Oltiin tyttöjen kanssa lauantaina Tuomaan Markkinoilla kiertämässä ja sieltä tarttui mun silmiini tällainen hauska joululahjaidea. Olen itsetehtyjen lahjojen suuri fani ja tämä on kyllä niistä tämän vuoden ykkönen. Itsetehdyt lahjat kertovat samalla myös tekijästään jättäen kädenjäljen mukaan toteutukseen. Ties miten monta taatelikakkua ja keksipurnukkaa olen ikäni aikana antanut lahjaksi tuttaville, joten tässä olisi vähän erilainen lahjaidea. Uusi ja toimiva.

Oottekö itse törmänneet jo tähän ideaan laittaa valmiit cookieainekset purnukkaan ja siitä pakettiin?

DSC_0517Eikö ole tosi helppoa? Tosi ihana idea. Vielä niin suloisen näköinenkin, että ainakin mulla suli katse ja silmät samalla kun katselin tuota markkinoilla. Jos yhtään osaat leipoa tai keksit vaikka jonkin kivan oman respetin niin laitat vain kivaan lasipurkkiin ainekset ja siitä hauska itsetehty juttu kaverille lahjaksi. Tämähän pelastaa joulupyhät, kun joku tahtoo helposti tehdä herkkuja yllätysvieraille ja kaveri on paketoinut herkut jo valmiiksi purkkiin. Ihana idea mun mielestäni, melkein hamrittaa kun en ole ennen keksinyt tätä! <3

Nuorena muistan, että me kavereiden kesken kikatettiin sitä, että jokainen meistä yritti lihottaa toisiaan. Osteltiin milloin mitäkin herkkuja lahjaksi ja leivottiin toisillemme yllätyksiä ihan vain huviksi. Toisen iloksi. Niin, että päästiin syömään niitä juttuja yhdessä. Eikä se oikeasti tainnut olla mikään lihotuskikka, vaan kun toisesta tykkää, on jotenkin hirmu luontaista tehdä omilla käsillä jotain. Ja tie sydämeen tietty käy vatsan kautta, sehän on jo iänikuinen totuus ja melkeinhän sen voisi lakiinkin kirjoittaa. ;)

Törmäsin Stokkan kantislehdessä myös samaan ideaan ja sielläkin oli hieno purkki valmiina ojennettavaksi lahjottavan käteen. Vähän erilainen tyyli, mutta myös tosi kivasti tehty!

DSC05109 DSC05111

Mulla ei tänä vuonna tule paketteihin niin paljon itsetehtyjä lahjoja, mutta kyllä niihin jotain on jo väkerretty valmiikis. Niitä ei teitenkään voi täällä paljataa, vaikka jokaine kaveri ei myönnäkään lukevansa blogiani. Hiih, salalukijoita ovat varmasti ja sitten ne lahjat paljastuvat ;)

Ainiin. Jouluun on enää kuusi yötä. Kääk! Joulupukki tulee pian, miten jännittävää! ;)

Tuleeko tehtyä lahjoja itse, vai onko sulle helpompi ostaa toiselle joku kiva juttu valmiina?

 

12 kommenttia artikkeliin ”Kiva idea joululahjaksi!

 1. armi sanoo:

  Itsetehty! :) Kortit väännän aina, nyt virkkasin kummille korin ja tein äidille viikunahilloketta ja myslin ainekset on haettu. Viimevuonna leipasin myös fudgea ja riisisuklaata ystäville. Toimi! ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa ihanalta. Oot kyllä niin ihanan oloinen ihminen, että tulee tosi hyvä mieli sun sukulaisten puolesta kun saavat noin kivoja lahjoja. Ihanaa Joulua Armi!! :)

   Tykkää

 2. Irkku sanoo:

  Tuollainen ”keksipurkki”-ohje löytyy ainakin noin kolme vuotta vanhasta trendilehdestä, juuri kuivatulla karpalolla ja suklaalla. Testattu on ja lahja on ollut suosittu. Sitä ovat saajat toivoneet myös uudelleen ja saaneetkin. Nykyään tuntuu myös, että lasipurkkeja löytyy paremmin kuin aikaisemmin, siis kivoja lasipurkkeja.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oi, kiva että oot bongannut sen jo aiemmin. Mulla on silmät olleet ihan sokeat ja havahduin vasta nyt tähän tosi söpöön ideaan :) Ja on ihan totta, että ennen tuollaisia purkkeja ei myyty niin paljon kaupoissa. Nykyään niitä on vaikka minkälaisia! Mullakin kodin pöytä täynnä lasipurkkeja, kun ne on niin nätin näköisiä :)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Noi purnukat on niin söpöjä! <3 Miten tommosesta raaskii tehdä keksejä? :D

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mietin ihan samaa!!! :D niin sulonen lahja <3

   Tykkää

 4. Jenna sanoo:

  Miulla on jo purkit ostettu, enää pittäis sopiva keksiohje löytää ! :) Kolmelle menee ihe tehty lahja, muille ihan vaan ostan:)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa, että teet myös itse. Vaikka en tietenkään sano, että ostettu lahja olisi huonompi, mutt itsetehdyssä saajalle tulee usein todella otettu olo. :)

   Tykkää

 5. Elina sanoo:

  Heippa! Mie teen aina osan lahjoista itse, yleensä jotain neulottua tai virkattua. Niiden tekeminen pitää vain muistaa aloittaa hyvissä ajoin ettei tule hoppu :D Ihmisillä on nykyään paljon kaikkea, joten joulutervehdykseksi vien aina jotain syömistä. Yksi joulu valmistin suklaakonvehteja ja tänä jouluna leivon saaristolaisleipää ja teen sinappia:) mukavaa joulun aikaa sinulle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mullakin on pari kaveria, jotka neuloo ahkerasti. Hirveellä vauhdilla käy puikot ja en ymmärrä miten ne ehtii päivässä tehdä viidet villasukat ja lapaset :D Hihi, helppoahan se on kun osaa ;)

   Saaristolaisleipää olis muuten ihana tehdä joskus itse. Leipomossa töissäolessa sitä tuli annettua monesti tuliaisina lahjaksi, mutta nyt en oo syönyt sitä aikoihin. Kiitos muistutuksesta :)

   Tykkää

 6. Outi Karita sanoo:

  Hih, mäkin ihastuin noihin lasipurkkeihin ;)
  Tykkään hirveesti tehdä lahjoja ja kortteja itse ja osan teenkin, mutta osa menee ostettuina :) Lahjoissa parasta on kuitenkin se että se on niin antajan, mutta etenkin saajan ”näköinen” :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihastuit niinkin paljon, että ostit tuliaisina oman ;) Lahjoissa kaikkein parasta on se innokkuus ja toisen yllättäminen. Ei lahjalla niin väliä oikeasti, musta on ihana kun toinen on ajatellut <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: