Pitkä vuosi, ei voi muuta sanoa. Ei sillä että se olisi tuntunut siltä, vaan oikeastaan kaikki on mennyt ohi taas tosi nopeasti. Niin paljon tuntuu tapahtuneen tämän vuoden aikana ja juuri kun luulin aloittaneeni uuden ja hyvinvoivan vuoden 2014, ollaan jo kohta vuodessa 2015. No ei sentään ihan vielä, mutta viimeisiä päiviä tässä viedään ja nyt on hyvä aika pohdiskella ja käydä läpi tätä vuotta. En tee tätä aikajärjestyksessä, koska en välttämättä tahdo käydä ihan jokaista vuoden tapahtumaa läpi. Nostan esiin omien muistojen huiput, ne kaikki joita täällä bloginkin puolella ollaan ehkä osittain nähty.

Mitä kaikkea tapahtui vuoden aikana?

Kun vuosi vaihtui uuteen, heräsin Bangkokista. Sieltä saavuin kotiin aloittamaan vuoden hyvin levänneenä, onnellisena suoraan mieheni kainaloon ja tapaamaan heti kaikkia ihania ystäviäni. Olin viettänyt upean kolmen viikon loman Thaimaassa, joskin ehkä vähän vääränlaisessa seurassa ja kaipasin jo kovasti kotiin. Kotiinpaluu tuntui parhaalta koskaan. <3

IMG_3568 IMG_3564Tammikuussa kuskailin aamiaista sänkyyn sankarille, joka oli löytänyt tiensä mun sydämeeni <3IMG_3722

Kesällä sain aamiaisen sänkyyn itsekin, kun täytin 26 vuotta. Ei ihan jokapäiväistä herkkua, enkä muista koska viimeksi joku olisi herättänyt mut näin kauniisti onnitellen. Ihana päivä!

IMG_0973

Syntymäpäivät jatkuivat hyvässä seurassa. Tykkäsin tämän vuoden synttäreistäni tosi paljon. Jäi sellainen olo, että mulla todella on ystäviä, jotka tahtovat juhlia mun kanssani silloin kun siihen on aihetta. 2.7.2014 oli mulle onnellisuutta isolla oolla. IMG_1151 IMG_1172

Tänä vuonna syvensin montaa ihmissuhdetta ja tunsin itseni tärkeäksi ystäväksi. 

IMG_3668

Juhlin tarpeeksi. En liikaa, en liian vähän vaan juuri silloin kun itse teki mieli. En pakottanut itseäni mihinkään. Hyvässä seurassa juhliminen on ihanaa.

IMG_3671

Tein jotain, mitä olen aina tahtonut tehdä! :D 

IMG_3789

…Ei, kyllä mä kakkuja olen tehnyt usein ennenkin, mutta se mitä sille kakulle tehtiin oli uutta. Ootteko te kokeilleet tälläistä kermahoitoa kasvoille? ;)

IMG_3840

Taisin tänä vuonna hullutella yhtä paljon kun aikaisempinakin vuosina. Mutta eikö nauru pidennä ikää? Eikö jokaisena päivänä pitäisi nauraa ja hymyillä jatkuvasti? :)

IMG_4121 IMG_4129

Kävin ensimmäisellä yhteisellä matkalla mieheni kanssa toukokuussa. Oltiin viisi päivää Barcelonassa ja voi kunpa oltais vain voitu jäädä sinne asumaan <3

IMG_8787 IMG_8685IMG_8466Tänä vuonna opin, että kuvat muuttuvat kamerassa nopeasti, kun kuvaajana on muukin kuin minä itse. Sieltä ei löydy enää vain omia selfieitäni, vaan myös miehen ottamia belfieitä. ;) 

IMG_8469IMG_8456

Laitoin ensimäisen kotini myyntiin elokuussa. Asuin siellä tasan viisi vuotta ja nautin kaikista niistä vuosista ihan hirmuisesti. Apua.. Tulee kyllä kauhea ikävä!

IMG_7924

Sitten se koti menikin pian kaupaksi. Tai no, niin pian, että ehdin unohtaa sen olevan myynnissä. Yhtäkkiä olinkin koditon ja piti löytää uusi.

IMG_6932

Ruvettiin tietenkin heti pakkaamaan. Muutto oli hauskinta koskaan. En ollut tiennytkään, että voi olla myös hauskaa muuttaa :DIMG_0290

Matkustin viime vuonna ensimmäistä kertaa ystävän kanssa pitkälle matkalle. Oikein mentiin yli Atlantin. Oltiin pitkästi yli viikko kaksin, kymmenisen päivää hotellielämää ja nautiskelua tyttöjen kesken. Huomasin että yhdessäolo oikean ihmisten kanssa on todella helppoa, eikä me keksitty kuin ehkä yksi kina. Sekin taisi johtua musta. Tai sitten siitä, että jompikumpi oli nälkäinen. Hihihi. ;)

Ihana matka Petran kanssa Nykiin <3

IMG_6713 IMG_6658

DSC03079 DSC02744

DSC02718

Kävin hoidattamassa selkääni koko alkuvuoden ja pääsin takaisin urheilun makuun vasta myöhään keväällä. Lokakuussa 2013 rikkoutunut selkä alkoi parantua alkuvuodesta ja kävin fyssarilla 4 kertaa. Sinä aikana opin hyvin tekemään hoitavia liikkeitä yksin kotona ja tajusin, että kaikkein paras apu on oma tahto tervehtyä. Niin ja se, että ymmärtää miten tärkeä oma kunto on ja sen eteen on tehtävä töitä. Onneksi nyt vointi on jo parempi. 

Opin tänä vuonna, että kaikista tärkeintä on kyky kävellä. Ei väliä voinko liikkua enää muuten, mutta selkäni aion pitää siinä kunnossa että kävely onnistuu ja pääsen liikkumaan vapaasti.

IMG_7398

Sain takaisin vanhan ystäväni, jonka kanssa välit olivat kokeneet ison kolauksen. Kunpa nyt kolaus olisi korjattu. <3

IMG_3768

Tapasin uuden ystävän loppuvuonna. Huipputyyppi tuo Weera!

IMG_6762

Olin Italiassa jälleen kesällä. Rakastan Italiaa, kaikkea mitä se maa tarjoaa. Kaipa siellä tuntuu, että on kuin kotonaan kun kaikki ihmiset ovat vähän säheltäjiä ja puhuvat paljon. Tuntuu kotoisalta ;)

IMG_3243 IMG_3254

DSC03869 DSC03885

DSC03964

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni pastaa ja vieläpä italiaano tätien opissa. VAU! Ei muuten ole niin helppoa kun voisi luulla. Tarkkaa hommaa ja vaati pientä ajatteluakin matkaan. Tosi kiva puuhaa, ehkä sitä voisi kotonakin kokeilla uudestaan!

IMG_2643 IMG_2651 IMG_2668

Alkuvuonna yritin taistella vanhoja oppejani vastaan. Kieltäydyin syömästä liian epäterveellisiä ruokia, en oikein pystynyt soveltumaan mieheni tapaan syödä niinkin ”epäterveellisesti”. Pian kuitenkin opin oikeille tavoille ja tuli hyvä olla kun tajusin, että minäkin olen ihan tavallinen. Opin syömään pitsaa, vaaleaa leipää ja muita ihan normaaleja juttuja. Ne eivät tuntuneet enää niin kamalilta peikoilta. Kiitos mieheni.

Tein ekaa kertaa kymmeneen vuoteen itse pitsaa.. Ja olipa se hyvää yhdessä sohvalla syötynä <3

IMG_3989

Nautin 2014 talvesta enemmän kuin koskaan! Talvi ei ole koskaan ollut mun juttuni, mutta kaipa rakkaus sai mut niin onnelliseksi. Selkä oli rikki, mutta se ei tuntunut missään, kun mulla oli niin ihania ystäviä ja mies kainalossa sohvalla. Ehkä myös lumi piristi. Vaikkakin sitä oli todella vähän. Olinhan myös ollut lataamassa akkujani Thaimaassa edellisen vuoden. Talvi oli kuitenkin aivan ihana, mitään muuta ei ole kuin hyviä muistoja <3

IMG_3857

Ensimmäinen selfie mieheni kanssa alkuvuonna. :)

IMG_4157

Maaliskuussa oltiin Italiassa ja Itävallassa laskureissulla. Aivan ihana reissu ja pitkä matka vain Alppeja ihastellen. Voi että mä rakastan sitä tunnetta, kun pääsee lujaa mäkeä alas ja kaikki mitä on mielessä on se vauhti ja hyvä olo. <3

IMG_4926 IMG_5003 IMG_5048 IMG_5088

Sain pienen lisän tatuointiini tänä vuonna. Uusimmassa kuvassani on piilotettuna sisarusteni nimikirjaimet. Sitä ette tienneetkään. ;)

IMG_4333

IMG_4719

Kesällä olin hyvässä kunnossa. Selkä ei juurikaan vihoitellut, tunsin myös olevani aika timmi tyttö. Ainakin hetkittäin. Tänän syksynä on tullut vähän taas vähän kiloja, mutta eikö ne voi sitten taas sulatella pois kun matka on ohi ja alkaa se mun kauan odotettu kuntokuuri? Tai ei kai se sellainen ole. Kunhan jätän turhat herkut pois ja odotan, että kaiken pehmeän alta kuoriutuu kaunis joutsen ;)

IMG_8219

Kävin kyläilemässä Joensuussa kesällä. Aivan ihana viikonloppu ja kiva vihdoin vähän matkustaa myös Suomen sisällä, eikä aina vain ulkomaille. Kiitos Marikalle tästä ihanasta muistosta, niin ja miehelles myös! :)

DSC_0004 DSC_0085 DSC_0187

IMG_1285

Sain myös ehdottomasti parhaan syntymäpäivälahjan koskaan! Se on tämä. Mr. No name <3 Siellä se nytkin odottelee mua Suomessa, kun ei päässy tälle matkalle mukaan. 

IMG_1483

Elokuussa pyöri kamppana kiusaamisesta. Osallistuin siihen heti, sillä tämä sai kaikki vanhat muistot palaamaan pintaan. Itsekin kiusattuna ollessani olisin tarvinnut tukea, jota en nuorena saanut. Onneksi vanhempana ymmärtää oman arvonsa ja myös vanhempana osaa puolustaa itseään. Kaikki heikoimmat ja nuorimmat eivät osaa. Olen nyt vanhempanakin joutunut tilanteeseen, jossa tukea olisi tarvittu, mutta muut ovat sokeana katsoneet viereltä. Siksi tahdon ehdottomasti tukea jokaista, joka joutuu tahattomasti muiden tallomaksi. Kenenkään ei kuulu hyväksyä kiusaamista, ei aikuisen eikä lapsen. <3

IMG_4123

Elokuussa pidettiin Kesäjuhlat blogisiskosten kanssa <3 Ah. Ihana päivä!

IMG_4262 IMG_4293

Aloitin kesän jälkeen kyykkyhaasteen jossa tahtoin saada yhden jalan kyykyn. Taidan saada sen nyt hyvinkin, toinen vaihe on saada pistoolikyykky. AUTS!

IMG_4826

Olin viime vuoden keväällä ehdolla Aussien gaalassa Aussome feeling kategoriassa. Vasta myöhemmin olen tajunnut miten hieno kunnia se oli. Kiitos, että olin siellä isojen nimien joukossa ihastelemassa hienoa juhlaa <3

IMG_6528 IMG_6543

Opin tänä vuonna, että parisuhde voi olla myös yhteistä aikaa kotona puuhaillen. Kokkailua, telkkarin katsomista, lenkkeilyä ja mitä tahansa ikinä keksiikin tehdä. 

IMG_3749

Vuoden alussa aloitin Onnellisuus-purnukan. Paras päätös aikoihin! Niin paljon hyviä muistoja tallessa ja kun luen nämä tammikuussa, tiedän että saan hymyillä pitkään niitä mietteitä läpikäydessä <3

IMG_7720

Tänä vuonna olen hymyillyt paljon. Todella paljon. Koska siihen on ollut aihetta. 

IMG_3888

Niin ja vuosihan päättyy tänä vuonna keskellä merta, jossain päin Karibiaa seilaillen. Ei yhtään hullumpi tapa vaihtaa vuosi uuteen, ainut harmitus on että mies ei ole täällä matkassa. Ensi vuonna sekin kyllä korjataan, koska ilman sitä heppua en mihinkään enää uudeksi vuodeksi lähde. Se on varma se! ;)

DSC05603

 

Sellaisia hetkiä ja kuvia sain kasaan tältä vuodelta. Tottakai on paljon enemmän asioita, joita on tapahtunut, mutta nämä kuvat pomppasivat ruudulla mun silmiini ensimmäisenä. Taisi tää juttu olla tarpeeksi pitkä jo ihan näinkin, eikä tarvitse ihan jokaista tapahtumaa alkaa tänne listata. Tämä vuosi on ollut urheilun suhteen hieman köyhää ja toivon kovasti, että ensi vuonna tilanne tulee korjattua. Ehkä ensi vuoden kooste keskittyy enemmän urheiluun? :)

Vaikka tälle vuodelle on sattunut paljon todella ikäviä asioita, joista ei täällä bloginkaan puolella ole niin puhunut, niin olen silti onnellinen ja kaikki on nyt hyvin. Positiivisuudella selviää pitkälle, eikä mikään ole onnistunut kadottamaan mun hymyäni. Kaiken muun ikävän keskellä meni vielä se selkäkin rikki, mutta sekään ei ole ollut niin kamalaa. Koska. Ystävät on olleet mukana matkassa ja jokainen viikko on jollain tapaa antanut mulle jotain uutta ja nautinnollista elämään. Edelleen nauran joka päivä, hymyilen koko ajan jollekkin ja jaksan yllättyä kaikesta ihanasta mitä elämässä eteen tulee. Tämä vuosi on opettanut todella paljon ja toivon, että ensi vuosi olisi hieman helpompi. Ehkä ensi vuonna saan vain nauttia elämästä ja vaikeudet antaisivat periksi edes yhden vuoden ajaksi? :)

Ihanaa tiistaita ja vuoden vaihteen odottelua, huomenna palaillaan taas matkakuulumisten kanssa!

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

18 kommenttia artikkeliin ”Kooste vuodestani!

 1. Sanna sanoo:

  Ihanan positiivinen postaus, kuten siulla aina ;)
  Facebookissa on muuten viestiä, onko mennyt ohi?

  http://sanzureenaa.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moii! Käyn katsomassa, hyvä kun huomautit. Ne eivät näy kunnolla tällä koneella jostain syystä siellä viestikansiossa. :)

   Tykkää

 2. Nina sanoo:

  Näistä sun postauksista tulee aina yhtä hyvälle mielelle!
  Aina saa hyvin motivaatiota treeniin, hyvään ruokaan ja tulee ajateltua asioita ihan uudelta kantilta, kiitos siitä! :)
  Oon lukenu jo useemman kuukauden, mutta nyt vasta uskaltaudun kommentoimaan…

  Tykkää

  1. kaisa sanoo:

   Ihania kuvia. Seuraavaa matkapostausta odotellessa :)

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Pian sellainenkin tulee ;)

    Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla ja kiitos kun tulit sanomaan, että olet paikalla myös hiljaisenakin lukijana! Täytyy yrittää pitää ensi vuosikin yhtä motivoivana ja pysyä positiivisena. Onnea uuteen vuoteesi Nina! :)

   Tykkää

 3. Hanna sanoo:

  Viimepäivinä on tullut itsekin mietittyä kulunutta vuotta, joka ei jää taakse sinä kaikkein onnellisimpana. Haasteita ja surua on riittänyt, mutta kuitenkin myös paljon hyviä asioita. Tätä kirjoitustasi lukiessa huomasin, että olen seuraillut blogiasi nyt vuoden päivät. Sanoistasi on ollut suunnaton apu useammin kuin osaat kuvitellakaan. Haluaisinkin kiittää sinua niistä kaikista hymyistä ja onnellisista ajatuksista, joita olen teksteistäsi saanut. Paljon kaikkea hyvää ja kaunista vuoteen 2015!
  P.S. Onnellisuuspurkki on ihan huippu!! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kauniisti sanottu, kiitos tästä Hanna. Yritän jakaa onnenhetkiä juuri siksi, että ne jollakin oikeasti jäisivät mieleen ja auttaisivat. Toivottavasti pysyt mukana ensi vuonnakin! :)

   Ihanaa uutta vuotta!! Onhan sulla oma onnellisuuspurkkisi? ;)

   Tykkää

   1. Hanna sanoo:

    Varmasti pysyn! :) Ja oma onnellisuuspurkki on käytössä, ehdottomasti.

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Jes, kiva juttu! :)

     Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Niin paljon ihania hymyjä kuvissa <3
  Ihanaa tätä vuotta ja paljon lisää hymyjä ja hetkiä :)

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa itsellesikin ihana <3

   Tykkää

 5. Karoliina sanoo:

  Ihan huikea vuosi sulla on ollut!! <3 Tää oli mahtava postaus ja jaksoin lukea ihan loppuun asti, kun oli niin iloista fiilistä ja ihania kuvia! :) Ja niin paljon reissuja!! Siistiä! Sun tämän vuoden kokemuksia odotellessa! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jihuuu!! Toivottavasti pääset mun ens vuoden koosteeseen mukaan vaikka juoksujuttujen kanssa ;) <3 Kiitos <3

   Tykkää

 6. Monna sanoo:

  Ihana tuo Villen ottama belfie! :D Ja ihania kuvia ja muistoja muutenkin. ♡ Ehkä mäkin pääsen sun tän vuoden katsaukseen. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Olet ollut tässäkin vuodessa isosti mukana <3

   Tykkää

 7. Petra sanoo:

  Ihanaa, kun oon saanu olla osa sun vuotta <3

  PS. Nyt jäin miettimään, että mikököhän kina se mahtoi olla…ehkei kovin suuri, kun en edes muista ;) :D

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, ei sellaista tainnut oikeasti ollakaan… ;) <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: