneks herätti minut tänään aamiaisella sänkyyn ja siitä asti on hymyilyttänyt. Rakkaus saa ihmeellisen virneen naamalla aikaan ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No varmasti saa virneen aikaan!! Täytyy näyttää tämä kommentti omalle miehelle ;) ;)

   Tykkää

 2. Mirva sanoo:

  No juuri ihan samaa olen taalla Irlannissa miettinyt, siis tota kaamosmasennusta/vasyneisyytta/toimettomuutta kun tuntuu ettei mitaan jaksaisi tehda ja tekisi mieli vaan kaivautua peiton alle kunnes kalenteri nayttaa jotain maalis-huhtikuun tietamia. En muista etta olisin koskaan Suomessa asuessani sen kummemmin kaamosvasymyksesta karsinyt, mutta nyt taalla Irlannissa tana vuonna ekaa kertaa se ihan selkeasti tuntuu! Siis se, ettei tunnu olevan virtaa ollenkaan ja vaikka kaikkensa koittaa syoda superterveellisesti, treenata kivoja treeneja joista aina ennen on saanut paljon virtaa niin silti VASYTTAA! Janna juttu vaikka ei taalla kylla ihan yhta pimeaa taida olla kuin Suomessa… Etta hymya korviin vaan ja eteenpain – jokainen sekunti tuo sen valon lahemmas ;) Ja hei kohtahan on joulukin!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ainiin ja siellä varmasti se synkkä aika on vieläkin pidempi kun täällä? Me sentään saadaan pian lunta, tai ainakin toivon että saataisiin. Viime vuonna sitä ei näkynyt, mutta sain myös nautiskella pimeimmät ajat thaimaan matkalla karkureissulla. Kun tulin takaisin oli lunta, joka itsessään auttoi jo paljon siihen pimeään ja kylmään ilmaan.

   Mutta kuten sanoit, hymyä korviin saakka ja eteenpäin. Pitää yrittää keksiä kaikkea piristävää ja liikkua paljon, että energiatasot pysyy korkealla! :)

   Tykkää

 3. Hanna sanoo:

  Häh! Ootko meny kihloihin? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kääk, pelästyin jo että mitäs oon oikein selitellyt! …Eli ei, en oo mennyt ;) Kuva kääntää ympäri kun ottaa selfietä ja ihan oon vielä kiltisti vain minä itte. Taidan kyllä rehellisesti sen sitten joskus paljastaa jos niin pääsisi käymään :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: