Myönsin itselleni vihdoin, etten tällä kertaa pärjää ilman apua. En nyt, enkä varmaan ensi viikollakaan vaikka kuinka yrittäisin niin itselleni uskotella. Aikaa on kulunut jo valtavasti vain odotellessa ja näyttää siltä, että edistystä ei vain tapahdu toivon varassa. Kunnon kohotuksessa ja juoksun palauttamisessa arkeen nimittäin, siitä on nyt kyse.

Olen vähän niitä ihmisiä, jotka eivät tahdo pyytää apua, vaan aikomus on aina pärjätä itse. Sitä kun tahtoisi osata kaiken ja heti pystyä siihen mitä yrittää. Itse. Kun pyytää apua, joutuu jollain tapaa nöyrtymään ja se ei taida olla meille suomessa niin helppoa. Vika taitaakin olla täällä kotimaassa ihan tuttu juttu, joten en oo ihan mikään kummajainen. Ihan tavallinen uppiniskainen suomalainen täti. ;)

Joulukuun alussa huomasin, että ei tästä tule mitään. Jos en hanki apua juoksuharrastukseeni, en tule selviämään Helsinki City Runiin millään. Kyselinkin sitten Monnalta, että oliskos hänellä suositella jotain tuttua valkkua, joka voisi auttaa mua juoksun kanssa. Sellaista ehkä, joka tietäisi mikä on välilevynpullistuma ja osaisi auttaa myös sen kanssa treenatessa. Monnaltahan löytyi heti apua ja vähän nauratti, kun en itse heti tajunnut, että hänen miehensä Tuukka on juoksukoulujen vetäjä! Kyllähän mä nyt Tuukan tiedän. Ja siitä se idea sitten lähti.

Idea on se, että Marissasta tulee tämän kevään innokas juoksukoululainen! 

DSC06520 DSC06509 DSC06511

Juoksukoulu alkoikin jo perjantaiaamuna tunnin katsauksella mun kuntooni ja siihen, että tiedän vähän jotain jo tekniikasta. Tuukan kanssa tavattiin heti mun matkalta paluuni jälkeen ja olin niin täynnä intoa ettei mitään rajaa! Käytiin tosiaan läpi tekniikaa, juoksuasentoa ja sitä mitä toiveita mulla olisi kevään suhteen. Mitä tahtoisin saavuttaa? Kerroin, että mulla on tulossa puolimaraton ja tahtoisin vihdoin saada kadonneen kuntoni takaisin. Tuukka kiltisti kuunteli kaikkia mun jorinoitani ja samalla myös kertoi mulle hyviä vinkkejä juoksuun ja neuvoi miten kannattaaa aloittaa vuosi, jotta pääsisin tavoitteeseeni keväällä.

Meillä oli ihan super hauska tunnin treeni perjantaina ja kun luulin, että oltiin oltu matkassa ehkä 20 minuuttia, olikin jo mennyt tunti. Kun on kivaa, aika liittää., vai mitä? Vähän niinkuin minäkin liidän näissä harjoittelukuvissa ;)

DSC06569 DSC06572 DSC06582 DSC06585

Kevään suunnitelma on sellainen, että menen mukaan juoksukouluun jota Tuukka pitää viikoittain. Ryhmä on kuulema tosi suuri ja siellä on paljon muita innostuineita juoksijoita vähän eri taustoilla varustettuna. Ensi maanantaina on eka yhteinen treenikerta ja vitsit mä kyllä odotan ihan tosi paljon että päästään tositoimiin! Se, että me oikeasti tavataan joka viikko, tekee tästä paljon varmemman onnistumisen kuin että yrittäisin vain yksin. Siellä mun on pakko pysyä joukon mukana ja on myös hiottava kuntoa samaan tahtiin kuin muutkin. Ja mikä parasta, muut ovat samassa veneessä kun minäkin, eli Tuukan rääkättävänä! :D

Tuukalla oli blogissaan tällainen hauska kuva meistä perjantailta. Ihanan iloinen kuva :)

Näyttökuva 2015-1-10 kello 10.32.28

Mutta miksi sitten Tuukka? Hän itseasiassa kirjoittelikin tässä tekstissä valmentajan valinnasta ja siitä, että millainen pitäisi valmentajan ylipäänsä olla. Mulle tärkeintä valmentajan kanssa on se, että hänen kanssaan synkkaa. Se, että hänellä on mua kohtaan niin sanotusti myös pieni ylilyöntiasema, eli että uskon joka sanan mitä hän sanoo. Tai ainakin ne käskyt menisivät perille, kun uskoisin hänen ammattitaitoonsa. Valmentajan pitääkin olla mun silmissäni erittin ammattitaoinen, osaava ja omata hurja auktoriteetti mua kohtaan. On tosi tärkeää, että se tyyppi, joka valmentaa, tietää mistä puhuu ja oikeasti tahtoo jakaa sitä tietoa vain, että minä kehittyisin ja oppisin lisää.

Valmentajan täytyy olla muntyyliseni tyyppi, jonka kanssa on hauska treenata, mutta joka laittaa mut myös töihin kunnolla. Etten jätä hommia puolitiehen ja hän saa mut pakotettua tekemään, vaikka olisinkin lusmuilutuulella. Pitää siis olla vahva, mutta samalla myös kyetä juttelemaan ja pitämään hauskaa. Ei onnistu varmasti kaikilta, mutta uskoisin, että tältä valitulta valkulta varmasti onnistuu.

Tärkeää on toki mun kanssani treenatessa myös se, että valmentaja antaa mun myös vähän hullutella. Kuten me hulluteltiin yhdessä Tuukan kanssa perjantaina. Meillä oli niin kivaa, että jos juoksukoulussa on aina niin hauskaa, niin taidan alkaa käydä siellä joka päivä :D

DSC06532 DSC06539 DSC06543 DSC06545 DSC06558Huomaatteko kuvista, että kivaa oli? Kyllä me myös ihan treenattiinkin, vaikka vähän näyttää pelkältä hassuttelulta. ;)

Kerron myöhemmin lisää juoksukoulusta ja tekniikkapuolesta mitä olen oppinut ja mitä varmasti tulen oppimaan kevään aikana lisääkin. Ajattelin joka viikko kertoa kuulumisia juoksun puolelta ja siitä, miten kunto palautuu (?) ennalleen. Usko mulla on tähän ihan hurja tällä hetkellä, koska vihdoin tajusin lähteä mukaan valmennukseen enkä enää tuskastele itsekseni. Ehkäpä vihdoin pääsen tavoitteeseeni ja keväällä saan ylpeänä kuvata itseäni teille sieltä HCR:n tapahtumasta! :)

Huomenna tosiaan ne ekat treenit ja saas nähdä miten tytön käy. Vähän jännittää, että kuinka kovakuntoisia juoksijoita siellä on mukana. Tällä hetkellä jaksan juosta noin 5 kilometriä putkeen, ehkä kympin jos oikein löntystelen hitaasti. Kunto on päässyt tosi paljon laskemaan, joten tästä on suunta vain ylöspäin. Luotan itseeni ja luotan Tuukkaan.

Tästä tulee hyvä paras kevät! 

DSC06588

Onko joku muu saanut itsensä ylös ja ulos lenkille tavoittelemaan parempaa kuntoa? 

Mahtista sunnuntaita!

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

2 kommenttia artikkeliin ”Apua haasteisiin juoksukoulussa!

 1. Karoliina sanoo:

  Jee, hyvä meininki teillä ollut! :) Ja varmasti hyvä idea lähteä juoksukouluun! Mulla sama suunnitelma, helmikuussa alkaa Vauhtisammakon juoksutreenit! :D Kerran viikossa nekin, mikä on tosi hyvä ja pari lenkkiä sitten itsenäisesti + muuta treeniä! Tulispa kevät ja ihanat juoksukelit pian <3 Kivaa sunnuntaita!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Vau, tosi hyvä juttu! Meillä on siis samanlainen kevät tiedossa.. Jännittää vähän tämän päivän juoksukoulu. -20 astetta luvattu ja minä vilukissa sinne :D Wish me luck ;)

   Kivaa viikon alkua sinne! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: