Veljet pohti eilisen aamiaisella, että paljonkohan on tullut syötyä pannukakkua aamulla, kun salin vaaka kuulema näytti muutamaa lisäkiloa. Hekottelin näiden kahden pohdiskeluille, kunnes ne sitten itsekin totesi, että kaipa lomalla voi vähän herkutella. ”Ei jaksa miettiä nyt”- sanoi toinen ja jatkoi pannarin lappamista suuhun. Sillä on ollut joka aamu iso kasa pannaria edessä ja vaikka tää herra ei yleensä niin paljoa syö kotona, niin näemmä herkut maistuu kun niitä on buffetti täynnä edessä. Alkupalat on tietty erikseen ja aamiaisella menee helposti kilo ruokaa naamariin. Huh, kyllä ihan kuumottaa katsoa miten paljon pojan napa vetää!

Oon itsekin aika samanlainen syöjä, että kun kotona ei jotain herkkuja ole tai en niitä näe, niin ei niitä tee mielikään. Pärjään ihan normi ruoalla, jos vaan pysyn kotona ja syön omia juttujani. Eri asia onkin sitten näin buffettien parissa tai jos syö ravintolassa. Ravintolassa nappaan aina palan leipää alkuun, vaikka oikeasti en sitä söisi juurikaan. Se nimittäin houkuttelee ihan liika siinä edessä, varsinkin jos se on uunituoretta. Ravintolassa syön kaikkea mitä tarjotaan ja buffetissa syön aina vähän yli tarpeen. Ei, en syö montaa lautasellista ja valita kamalaa ähkyä jälkikäteen, koska osaan kyllä rajani. Yksi lautanen ruokaa riittää, enkä syö oikeastaan juurikaan jälkiruokia. Silti vatsa on täällä koko ajan täynnä ja tuntuu, että aina ollaan vaan syömässä, kun ympärillä on ruokaa niin paljon. Siitä siis se tunne ähkystä, vaikka lopulta ei tule syötyä edes niin paljoa. Veikkaan, että monella onkin varmasti ongelmana ne loman lisäkilot, kun reissu on ohi. Ehtiipähän sitten kunnolla kiristellä tammikuun, kun lomat on ohi. Ei käy aika tylsäksi kun voi juosta sulattelemassa lomakiloja ;)

Aamiaisella laiva tarjoaa ruokaa seitsemässä eri ravintolassa. Buffetissa tai ala carte -listalta. Ollaan oltu muutamassa eri paikassa, ei ihan jokaisessa. Aamiaisella buffetit on helpoimpia, koska voi maistella monia eri makuja ja syödä rauhassa vatsaa täyteen. Itse tykkään mennä ajoissa syömään ja juoda ensin kahvia rauhassa ja odotella nälkää. Sitten kun muut tulevat niin alkaa se lappaminen!

DSC05842 DSC05843 DSC05847 DSC05849 DSC05853 DSC05854 DSC05856 DSC05857 DSC05950 DSC05953 DSC05958Tuo omeletti oli parhain mitä olen koskaan syönyt! Todella hyvin maustettu, juustoinen ja kostea – Siis aivan täydellinen. 

Lounaalla ruokaa on saanut myös noin seitsemässä eri ravintolassa, ellei useammassakin. Buffettia tai sitten sitä ala cartea, pääosin ollaan siinäkin syöty buffet ruokaa. Usein saa valita joko listalta tai ottaa sieltä pöydästä itse, miten kukin tahtoo milloinkin.

Laskin  huvikseni erään suurimman buffetin tarjoilut ja ruokaa oli noin 12 eri lajiketta ja siihen päälle eri lisukkeet ja salaatit. Erilaisia kippoja oli yli sata. En siis yhtään ihmettele, jos saa aikaan ähkyn. Ruokaa on aivan liikaa ja jos haluaisi kokeilla kaikkia ruokia, saisi urheilla monia tunteja päivässä. Ainakaan mun vatsani ei edes vedä niin paljon ruokaa, että saisi ne kaikki alas. :D

DSC_0819 DSC05968 DSC05970 DSC05869 DSC05870

DSC06085

Välipalalla on tullut juotua joko kahvia tai sitten altaalla oon hakenut marjaisia drinkkejä. Laivalla on kaikkialla käytössä maksukortti, joka toimii ovikorttina ja samalla henkilöllisyyskorttina kun mennään laivasta ulos ja takaisin laivaan. Kortilla myös maksetaan kaiki ostokset ja siihen voi hankkia erilaisia juomapaketteja, juomat kun eivät kuulu hintaan. Yleisimmät ovat niitä, että korttiin kuulu kaikki juomat laivalta ja se maksaa 55 dollaria päivässä. Niin tai sitten voi ottaa kuuden dollarin paketin, jolla saa virvoitusjuomia rajattomasti. Ei paha hinta kummastakaan.

En juo alkoholia juurikaan, joten otin mulle paketin jolla sai kaikkia muita juomia kuin alkoholia. Drinkkejä siis myös, mutta ilman alkoholia. Eniten tulikin juotua limua, vettä ja sitten ihania smoothieita, joissa oli paljon marjaisia makuja. Baarimikko teki mulle aina erilaisen ja aina maistui!

DSC05962 DSC05939

DSC06071Illallisella ollaan syöty ravintolassa, jossa meille on varattuna pöytä joka ilta kello kuudelta. Laivalla on tosiaan 5400 vierasta ja täällä on järjestetty niin, että kahdesta suuresta ravintolasta on jokaiselle seurueelle varattuna pöytä illaksi kahteen eri kattaukseen. Meille tuo kello kuusi on ollut tosi hyvä, koska ei millään jaksettaisi odottaa ruokaa yhdeksään asti, kun ollaan jo usein kello viisi tai kuusi hereillä. Jetlagi myös hieman vaivaa ja ollaan mielellään menty suht ajoissa unille.

Siinä ravintolassa ei tarvitse syödä mihin on varattu paikat, vaan laivalta löytyy myös kymmenen muuta eri paikkaa syödä ja niihin kaikkiin voi mennä. Osassa joutuu maksamaan lisämaksuja, mutta pääsoin kaikki kuuluu risteilyn hintaan.

Niin ja sieltä listalta saa tilata niin monta annosta kun napa vetää. Ei siis ole rajoituksia, vaan voit syödä vaikka seitsemän alkupalaa jos siltä tuntuu. Tai sitten syödä illallisen kolmeen kertaan illassa ;)

DSC06066 DSC06068

DSC05681 DSC05994 DSC05918 DSC05920DSC05826DSC05829DSC05830DSC05921Mitäs sanotte, tulisiko helposti syötyä liikaa jos kaikki kuuluu hintaan ja kaikkea saa syödä kellon ympäri? Laivalta löytyy vielä nimittäin tämän kaiken lisäksi snackeja, joita on tarjolla jatkuvasti. Itse ihmettelen, että miten porukkaa jaksaa syödä niin paljon, kun tuolla on ihmisiä jotka istuvat baarissa jatkuvasti lautanen edessä. Eivätkä edes ole isokokoisia, vaan ainoastaan nälkäistä porukkaa joilla on pohjaton vatsa. Haha :D

Onhan se 5400 tietty paljon porukkaa, mutta kyllä nää musta syö myös tosi paljon…

Tässä näytille snacseja joita saa myös käydä vain hakemassa baareista. Sen kun sanot tiskillä mitä otat ja täti lappaa lautaselle!

DSC06126 DSC06127 DSC06128 DSC06129

DSC06087 DSC06088

Hampurilaisia ja hodareita on tarjolla jatkuvasti, samoin pizzaa. 24/7 on joku paikka auki ja ruokaa ja juomia saa aina. En käynyt puolissakaan näistä kahviloista ja ravintoloista, koska yllätys yllätys en jaksa syödä koko ajan. Varmaan täytyy ensi kerralla ottaa tavoitteeksi maistaa jokapaikasta jotain niin ehdin edes lähes joka ravintolaan ja pikaruokapaikkaan :D Näiden kaikkien lisäksi tarjolla oli nimittäin vielä donitseja, Starbucks, Cup cake- kahvila, hodarikoju, kymmeniä baareja ja vaikka ja mitä muuta. En edes jaksa laskea jokaista paikkaa mistä saa jotain syötävää ja juotavaa.

Mutta. Saako yhden miinuksen sanoa? Arvaatteko sen jo ehkä? No, se kahvi… Nämä jenkkiläiset kun lipittävät ihan outoa litkua ja en millään totu sen laihaan makuun. Ihan kauhean vetistä ja niin mautonta litkua. Anteeksi nyt vaan :D Onneksi se oli ainut miinus ja kestän kyllä pari viikkoa ilman kahvia reissussa. Siksi varmaan erikoiskahvit on täällä niin suosittuja ja se Starbucks on laivallakin niin suosittu. Jonoa koko ajan, eikä se kahvi siellä ole parempaa kun muuallakaan.

Huh, tulee ihan uudestaan nälkä kun näitä kuvia katsoo! Onneksi osaan rajoittaa itseäni ja syön vain nälkääni, koska muuten olisin täällä ihan pulassa. Ja mitä niihin lisäkiloihin tulee, niin niitä ei varmasti ole. Ehkä hieman turvotusta suolaisesta ruoasta ja kuumuudesta, mutta muuten taidan olla ihan samankokoinen nainen kuin ennen lomaakin. Ihan en ole kymmeniätuhansia ylikaloreita vetänyt ja treenattukin on ahkerasti, joten ei huolta. Vielä mahtuu vaatteet päälle, joten olen tainnut osata käyttäytyä siellä bufetissa. Mulla on toki harjoittelua jo useampi vuosi takana, enkä syö buffetissa aina kuin viimeistä päivää. Oon tajunnut, että ruokaa saa aina ostamalla lisää, joten ei tarvitse kerralla tyhjentää kaikkia lautasia. Ihan vinkkinä vaan teille muillekin ;) 

Kerronkin muuten ensi kerralla teille vähän siitä, mitä kaikkea täällä laivalla voi tehdä. Vai onko täällä edes mitään muuta tekemistä kun nämä ruokapaikat? Mitäs luulette? ;)

Rentoa sunnuntaita! Tulkaas kertomaan teidän kokemuksia buffeteista ja siitä, että voiko niissä millän oppia syömään kohtuudella? :)

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

20 kommenttia artikkeliin ”Kuinka paljon voi lihoa viikossa buffetteja tyhjentäessä?

 1. memmi sanoo:

  Joo mulla lähtis kyllä varmaan ihan käsistä touhu tuossa tilanteessa :D Mulla jotenkin aina tulee syötyä vähän epämääräsesti, jos oon jossain, missä ruokaa on enemmän saatavilla kun omassa kaapissa normaalisti. Tosin en tiiä miten kävis, jos pidemmän ajan viettäis vaikkapa just buffetien äärellä, ehkä siinä osais ja haluais rajottaa vähän paremmin sitä syömistä. Eri asia sellanen päivän kahden juttu, sillon en niin hirveesti jaksa miettiä syömisen määrää, mutta todennäkösesti jos ähky jatkuis useemman päivän ajan, niin ei kiinnostais syödä itteensä siihen tilaan :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   On ihan totta, että jos on pari päivää aikaa herkutella tai jos käy harvoin buffassa, niin bring it on ja kaikki vaan naamariin!:D Pitäähän tottakai nauttia koko rahan edestä eikä miettiä jos nyt tulee vähän ähky. Mulla on sattumoisin vaan ollut jatkuvasti jotain herkutteluja ja edessä ruokaa niin paljon, että on vähän helpompi rajoittaa täällä syömisiä. Tai siis itseasaissa rajoitus on tullut pääruokien kohdalla, kun niiden jälkeen ei vaan enää jaksa mitään makeaa. Onneksi on liian hyvää ruokaa, niin ei tarvitse turhia jälkkäreitä edes haaveilla jaksavansa syödä ;)

   Tykkää

 2. Jonnaajon sanoo:

  Hih, kiva teksti ihanien kuvien kera <3 Mä oon kyllä kans ollut sellanen buffettien tyhjentäjä, että ei mitään järkeä. Muistan AMK:issa kun aloin aina käydä lounaalla buffeteissa ja söin kieltämättä itseni aina TOOOOOSI täyteen, mutta kuitenkin ruokaa, joten olo ei aina ollut syömisen jälkeen pahin mahdollinen, eikä kyllä nälkä tai makeanhimo vaivannut kesken koulupäivän. Silloin mä liikuin paljon iltaisin ja vaikka ruoka ei aina ollut sieltä terveellisimmästä päästä tai ainakaan mitään ruoan määrää tullut säännösteltyä tai paljon kaloreita mietittyä (ihan niinkun mä nykyään miettisin :D) niin tuloksia tuli koko ajan ja liikkua jaksoi tosi hyvin. Illalla tapasin sitten treenien jälkeen vetää vielä palkkarin ja tehdä toisen lämpimän ruoan ennen petiin menoa. Yleensä kuitenkin buffassa valkkasin kasviksia runsaasti ja söin itseni niin täyteen ruokaa, että ei edes tehnyt mieli jälkkäriä. Proteiinia hamstrasin myös lautasella reippaasti.

  Mä oon muutenkin sellanen, että mulla on sokerinhimot niin erillisiä, että silloin kun jotain sokerimakeaa mieli tekee niin sitä lapataan kunnolla kerralla, joten harvemmin tulee päivittäin mitään jälkkäreitä nautiskeltua :) Nykyään kun tuppaa aika paljon kiinnittämään huomiota ruoan laatuun, osaa sitä jotenkin syödä oikeasti täyttävää ruokaa, joten ei sitä buffetteja "pelkää". Totuus vaan on, että Suomessa tosi monissa buffeteissa se tarjonta on melko köyhä ja eines & säilykepainotteinen, joten ärsyttää maksaa sellasesta, joka ei oo edes hyvää.

  Mun mielestä aamupalabuffa on hyvä idea, koska aamuisin usein vatsa sanoo stop, kun ruokaa on tullut vedettyä tarpeeksi ja hyvä aamiainen pitää kylläisenä pitkin päivää. Toinen vaihtoehto järkevään syömiseen on tukeva ruoka illalla. Rauhassa syöminen kyllä auttaa myös ähkyn muodostumisen ehkäisyssä. Kuitenkin kerran kun buffetissa ollaan niin mitäpä sitä turhia säästelemään, kun siitä kerran maksettu on. Toisaalta sitten taas kun buffet on tarjolla joka päivä "koko ajan", oppii sieltä valitsemaan ne omat suosikkinsa ja huomaamaan millainen olo erilaisten syöminkien jälkeen tulee :) ja kun rytmi on kuitenkin tietynlainen niin osaa tunnistaa milloin on nälkä. Ainakin nälän tullessa ruokaa on tarjolla, eikä tarvitse tuntitolkulla odottaa, että oma ruoka valmistuu :P Mun mielestä on turha väittää, että tietynlainen rytmi aterioinnissa olisi välttämätön (esim. 3 h välein). Toki on järkevää löytää omansa ja pyrkiä sitä noudattamaan, mutta yksilöllistä se on ja kiinni monesta muustakin asiasta. Nauti <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Jonna! :) <3

   Kyllä mulla tulee itseasiassa aina buffassa vähän ähky :D Syön kyllä paljon kasviksia ja se ähky laskee nopeasti, mutta silti siinä tulee kai syötyä enemmän kuin normaalisti. Siksi täälläkin on riittänyt syödä vaan kolme kertaa päivässä, kun ei tosiaan tarvita niiden mättöjen jälkeen mitään välipaloja ihan heti. :) En nimittäin myöskään voisi pitää tarkkoja kolmen tunnin ruokavälejä, jos joskus syön enemmän. Omaa oloa seuraten mennään ja silloin pitää syödä kun on nälkä. Piste. :)

   Aamiaisbuffa on loistava ja selitit sen juuri niinkuin ajattelen! Helppo syödä omaan nälkään ja rauhassa. Saa monenlaisia juttuja ja sellaisia, mitä ei kotona tulisi tehtyä ihan joka aamu. Ja jos syö vähän enemmän kuin normaalisti, niin onpahan energiaa loppupäiväksi kunnolla. Jaksaa vaikka reenata lujempaa ;)

   Suomessa buffat on mälsiä, mutta positiivinen puoli on usein runsas määrä kasviksia. riippuu tietty paikasta. Muuta positiivista on vaikea sanoa, kun mulla on nyt vaan mielessä nää jenkkilän buffat, eikä tuu yhtäkään kotimaan buffaa mieleen :D

   Tykkää

 3. karo sanoo:

  Aaaah! Tahdon tonne syömään. Lupaisin syödä sut pöydän alle ;) heheh. Uskon että voi olla monelle vaikeaa rajoittaa syömisiään, mutta ehkä myös oppii nopeasti kun tietää että sitä ruokaa on jokapäivä tarjolla. Yksi päivä buffetisaa on eri asia, siinähän voi syödä itsesnsä ähkyyn miellelläänkin :D

  Kivoja kuvia!!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, söisit varmasti :D Oon huono syömään ihan hirveetä määrää, kun tulee niin paha olo ja kun tiedosta sen etukäteen, niin en vaan pysty syödä niin paljon. Alkaa etoa :D

   Yksi päivä buffetissa ja kyllä silloin pitää nauttia siitä buffasta. Saa tulla vähän ähkykin, jos syö koko rahan edestä :) Ja kiitos <3

   Tykkää

 4. Anitta sanoo:

  Miksi kuntoilla?

  Kun kuntosi nousee ja saat lisää lihasmassa,aineenvaihunta kiihtyy ja kehosi polttaa tehokkaammin rasvaa.Erityisen tärkeää kuntoilu on yli 40-vuotiaille naisille,joiden lihasmassa vähenee vuosi vuodelta ilman säännöllistä kuntoilua.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, olipa hassu kysymys :P Tottakai kannattaa kuntoilla. Ihan jokaisen.

   Tykkää

 5. sara sanoo:

  Mulla on sellanen ainaki, että yleensä normi arjessa välttelen herkkuja. Mutta sit ku meen jonnekki reissuun (ehkä 1-2 kertaa vuodessa) en kyllä yleensä mieti saanko syödä jäätelöä vai en! :D Enkä siitä stressaa yhtään! Toki arjessakin syön pieniä määriä herkkuja jos ja kun tekee mieli! :) Eikä se oo kyllä yhtään mua ainakaan lihottanut !:D En tiiä sit onko ne mun määrät niin pieniä vai mitä. :D Tai sit vaistomaisesti syön vähemmän ruokaa, jos oon täyttäny mahani aikaisemmin jollain herkulla :D NAUTI SIELÄ! :) <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oikein ajateltu! Noin normaalin elämän pitääkin mennä, että saa ihan vapaasti päättää mitä syö ja jos joskus tekee mieli herkutella, niin anti mennä vaan. :) Mulla on tää herkutteluputki jatkunut nyt pari kuukautta, joten eipä himottanut tällä reissulla enää herkutella ihan koko ajan. Ja kiitos, nautin varmasti kaikista herkuista, mulle vaan ei maistu niinkään jädet ja muut vaan kunnon ruoka. Onneksi se on ollut täällä niin namia, että jos rehellisiä ollaan, niin kyllä sitä painoakin saattaa vähän kertyä. Hieman on ollut liian hyvät burgerit, crab caket ja muut ruoat. ;)

   Tykkää

 6. Outi Karita sanoo:

  Rehellisesti sanottuna kyllä tulis itsekin syötyä :D
  Oi, mitä ruokakuvia, nyt onkin kiva mennä nukkumaan, kun just ytuli nälkä näitä katsellessa :P
  Mullakaan ei oo tapa vetää mitään överiähkyjä, mutta kyllä sitä silmät syö usein enemmän kuin napa :P Ja tosiaan, ravintolassa on aina pakko napata sitä leipää ruokaa odotellessa, jos sellaista on tarjolla, se vaan houkuttelee. Kylässä taas pystyn pitämään linjan, etten syö. Johtuuko tämä sitten siitä, että ravintolassa maksaa niin vedetään koko rahan edestä :P Lomamatkat ja ravintolaillalliset kuitenkin tykkään ja haluan ottaa rennosti ja lomamatkan jälkeen sitä usein tekeekin mieli vähän keventää syömisiään… Noh, nyt tekee joulukuun jäljiltä mieli vähän kevennellä :P

  http://outikarita.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Joulukuun jäljiltä tekee mieli kevennellä.. veikkaan, että se keventelyn tarve vielä kasvaa tämän loman jälkeen. Sen verran on tullut syötyä, että ei ainakaan oo mitään puutostiloja kun ruoka on maistunut aamusta iltaan ihan koko ajan :D

   Kiva, jos joku muukin myöntää, ett buffa syöminen on vaikeaa. Ähky on niin helppo saada ja kun ruokia on paljon hyviä, on pakko maistaa edes vähän jokaista. Siitä tulee helposti ihan liian monta lautasta :D

   Toivottavasti sait unta… ;)

   Tykkää

 7. Salla sanoo:

  Mä syön buffeteissa aina vain suupalan verran eri lajeja ja ne annokset onkin aina sellaisia maistelulautasia. Jos joku on erityisen hyvää käyn santsaamassa, mutta aika kohtuullinen määrä sitä ruokaa kuitenkin tulee. Joskus jätän itse asiassa pääruuat kokonaan väliin, kun yleensä alku- ja jälkiruuat on niitä parhaita. :)

  Ja kyllä, ravintolassa pitää aina syödä pala leipää! :D Hassua kun muuten ei koskaan tee mieli vaaleaa leipää, mutta silloin kun sitä on tarjolla se onkin todella hyvää. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Teen ihan samaa! Varsinkin ekana päivänä ja sitten muina päivinä vähän tietää miltä ruoat maistuvat. Vaikka ne vaihtuisivat vähän joka päivä, niin suurnipiirtein voi arvioida mistä pitää ja mistä ei. Yleensä syön niin täyteen itseni näistä maistelupaloista, että jälkkäri ei enää millään mahdu mahaan :)

   Tykkää

 8. sissi sanoo:

  Muistan niin hyvin sen, kun itse kesällä olin tuolla samaisella laivalla. Ei ollyt kyllä nälkä kertaakaan, mutta silti sitä mentiin aina syömään. Ja oli muuten koko jenkki reissun halvin paikka, siis tuo laivamatka. En tajua miten ne saa noin paljon ruokaa aikaseksi, kun se on vielä niin halpaakin ! :O

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Joo nälkää en muista tunteneeni hetkeen… Kauheeta mussutusta koko ajan. Kyllä voi vatsa hyvin tällä lomalla <3 Maistui kyllä tosi hyvältä ja ihmettelin ihan samaa. Miten ne voi saada katetta kun ruokaa tehdään noin hurjat määrät??

   Tykkää

 9. Jenni sanoo:

  Olin pari vuotta sitten samalla risteilyllä, tuli hirveä ikävä noita kaikkia ruokia.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :)

   Tykkää

 10. Ella sanoo:

  Minkä firman järjestämällä risteilyllä olit? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Royal Caribbean, Allure Of the Seas oil laiva :) Omatoimimatka, ainoastaan toki heidän risteilynsä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: