Yksi tunti aamusta riittää sen tekemään – Hyvän olon.

DSC04890DSC04899DSC04903DSC04893DSC04892DSC04886DSC04904DSC04918DSC04916DSC04884 DSC04883DSC04919DSC04878

Yksi tunti, sen se vaatii. Joskus vähemmän, joskus ehkä voisi toivoa voivansa viettää siinä vähän pidemmänkin aikaa. Tunnissa jo kuitenkin ehtii hyvin siihen tunnelmaan. Olla ihan hiljaa, unohtaa kännykät ja muut vempeleet ja vain olla. Ehkä lukea päivän lehden tai sitten vain. Olla.

Eilen vietin tällaisen aamiaisen eilen keskellä päivää. Aamu alkoi kurkkukivulla ja pienellä lämmöllä, joten mikään ei maistunut. Puolessavälissä päivää kämppä oli yhtäkkiä aivan hiljainen ja tajusin olevani siellä ihan yksin. Kenenkään en kuullut edes hengittävän hiljaisuudessa ja autot olivat kadonneet pihasta. Tuijotin hetken kysymysmerkkinä eteeni ja keksin. Aamiaiselle. Nyt. Kahvinkeitin porisemaan, kippoon tuorepuuron ainekset ja pöytään kynttilöitä. Ekstrana vähän leipää eilisillä keitetyillä kananmuilla höystettynä ja jouluisia pähkinöitä.

Aamiainen on päivän tärkein ateria, ei vain ravintoarvoiltaan, vaan myös ihan muussa mielessä. Se tekee hyvää mielelle ja ololle, saa sut jopa hehkumaan jos hyvä tuuri käy. Ottakaa omaa aikaa ja viettäkään hetki rauhallisen aamiaisen parissa. Se antaa enemmän kuin uskottekaan. Ja vaikka tämä oli minulle enemmänkin myöhäinen lounas, niin kuvittelin täysin voimin olevani aamiaisella. Toisethan syövät aamiaista joskus vasta puolenpäivän aikaan. Unikeoiksi niitä ihmisiä kai kutsutaan.

Yksi tälläinen hetki viikossa tekee hyvää, harvoin sitä ehtii viettää edes kerran kuussa. Jotkut meistä eivät kai ehdi koskaan. Vai ehtisivätkö jos järjestäisivät sille aikaa? 

DSC04895

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

16 kommenttia artikkeliin ”Hyvää oloa rauhallisesta aamiaishetkestä!

 1. Aamiaisaika on päivän parhaimpia aikoja. =) Mää tykkään erityisesti silloin arkena kun sen saa nauttia ihan yksin vaikka pitkät viikonloppuaamiaiset on myös kivoja.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juu, se yksinäisyys on kyllä välillä tosi tärkeetä. Ei saa olla kukaan hölisemässä tai edeshengittämässä häiriönä.. ;)

   Tykkää

 2. Elina sanoo:

  Ah. <3 Just näin.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :)

   Tykkää

 3. Essi sanoo:

  Olipa hauska lukea tätä sun postausta just nyt, samalla kun itse vietän just kuvien kaltaista aamua! :)<3 Hitaat, rauhalliset aamut on parhaita ja vielä parempia niistä tekee mun mielestä se, jos on käynyt tekemässä pienen happihyppelyn ennen aamupalaa. Aivan kuten tein tänään! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, taisi olla hyvä aamiainen ;) Ja ihan totta, että aamulenkin jälkeen kaikki maistuu niin paljon paremmalta. Nälkä herää pienessä kävelyssä tai juoksussa :)

   Tykkää

 4. elisa sanoo:

  Hitaat aamut on päivän parasta aikaa! Varsinkin jos on aikaisin hereillä ja muu maailma on vielä ihan hiljainen…
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niinpä. Kello kuudelta on ihanaa, kun kaikki muut tosiaan tuntuu nukkuvan ja on yksin hereillä pimeässä :)

   Tykkää

 5. memmi sanoo:

  Aamut on ehdottomasti ihaninta aikaa ja aamupala päivän aterioista parhain. Nykyään ehtii onneks tosi usein syödä rauhassa aamulla, mahtuu hyvin yliopiston suht letkeisiin aikatauluihin. Toista oli kesällä, kun työt alkoi joka aamu kello 7, sillon kyllä nukuin niin pitkään kun mahdollista. Ja se olo hirveetä, olin kauheessa kriisissä ensin kun jouduin luopumaan ihanista kiireettömistä hetkistä aamusin. Jotenkin aamut edustaa mulle sitä sellasta rauhallisuutta ja vasta heräilyä uuteen päivään. Pyhitän aamupalan aina pelkästään syömiselle tai jollekin kivalle tekemiselle siinä rinnalla, tenttikirjat sun muut pysyy visusti piilossa, vaikka muiden ruokailujen yhteydessä saatan niitäkin paahtaa :D Taidanpa olla aamuihmisiä ;D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Me aamuihmiset nautitaan päivistä varmaan kyllä kaikkein eniten,kun heti aamusta ollaan niin innokkaana :D

   Tykkää

 6. Irene sanoo:

  Aamut on ihania <3 monet saattaa pitää mua vähän höyrähtäneenä, ku joka aamu herään paljon aikasemmin mitä tarvis ihan vaan siksi, että saan rauhassa syödä aamupalan ja lukea vaikka blogit läpi :D inhoan kiirettä ja hotkimista, joten mieluummin valitsen vähän lyhyemmät yöunet ja mukavan aamun :) sitäpaitsi ihanaa aamua seuraa melko varmasti myös ihana päivä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Musta et oo ainakaan höyrähtänyt, itse tekisin ihan samoin. Aamuissa on vaan sitä jotain, ei ehkä kaikille, mutta veikkaan että kaikki voi niistä oppia pitämään. Toisilla aamut on tosin vasta siitä kahentoista maissa, mutta silti :D

   Tykkää

 7. janita sanoo:

  Ei vitsit pitkät aamut ja kunnon aamiainen on parasta! Harmi vaan että arkiaamuina se ei aina onnistu :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin, oispa kiva kun joka arkiaamu olis kaikilla aikaa.. taitais kaikki paikat aueta Suomessa vasta puoleltapäivin ;)

   Tykkää

 8. Karoliina sanoo:

  Ihanan näköinen aamiainen ja niin tunnelmallinen hetki! <3 Rauhaisat aamiaishetket on kyllä ihan parhaita!! Ihanaa viikonloppua Marissa! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Karoliina, samoin <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: