Huomenta hiljainen itsenäisyyspäivän aamu! Ihanaa olla yksin aamulla hereillä, kun kaikki muut vielä vetää tyytyväisenä sikeitä ja saan rauhassa istua näpyttelemään konetta. Täällä äidillä ollessa on ollut vähän hankalaa asettua taloksi, kun en tiedä miten helposti muut heräävät. Yritän hiljaa keittää aamuisin kahvia ja aina kuiskailen sille kahvikoneelle tuolla, että pliis oo jo hiljaa. Kauhea mölinä siitä tuntuu välillä lähtevän. Itse nimittäin hyvä kun hengitän kun istun tässä sohvalla. Haha! En vain millään tahtoisi herättää ketään näihin mun rytmeihin, harva kun tahto pompahtaa aamu seiskalta itsenäisyyspäivänä ylös. Ja minä taisin vielä olla yöllä viimeinen joka tuli kotiin pikkujouluista… Kello kahdeklta menin nukkumaan ja tässä se taas näkyy, että seiskalta on vaan pakko nousta. Vähän jäi vajaaksi unet, mutta onneksi on pyhä ja ehtii nukkua sitten myöhemmin. Ei taas uni muistanut ja heräsin kauheean kahvin himoon. ;)

Mutta, täällä ollaan nyt kuvien kanssa. Tavallinen ruokapäivä viime viikolta. Yritin syödä suhteellisen paljon hiilaria tälle päivälle, sillä torstaina olin menossa treenailemaan kaverin kanssa useamman tunnin putkeen. Suorituksena oli edessä enemmänkin aerobista treeniä, joten ajattelin, että ehkäpä tälläinen pieni hiilaritankkaus voisi toimia ajatellen meidän super treenipäivää Ja no.. Kyllä se toimikin! :)

***

6:15 Aamukahvi

7:15 Aamiaisella rahkaa, raejuustoa, puurohiutaleita ja erilaisia superfoodeja sekaisin. Pääosin chiaa ja macaa. Päälle omena pilkottuna. 

Ei ollut kova nälkä aamusta, joten hörpin melko pitkään kahvia ja odottelin, että se heräisi. Lopulta oli pakko mennä syömään kun kädet alkoivat vispaamaan kummallisesti. ;)

DSC_0262

 8:30 Isohko banaani. 

9:30 Tunnin lenkki.

Tosi onnistunut tunnin juoksu, josta juoksin ehkä n. 6-7 kilometriä ja loput kävelin. Aurinko paistoi niin nätisti, että teki mieli jäädä vielä pidemmäksi aikaa, mutta köh kun alkoi olla nälkä. Oli pakko lähteä syömään!

DSC_0283

11:00 Lounaaksi raejuusto- ja avokadomössö, johon lisuukkeeksi 2 näkkileipää oivariinilla ja 2 kananmunaa. 

(Tämän lautasen jälkeen siis santsattu vielä vähän ;) )

DSC04599 DSC04602

 12:00 Jälkiruokakahvi ja raakasuklaata.

3 palaa sai luvan riittää, päätin että loput jätetään muille, etten taas itse rohmua kaikkia herkkuja ;)

DSC04606

DSC_0268

15:30 Välipalana raejuustoa lakritsinjuurijauheella ja lusikalla smetanaa.

Eli siis Keso-fruttia, jos joku muistaa sen herkun ;) Omassa ohjeessa taitaa olla turkkilainen jogurtti, mutta usein laitan siihen myös smetanaa. Riippuu mitä olllaan ostettu kaupasta. 

DSC_0271

18:30 Illalliseksi toast-leipä, jonka välissä kanaa ja aurajuustoa. Join myös lasin kuohuviiniä. 

Meillä oli tyttöjen kesken pieni pikkujoulun glögi-ilta Teereepelissä ja mua vähän hihitytti, kun lopulta olin ainut joka joi mitään edes glögiin liittyvääkään. Muut ottivat kahvia ja teetä ja minä joka yleensä olen nollatoleranssilla, niin nappasin sitten pullon kuohuvaa. Noh, sellaisen pienen pullon, mutta kuitenkin. Ennen olen ollut aina se ainut joka ei koskaan juo mitään, niin nyt tuntui hassulta kun tilanne kääntyi toisinpäin. Taidan olla nykyään vähän liian terveellisessä seurassa, kun tulee itselle ihan epäterve olo ;) 

21:30 Makaroonilaatikkoa, puolikas avokado ja kurkkua.

 Kotona yllätti vielä nälkä ja kaivoin jääkaapista vanhat makaroonilaatikot, joita oli kiltisti mullekkin vähän jätetty kaavittavaksi. Ei mikään normaali iltaruoka mulle, mutta koska yritin syödä koko päivän enemmän ja vähemmän hiilaria, niin siksi iltapalalla myös tämä annos. Aika häkyltä alkoi tuntua kun söi koko päivän hiilaria, mutta päätös on päätös. Söin mitä olin päättänyt aamulla. 

21:40 Pari palaa raakasuklaata

DSC_0275

Tämän jälkeen muistan olleeni tosi väsynyt ja siirryin makkariin miehen viereen lukemaan ja kirjoittelemaan. En muista koska nukahdin, mutta kyllä tuntui että päivällä on syönyt tosi hyvin ja vatsa painoi. Vaikkakin tässä ei nyt nitä ruokakertoja ole paljon ja on vähän syöty niin ja näin, niin mulle tuo hiilarin ja jopa vaalean vehnän aika runsas tankkaaminen on vierasta. Tein vähän tahallaan tämän päivän niin, etten välittänyt mitä syön ja oikein kiusallaan lapoin mahdollisimman paljon suuhun sellaista mitä en aina ottaisi. Yleensä kun en syö hedelmiä montaa päivässä, enkä myöskään syö vaaleaa leipää tai pastaa usein. Ravintolassa kun kaveri ehdotti, että otetaanko toast puoliksi, niin kyllä sieltä vanha ajatusmalli vinkkasi, että voiko vaaleeta leipää syödä, mutta uusi malli huusi kovempaa ja sanoi että Kyllä voi! Hih, sitten me syötiin aika hyvänmakuinen tosta ja kaveriksi otin tosiaan lasin kuohuvaa.

Seuraavana päivän tosiaan jumppailtiin sitten ahkeraan kaverin kanssa ja väitän, että kyllä tämän päivän ruokailuilla oli siihen vaikutus. Ainakin voimia riitti tosi hyvin ja kolmen tunnin rupeama meni huomaamatta läpi enkä väsynyt välissä yhtään. Jihuu, vähän nimittäin jännitti, että mihin olen lupautunut. Normaalisti en treenaa useita tunteja putkeen ja melkein soitinkin Suville, että eikö voitas vaan valita niistä tunneista pari. En sitten soittanut ja hyvin selvittiin kaikki tunnit läpi. Hikisenä ainakin, jos ei muuta, hih. Tästä kirjoittelen illalla lisää, nyt ensin aamiaiselle! :)

Ihanaa itsenäisyyspäivää, koittakapaa rentoutua! <3 

 

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

12 kommenttia artikkeliin ”Ruokapäiväkirjaa, valmistautumista super treenipäivään!

 1. Heidi A sanoo:

  Tykkään näistä paljon! Kiitos kun toteutit heti, kun näitä toivottiin. On hauska seurata muiden ruokailuja. Varmaan aika paljon vaikuttaa syömisiin se kuvaaminenkin, kun tiedostaa ettei voi koko ajan napostella kun nekin pitää kuvata. Vai olenko oikeassa?

  Namia tuo kesofrutti! Olen kokeillut kerran ja kiitos muistutuksesta taidan tehdä uudestaan. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos, kiva jos tykkäät! :) Ja siis vaikuttaa kyllä se kuvaaminen tosi paljon. Asetteluun ainakin, kun pitää laittaa lautanen välillä vähän nätimmäksi :D Napostelua oon yrittänyt välttää muutenkin nykyään, mutta on ihan totta että kuvatessa sitä välttelee vielä enemmän. Pitäiskin kuvata joka päivä, niin sen lopettais kokonaan ;)

   Kesofrutti on niin NAM <3

   Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Mä olisin sen glögin kyllä ottanut, mutta eipä ollut tarjolla :D :D No-joo, mä oon tainnut ennen olla se, joka on ottanut siiderin… ;)

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, no ehkä se olis ollu hyvä jos sitä olis edes saanut. Toivotaan, että sitä saa ensi kerralla :D

   Tykkää

 3. Minni sanoo:

  Eihön tuossa päivässä ollu hiilaria juuri nimeksikään. Mitenhän proteiinipainotteisesti mahdat muulloin syödä..?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, eipä taida monelle olla. Voihan sitä syödä myös tasapuolisesti sekä rasva-, että proteiinipitoisesti vaikka protsku taitaakin olla aika in ;) Mulla ei oo hiilarit olleet koko elämäni aikani mukana isossa kaavassa ruokailuja, joten niihin en ole tottunut. 250-300 grammaa päivässä (kuten tämä päivä) on itselleni aika paljon. Ehkä joku päivä vielä syön paljon enemmän, vaikea sanoa kun oma keho ei oikein vedä hh mielellään ihan liikaa. Yritän kyllä lisäillä koko ajan, olon ja treenin mukaan mennään :)

   Tykkää

 4. Elina sanoo:

  Hehe, oli juu vähän harmillista, että glögipannu oli rikki. :D
  Mä en ole juonut vielä yhtäkään ”kunnollista” glögiä tänä vuonna! Viimeistään viikon päästä sitten, niinhän? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, joo olihan se. Toivotaan, että se ens kerralla toimii ;)

   Tykkää

 5. teresa sanoo:

  Musta tossa on paljon hiilaria. Tai siis sopivasti. Kaikilla varmaan aika oma määrä mitkä sopii!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin, kaikilla taitaa tosiaan olla ne omat tottumuksensa ruoka-aineiden suhteen. Toiselle paljon on toiselle tosi vähän :)

   Tykkää

 6. elisa sanoo:

  Haha kuten joku ehtikin jo sanoa niin ei tossa kyllä mitään hirveitä hiilari övereitä vedetty vaan siltikin aika proteiinipainoitteinen:) Mutta ei siis mitenkään kritiikkinä vaan jokaisella on omat tottumukset ja syö sen mukaan mikä tuntuu hyvältä!
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, niinhän se vähän on, että mun suuret määrät on toiselle tosi vähän. Kauhulla kyllä mietin, että jos tosta pitäisi vielä tuplata määrät niin siitä tulis varmaan aika huima pöhötys olo :D Siinähän ei muuta saa syödä kun hilaria koko päivän. hihih.

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: