Heippa taas! Aamulla jo kirjoittelin teille fiiliksiäni eiliseltä, mutta pitihän sitä vielä tulla toistamiseen paikalle. Nyt mulla olisi mukanani herkullinen salaattivinkki ja arvelisin, että salaatit ovat pop ainakin viimeistään tammikuussa, kun kaikilla on ähky jouluruoasta? Niin tai miksei voisi vastalauseena syödä vain pelkkää salaattia joulukuun ajan, ettei vaan tarvitse edes hankkia mitään jouluista vararengasta! ;)

Mutta siis, tänään tarjolla ruokaisaa salaattia ala Marissa!

DSC04727 DSC04730Syön salaattini aina melko tavallisella sekoituksella. Vihersalaattia, kurkkua ja tomaattia. Sellainen perussetti, joka on helppo laittaa lautaselle ja tykkään rouskutella vihreää aina vähän jokaisen ruoan kanssa. Kaupasta ei jaksa alkaa etsimään liian erikoisia juttuja, eikä salaatin tarvitse mielestäni maksaa miljoonia vain eriväristen salaatinlehtien takia, joten valikoin koriini ihan niitä tavis salaatteja. Ruokaisan salaatista saa monilla kikoilla, mutta tällä kertaa tähän neljän hengen salaattikippoon eksyi seuraavaa:

 • Salaattisekoitus
 • 4 kpl kananmunia
 • Purkki herkkusieniä
 • sitruunaa
 • pippuri + suola
 • rypsiöljyä
 • avokado
 • puolikas omena
 • n. 500 gr broilerin rintafile

Jos kaapeissa olisi ollut vielä erilaisia siemeniä, niin niitä olisin kipannut varmasti mukaan myös. Teen tälläisen ruokaisan salaatin niin, että heitän sekaisin ensin salaatit, muut rehut ja omenan. Päälle kananmunat. Sitten murskaan kananmunat kipossa sekaisin ja näin ne siinä samalla maustaa myös salaattia. Se kananmuna siis tosiaan maistuu sekoitettuna aivan erilaiselta kuin mitä se olisi paloina salaatin joukossa. Suosittelen siis kokeilemaan tätä murskauskikkaa, ei välttämättä ole kaunein salaatti sen jälkeen, mutta maukas ainakin. Ja makuhan on aina tärkein. :)

Lopuksi laitan sitten mausteet, puristetun sitruunan (tai puolikkaan jos et tahdo liian sitruksista?) ja öljyä lorauksen kippoon. Pieni kiepautus ja salaatti on valmis lautaselle odottamaan muita osioita.

DSC04731Sienet huuhdon, siivutan ja paistan öljyssä melko pitkään. Taisin tätä satsia paistaa kovalla lämmöllä monia minuutteja ja jätin ne vielä paahtumaan miedolle lämmölle samalla kun mies alkoi paistella kanaa. Jos muuten tahdotte välttää liikaa äljyn käyttöä ja tuntuu että sienet jäävät muuten kiinni pannuun, laittakaa pannulle pikkaisen vettä. Sienet kypsyvät niin myös nopeasti ja saatte ruoasta vähän kevyemmän jos siltä tuntuu.

Kana me muuten ostetaan aina rintafileinä ja siitä leikellään sitten suuhun sopivampia paloja. Näin liha on ilman ikäviä jänteitä ja ylläreitä ei ole kamalan paljon mukana. Ja jos tuntuu, että liha ei oo sun lemppari, niin miksei tähän sopisi mukaan vaikka tonnikala tai lohi? Tällaisiin ruokaisiin salaatteihin voi mun mielestä laittaa vaikka mitä joukkoon. Mitä enempi täytettä, sen parempi ;)

DSC04735 DSC04737 DSC04740Lopuksi sitten lämpimät sienet, avokado ja kanafileet lautaselle mukaan ja eikun syömään! Slurps! :)

DSC04742 DSC04750Bon apetit, hyvää ruokahalua ja mitä niitä nyt kaikkia onkaan. Nauttikaa! <3

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

Yksi kommentti artikkeliin ”Tiistain ruokavinkki!

 1. Outi Karita sanoo:

  Hyvännäköinen salaatti ja tammikuu salaateilla kuulostaa jo nyt houkuttelevalta :D

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: