1. En ole yli-innokas joulun rakastaja, mutta kyllä mä todella pidän joulusta. Kaikkein eniten siitä rauhallisesta tunnelmasta ja  yhdessäolosta perheen kanssa. Joulu on aikaa perheen kanssa.

DSC04846

2. Joulukalenterit ovat minulle tuskaa ja kärsimättömän ihmisen kiusaamista. Suklaakalenterini söin jo lapsena ennen kuin olisi saanut ja tämänkin vuoden jouluarpa tekisi mieli raaputtaa joka päivä kokonaan loppuun. Mutta ei kuulema saa. Sääntöjen vuoksi.
Ripaus kärsivällisyyttä siis mulle niin voisin vähän nauttia näistä joulukalnetereista, kun mulle ne on lähinnä kiusaa ja kidutusta! ;)

DSC04858

3. Jouluun kuuluu ruoka ja hyväksytty herkkujen syönti. En aio keksiä korvaavia herkkuja jouluruoista, vaan mielestäni jouluna on lupa syödä pari päivää vähän hullummin. No, toisaalta mielestäni ruoan syönti ei koskaan ole väärin ja niistä joulusuklaista en niin välitä. Taidan siis selvitä tästä joulustakin oikein hyvin, aivan kuten aiemmistakin.
Hyväksyn ottamaan vastaan mätikilon vyötärölleni, jos sen liikasyönti lihottaa ;)

DSC04837

4. Olen viettänyt monta joulua Itävallassa lapsena. Isäpuoleni mökillä ollaan lasketeltu innokkaina jouluaatto ja sitten tultu väsyneinä ja pirteinä iltaa juhlimaan. Jouluna on siis ollut aina lunta, ellei maassa niin sitten rinteissä. Kaipaan sitä tänä vuonna. Ne reissut ovat olleet parasta aikaa lapsuudessa ja niistä on jäänyt niin paljon hyviä muistoja. Ajatus mökkireissusta perheen kanssa olisi ihana. Ajatus lumesta myös.
Onko musta joulu edes joulu ollenkaan?

DSC04852

5. Minusta joululahjoja pitäisi antaa vain lapsille ja niille, joille oikeasti lahja annetaan ajatuksella. En tahdo antaa väkisin kirjaa, kynttilöitä tai suklaata vain koska pitää. Väkisin ostetut lahjat eivät sovi itselleni ja vaikka se tuntuisi ikävältä, niin mieluummin en anna mitään. Kerron tämän kyllä aina ystävilleni. Minusta on paljon kivempi antaa lahja sitten, kun sille on aika ja paikka. Yllättää toinen vaikka keskellä kesää jos siltä tuntuu. Antaa lahja kesken tylsän opintoviikon.
Osuva lahja on paras. Olenkin tosi onnellinen aina jos keksin jollekkin jonkun tosi ihanan joululahjan, koska ne kerrat ovat harvassa.

DSC04829

6. Jouluna kuuluu urheilla aaton aamuna. Jos olisi lunta, niin hiihtäisin. Ulkoilmassa liikunta herättää joulun tunnelmaan ja on tilaa myös sen jälkeen riisipuurolle joka tässä kodissa syödään sisarusten ja äidin kesken päivällä. Aamupuurohan se taitaa olla, mutta koska kaikki tulevat eri osoitteista, on annetava unikeoillekin aikaa herätä aamupuurolle. Sepä me syödään aina noin kahdeltatoista.

DSC04833

7. Minä toivoin lapsena aina yhtä lahjaa. Barbia tai vaikka Baby Bornia. Mummo sitten pyysi, että eikö sinne listalle voisi laittaa vähän enemmän toiveita. Myöhemmin opin toivomaan enemmän ja nyt aikuisena toivon, etten olisi koskaan sitä taitoa oppinut. Niin turha taito.
Miksi pitää olla niin paljon ja tahtoa koko ajan lisää? Eikö meillä ole jo ihan tarpeeksi kaikkea?
DSC04861

8. Jos voisin, antaisin teille kaikille kauniin lumisen joulun. Antaisin rauhaa ja rakkautta, yhdessäoloa perheen kanssa. Se ei valitettavasti ole mahdollista, eikä jokaiselle ole perhettä jonka kanssa viettää joulua. Se mikä minulle on itsestäänselvyys, on monelle vain haave. Voimia siis teille perheettömille, kunpa tuntusitte itsenne jouluna välitetyksi ja rakastetuksi. <3

DSC04839

9. Muistan, kun ensimmäistä kertaa sain äidin kiinni joulupunkin hankinnasta kun olin noin kymmenen vuotias. Kuulin huoneesta kuinka äiti tilasi joulupukin puhelimella. Siis mitä se tekee siellä, kelle se soittaa? Minä sitten tietenkin kilttinä tyttönä pyysin myös pikkuveljen kuuntelemaan. En muista mitä veli siitä ajatteli, mutta oli meillä naurusta pitämistä kun jouluna pukki sitten ilmestyi ja me esitettiin, että joulupukki olisi muka todelllinen. Voi sitä hihityksen määrää.

DSC04848

Iloa joulun odotukseen, muistakaa olla kiltteinä. Tontut kurkkii koko ajan! ;)

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

 

 Ainiin, kuvat eivät liity jouluun. Mutta, ei kai se niin haittaa. 

 

10 kommenttia artikkeliin ”Yhdeksän jouluista faktaa minusta!

 1. Elina sanoo:

  Tuo seiska. Niin totta.
  Ja tuo ysin yläpuolella oleva kuva on mun lemppari. Kaunis. <3

  Puss.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos <3 Pusuja!

   Tykkää

 2. Heidi A sanoo:

  Mulla on sama toive kohdasta kahdeksan. Mun yksi kaveri tulee meille, kun hänellä eii oo ketään. Kunpa jokainen voisi nauttia joulusta, mutta niin se ei ole.

  Ihanaa Joulua sinulle! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi ihanaa joulua sinnekin. kaunis ajatus <3

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Hih, en oo koskaan tykännyt jouluruoasta. Suklaata oonkin syöny sen edestä, mikä ei aina oo hyvä vaihtoehto :D

  Komppaan Elinaa, ysin yllä oleva kuva on kaunis <3

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kiitos te. Se kuva on ainut, jossa näytän taas omasta mielestäni vähän hassulta :D

   Ja hei, jos joskus ollaan jouluna yhdessä niin tiedän ainakin ettet rohmua mun herkkuruokia ;)

   Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Ihana ekaksi pakko sanoa että aivan ihania kuvia <3
  Mä oon niin lahja ja kortti ihminen kun vaan olla voi, hih <3 Mutta lahja ei saa vain olla "joku lahja vaan", kiirellä hommattu äkkiä jotain…. Lahjassa täytyy olla ajatus mukana ja en ikinä osta joululahjaakaan ennenkuin löydän sellaisen lahjan josta mulle tulee saaja mieleen :) Tänävuonna osan lahjoista teen itse, ensi vuonna aion tehdä vielä suuremman osan. Oon aina nauttinut hirveästi kaikesta joulupuuhasta ja saanut siitä hirmusesti hyvää mieltä ja energiaa, viime joulut on kuitenkin mennyt niin kiiressä, itsetehdyssä kiireessä etten ole ehtinyt tekemään niitä joulujuttuja joista nautin, nyt olen antanut itselleni luvan ottaa joulupuuhiin enemmän aikaa ja vieläkin olis voinut enemmänkin ottaa :D
  Ja tuo, että eikös lahjoja vois antaa koska vaan kun jotain sellaista näkee, mistä tulee joku ihminen mieleen, on niin totta! Se ilahduttaa antajaa ja saajaa <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hih, mutta sun suklaalahja olikin niin ihana!!! <3 Mulla on sun Porilaiset ihmesuklaat pöydällä esillä :) Lahjoja on ihana antaa ja toisen yllättäminen tuntuu niin hyvältä. Kunpa voisi lahjoa toisia joka päivä, tehdä sitä vaikka työkseen. Haha, siinä oliskin aikamoinen homma. ;)

   Sulla on koti niin jouluisena, että ihan itsekin täällä kadehdin kuvia katsoessa. Hyvä kun meillä on pari kynttilää, siinä meidän joulun koristeet sitten onkin :D

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    Toisaalta silloin tällöin lahjominen on paljon piristävämpää kun kokoajan ;)
    Täällä ollaan juu joulutunnelmissa ja jouluhärpäkkeissä :D
    Sitten kun tuut Poriin niin pääset siihen kahvilapaahtimoon kahville, josta se kahvi on ;)

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Joooo! Joulukahvia Outin kanssa. Jee <3

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: