Vuoden eka on kohta ohi ja ajatettelin päättää sen lyhykäiseen pohdintaan siitä, miltä juuri nyt tuntuu. Varmaan moni lukaisi hyvinvointiin liittyvät postaukseni viime kuussa, joissa kirjoittelin tavoitteista tälle vuodelle? No, samanlaisia huomasin kirjoittaneen monen muunkin ja näyttäisi painottuvan paljolti hyvinvointiin ja onnellisuuteen muidenkin tavoitteet. Ne ainaiset laihdutuskuurit on jääneet onneksi historiaan (?) ja tilalla on terveempiä ajatuksia. Tai kaipa moni laihiksenkin aloittaa, mutta olen varmaan osannut karsia oman lukulistani niin suppeaksi, että niillä sivuilla ei laihduttamisesta puhuta kuin sivulauseessa silloin tällöin. Luen paljon mieluummin ihan muunlaisia juttuja ja tahdon motivoitua arkeen vähän kannustavammilla puheilla kuin niillä ainaisilla ”näin saat bikinivartalon” tai ”näin laihdut viisi kiloa hetkessä.”Jatkuva laihduttaminen ei ole tervetullutta enää omaan elämääni ja tahdon keskittyä tekemään jatkuvia hyviä valintoja päivittäin.

Siis ihan joka päivä.

Tänään olo on ollut hyvä. En oikein keksi parempaa sanaa kuvaamaan sitä, koska se ei ole ollut mitenkään erinomaisen hyvä, eikä myöskään huono, mutta oikein hyvä kuitenkin. Nukuin yöllä seitsemän tuntia, heräsin tekemään tunnin salitreenin, söin kiltisti aamiaisen sen jälkeen, vietin päivän auringossa rentoutuen, söin lounaaksi paljon kasviksia ja vähän lihaa (hyvä minä!) ja illalla otin ruokaa eteen maltillisesti. Päivällä saatoin vähän maistaa mansikkapirtelöä ja aamulla haukkasin palan croissanttia, mutta ei kai niitä pidä muistella. Kaikki päivän osuudet on tuntuneet onnistuineilta ja mulla on itseeni aika tyytyväinen olo. Sehän on kai tärkeintä?

DSC05905

Vuosi alkoi kehittämälläni parempiminä2015 -haasteella ja vaikka moni vähän parjaa näitä tammikuun alun haasteita ja tavoitteita, mutta eikös se ole vähän turhaa. Hyvähän se vaan on, että ihmiset saa intoa jostain ja edes yksi aika vuodesta saa hirmuisen saliryntäyksen aikaan. Tottakai olisi ideaali tilanne, jos kaikki jaksaisivat läpi vuoden elää tiukalla otteella ja tehdä niitä oikeita valintoja joka päivä. Se ei vaan onnistu kaikilta, eikä jokaisella elämäntilanne anna tilaa tehdä kestäviä muutoksia. Ja tottakai on jokaisesta itsestään kiinni, että saako omasta elämästä tehtyä pysyvästi parempilaatuista, mutta aina oma elämäntilanne ei sitä salli. Ei ole aikaa, ei ole voimia tai ei vain ole juuri sillä hetkellä kiinnostusta tarpeeksi. Annettakoon se kaikille anteeksi ja toivotaan, että yhä useampi löytää oman hyvinvoivan tiensä tänä vuonna.

Ainiin, mitäs tykkäätte näistä eilisen juhlahatuista? Jokaisella oli omansa ja mun kohdalla illallispöytää sattui olemaan kaksi hienoa hattua ;)

DSC05899

Hyvinvointi on tämän blogin yksi avainsanoista, onnellisuus toinen. Samalla teemalla jatketaan tämä vuosi ja jos tahdot seurailla tämän vuoden tavoitteita ja nähdä, että miten mulla etenee liikuntaan, ruokavalioon, ihmissuhteisiin ja arkeen asetetut haasteet, niin löydät ne avainsanalla parempiminä2015. Aiheesta tulen kirjoittamaan viikoittain ja yritän pitää teidätkin mukana tavoitteiden tuomissa haasteissa. Mutkia kun aina tulee matkaan (mun kohdallani olen siitä enemmän kuin aivan varma) ja onnistumisista tahdon tottakai jakaa osani teille myös. Toivottavasti ootte täällä tsemppailemassa mukana!

Ja jos siellä on vielä moni joka ei ole ehtinyt lukemaan tavoitteitani tälle vuodelle ja tahdotte lähteä mukaan haasteeseen mun kanssani yhdessä (joo!!!), niin tässä tekstit vielä linkattuna:

*Ruokavalio

*Liikunta

*Ihmissuhteet

*Arki ja talous

Näiden aiheiden lisäksi aion näin vuoden alussa kirjoittaa ainakin juoksuharrastuksen elvyttämisestä ja siitä, pääsenkö tavoittelemaani Helsinki City Runiin. Herkullisia ruokajuttuja tulee olemaan täällä blogin puolella myös ja jatkan omien lempparireseptien jakamista edelleen. Ette valitettavasti löydä laihdutusruokiin ohjeita täältä vaan teen ruokaa ajatellen meidän makunystyröitä, sekä samalla tottakai terveellisyys on aina tärkeä avainsana.

Tämä kuukausi tuo varmasti erilaisia vinkkejä hyvinvoinnin tavoitteluun, esimerkiksi itsetunnon kohotuksesta on mielessäni kirjoittaa ja samoin motivoinnista liikunnallisiin elintapoihin. Tulevan uuden kodin remontti tulee olemaan alkuvuonna varmasti osana matkaa, koska pian alkaa muutto ja pitäisi alkaa päättää mitä kaikkea sinne uuteen kotiin ruvetaan tekemään. Tai tehdäänkö yhtään mitään, jos ei millään osata päättää, että minkälainen keittiöstä tulee tai mitkä hyllyt valitaan vaatehuoneeseen. Ne tuntuvat ainakin nyt ihan ylitsepääsemätömän vaikeilta päätöksiltä. Kunpa joku voisi tehdä ne mun puolestani ;)

Laajalla skaalalla erilaisia juttuja on mielessä ja varmasti saatte jähes jokaiselle aamulle jotain luettavaa. Jos on jotain erityistoiveita alkuvuoteen kirjoittelun suhteen, niin kertokaapa ihmeessä. Onko joku aihe jäänyt kaihertamaan, josta olen luvannut kirjoittaa, mutten olekaan sitä tehnyt? Tahdotko tietää jotain minusta, mitä en ole vielä kirjoittanut?

Mukavaa viikonloppua! <3

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

8 kommenttia artikkeliin ”Parempi yrittää kerran vuodessa kuin ei ollenkaan!

 1. Karoliina sanoo:

  Hyvältä kuulostaa! <3 Kiva päästä seurailemaan sun parempiminä2015-projektia ja tykkäsin tosi paljon kaikista noista "osa-alue" postauksista! Ihanaa pohdintaa ja mun mielestä on myös ehdottomasti hyvä asettaa vuoden alussa tavoitteita, joita kohti lähteä tavallaan puhtaalta pöydältä kun vuosi vaihtuu! Munkin lukulistalla olevissa blogeissa on aika ihanasti hyvinvointi keskiössä..ei toistaiseksi ole osunut "näin bikinikuntoon" postauksia eteen, mutta eiköhän niitäkin juttuja mieti tässä itse kukin aikanakin hiljaa mielessään, kun vuosi vähän pääsee vauhtiin! ;) Ihanaa loman jatkoa!! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jee, kiva että oot mukana! Toivottavasti tosiaan juoksujutuissa ja haasteissa ainakin pääsen sun kanssa joku kerta treenailemaan :)

   Ja oikeessa olet, kyllä varmaan kesän tullen tulee taas ikävä bikinikroppaa. Tällä reissulla se on ollut kadoksissa ihan täysin :D Kiitos Karo, toivotan sinnekin ihanaa vuoden alkua! <3

   Tykkää

 2. kaisa sanoo:

  Tsemppiä vuodelle, mukana ollaan! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jes, kiva kuulla Kaisa! :)

   Tykkää

 3. Pia sanoo:

  Itse en tehnyt uuden vuoden lupauksia, en saanut sitä viime vuotista toteutettua mistä puhuttiin silloin lounaalla ;)

  Mä olisin halunnut tollasen pannan, mutta mies ei ostanutkaan mulle sitä ku oli muka liian pieni mulle. Buhuu ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Eikä!! Nyt harmittaa, etten napannut sitä pantaa mukaan tuolta pöydästä ja ottanut talteen. Se olis varmasti ollut sulle sopiva, koska mulla on tosi iso pää ja sulla varmasti pienempi :D

   Lupaukset on vaikeita… Enpä tiedä onko nää munkaan mitään varsinaisia luapuksia. Kunhan yritän edes olla vähän parempi ihminen itelleni ja keholleni :)

   Tykkää

 4. Anniina sanoo:

  Olen aika ”tuore” blogisi lukija ja minusta olisi mukava kuulla, että mitä teet työksesi (vai opiskeletko)? Oletko liikunta-alalla? Oletko ryhtymässä yrittäjäksi? Olet ainakin muutamaan otteeseen asiasta maininnut :)

  Monta suoraa kysymystä, pahoitteluni! Ei ollut tarkoitus vaikuttaa hyökkäävältä :D Mukavaa alkavaa vuotta! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Anniina. Kiva kun laitoit kysymyksiä :) Ajattelin tehdä pian sellaisen fakta tyyppisen postauksen, jossa kerron itsestäni enemmän uusillekin lukijoille. Opiskelen, mutta teen myös töitä. Kerron pian lisää kunhan saa postauksen kirjoiteltua :)

   Ihanaa alkanutta vuotta sinnekin! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: