Hiphei ja hyvää huomenta! Tänään on kuulkaas jo niin hyvä olo, että tässähän ihan alkaa hymyilyttää väkisinkin, kun tuntuu, että makunystyrät alkaa olla pikkuhiljaa toiminnassa ja kahvikin taas maistuu. Siitä sen nimittäin mun kohdallani huomaa, jos on yhtään kipeä; kahvinhimo katoaa lähes kokonaan. Ei vaan tee mieli ja juodessa se kahvi ei maistu yhtä hyvältä kuin yleenä. Makuaistit on toisinsanoen täysin kateissa.

Oon sen verta addiktoitunut kahvin hyvään makuun, että sitä pitää saada kipeänäkin ja vain harvoin jätän kahvin juomatta kokonaan. Arvatkaa vaan onko viime päivinä harmittanut, kun kahvi on maistunut ei miltään ja samalla aamuista katosi oma pieni hohtonsa. Se tärkein juttu itseasiassa, jos rehellisiä ollaan. Makuaisti on yllättävän tärkeä asia ja kun sen saa monen päivän jälkeen takaisin, tuntuu kuin arki olisi yhtä juhlaa.

No, nyt se kahvi taas maistuu ja sitä myötä elämä alkaa voittaa. Tässä toivepostauksena mun tapani juoda kahvia.

DSC04899

Tässä teidän esittämiänne kysymyksiä kahvista ja sen laadusta.

Kahvi maistuu parhaalta? Aamulla. Heti heräämisen jälkeen.

Lempparikahvi? Norqvistin Franskrost ja Jacobsin Krönung kahvi. Molemmat paahtoasteeltaaan todella tummaa kahvia. Kaikista tummimmat kahvit eivät oikein maistu mun suuhuni, eli se vitosen paahtoaste on vähän liian vahva maku omaan suuhun. Vaaleimmat kahvit saavat taas helposti vatsan kipeäksi ja niissä maku on aivan liian laimea muutenkin, joten jätän ne mielelläni väliin.

Mitä kahvin joukkoon? Kahvikermaa iso loraus, pienempi loraus kevytmaitoa. Suhde näiden kahden välillä on tarkka ja vaatii monen vuoden harjoittelun osata laittaa juuri oikea määrä kumpaakin. ;)

Mitä ei koskaan kahvin joukkoon? Rasvatonta maitoa. Mieluummin mustana.

DSC04903

Keitän kahvini melko vahvaksi. Kuten aiemmista kuvistakin näkyy, kahvin pitää olla tummaa ja samalla tottakai houkuttelevan tuoksuista. Usein tuoksuttelen aamuisin pelkkää kahvipurkkia, koska se vaan tuoksuu omaan nenään niin super herkulliselta.

Oon joskus kuullut, että monet keittävät kahvia niin, että mittaa kohti menee melkeinpä kaksi kuppia vettä ja mulla on melkein toisinpäin. Yhtä mittaa kohti puoli kuppia vettä :D Eli tumma kahvi maistuu ja jos se menee kamalan litkuksi, niin keitän kahvini uudestaan. Pari kertaa oon joutunut keittää kupin uudestaan jos on ajatus ollut muualla ja kahvipuruja on tullut keittimeen liian vähän. Keitän muutenkin aina aamulla sen oman määräni kahvia, eli harvemmin meillä menee kahvia hukkaan. Yksin kun sitä litkin, niin tiedän tarkalleen sen oman määräni, jonka joka aamu juon.

Iso kuppi aamulla piripintaan asti täytettynä meni tänäkin aamuna :)

IMG_1131 IMG_1137 IMG_1142

Kupin pohjalle iso loraus kahvikermaa, sen jälkeen päälle kahvia ja siihen vielä loraus maitoa loppuun.

IMG_1144

Jos on aikaa, niin aamulla käytän ensimmäisen tuntini kahvin juontiin ja kirjoitteluun. Kuten tänäkin aamuna. Ja juon kahvia iiiiison kupin. Päivällä juon usein vielä yhden tai kaksi kuppia lisää. Aamu on kuitenkin se kaikkein tärkein ja silloin mielelläni panostan niin kahvin laatuun kuin aikaankin sitä kahvia juodessa. Päivän tärkein hetki mulle ehdottomasti, siksi niin usein jaksan kahvista touhottaakkin. ;)

Oon varmaan kertonutkin teille joskus, että yritin joskus pari vuotta sitten lopettaa kahvin juonnin? No, eihän siitä tullut mitään, kun kivut olivat kropassa aivan liian kovat (mulla ei yleensä edes särje päätä koskaan) ja en pystynyt yli viikkoon urheilla, kun sattui niin paljon. En ole sen jälkeen viitsinyt edes yrittää, koska tajusin että ei varmaan ihan jokaisesta asiasta oo pakko luopua. Jos elän muutenkin aika terveellisesti, en käytä sokeria, tupakkaa, alkoholia, enkä oikeastaan mitään muutakaan paheita kauheammin harrasta, niin tuskinpa yksi kahviaddiktio mua tuhoaa. Vähän kyllä pelotti ne kropan kivut jotka syntyi vain kahvin puutoksesta, mutta parempi siis vaan juoda sitä kahvia niin ei tuu kipujakaan. :D

Mutta kyllä, riippuvainen olen kahvista. Sekä maun, että kofeiinini vuoksi.

IMG_11511

Mitäs kahvia te juotte? Tummaa vai vaaleampaa? Onko muita, joille kahvi on melkeinpä tärkeimpiä asioita aamussa ja mittari siitä miten päivä lähtee käyntiin? :)

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

13 kommenttia artikkeliin ”Näin juon kahvini!

 1. sara sanoo:

  Mä lopetin viime syksynä kahvinjuonnin. :D Osittain siksi, kun jouduin olemaan yhden jutun takia aina perjantaipäivät juomatta kahvia ja lauantai-aamut. Niin rupes ärsyttämään niin hirveesti, kun tuli perjantaina pää kipeeks.;) En tiiä johtuko siitä, että join tosiaan joka päivä ennen sitä 1-2 kuppia päivässä kahvia vai muusta. Mutta sitten lopetin ja meni tosiaan muutama päivä, jolloin oli pää inhottavan kipeä. Yritin käydä normaalisti lenkillä, mutta sattu vaan päähän niin otin buranaa tai panadolia. Sillä meni ohi ja nyt pystyn olla ilman kahvia.. :-D Mutta ei sitä oo pakko lopettaa! Sillähän on oikeesti todistettu olevan terveysvaikutuksia, jos kohtuudella juo! :D Kyllä itsekin silloin tällöin juon! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oh, selvisit Sara lopettamisesta tosi nopeasti. Vau! Mulla kanssa kivut oikein yltyi silloin urheillessa, kun edes yritin ja tuntui, että juostessakin koko kropan kaikki nesteet heilui ja sattui varpaista päähän asti. Ei siis pelkkää pääkipua ;) Siksi lopetin yrittämisen ja totesin, että on ihan ok olla riippuvainen jos tykkään kasvista niin paljon. Vähän ne kivut sai myös pelkäämään noin suurta riippuvuutta, mutta kun on lukenut niin paljon hyvääkin kahvista, niin ehkäpä se ei ole niin kamala riipuvuus. Onneksi en oo ikinä alkanut polttamaan, jos kerran olen näin riippuvaista sorttia :D

   Kivaa viikkoa :)

   Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Voi apua, mä muistan sen, kun yritit lopettaa! :D Kirjoitit siitä silloin blogiin ja moni lukija oli sitä mieltä, ettei sun kannata kiduttaa itteäs sillä tavalla, kun rakastat kahvia niin paljon :)

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hah, sulla on hyvä muisti. Ehkä en enää yritän samaa uudestaan.. Varmaan olisin kotona ihan hirviö jos edes yrittäisin :D

   Tykkää

 3. Sanni sanoo:

  Mie olin ennen kahviaddikti. Työpäivä ei lähteny käyntiin ilman kavia, mutta viime kevään/kesän aikana pääsin siitä eroon. Kärsin kovasta närästyksestä ja vatsaa turvotti. Sopivaan väliin sitten lensinkin hepan selästä niin, että jäin parin kk:n saikulle. Laiskuus voitti, enkä viittiny yksinäni kahvia keitellä ja kahvittomuuden aiheuttamista kivuista/päänsäryistä ei ollu tietoakaan, kiitos vahvojen särkylääkkeiden joita olkapää ja rintarangan kipuihini söin. :) Nyt olenkin sitten koukussa vihreään teehen, se on taivaallista ja vatsakin kiittää :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Närästys on monelle syynä, ettei kahvia voi juoda yhtään. Itseasiassa yks mun kaverini on etsinyt pitkään syytä närästykseen ja nyt muistinkin,että täytyy ehkä ehdottaa jos yrittäisi lopettaa kahvin juonnin. Sieltähän se vika saattaisi löytyä, koska monille se ei vaan sovi.

   Vihreä tee on hyvää, mutta mulla on aika piktä matka, että voisin korvata sillä kahvin. Täytyisi mullekkin tulle joku pitkä tauko kahvista, jotta ikinä onnistuisin :)

   Tykkää

 4. sonja sanoo:

  Juu ei kyllä tartte täällä miettiä, mikä on tärkeintä aamussa! :D Kahvi menee nykyisin mustana, mutta toisinaan on mukava nautiskella maidon kera :) Välillä oon myös miettinyt, miten kahviin voi addiktoitua niin vahvasti. Mutta heii onhan kahvilla myös todettu joitain positiivisia terveysvaikutuksia, joten ei kantsi lopettaa sen juomista ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hyvä kun muistutit! Kahvihan on vain hyvästä, joten turhaanpa mietin edes lopettamista. Taidanpa mennä siis keittämään heti toisen kupin aamukahvia :D

   Tykkää

 5. Riia sanoo:

  Täällä yks kahvirakastaja ilmoittautuu! Itse tosin juon kahvini juurikin sillä rasvattomalla maidolla, kermaa tulee laitettua yleensä vain joskus kahviloissa. :) Onhan se toki kermalla täyteläisemmän makuista. Aamukahvi on ehdottomasti se paras ja tärkein! ♥ Aamukahvin lisäksi kahvia kuluu noin 1-2 kuppia päivässä. Itsekin oon joskus miettinyt, kannattaisiko lopettaa, mutta tulin sitten järkiini. Miksi pitäisi lopettaa, jos kahvin määrä on kuitenkin kohtuullinen, ja ne kahvikupit ovat juuri niitä arjen luksushetkiä..? Vähentänyt tosin olen jonkun verran, mutta kokonaan en kyllä aio lopettaa. On teekin hyvää, mutta ei se kunnon kahvia korvaa! ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Sulle ainakin kahvista tulee hetkessä tosi herkkukahvia, kun laitat kahvikermaa vain harvoin. :) Mulle se rasvaton tekee kahvista vähän liian kitkerää ja siksi juon siinä tilanteessa vaikka mieluummin usein mustana. Musta kahvikin on kyllä tosi hyvää, mutta oon liian tottunut maitomaiseen makuun, niin siksi laitan useimmiten aina kahvikerman + maidon :)

   Teetä en oo koskaan oppinut juomaan, mutta ehkä pitäisi. Vaihtais vaikka iltapäiväkahvin teehen, niin tulis itellekin parempi mieli kun addiktiosta pääsisi vähän eroon :D

   Tykkää

 6. Anniina sanoo:

  Olen ihan samoilla linjoilla, että jos muuten elää terveellisesti, niin ei kahvinjuonti ketään hautaan kaada – täällä(kin) yksi kahviaddikti, hei! :D

  Kahvi on erittäin tärkeä osa myös mun aamuja! Kahvini juon kevytmaidolla, joskus myös kermalla. Ja sitä kahvinkeittimen puksuttelua on kiva kuunnella, sekin kuuluu aamuun :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, hei joo! Kahvinkeittimen pelkkä äänikin on jo niin rauhoittava. Johtuu kai siitä, että se ääni tietää pian herkkuhetkeä ;)

   Tykkää

 7. Iiris sanoo:

  Eksyin tänne ensimmöistä kertaa. Google johdatti mut tänne lukemaan vanhaa fitness-kriittistä kirjoitustasi ja sitä kautta löysin nämä uudemmatkin postaukset:)

  Mun ykköslempparikahvini on se mustassa pussissa myytävä tummapaahto jonka nimeä en nyt muista, mutta jota Lidlistä aina hamstraan kun sitä sinne tulee mutta jota myös myydään muuallakin – kallis. Pärjään hyvin ilmankin kahvia (juon sitten erityisesti Indiskan ihania irtoteelaatuja) mutta vaaleaa paahtoa en juo, ehdoton nou. Kahvimäärät vaihtelevat toki elämäntilanteen mukaan ja vuosia pikkulapsiperheen äitiä vaivanneet uniongelmat kyllä rajoittavat sitä kahvittelua.

  Jään seurailemaan blogiasi:)
  Iiris/http://aitikuosiin.blogspot.fi

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: