Hyvää iltaa. Kuinkas maanantai on lähtenyt liikkeelle? Jos on vielä alkuviikon ruoat keksimättä, niin tässä ainakin pääruokaan idea hautumaan teidän reseptivarastoihinne. Nyt tulee niin simppeli ruokavinkki, että ihan jokaisella on valmiudet kokeilla valmistaa lohta tällä tapaa. Tai no jos tämä on jollekkin jo ihan vanha kikka ja tulee tehtyä lohta näin joka kerta, niin miksi ette ole kertoneet siitä mulle aiemmin? Mulle kun tämä on ihan uusi juttu ja oon ihmeissäni vieläkin siitä, että miten nopeaa tämä on. Ja mikä parasta, lohesta ei tule ylikypsää vaan se jää sopivasti hitusen punakaksi. Mies oli bongannut jostain tämän hauskan idean ja pitäähän tämä päästä jakamaan teillekin!

Tähän ruokaan tarvitset maitoa, lohta, sipulia, valkosipulia ja mausteita oman maun mukaan.

Laita lohi uunivuokaan ja suikaloi päälle pari sipulia. Kiehauta kattilassa noin 8 dl maitoa, johon sekoitat suolaa, pippuria ja muutaman valkosipulinkynnen pilkottuna. 

IMG_1115

Kaada kiehautettu maito lohifileiden päälle, laita vuoan kanneksi folio ja odota 15 minuuttia. Tämän jälkeen ruoka onkin jo valmista!

IMG_1119IMG_1123

Nams! 

En tiedä teistä, mutta minä ainakin intoilin tätä ohjetta koko päivän kun tätä viime viikolla kokkailtiin. Jotenkin niin hassua, etten ole ennen tullut edes miettineetksi näin helppoa keinoa valmistaa ruokaa ilman paistamista ja uunia. Lohi on itsessään aika rasvainen kala, joten siihen ei lisäksi tarvita mielestäni paistorasvaa muutenkaan, joten näin keittämällä ruoasta saadaan erittäin maukas ja sopivan kypsä joka kerta. Kevyempi ehkä niille, jotka välttävät liikaa rasvan käyttöä.

Maito jää kalan syönnin jälkeen ylimääräiseksi, eli sitä ei ole tarkoitus ryystää kulhosta jälkiruokana. Hihi, jos nyt kävi jollain mielessä. Ja koska en tahtonut vain heittää maitoa pois, niin me me tehtiinkin siitä seuraavana päivänä ylijäämä perunoiden ja kananmunien kanssa munakasta. Mitään ei siis tälläkään kertaa mennyt roskiin vaan kaikki ruoat käytettiin kaapista hyväksi.

Nyt pohdinkin vain, että mitä tapahtuisi jos tämän tekisi veteen? Kypsyisikö kala nopeammin ja vaikuttaisiko vesi makuun jotenkin? Tulisiko siitä mauttomampaa? Pakko ehkä kokeilla ensi kerralla!

Noh, joko ootte menossa kokeilemaan? ;)

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

10 kommenttia artikkeliin ”Lohta maitohauteessa!

 1. veera sanoo:

  wautsi, täytyypä kokeilla! kiitos vinkistä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oleshyvä veera :))

   Tykkää

 2. Kosonen sanoo:

  Kokeiluun menee heti! Kiitti :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jes! :)

   Tykkää

 3. Gonan sanoo:

  Hyvä idea/resepti, täytyy kokeilla. Italialaisessa keittiössä ”usein” keitetään pääraaka-aine maidossa. Oli se sitten lihaa, siipikarjaa tai kalaa. Joku juttu tuossa maidossa varmaan on. Venäjänsuunnalla yms. eur-aasiassa usein myös lihoja marinoidaan joghurtissa. Eli kyllä tuossa maidossa (happobakteereineen) varmasti joku juttu on.

  Ylimalkaan tosi kivaa luettavaa, sellaista kivan elämän näköistä tämä sinun blogi :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos kehuista. Ja hei suuri kiitos tästä infopaketista maidon suhteen, en tullut edes ajatelleeksi, että monessa paikkaa tosiaan käytettään juuri maitoa ja jogurtteja valmistukseen. On tätä blogia myös aika mukava kirjoittaa, koska aina tulee kysymyksiin ja pohdintoihin vastaus ja joku fiksumpi osaa kertoa omia kokemuksiaan ja jakaa tietoaan. Jogurtilla tulee itseasiassa tosi hyvää lihaa! :)

   Kivaa viikkoa Gonan!

   Tykkää

 4. Jossu sanoo:

  Oooh tätähän voisi kokeilla :) Maidosta voisi vaikka tehdä sämpylätaikinan tai suolaista pannaria? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihan totta! Suolanen pannari kuulostaa hyvältä :)

   Tykkää

 5. Outi Karita sanoo:

  Oih, tää resepti menee nyt muistiin. Täällä kun pyritään nyt syömään rasvaista kalaa vähintään se kaksi kertaa viikossa :) Veteenkin tehden varmaan onnistuu, mutta maustaisin sitä vettä ehkä jotenkin enemmän, kenties jotain tulista makua mukaan… mutta mene ja tiedä, täytyy ehkä kokeilla :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha, joo täytyy kokeilla! Chiliä kauheesti mukaan, niin eiköhän siinä makua löydy :P

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: