Tätä tekstiä on kiva kirjoitella peiton alla villasukat jalassa ja nokka niin tukossa, että kuulostan ihan ankalta kun puhun. Tai en tiedä miltä kuulostan, koska en kuule mitään ja pää on aivan tukossa. Taisi se flunssa iskea muhunkin vaikka väitin olevani rautainen nainen ja mikään pöpö ei muka muhun tartu. Pah, tarttuipa väkisinkin. Tosin uskon, että Monnan vinkki auttaa mut selviämään tästä taudista päivässä ja huomenna herään pirteänä kuin peipponen. Monna jakoi eilen nimittäin hyvän vinkin flunssan tainnututukseen ja samalla ennaltaehkäisyyn. Kehoa puhdistava vinkki on se, että paloittelet valkosipulin kynnen ja syöt sen tyhjään vatsaan heti herättyäsi. En nyt ihan tarkkaan tiedä mihin tämä tieto perustuu ja pitääkö se sataprosenttisesti paikkansa, mutta koska Monna sanoi niin, niin kyllä minä uskon. :D Eiköhän siinä ainakin Placeboa ole, jos ei muuta. Valkosipulit on siis masussa ja turha yrittää lähestyä ihmisiä tänään. Valkosipulihönkäilyt ei taida nääs olla kenenkään suosiossa ;)

Monna lähetti mulle aamulla kuvan, kun itsekin oli päättänyt napata yhden kynnen naamariin. Ennaltaehkäisyä kehiin siis sielläkin, hyvä juttu. Kunpa itsekin olisin tajunnut ajoissa ruveta toimiin, mutta enpä tullut edes miettineeksi. Ehkä alan napsimaan päivittäin näitä valkosipulinkynsiä, niin en oo enää koskaan kipeä. Ainakin siinä tapauksessa tulisi testattua tämän tempun teho!

unnamed-3

Mites se ensi kevään HCR? Helsinki City Run lähestyy huimaa vauhtia ja mun kuntoni ei ole kyllä ihan vielä sillä tasolla mitä sen pitäisi olla. Ei ainakaan tänään, kun olen flunssan kourissa. Eikä ole muutenkaan. Jos muistatte niin oon mukana Asicsin kanssa juoksemassa ensi keväänä puolikkaan ja tarkoitus oli juosta nyt ahkerasti koko talvi ja kevät. Oletin mun selän kunnon vähän paremmaksi kun mitä se olikaan ja oon joutunut nöyränä jättämään muutamat treenit välistä. Salilla käynti on ollut kaikista helpointa tällä hetkellä, koska siellä pysyn tehdän liikkeet mahdollisimman varoen ja huolella. Juoksussa kuitenkin rasittuu koko kroppa, vaikka yrittäisin kuinka juosta päkiöillä ja varoa tärähtelyä. Eikä sitä rasitusta huomaa välttämättä samana hetkenä kun olen juossut, mutta selkä vihloo kivasti jälkikäteen. Oonkin toteuttanut lyhyitä juoksuretkiä, eli oon tehnyt jopa vain kolmen kilometrin matkaa ja kävellyt loput. Yritän miettiä sen niin, että parempi liikkua edes vähän kuin ettei ollenkaan. Niin ja pari kertaa oon myös ollut combatissa treenailemassa, että kunto kohenisi vauhdilla ja välillä saisin purkaa energiaa ihan täysillä. Sitäkään en voi tehdä kuin maksimi parin viikon välein, ettei selkä rasitu liikaa.

Monipuolisuus on tärkeintä, siksi yritän pitää kuntoa yllä ja tehdä ahkerasti myös salitreeniä. Kevään tullen vielä enemmän juoksua, kunhan vaan selkä sen hyväksyy. Aion kyllä nyt talvellakin juosta minkä vaan pystyn ja itseasiassa sain kivat uudet kengät myös talven juoksuihin. Heti kun tulee lunta, niin otan ne testiin ja edes yritän pitää kuntoa yllä myös talven treeneissä. Ennen juoksin juoksumatolla talven aikaan, koska en oikein osannut nauttia lumessa ja jäässä tarpomisesta. Katsotaan kuinka tänä vuonna käy ja mitä tapahtuu kun lumet tulevat. Innostunko juoksemaan enemmän valoisalla säällä? Pelkäänkö edelleen liukastumista?

 

IMG_6301

Kuvien vaatteet satu Asicsilta tukemaan treeniä (paitsi allaoleva musta paita, joka on Niken). Kengät on Gel-Nimbukset ja ne on kyllä ihan parhaat mun mielestäni pitkän matkan juoksuun. Ennen mulla oli melkeinpä sama malli, mutta vähän vaan kuluneempana ja mudattuna. Tuli käytettyä niitä kenkiä vissiinkin viisi vuotta tyytyväisenä ja kyllä se niistä vähän näkyikin. Kivasti oli käänyt todistusaineistoa pintaan juostuista lenkeistä. Nämä uudet onkin ihan huiput, kun niissä on niin hieno väri ja matkakin tuntuu kivemmalta, kun ei juokse mutakengissä :D

Housut on olleet tosi hyvät, sillä pelkästään niissä pärjää hyvin kylmemmilläkin ilmoilla. Enpä ollut tajunnut, että housutkin voi olla lämpimät. Ennen juoksin aina kerrospukeutuneena viidet housut päällekkäin ja se oli ehkä vähän hassua ;)

IMG_6279

Vitsit miten mä ihailen ihmisiä, jotka osaavat täysillä tavoitella jotain ja tekevät kaikkensa niiden tavoitteiden eteen. Olen kyllä tosi toimelias ja ahkera, mutta en tosiaankaan pysty suorittaa vain yhtä juttua kerrallaan. Esimerkiksi oon haaveillut aina, että saisin edes yhden leuan, mutta mun päättäväisyys ei riitä tavoittelemaan sitä. Tai no, never say never, mutta en oo kokeillut sitä kun pari kertaa ja se on riittänyt. Melkein masennuin siitä surkeasta yrittämisestä, kun en päässyt ähisten kuin sentin ylemmäs. Oon sittemmin tuuduttautunut siihen ajatukseen, että se on vaan tekniikasta kiinni. Ei vamastikaan voimista, koska olenhan mä nyt super voimakas. ;)

Sama fiilis mulla on tällä hetkellä HCR treenin kanssa. Pitäisi juosta, pitäisi treenata. Oon kuitenkin selän takia joutunut himmailemaan juoksun kanssa ja jos yhdellä viikolla teen kaksi lenkkiä, seuraavalla viikolla en voi juosta. Oonkin nyt yrittänyt juosta aina silloin kun millään vain hyvältä tuntuu ja teen suunniltemat aina vain yhden päivän ajaksi. Jos tuntuukin aamulla huonolta, niin muutan suunnitelmia. Tänäänkin olisi pitänyt olla meidän HCR-tiimin treenit yhdessä, mutta ohjaaja oli sairastunut. Mikä tuuri mulla siis kävikin, koska en itse olisi päässyt paikalle tämän kuumeilun takia. Uusi yritys siis ensi viikolla.

Tahdon ihan tosi kovin saada itseni parempaan juoksukuntoon, mutta selän kunto tulee sitä ennen. Teen jatkuvasti vahvistavia liikkeitä salilla ja treenaan jalkojani hypyillä, liikkuvuustreenillä ja erilaisilla askelkyykyllä. Yritän pitää itseni hyvässä kunnossa muutenkin kuin vain voimallisesti. Siltikin tiedän, että mun aerobinen kunto on kuralla ja tällä hetkellä lenkkien pituus on maksimissaan ollut noin 7 kilometriä. Sekin on jo paljon, yleensä jää alle sen määrän. Kesällä taisin juosta myös aika vähän, mutta kunto kohentui suht nopeasti kun sitä vain ahkrasti teki monipuolisesta treeniä. Silloin pienikin lisäys matkassa tuntui ihan super hyvältä ja tuli niin hyvä olo, kun jaksoi juosta ekat pitkät lenkit. Pitkällä tarkoitan nyt edes viittä kilometriä. Eli se puolikas maraton taitaa olla mulla jo aiiiiiika pitkä ;)

IMG_8103

IMG_4826

Ah, siinä on kesän kyykkyhaaste. Muistatteko vielä mitä lupasin? Noh, katsotaan jos saisin teille vaikka videota kuvattua ennen joulua, että olenko päässyt tavoitteeseen!  ;) 

 

Ja hei, jos juoksuintoa tahdotte, niin suosittelen lukemaan Karoliinan juttuja! Sen neidin blogautukset tosi innostavia ja piristäviä, ja oon tässä viime aikoina miettinyt, että voisikohan se Karoliina juosta sen puolikkaan mun puolestani? Jos se kirjoittaa siitä sitten yhtä kivasti kun aina ennenkin, niin ehkä musta tuntuu kuin olisin itse ollut juoksemassa siellä paikanpäällä? :D Siltä musta nimittäin usein tuntuu, kun luen hänen juttujaan. On kuin olisin itse hänen seurassaan ja saan samalla intoa omaan treeniin. Parhaat blogit ovatkin itselleni muuten juuri sellaisia, että pääsen mukaan juuttuun helposti, pystyn samaistua bloggaajaan ja mulla tulee lukemisesta hyvä mieli. Tässä blogissa kaikki tämä toteutuu ja hänen juttunsa kaiken lisäksi vielä tukevat mun juoksuhaastettani. Täytyypä nyt yrittää ryhdistätyä, niin pääsen Karoliinan kanssa yhdessä intoilemaan juoksusta viimeistään ensi keväänä. :)

Ja tietty Tuukankin jutut on erittäinkin luettavan arvoisia juttuja, jos tahtoo vähän lisää tietoa ja motivaatiota juoksuharrastukseensa. Tuukka vetää myös juoksuryhmiä, eli häneltä saa tietoa ihan koulutuksenkin kautta tästä aiheesta! Itsekin meinasin, että voisin ensi vuonna yrittää hakeutua Tuukan oppiin, kun hänellä taitaa muistaakseni olla taustana myös senkäongelmia ja voisin häneltä saada parhaan avun juoksuun. Yleensä on helpompi nimittäin opastaa toista, kun tietää itsekin mikä vaiva on. Lukemalla kaikkia asioita ei opi, oma kokemus tuo enemmän osaamista. Siksi siis varmasti kyselen jatkossa myös Tuukan vinkkejä juoksuun, hän kun varmasti tietää miten selkä reagoi juoksuun ja mitkä asiat tukevat juoksuharrastuta selkävaivaisella.

Tässä vielä pari kuvaa eiliseltä, Tuukka ja Monna lähti mun kanssa käymään Samsungin joulutilaisuudessa. Tosi kiva pariskunta, ovat kyllä löytäneet oikeanlaiset ihmiset rinnalleen. Välittävät ja sydämelliset :)

DSC04800

DSC04790DSC04771 DSC04777Hehe, siellä oli tilaisuudessa ihan pukkikin paikalla. Taidatte tunnistaa kyseisen tyypin? Pukki kertoi, että oli käynyt hakemassa vähän rusketusta etelästä ja päätti myös lopettaa ikuisen movemberin tähän vuoteen. Siitä siis tuo siloposkisuus, jos ihmettelitte miten pukki on vähän hassun näköinen. Kyllä se on ihan oikea pukki, eikä suinkaan Mustabarbaari ;) Viimeisessä kuvassa Jenni ottaa hauskaa selfietä pukin kanssa. Hih.  

 

Tästä tuli nyt vähän enemmän tälläinen sekametelipostaus ja samalla kaiken muun hölinän keskellä selän kunnosta kertova sepustustus. No, se kuitenkin määrittää mun tulevaa juoksukuntoani todella paljon, joten hyvä kertoa siitäkin aina tässä samalla kun puhun tulevasta puolikkaasta. Muutenkin jutut painottuu tällä hetkellä enemmän ruokaan ja muuhun hyvinvointiin, koska selvästi kaikki tämä muu on ottanut sijaa enemmän elämässä. Onneksi hyvinvointi on muutakin kuin urheilua, koska muuten olisin kyllä ihan pulassa!

Tämä nainen jatkaa nyt peiton alla loikoilua, ajattelinpa lukaista loppuun kirjan jonka olen aloittanut. Myös koulutehtäviä pitäisi tehdä, mutta järki ei kulje oikein kunnolla, joten taidan kokeila niitä vähän myöhemmin. Jokatapauksessa lepoa tiedossa, jotta olen pian terve. :)

Onko monia muita jotka tähtää ensi kevään Helsinki City Runiin? Kuinka pitkiä lenkkejä juoksette nyt ja mikä on teidän paras vinkkinne pitkää matkaa treenaavalle? Entä miten pidätte talvella intonne yllä, kun on pimeää ja liukasta? Juoksetteko vain salin juoksumatolla? :)

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

21 kommenttia artikkeliin ”HCR 2015 – Missä mennään treenien suhteen? Miten selkä voi?

 1. tiia sanoo:

  Kiva pitkä postaus! Mulle sopiva, kun heräsin juuri ja sain aamupalalle luettavaa. Onko sulla muuten vielä tapana juosta juoksumatolla vai onko liian kova alusta selälle? Mulla siitä vähän selkä kipeytyy. Ehkä pitäisikin hankkia kunnon talvijuoksukengät niin ei jää harjoittelu tänä vuonna.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos tiia! :) olen vähän lipsunut mun aamuisista postauksista ja pitää ehkä vähän alkaa tsempata. Saisi aamuluettavaa kaikille. Tosin sulle hyvä kun heräsit tällä kertaa vähän myöhään ;)

   Mulla on juoksumaton kanssa sama juttu, eli en siinä juokse kun ihan lyhyitä matkoja. Lämmittelyä lähinnä. Paras on hiekkapolku, siinä kuitenkin jalka saa parhaan alustan. Kohtahan nekin menee lumen peittoon :)

   Tykkää

 2. Karoliina sanoo:

  Aww…..en tiiä itkisinkö vai hymyilisinkö ilosta tuosta tekstinpätkästä, jonka kirjoitit mun blogista! <3 Taidan vain hymyillä leveästi! :) KIITOS PALJON! :)

  Ja sitten aiheeseen HCR! :) Hihii, ei taida onnistua sun puolesta juokseminen, mutta voin luvata tsempata sua kovasti jatkossakin, ja voitaisiin joku kerta vaikka mennä hölkkäämään yhdessä! :) Mä oon tässä viime aikoina erikoistunut juoksutreffeihin, joten se ois ihan huippua! Mitäs sanot? :) Tsemppiä kovasti treeneihin, ja kuten aikaisemminkin sulle kirjoittelin, niin iisisti vaan nyt, niin että selkä pysyy tyytyväisenä, kyllä se puolikas taittuu, jos selkä on kunnossa! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, ihana sinä! Tulipa niin hyvä mieli kun jaoit oikein mun tekstin ;) Kyllähän välillä pitää muistaa kehua hyviä blogisiskoja, sitä kun ei aina muista tehdä. Ilo pitää jakaa! <3

   Me voitaisiin mennä juoksutreffeille ehdottomasti ja siis mun on pitänyt sitä sulle jo ehdottaakkin! Tai kävelemäänkin, jos tahdot joskus palauttelua, kun mun selkä on tällä hetkellä vähän huonon? Tai lounas decanterissa? ;)

   Laitan sulle meiliä!

   Tykkää

   1. Karoliina sanoo:

    Jooo! Kuulostaa hyvältä! :) Kävely käy ehdottomasti myös! Ja Decanter <3, mä rakastan niitä salaatteja!! :D Palataan!

    Tykkää

 3. Kaiken maailman kremppoja, ittellä plantaarifaskiitti joka tehokkaasti estää mun juoksuja, mutta onneks vielä ensi vuoden puolella keväälläkin ehtii hyvin saada juoksukilometrejä alle ja puolikas menee hujauksessa vaan! =D Tänään aion kyllä mennä hölköttelemään rennosti tonne Pirkkalan maastoihin.
  Tsemppii liikuntoihin!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kökkö! Onneksi tässä on vielä aikaa. Toivottavasti törmätään treeneissä kuitenkin asicsin kanssa, tsemppiä sulle myös! :)

   Tykkää

 4. elisa sanoo:

  Tärkeintä minkä tahansa pituiselle matkalle on vaan säännöllinen treeni! Ei tarvitse juosta mitään hirmu pitkiä matkoja kunhan aerobinen kunto on suht hyvä. Sitä pystyy treenaamaan muutenkin kuin juoksemalla vaikka juoksu tietysti on parasta treeniä juoksukisaan. Vielä tärkeämpää on kuitenkin usko itseensä! Vaikka sulla ei olisi mitään juoksutreenejä takana niin pystyt silti juoksemaan puolikkaan jos niin päätät. Juoksin itse ekan maratonini kahden lenkin treenin jälkeen ja kunnialla pääsin maaliin:) Ei siis mitään hätää!:)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Säännöllisyys se onkin! Yritän pysyä koko ajan liikkeessä ja tehdä monipuolisesti eri juttuja. Tuskin tässä ihan rapakuntoon pääsee, kun kuitenkin yrittää edes vähän jumppailla koko ajan :) Kiitos kun käyt tälällä aina tsemppailemassa Elisa! <3

   Tykkää

 5. Tanja sanoo:

  Mä treenaan kanssa HCR:lle tavoitteena parantaa vanhaa aikaani ja päästä lähemmäs sitä maagista kahta tuntia, yli menee kyllä varmaan kuitenkin :) Nyt oon juossut 5-15 km lenkkejä, mutta enemmän kyllä 5-10 km eri vauhdeilla 1-3 krt viikossa (lisäksi sit jumppaa tms jos juossut vähemmän). Nyt syksyllä juoksen vielä ihan fiilispohjalta lähinnä ylläpitävästi ja sitten tammi-helmikuussa alan treenata tavoitteellisemmin. Suosittelen lenkkitreffejä, koska eihän toi pimeys houkuttele, mutta jos on hyvää seuraa, niin ei haittaa pimeys :). Paras vinkki: Säännöllistä treeniä ja vauhtien vaihtelua ja varsinkin rauhallista pitkää tarttis juosta :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa tosi hyvältä! Uskon, että sulla on hyvät mahikset nostaa aikaa ja varsinkin kun oot noin ahkerasti treenannut koko ajan niin menee kevyesti koko matka. Ja kiitos vinkistä, itseasiassa luulen, että saan ensi viikolle ainakin lenkkiseruaa. Ja Karoliinasta toivottavasti pian myös, josta tekstissä mainitsinkin ;)

   Tykkää

 6. Weera sanoo:

  Juoksin viime vuonna HCR:n ja silloin harjoittelu jäi aika vähälle. Siitä huolimatta juoksu meni tosi hyvin! Voisin itekin ilmottautua tänäkin vuonna. :) Toivottavasti sun selkä on niin hyvässä kunnossa, että pääset juoksemaan. Tärkeintä kuitenkin, että voit liikkua ja että sun selkä on jo niin paljon paremmassa kunnossa kuin ennen! <3

  http://weerabettina.blogspot.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Vau, tosi hyvä että sulla kunto on pysynyt jatkuvasti tasaisen hyvänä. Toisille on helppoa juosta vaikka kylmiilteen tuollainen matka, minä en harmi vaan kuulu teihin :/ Onneksi treenillä saa kuitenkin tuloksia aikaan ja enköhän saa itseni vielä siihen kuntoon :)

   Tykkää

 7. Tuuli sanoo:

  Bäääh mulla on kanssa HCR-treenit ihan laiminlyötyinä. Kaikki muu urheilu huvittaa juoksemista enemmän ja mun polvet on tullu jokaisella lenkillä kipeäksi. :( Yritän kuitenkin tässä ryhdistäytyä ja päästä edes kerran viikossa juoksemaan, ehkä polvetkin tottuu eikä enää kiepydy… tai sitten ei. :D Oon vähän laskenut rimaa ja aikatavoitteen sijaan tavoite olis se, että ylipäätään pääsen maaliin, juosten tai kontaten. Hyviä treenejä sinne! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mulla on nyt ihan sama juttu, että ei mitään aikatavoitteita, vaan lähinnä toivoisin pääseväni maaliin. Tai edes koko tapahtumaan :DEhkä polven kuntoa pitääkin vähän kuunnella ja katsoa keväällä mikä on tilanne. Paljon tsemppiä sinnekin! …Siellä siis ainakin tavataan sitten viimeistään ;) <3

   Tykkää

 8. Outi Karita sanoo:

  Sielläkin tukossa, täälläkin iski uusiks flunssa päälle ja kiitos teidän vinkkejen, menen nyt mutustamaan valkosipulinkynnen ennen aamupalaa ja työkaverit kiittävät luultavasti :D Viikonlopuksi kuntoon! ;)

  Tuo kyykkyhaaste, siihen itekin tein tavoitteeni, krhm….

  http://outikarita.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, mahtista että keksit heti kokeilla kikkaa!! Tosi hyvä :)

   Voidaan huomenna tsekata toistemme tilanteeen kyykyissä ;)

   Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hmm… kai se vähän toimi kun ainakaan ei mennyt kivut enää pahemmaksi :D

   Tykkää

 9. Jari Kinnunen sanoo:

  Oletkos muuten tarkistuttanut koskaan keskivatalon tukilihasten aktiviteettia juoksun ja kävelyn aikana. Tukilihasten kontrolli ja hallinta usein avainasemassa alaselkäkivuissa juoksun aikana.
  OMT-klinikka Sellossa on pääkaupunkiseudulla Koistisen Juha, joka melkos taitava hemmo tsekkaamaan tuollaisen asian ja antaa hyviä vinkkejä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Enpä ole, tai en ainakaan keneltäkään joka tähän olisi sen enempää perehtynyt. Juoksu on siis mulle suht helppoa jos vertaa moniin selkäpotilaisiin, jotka eivät saa juosta ollenkaan. Juoksuasenton on kuulemma oikeanlainen ja osaan askeltaa hyvin. Korsetin pidosta en kyllä tiedä, ehkäpä se pitäisi myös tsekata! Mulla se usein sujuu, mutta jos on huono selkäviikko/päivä, niin silloin en juokse. Mutta kiitos jokatapauksessa vinkistä, meillä on yksi toinenkin joka tarvitsee hyviä neuvoja! Kiitos :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: