Huomenta! Mitäs teidän lauantaiseen aamuun kuuluu? :) Nukuin itse oikein mukavasti yli kahdeksan tunnit unet ja silmissä on ehkä pientä unihiekkaa vielä hierottava pois, mutta kyllä tässä jo pikkuhiljaa heräilee. Kahvia nassuun, aamiaista ja pian lenkkeilemään. Jos vaikka juoksisi sellaisen herättävän viiden kilometrin lenkin. 

Viime viikko meni töitä tehden (pari päivää olin Tampereella reissussa) ja eilis ilta meni leipoessa suolaisia piirakoita ja kakkuja. Meillä alkaa täällä pian tohina, kun pitäisi suunnata juhliin joissa ollaan miehen kanssa apuna järkkäilemässä. Siksi eilinen menikin keittiössä kokkaillen. Kivaa vaihtelua viikon muihin kiireisiin ja tänään onkin aikaa juhlia ja puuhata koko päivä iloisen juhlan merkeissä. Vaikka joo, aika innokkaana odotan jo huomista päivää, kun ei tarvitse suorittaa yhden yhtä velvollisuutta ja voin miettiä vain rentoa oleilua. Hektinen viikko takana ja yksi rauhaisa päivä tulee tarpeeseen.

Mutta, yhden reseptin tahdon jakaa tälle aamulle. Olin ihan kokonaan unohtanut tämän herkun!

IMG_3948

MANGOLASSI

1 tlk mangoa 

4 dl maustamaton jogurtti

2 dl vettä

Ripaus sokeria/makeutusainetta/agave -siirappia

IMG_3953Kaikki vaan blenderiin ja sekaisin. NAM! 

Jos löydät jostain tuoreen ja kypsän mangon, niin sellaisen laittaisin tähän kaikista mieluiten mukaan. Usein ne kaupassa kuitenkin ovat aika raakoja, joten purkkiversio sopii ihan hyvin. Samoin pilttipurkeissa on saataviilla mangoa soseena. Silloinhan pelkkä kunnon sekoitus ja vispaus riittää, ei tarvita blendereitä ja tekeminen on nopeampaa. Joskus oon laittanut joukkoon vielä vähän sitruunaa tai ihan vähän inkivääriä. Makeutukseen käytän yleisimmin agavea tai sitten makeutusainetta muutaman tipan. Jos nyt lasin juo silloin tällöin, niin se ei lusikallinen sokeariakaan ketään tapa. :)

Tätä on tullut joskus tosiaan syötyä ihan päivittäin ja voin sanoa, että vie kyllä illalla makean himot nopeasti mennessään. Jos vielä käyttää ihan normaalia rasvallista luonnonjogurttia, niin maku on tuhdimpi ja ruokaisampi. Sopii siis hyvin välipalaksikin ja nälkä pysyy taas hetken poissa. Suosittelen :)

Nauttinnollista lauantaita!

ps. Jos haluat nauraa hetken mun viime vuotisille hullutteluille kakkujen parissa, kurkkaa tämä kirjoitus viime tammikuulta! ;)

pps.  En mää huomista mihinkän rentoiluun pyhitä, vaan ajattelin vaihtaa oleilun kunnon treeniin! ;) Sitä kaipaan kaikkein eniten kaiken kiireen keskellä. On taas jäänyt kunnon hikijutut ihan väliin ja huominen pyhitetään kidutukselle ja sen jälkeiselle nautinnolle saunoen. Ah <3 

9 kommenttia artikkeliin ”Terveellisempi herkutteluhetki lauantaille, Mangolassi!

 1. memmi sanoo:

  Tämän tytön lauantaiaamuun sisältyi aamulla kello 3 (no, yöllä ehkä ennemmin) herääminen kolmen tunnin unien jälkeen. Nyt ei paljoo naurata, silmät vähän tapittaa eikä ajatuksenjuoksu ole ihan terävimmillään. Taitaapa jäädä tälle päivälle suunniteltu treenikin väliin, tai ei ainakaan olis mikään järkevä veto lähteä salille tällä nukkumisella. Haastavaa olla tällanen toisinaan uniongelmainen :D No jotain hyvää tässäkin tapauksessa on, oli nimittäin erityisen maistuva aamupuuro tänään ja nythän saa syödä toisenkin aamupalan! ;D Nälkä kurnii taas, mutta ei ehkä tähän aikaan vielä viitsi syödä lounasta kuitenkaan.

  Ja siis tuo kermakakun naamaan lätkäsy houkuttelee muakin ihan hirveesti, pakko touteuttaa joskus! En tiedä mikä siinä ajatuksessa kiehtoo niin paljon. Näyttää vaan niin hauskalle puuhalle. Joskus mulla oli myös samanlainen ihmeellinen halu katkasta kurkku käsin.. :D Nojoo eipä tästä enempää, hirmuisen mukavaa lauantaita sullekin! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oivoi, ei kuulosta hyvältä! Ja treeni ei tosiaan tee hyvää jos ei oo nukkunut kunnolla. Terveisiä vaan siis toiselta uniongelmaiselta, joka jättää aina treenit väliin jos käy sama kun sulla. Sydän ei tykkää hyvää kolmen tunnin unista, ei varsinkaan jos ne jatkuu vielä pitkäänkin. Saitkohan nukuttua nyt sunnuntaille paremmin? Toivottavasti. Yksi yö vielä menee, mutta monta putkeen saa jo harmituksen kunnolla päälle. Tsemppiä Memmi!!

   Haha, vai että kurkku!! :D oot hauska. Kaikkeahan pitää tietty päästä kokeilemaan ;)

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Täällä on lauantaihin herätty reilu vuorokaauden koomailun jälkeen ihan uutena ihmisenä :D
  Ja heti ollaan taas blogein kimpussa ;)
  Ihanaaa viikonloppua! <3

  http://outikarita.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi sua! Tuli niin huono olo ihan sun puolesta, kun luin miten kipeenä oot ollut. Onneksi taas elävien kirjoissa. Ihanaa sunnuntaita Outi <3

   Tykkää

 3. Sanna sanoo:

  Kokeiluun meni eikä todellakaan tarvinnu pettyä! :) Tattis vinkistä!

  http://sanzureenaa.blogspot.com/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ooh, kiva kuulla Sanna!!! :)

   Tykkää

 4. Satu sanoo:

  Kokeilin tätä mangolassia, mutta täytyy kokeilla vielä uudestaan ja antaa uusi mahdollisuus. Sekoittelin luonnonjogurttiin mangopilttiä, mutta jotenkin koostumus ei iskenyt lusikoidessa. Nyt katsoin ohjetta ja niin, unohdin veden. Ensi kerralla blendaan ihan suosiolla. Kiitos vinkistä! Vaihtelua perussmoothieen.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Joo ja siis tosi paljon on juojasta kiinni, että paljonko vettä laitetaan. Mää tykkään suht paksusta juomasta, mutta moni varmaan tekisi siitä aika litkua, jotta on helpompi juoda :) Toivottavasti maistuu seuraava kokeilu! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: