Niin usein ne kantaa ne viinilasit pois pöydästä ennen kuin ehdin edes sanoa mitään. Alaikäinen. Jenkeissä sentään 21 vuotta, Suomessa sama tapahtuu vaikka ikäraja on 18. Baarin ovella ne pyytää todistuksen, kaupan kassalla saa todistella elettyjä vuosia vaikka ostaisi vain eineksiä joissa on häivähdys alkoholia. Olethan täysikäinen? Aina yhtä syvä huokaus ja perään naurahdus. Kaipa se on kiva olla nuorekas, ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

Vaikuttaako siihen se, että kasvot ovat niin vaaleat ja ettei silmissä ole tarpeeksi syvä katse? Olenko vain niin lapsi vielä, että ne katsoo mun olevan juuri ja juuri rippikoulun käynyt? Lapsen kengissä, vaatteissa nyt ainakin. Ei meikkiä ja jalassa tennarit. Hiuksetkin sotkussa. Päällä värien sekasortoa. Tyylikäs itsensä mielestä, melkein jopa aikuinen mieleltäänkin. Se ei vain kai näy ulospäin.

DSC06228 DSC06233 DSC06244 DSC06252 DSC06253Mistä tämä ajatus sitten lähti? Siitä, että tänään olin lähdössä syömään väärissä vaatteissa. Omasta mielestäni oikein sopivissa, mutta muilta tuli tuomio, että pitää olla aikuismainen. Ei siis aikuinen, mutta pukeutua niin kuin ne aikuiset. Katsahdin peiliin ja synkistyin. Taas pitäisi miettiä jotain uutta, mä kun niin vihaan vaatteiden vaihtoa. Otan yleensä ensimmäiset mitkä sopii päälle, ne mitkä eivät purista mistään. Nappi ei saa kiristää, kyllä te tiedätte.

Vaihdoin paidan ja laitoin korkokengät, en sen kummempaa. Yritin istua siihen muottiin, joka mulle asetettiin. Ja mikä oli lopputulos? Silti ravintolassa viedään viinilasi pois ja hihitellään, kun kerron, että olen kyllä oikeastaan jo 26 vuotias. Siis ihan aikuinen jo pitkän matkaa.

En usko.

DSC_0991

Ja alkujaanhan mulla oli päällä tällainen pirtsakka ehkä hieman teinimäinen asu, mutta eipä nuo yllänäkyvätkään kai sen siistimmät olleet. Eikä se ravintolakaan ollut hieno. Ihmiset puhui kovaan ääneen, tarjoilija tiputteli tavaroita ja ihmisillä oli päällä ihan tavallisia vaatteita. Piti silti olla tyylikkäänä, kun kerran pyydettiin. Ensi kerralla laitan sen mitä mieleen ensin juolahtaa, kuten tälläkin kertaa yritin. Ehkä suostun jättämään napapaidat illalliselta kotiin, mutta muutoin en ala yhtään kyllä kuuntelemaan muiden mielipiteitä vaatteistani. Aina menee ihan pieleen.

Sillä kuka nyt aikuinen tahtoo olla, jos ei kukaan edes usko sitä? ;)

DSC_0986

Tämä nyt vain oli tällainen eilisen hupsu huomio, joka on taas tällä matkalla pistänyt hihityttämään. Aina saa olla todistelemassa ikäänsä ja isosiskona matkassa ollessani olenkin taas se pikkusisko. Nuorimman näköinen. Ehkä meikki auttaisi asiaa, mutta toisaalta pitäisi kai nauttia nuoresta iästä niin kauan kuin sitä kestää. Ehkä parinkymmenen vuoden päästä haikailen tämän ajan perään ja kerron lapsilleni kaivaten siitä kuinka aina luultiin ikinuoreksi. Aina sai todistella ikäänsä. Ei mikään kai ole ikuista. Ei myöskään tämä vaihe elämää.

Kolmekymmentä lähenee, mutta ikähän on vain numero.  Ehkä sitten joku jo uskoo. Sitten neljän vuoden päästä.

Energistä viikon alkua ja terveiset Miamista!

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

11 kommenttia artikkeliin ”Aikuinen nainen

 1. Pia sanoo:

  Ihana tuo napapaita :)

  Mulla kysytään aina paperit, kun ostan alkoholia tai jos meen baariin. Myös ravintolassa on usein kysytty papereita, jos tilaan viiniä tai skumppaa. Mä jotenkin häkellyn aina näissä tilanteissa, kun oon 23 ni en aattele, että multa tarvitsisi edes kysyä papereita :’D Viinilaseja ei olla multa taidettu ravintolassa viedä tai sitten en oo kiinnittänyt siihen huomiota!

  Bussissa vieläkin joskus kuljettajat kysyy, että ostanko aikuisten vai lasten lipun :D

  Mä meikkaan enemmän kuin sinä, mutta silti kyllä ne paperit aina pyydetään :’D Oon sitä mieltä, et oon vaan niin lapsenkasvoinen, että ikää on vaikea arvata. Joskus kyllä tuntuu, että kassat kattoo kauheen tarkkaa mun ajokorttia et oonko oikeasti siinä. Onhan mulla mustat hiukset ajokortissa mut silti :D Ihan ku ne miettis et onko varmasti mun kortti.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oot kyllä myös yksi babyface ja pukeudut niin rennosti, että sekin tuo jo nuorekkuutta. Mikä on kyllä vaan hyvä asia, koska kukas nyt vahalta tahtoisikaan näyttää. Nautitaan tästä ajasta, luulen, että sitä tulee kovasti ikävä sitten kun on iso kasa ryppyjä ja sitä meikkiä tarvitee kilon peittämään kaikkia iän tuomat juomut :)

   Bussissa ei onneksi sentään kysytä lasen lippua, taisit vetää nyt pidemmän korren. Onneksi oot vähän nuorempi mua kuitenkin ;)

   Tykkää

 2. Riitta sanoo:

  Mulla on ihan sama ongelma, tosin sillä erotuksella että näytän kuulemma n.2-kymppiseltä. Täytän tänä vuonna 35, olen ollut opena melkein 10 vuotta ja nyt kohta valmistun toiseen ammattiin.

  Ite luulen, että se on sitä, että on löytänyt sen sisäisen lapsensa ja toisaalta elänyt sillä tavalla terveellisesri, että ei ole esim.tupakalla vanhettanut itteään. En ole elänyt helppoa elämää, mutta oon selvinnyt ilmeisen rypyttömällä nahalla. :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Veikkaan, että meidän täytyy vaan olla tosi onnellisia tästä meidän ulkonäöstä. Sullakin taitaa kuitenkin jo ammatinpuolesta huomata, että olet jo ”iäkkäämpi” kun tietoa ja taitoa löytyy. Nautitaan nuoresta ulkonäöstä, ehkäpä se ei kestä ikuisesti ;)

   Ja se tupakka ja alkoholi.. oikeassa olet. Ilman niitä on kyllä säilynyt hyvin. :)

   Tykkää

 3. Linda sanoo:

  Vau!!! Näytät superkauniilta, myös napapaidassa ;)<3 ps. multakin kysytään aina paperit, jopa Hollannissa viime vuonna kerran, jossa ikäraja oli 16 :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kiitos sinä ihana <3 Ikävä!!

   Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Ihana oli kumpainenkin vaatetus, ens kerralla sit just sitä päälle mitä itse tekee mieli ;)

  http://outikarita.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :) <3

   Tykkää

 5. manda sanoo:

  Tässä taitaa olla ihan sama edessä, kunhan parin kuukauden päästä täytän 18. Minulla on alaselkään ulottuvat vaaleat hiukset, en juurikaan meikkaa ja kasvoni muistuttavat erehdyttävästi vauvanukkea piirteiltään. Vaikka olenkin aika pitkä ja pukeudun klassisesti, niin saan silti kuulla asiasta hämmästyttävän monelta… Mutta parempihan se on näin päin. Eipähän sitten kolmikymppisenäkään ole toivoa menetetty, vaikka sinkuksi jäisikin… :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha, repesin tuolle viimeiselle. Ei tosiaan tarvitse huolehtia! :D Ja moni varmasti tahtoisi olla nuorekas, joten turhapa tästä on valittaa. Pistää vaan välillä vähän huvittamaan :)

   Tykkää

 6. Elisa sanoo:

  Multa kysyttiin hyvin pitkään ihan joka paikassa paperit ja usein kommentoitiinkin että ootpas tosi paljon ikäistäs nuoremman näköinen.Jossain vaiheessa huomasin ettei multa enää lainkaan niin usein kysytä papereita ja olin ihan rehellisesti vähän ihmeissäni tästä, aina olin saanu kuulla olevani niin babyface :D Sitten eräs tuttava joka ei mua ollut tuntenu kovin kauaa sanoi mun ajokorttikuvan nähtyään et jestas, mihin noi sun posket on kadonnu :D Siinä siis ilmeisesti selitys, mulla katos jossain vaiheessa mun lapsenpyöreys ja aloinki näyttää enemmän ikäiseltäni! No, onneks sitä edelleen saa kuulla ihmettelyjä et ei uskois että oon jo 25 ;)
  En oo tainnu aiemmin kommentoidakaan mutta kiitos ihanasta blogista!:)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: