Kotona ollaan, kuten varmaan tarkkasilmäiset on jo ehtineet instagramista seuratessa nähdäkin. Täällä äidin sohvalla vielä yksi päivä, sitten huomenna onkin hieno päivä, kun saadaan avaimet uuteen kotiin. Apua, miten jännittäävää! Hyvä kun sain nukuttua yhtään, kun koko ajan on mielessä uudet sisustukset ja oman kodin uudet suunnitelmat. Kaikki varmaan tietää, miten hyvältä tuntuu päästä kotisuihkuun ja omiin lakanoihin nukkumaan? Niin ja sanomattakin selvää, että ihan omassa kodissa on vaan aina niin paljon paremman makuista kahvia. Kyllä sitä taas kelpaa maiskutella pitkän talven ajana eikä harmaa räntäsääkään haittaa yhtään, kun nokassa on kaunis rusketus matkamuistona Karibialta. ;)

Reissailu kesti noin 13 päivää ja siihen mahtui aika monenlaista treeniä. Ehdin lenkkeillä, käydä salilla, venytellä ahkerasti (okei liian vähän oikeasti!)) ja käveltyä tuli myös ympäriinsä paljon. Ja jos shoppailun voi laskea urheiluksi, niin olin kiltisti muiden mukana kaikissa kaupoissa ja siinä kertyi askelia hurja määrä. Laivakin oli niin iso jolla me oltiin, että jo pelkkä ravintolaan meno kesti kymmenen minuuttia kävellen :D

Loman ehkä kivoimmat treenit tein laivalla ollessa. Siellä oli niin helppo lähteä salille ja nauttia hiljaisista laitteista, kun normaalisti sali oli heti kello kahdeksasta asti ihan täyteen ammuttu iltaan saakka. Kotonakin käyn aina kuudelta salilla, joten tämä sopi hyvin omaan tapaani treenata. Mitään varsinaista jetlagia en hommannut, vaan heti sain aikaiseksi saman rytmin kuin Suomessakin. Aamutreeni maistui kaikista parhaalta ja oli sitten aina lopupäivä aikaa muulle puuhalle auringosta nauttien.

Karibian risteilijän salilta löytyi kymmenittäin juoksumattoja, crossareita ja kuntosalipuolikin oli ihan jäätävän suuren kokoinen. Tilaa riitti ja kaikki tarvittava oli saatavilla. Laitteita ja painoja suuret määrät, eikä TRX-treeninurkkaakaan ollut unohdettu. Veljeni valitti, ettei ollut leuanvetotankoa, mutta se on aika pieni miinus kokonaisuuteen joka oli ihan älyttömän hieno. :)

DSC05651DSC05653En ehtinyt salilla ihan kauheasti kuvata, kun harvoin pidin mitään kännykkää yms. mukana. 

Laivalla kulki myös juoksurata kannella viisi ja se kiersi koko laivan. Matkaa oli noin 500 metriä ja siinä kun juoksi pari kierrosta 28 asteen helteessä, niin hien sai pintaan nopeasti. Monet olivat siellä vain kävelemässä ja näin ehkä vain kerran yhden toisen juoksijan. Juoksurata oli siis iltapäivisinkin todella hiljainen ja siellä sai juosta ihan rauhassa omaa reittiään. Radalla kiersi erilaisia tekstejä ja katossa oli ilmaisuja, kuten ”you can do it” ja ”only few more seconds to go, keep running”. No, en ihan tarkalleen muista mitä kaikissa teksteissä luki, mutta jotain tuonne päin. Hauskasti tehty rata, oikein motivoiva ja sopivan pitkä!

Sali oli suosittu, mutta sen lisäksi laivalla oli mm. koripallokenttä, surffisimulaattori, kiipeilyseinä, minigolfrata, pingispöytiä ja tuollainen liukumarata ilmassa. En saa nyt millään mieleeni sitä sanaa mikä se on, mutta siellä kaikki ihmiset heilui ilmassa kulkevaa rataa pitkin valjaissa. Melko pitkä pudotus oli alas, joten voin kuvitella että ihan hauskaa oli pelätessä, että tippuuko ylimmästä kerroksesta aina alimpaan saakka :D

DSC06097DSC06099DSC06106DSC06110DSC05840DSC05980DSC06117

Uima-altaita laivalla oli useita, mutta miinuksena täytyy sanoa, että niissä ei paljoa uimaan päässyt. Uimassa oli aina niin paljon porukkaa koko ajan ja lapsiperheet valoitti altaat jo ihan aamusta.  Ihmiset istuivat reunoilla ja osa vain lillui altaassa ties missäkin nurkassa. Eipä sinne väliin oikein tälläinen ujo suomalainen mahtunut ja piti tyytyä nopeaan pulahdukseen silloin kun kuumuus nousi liikaa. Uinnista olin vähän haaveillut, koska selälle se olisi tehnyt tosi hyvää, mutta ei voi mitään. Toisella kertaa sitten :)

Miten treeniasin loman aikana? Laiskottelinko vain aurinkotuolissa? ;) Tässä koostetta lomatreeneistäni!

Pe. Lepopäivä, matkustuspäivä

La. Aamusali. Kiertoharjoittelutreeni. 

Su. Aamulla crossailua noin 45 minuuttia ja venyttelyt päälle

Ma. Aamusali. Jalat + selkä, loppuun crossailua. 

Ti. Aamusali. Lyhyt lenkki ja keskivartalotreeni pallolla, noin 50 min. 

Ke. Iltapäivällä 45 min. lenkki ja venyttelyä päälle.

To. Aamusali. Ylävartalotreeni + juoksua muutama kierros.

Pe. Iltapäiväsali. Crossailua 45 min ja keskivartalo 15 min. Unohdin venytellä :(

La. Aamusali: Sekalainen salitreeni, vähän kaikkea. 

Su. Lepopäivä.

Ma. Aamusali: selkä, jalat ja keskivartalo. Kävelyä n. 3 tuntia ympäri Miamia.

Ti. Aamulenkki: Lenkki ja venyttelyä.

Ke. Aamulenkki: Crossailua + keskivartalon treeni ja pitkät venyttelyt.

To. Lepopäivä.

+ kävelyä päivittäin ja muutamat selälle tehdyt harjoitukset joka toinen päivä :)

Näyttökuva 2015-1-9 kello 06.45.13

Itselleni loma on aikaa, kun saa treenailla ajan kanssa ja mihinkään ei ole kiire. Tahdon, että treeni kuulu mun jokaiseen päivääni, toki joskus pitää vähän pitää taukoakin. Huomaan, että tuli aika paljon oltua liikkeessä koko ajan ja varmaan niitä kokonaisia taukopäiviäkin olisi voinut olla. Tein kuitenkin tosi kevyttä treeniä useasti laivalla ollessa, eli en saanyt itseäni jumiin vaan keskityin enemmän kunnon venyttelyihin ja kehonhuoltoon aina treenin päätteeksi. Tämän loman treenit olivat onnistuneet ja määrällisesti niitä oli sopasti ja ehdin käydä tarpeeksi tekemässä :)

Olipa kiva loma! Nyt alkaa sitten juoksukoulu kevään myötä ja olisi aika hommata juoksukuntoa takaisin. Kadonnut nimittäin ihan kokonaan. Katsoaan kuinka käy salilla käynnille ja tulenko käymään vielä ryhmäliikuntatunneilla siihen päälle, kun yritän juoksennella mahdollisimman paljon. Näistä suunnitelmista lisää myöhemmin, nyt aamiaiselle ihanan Monnan ja Ainon kanssa!! <3

Energiaa teidän perjantaihinne! 

 

12 kommenttia artikkeliin ”Loman treenailut ja kotiinpaluun!

 1. Irene sanoo:

  Hui ku kuulostaa ja näyttää kivalta! Tuonne ku joskus itekki pääsis :) näin kylläkin teidän ekan lomaviikon aikana unta, että olin joulun Karibialla :D piti hetki miettiä, että mistäköhän tuommonenki uni tuli! Pari päivää sitte olitki sitte ihan itte mun unessa, olit just palannu suomeen ja kehuin sun upeeta rusketusta :D hassua kuinka sitä välillä elää niin bloggaajien elämän matkassa, että tunkeutuu ihan uniinki :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha, miten hauskaa!! Sulla taitaa olla kova matkakuume päällä, kun jäin niin vahvasti mieleen. Toivon kovasti, että sullakin tulee joskus mahdollisuus päästä Karibialle! :) Alkoi kyllä hymyilyttää tää sun kommentti :))

   Tykkää

 2. Karoliina sanoo:

  Ihanan kuuloinen aktiiviloma! :) Mäkin tykkäsin risteilyllä käydä laivan salilla, vaikka se ei ihan noin hieno ollutkaan! Mutta oli kiva pysyä siellä aktiivisena ja treenata lomalla, koska samaan aikaan tuli syötyä all the food :D Teittekö mitään liikunnallisia aktiviteetteja maissa? Me käytiin sillon kiipeilemässä tulivuorelle ja Zipliningissa ja ne oli kyllä ihan super siistejä juttuja! Mä lasken jo päiviä Miamiin lähtöön…tai okei..en päiviä, mutta viikkoja..4 viikon päästä huomenna aurinkoooon <3 Ihanaa muuttoviikonloppua teille!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin siis jos en olisi treenannut, niin ois puolet nameista herkuista jäänyt syömättä kun ei olis ollut ruokahalua. Siksi on hyvä yhdistelmä reenata mahd. paljon ja syödä tosiaan ALL YOU CAN! :D

   Me ei käyty missään aktiviteeteissa kohteissa, mutta ei siellä tiseasiassa ollut mitään meitä kiinnostavaa näissä paikoissa. Viime reissulla käytiin, mutta nyt meni kokonaan lorvimiseksi. Kammoksuttiin vähän sitä ihmismäärää niillä retkillä, niin ei saatu itseämme niihin mukaan :)

   Tykkää

 3. Jonnaajon sanoo:

  Vau, haluaa tonne kans joskus! :) Tekstistä kyllä välittyy taas aidosti se kuva miten osaat nauttia elämästä ja ottaa rennosti elämän suhteen. Arvostan!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Jonna!! <3

   Tykkää

 4. Salla sanoo:

  Ihanan kuuloisia treenejä! Munkin mielestä yksi loman parhaista puolista on se kun voi treenata ajan kanssa, ja uusissa paikoissa jolloin saa mukavaa vaihtelua.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Samaa mieltä sun kanssasi :)

   Tykkää

 5. Annina sanoo:

  Oletpa ihanan energinen! :) ja vau hauskan kuuloinen treeniloma teillä upeissa puitteissa!!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Energiaa kyllä löytyy, ainakin välillä ;) Kiitos Annina :)

   Tykkää

 6. Outi Karita sanoo:

  On ollut kyllä kiva lueskella sun lomastasi :)
  Ja vitsi, kuinka hyvät mahdollisuudet ollut monenmoiseen, harmi ettei uintimahdollisuudet olleet hyvät…

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva, jos löytyi kiinnostavia juttuja. Livenä kerron paljon lisää matkasta :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: