DSC04503Tämä kuva on siltä hetkeltä, kun uusi koti oli vihdoin löytynyt. Vapautunut olo, innostunut ja malttamaton samalla. Ehkä hieman hämmästynytkin. Olisin tahtonut heti päästä laittamaan uutta kotia ja tämä odotus tekee kyllä välillä ihan hulluksi. Malttamaton on aina malttamaton, mihin sitä ihminen luonteestaan pääsisi.

Jospa on kuitenkin ihan hyvä, että on hetki aikaa odotella ja miettiä? Tajusin nimittäin, että tälläiselle malttamattomalle luonteelle odotus tekee enemmän kuin hyvää. Olen ehtinyt surffailla vaikka mitä sivuja ja katsoa eri mahdollisuuksia. Olen innostunut joistain asioista ja seuraavana päivänä tajunnut, että eihän se olekaan hyvä juttu. Ja rauhallisessa muutossa on sekin kiva puoli, että kaiken tosiaan ehtii tehdä ajatus kunnolla mukana jutussa. Etsiä oikenlaista sohvaa (löydetty!) ja miettiä, että rempataanko koko keittiö uusiksi vai laitetaanko vain vähän pintaväriä. Ehtii pohtia, että tehdäänkö jumppahuone, vai laitetaanko huoneeseen mieluummin sohva vieraita varten. Alan kallistua toiseen vaihtoehtoon, mutta ensimmäinen toisi tietenkin iloa joka päivä. Ensimmäinen pitäisi mut terveyttä kunnossa, toinen henkistä terveyttä sitäkin enemmän.

Ystävät kylässä yön yli vai treeniä aamuisin omassa rauhassa? You tell me?

Mulla ei ole näytettäväksi kuin ihan huonot kuvat asunnosta, mutta tästä nyt näkee edes vähän tämän hetken tilannetta asunnolta.

DSC04701 DSC04702 DSC04704 DSC04705

Pohjaratkaisultaan asunto on ihan täydellinen ja kaikki neliöt saadaan hyötykäyttöön. Niin ja neliöitä on mukavat 81,5, eli tässä asunnossa voi helposti viettää kymmenenkin vuotta ilman tilan puutosta. Jos siis tulee vaikka tilanne, että sitä lisätilaa tarvittaisiin ;)

Kuten kuvista arvata voi, pientä pintaremonttia on tulossa. Keittiöön me mietitään kovasti, että mitä kaikkea sinne tehdään ja kuinka edullisella remontilla selvitään. Isompi muutos maksaa tottakai paljon enemmän, mutta jo pelkkien laitteiden vaihto joka meillä on suunnitelmissa, maksaa melko paljon. Uskon kuitenkin, että ihan pienellä ehostuksella saa aikaan paljon ja vanhasta keittiöstä tulee nopeasti kuin uusi. Ehkä pelkkä maalaus riittää, ehkä ei. Tavallaan pidän noita tammi-ovista keittiössä, mutta tavallaan tahdon modernia ja valkoista. Remppamies saa sitten kertoa oman mielipiteensä, että mitä kannattaa tehdä. :)

Ah, alla olevassa on ihan luksuskaappi, jonka tahtoisin uuteen kotiin! Jääkaapin paikka tulee muuttumaan tuolla ensimmäisessä kuvassa nähdystä ja siitä lähtee kaikki turhat hyllyköt ainakin pois. Tilalle siis saisikin jonkin tällaisen ison kaapin, side-by-side mallin. Tahdon paljon tilaa jääkaappiin ja mies taas unelmoi jääkaapista missä on jääpalakone. Eiköhän siis jokin sellainen hommata, tämä Samsungin malli on todella hyvä vaihtoehto. Siiisti ja tyylikäs, eikä tila tosiaan loppuisi ihan heti kesken.

DSC04786

Muut muutoskohteet asunnossa ovat eteisen kaapistot, mahdollisesti asunnon lattia, toisen makkarin seinät ja kalustus ja parvekkeen täysi sisustaminen. Omaan makuuhuoneeseen teemme varmasti sekä seinille jotain, että sinne kulmaukseen laitamme pienen vaatehuoneen. Tuossa allaolevassa kuvassa näkyy se kohta, mihin aion oman ihanan vaatehuoneni kyhätä. Oivoi, asunnon yksi parhaista kohdista <3 Ikea saa taas loistaa siiinä, sillä sieltä saa hienoja rakennelmia vaatehuoneeseen. Kokeilin jo tehdä vaatehuoneen ja siitäkin on kuva tuossa perässä. Siitä tulee kyllä varmasti niin hieno, että muutan asumaan mun vaatehuoneeseeni ja mies saa pitää loput asunnosta!

DSC04703

Näyttökuva 2014-12-11 kello 10.58.56

Eikö jokaisen naisen unelma ole suuri vaatehuone, jonne saa kauniisti kaikki laukut, vaatteet ja kengät riviin? Niken kengille oma nurkka ja muille vähän naisellisemmille ihan oma. Omat koukut laukuille ja ihan omat hyllyt kauneimmille vaatteille ja tärkeille tavaroille. Niin ja kerrankin tarpeeksi tankotilaa. Unohtamatta, että miehenllekin riittää ainakin neljä hyllyä vaatehuoneesta. Aikaisemmin sillä on ollut kolme (hihih, oikea vaatehirmu!), mutta ajattelin, että uuden vaatehuoneen kunniaksi voisin vähän varustaa hänen vaatevalikoimaansa uudelleen ja hankkia siis täytettä tulevalle lisähyllylle ;)

Siinä ensimmäiset suunnitelmat, lisää päivitystä taas kunhan jotain uutta varmistuu. Muuttopäivä meillä on tammikuun toisella viikolla ja olen jo ihan täpinöissäni siitä, että vihdoin pääsen laittamaan uutta unelmieni kotia. Paljastui myös, että pari vanhaa ystävääni asuu ihan lähellä uutta kotia ja toivon jo kovasti, että saisin sieltä heistä kahvittelu ja lenkkiseuraa. Parit tuparitkin on jo suunnitteilla, koska mitäs se uusi koti olisi ihania ystäviä vieraana?

Olkaahan siis kuulolla tammikuussa, mikäli asunnon muodonmuutos kiinnostaa. Juttua varmasti riittää :)

Ihanaa torstaita! Varokaa mukaansa vievää myrskyä ja tietenkin kaikkia flunssaisia ihmisiä! Itsekin vietän tämän päivän vielä kotona, että olisin huomenna kunnolla terve :)

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

 

7 kommenttia artikkeliin ”Kurkistus uuteen kotiin ja suunnitelmien selkiämistä!

 1. TiiHanna sanoo:

  Oi että, odotan innolla muutoskuvia! :) Ihanan isot huoneet teillä ja keittiö on tosi kivan mallinen. Me ollaan asuttu ensimmäisessä omistusasunnossa yli vuosi ja nyt olisi kylpyhuoneremppa suunnitteilla. Hitsi kun on hankala päättää sinne kaikkea, mutta silti niin ihana suunnitella miten saada pikkukylppäristä täydellinen meille :) kylppäripostausta odotellessa ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos paljon, itsekin kyllä hirmusti tykkään juuri keittiöstä. :) Isot ikkunat ja siinä voi nautinnolliseti juoda aamukahvia ulos katsellen! <3

   Meillä on kylppäri juuri rempattua siellä putkirempan jäljitlä, mutta voi olla että tehdään sinnn jossain vaiheessa sauna. Silloin meneekin sitten sekä kylppäri, että wc uusiksi. Siinä on vähän remppaamista sitten :D

   Tykkää

 2. Anna sanoo:

  Tupareita odotellessa! ;) Tai hei, sitten pidetään todella aikaiset pikkujoulut ensi vuodelle niin miekin pääsen mukaan tunnelmaan ihan paikan päällä kun ylihuominen ei nyt onnistu.

  Intoa ja onnea projektiinne! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Anna! Tuparit onkin tulossa, as you know! ;) <3

   Tykkää

 3. Mirva sanoo:

  Oi ihanaa, oman kampan suunnittelu yms on kylla niin kivaa puuhaa :) Tuohon sun treeni- vs. vierashuone dilemmaan tuli mieleen, etta olisiko huoneessa tarpeeksi tilaa molemmille ratkaisuille? Meilla on meinaan alakerran lisahuone lasten kaytossa leikkihuoneena, mutta hommattiin sinne kunnollinen vuodesohva, jossa vieraat voi sitten yopya eli toimii seka lasten leikkihuoneena, etta vierashuoneena. On ainakin meilla toiminut tosi hyvin!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, eikö ookkin? :) Siihen huoneeseen on ollut mulla suunnitelleilla vaikka mitä. Alkuun jo mietin huoneen vähän isompana kuin mitä se on, nyt tajusin ettei se nyt kamalan suuri lopulta ole. Työpisteet sinne tulee ainakin ja sitten kaikki muu mitä mahtuu. Aion kyllä kaiken ainakin yrittää saada sinne mahtumaan! Katsotaan miten onnistun :)

   Tykkää

 4. Karoliina sanoo:

  Tosi kivannäköinen uusi koti ja toi pohja vaikuttaa tosi hyvältä!! :) Huh, on vielä tuoreessa muistissa tuo asunnonmetsästys! Onneksi meillä ei remppoja tarvittu, pientä maalausta vaan! Ei olla mitään remppaihmisiä :D Ja aivan ihana toi keittiö!! <3 Mua kiinnostaa, että missä tää sijaitsee, mutta ymmärrän, ettei sun välttämättä kannata sitä tarkasti kertoa ainakaan julkisesti! :) Kivaa viikonloppua <3

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: