Onkos sulla jo suunnitelmat valmiina ystävänpäivän viettoon? Vai onko se ihan tavallinen viikonloppu muiden rinnalla? Mulle ystävänpäivä on aina merkannut välittämistä ja yhdessäoloa, siinä samalla ehkä jonkun tärkeän tyypin yllättämistä. Jo nuorena me tehtiin kortteja toisillemme koulussa ja joskus jopa hihiteltiin kun piiloteltiin yllätyslappuja muutaman pojan reppuihin. Tällä vietän sitä päivää oman mieheni kanssa, muutaman tärkeimmän ystävän ja ehkä voisin äidillekin pistää viestiä. Mummille myös.

Jotta saa aikaan hyvän mielen ja toisen ilahtumaan, ei mielestäni usein tarvita paljoakaan rahaa. Toista ei tarvitse yllättää vain timanteilla tai reissulla Pariisiin (okei, sekin kelpaa jos nyt joku oli ajatellut, mut kuskata sinne yllärinä ;)) vaan usein pienikin yllätys on ihana. Kun huomaa, että toinen todella tekee jotain tehdäkseen toiselle hyvää, se kyllä näkyy pitkälle. Ihan jo katseesta. Innostuksen määrästä. Niin ja eihän ystävänpäivän tosiaan tarvitse olla vain pariskuntien juhlaa, vaan kuten se Suomessakin sanotaan, niin onhan se ystävien päivä. Yllätä ystäväsi, sovi ystäviesi kanssa jokin hauska suunnitelma tai viettäkää aikaa muuten yhdessä. Kunhan olet 14.2 jonkun seurassa ja tiedät nauttivasi olostasi juuri sen oikean seuran parissa :)

DSC04983DSC04982Ajattelin listata vähän ideoita, joilla voisitte värittää tavallista harmaata arkea ja tehdä siitä suloisen vaaleanpunaista ;)

Heti ensimmäisenä jo näin ennen ystävänpäivää, mulla on sulle yksi vinkki. Tee viikon hyvä teko ja kirjoita postikortti! Tai kirjoita itseasiassa kaksi. Ensimmäisen kirjoitat yksinäiselle vanhukselle seniorisäätiön postituslistaa apuna käyttäen ja saat jollekkin tuntemattomalle hyvän mielen hetkeksi. Jollekkin, joka odottaa edes sitä pienintä viestiä ja ilahdutusta yksinäisyyteensä. Sitten tee se toinen kortti jollekkin vanhalle tuttavalle, joka ei osaa sitä varmasti odottaa. Toivota hyvää ystävänpäivää tai miksei ihan mitä vaan päivää. Varmasti saat siitä toisen ilahtuneen ihmisen aikaan! Minä tein myös kaksi korttia, jotka laitoin postiin eilen. Kunpa ne molemmat saisivat vastaanottajansa hymyilemään edes hetkeksi! :)

Mitä jos järjestäisit kakkukestit? Vielä on aikaa laittaa pari tekstaria menemään ja kertoa, että lauantaina tarjoillaan kakkukahvit. Kun vierailija vahvistaa kutsun saapuneeksi, äkkiäkös klikkailet itsesKinuskikissan ohjeeseen, jossa leivotaan pieni herkku ystävänpäiväksi. Musta tuo oli niin syötävän suloinen kakkunen, että mietin itsekin jos pitäisi järjestää nyt heti kakkukestit. Olisiko siellä kuulolla innokkaita syöjiä? ;) Ja mikä parasta, tuo on niin pieni, että hyvin voi syödä vaikka kaksin kaverinsa kanssa. Tai vaikka yllättää poikaystävän.

Okei, jos et taivu suuriin suorituksiin ja aikaa kakkukesteillekään ei ole, niin tee jotain nopeaa. Pikkuleipiä tai vaikka mustikkakukkoa, jonka voit kuskailla kaverin ovelle. Varmasti piristää saajaansa ja kukapa nyt ei lauantaisena aamuna vierasta tahdo ovellensa yllättämään pikkuleipä-lautanen kädessään. Vielä kun menet mahdollisimman aikasin aamusta, niin yllätys on taattu. ;)

IMG_4015

Laskiainenhan on aika lähellä ystävänpäivää? Miten olisi reissu päivällä pulkkamäkeen ja mukaan termari lämmintä kaakaota? Tässäkin yllättäisin kaverini tai kutsuisin jopa jonkun uudehkon kaverini/ihastukseni mukaan pulkkailemaan. Ei varmana jää tutustuminen puolitieten, kun on hauskaa puuhaa leikkimielellä ja mukana ehkä ripaus aikuisuutta termarissa minttukaakaota. Hau about? ;) Itsekin olen saanut joskus ystävänpäivänä kutsun tällaiselle reissulle ja olipa kiva yllätys kundilta viedä mut pulkkailemaan. Ei tosin pulkka kulkenut sillä kertaa kovin pitkälle, kun oli ihan sulaa ja satoi melkeinpä vettä. :D

Oletko pitkään aikaan ollut brunssilla? Jokainen tietää, että minä rakastan brunsseja, niin syömisen puolesta kun itse tekemisenkin. Usein teen itse sellaisia tosi mielelläni, mutta kyllä valmiiseenkin pöytään on ihana mennä. Ystävänpäivälle löytyy varmasti vielä monta paikkaa, joissa on pöytiä vapaana, joten eikun tekemään varausta. Kutsu mukaan jopa vähän kaukaisempia kavereita tai yllätä joku, joka ei tätä kutsua odota. Brunssi on ihana tapa viettää päivää yhdessä ja vaikka se ruokakaan ei aina olisi niin makunystyröitä herättävää, niin seura on siinä kaikki kaikessa.

Tässä olen ystäväni kanssa Sandron brunssilla muutama kuukausi sitten. Sandro onkin mitä parhain paikka ystävien kesken tapaamiseen. Harmi, että sinne taitaa olla aika pitkät jonot varauslistalla!

DSC04309 DSC04317

Teatteri tai leffailta? Ihan perusjuttuja joo, mutta onko niille aikaa useinkaan? Toiset käy leffassa useinkin, mutta monelta se unohtuu kiireen keskellä. Leffan vuokrauskin tuntuu joskus niin kamalan vaikealta. Me ollaan ystävien kesken menossa katsomaan lähes loppunmyytyä Fifty Shades of Greytä sunnuntaina ja se on kyllä tämän viikon yksi kohokohdista. Hihih, ihan paras ystispäivä tiedossa!

Haluatko yllättää rakkaimpasi? Vuokraa teille hotellista yö, jossain missä on kylpylä tai ehkäpä hyvä ravintola tai vuokraa teille kokonainen mökki jostain läheltä. Jokatapauksessa vie mussukkasi pois kiireestä ja kodin stressistä ja anna hänen rentoutua. Yksikin päivä tekee ihmeitä, eikä ohjelmaa kaivata. Kunhan olette toistenne seurassa.

Kaikista tavallisimmat illat kulkevat kai näin: Teette ruokaa yhdessä, vuokraatte leffan ja vietätte rennon illan villasukissa kotona ja menette nukkumaan yömyöhään. Entä jos kaiken tämän lisäksi hankkisit jonkun pikkuisen yllätyslahjan illaksi ja tekisit jotain pientä ekstraa? Hieroisit miehesi niskoja tai toisit hänelle kaupasta tullessasi jotain herkkua?Jotain mitä et hänelle yleensä osta ja joka sää hänet aina iloiseksi? Ja tässä nyt pointtina se, että kun antaa toisten maata villasukat jalassa sohvalla koko illan, samalla kun itse hoitaa kaiken työn toisen eteen, on romanttisuus taattu. Pienillä eleillä saa paljon aikaan ja toiselle tulee välitetty olo. Itse ajattelin myöskeksiä jotain pientä meidän päivällemme, mutta sitähän en tietenkään voi paljastaa täällä, kun se ketku lukee kaikki nämä postaukset tarkkaan läpi ;)

Entä miten olisi Korjaamon ystävänpäivän tanssit? Tanssijalka vipattaa ja tahdot päästä näyttämään miten lantio liikkuu? ;)

DSC05048

Tai sitten, jos et tahdo mitään sen suureellisempaa, etkä oikein ehdi viettämään aikaa kuin juuri ja juuri itsesi kanssa (sekin on ihan okei, myös yksin ihan itsemme kanssa kun me usein viihdytään kaikista parhaiten!) niin mitäs jos lähettäisit tämän simppelin ja maailman söpöimmän viestin tärkeille tyypeille tekstarina:

”Nasu tuli Puhin vierelle. ”Puh?” kuiskasi hän. ”No mitä?” ”Ei mitään”, sanoi Nasu ja otti Puhin käpälästä kiinni. ”Tarkistin vain että olet siinä, ystäväni.”

Mikä on tärkein neuvoni ystävänpäivälle? Oikeastaanhan tämä mun vinkkipostaukseni on vähän tylsä. Tosi tavallisia juttuja ja jokainenhan nämä neuvot löytäisi vähän aivotoimintaa koputtelemalla ja mietiskelemällä. tuo korttijuttu on musta tosi tärkeä ja toivon, että siellä edes joku ottaa mun vinkkini toteuttaakseen. Ehkä jopa kirjoitit jo kortin jollekkin?

Tärkein neuvoni on, että olkaa yhdessä ja olkaa sitä rennosti. Mielestäni ystävänpäivä on aikaa läheisyydelle ja sille, että vain ollaan ja osoitetaan toiselle huomiota. Mihinkään ei pitäisi olla kiire ja ohjelman ei tarvitse olla kovin kummoista. Se on oikeastaan ihan tavallinen päivä muiden rinnalla ja niitä lähimpiä voisi huomioida joka päivä yhtä kauniisti. Ehkä ystävänpäivä on hyvä syy miettiä, että tuleeko sitä kohdeltua toisia tarpeeksi rakastavasti? Muistatko aina osoittaa rakkaimmillesi sen, että välität?

Meillä on mieheni kanssa tänä ystävänpäivänä ensin tiedossa rauhaisa aamu yhdessä, tehdään aamiaista oikein pöytään katettuna ja tämän jälkeen vähän urheillaan. Siitä sitten kavereille juhlimaan illaksi, tai oikeastaan kai ihan vaan iltaa viettämään. Olen luvannut leipoa sinne jonkun herkullisen kakun. Sellaisen oikein vaaleanpunaisen ja teemaan sopivan. Niin ja seuraavana päivänä mennäänkin sitten kaveriporukalla leffaan ja saan nauttia ystävien kanssa yhteistä aikaa pitkään hauskan leffan parissa.

Tämän vuoden ystävänpäivän on varmasti ihana. Toivottavasti se on sitä sullakin. 

DSC04296

Kuten huomaatte, omat suosikki puuhani liittyvät aina jollain tavoin ruokaan, oli sitten juhlan aiheena mikä tahansa. Mutta, eikös ruoka ole paras tie miehen jokaisen sydämeen? ;)

Huippua ystävänpäivän odottelua sinne ja muistakaa olla toisillenne lähellä! 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

18 kommenttia artikkeliin ”Mitä tehdä ystävänpäivänä?

 1. Monna sanoo:

  Huippua ystävänpäivän odottelua sullekin! <3 Toi on ihana toi Nalle Puhin juttu! Mä aina silloin tällöin sen jostain luen ja oon aina, että aaah. <3

  Me vietetään sun kaa pre ystävänpäivää sit torstaina! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, ihana Monna <3 Me vietetään torstaina pre ystistä todellakin! Jee, se onkin jo huomenna <3

   Tykkää

 2. Aino sanoo:

  Ihana postaus, ihana sinä! <3 Tästä tuli niin hyvälle mielelle heti aamusta, kiitos. Mulla on vielä lauantaisuunnitelmat auki, mutta eiköhän tämän voimin nyt jotain keksitä ;) Superia viikon jatkoa Marissalle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Aino :) <3 Ei meilläkään oo ihan täysin selvillä lauantaina suunnitelmat, mutta ainakin tämä teksti sai mut vähän miettimään sitä tarkemmin itsekin :)

   Tykkää

 3. Hanna sanoo:

  Kiitos tuosta Seniorisäätiön korttivinkistä. Kissakortti on matkalla vastaanottajalleen, kyllä tuli hyvä mieli itsellekin. :) Ja nyt kun brunssin mainitsit niin juuri tuli eilen mieleen, että voisitko taas joku kerta kirjoittaa brunssi/aamiaisarvostelun? Niitä ei ole vähään aikaan ollut ja olen niistä kovasti tykännyt.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oi, ihanaa että innostuit! Kirjoitus teki siis tehtävänsä, eli ainakin yksi lukija innostui samasta ideasta kun minäkin :)

   Lupaan tehdä brunssijuttuja. Jospa varaisin heti brunssin jollekkin viikonlopulle ja saatte siitä arvion tännekin näkyviin :) Kiitos toiveesta Hanna!

   Tykkää

 4. Elina sanoo:

  Voi että toi Nalle Puh -lainaus. Mä en tajua, miten se tuntuu aina tältä, kun luen sen. Sniff. :’)
  Ja hitsi, voisi oikeasti lähettää ihan kortti kortin. Ihana idea!

  Niin ihana nähdä sunnuntaina! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No niinpä, Puh on niin snif <3 Pian Elina nähdään <3

   Tykkää

 5. Elina sanoo:

  Voi että toi Nalle Puh -lainaus. Mä en tajua, miten se tuntuu aina tältä, kun luen sen. Sniff. :’)
  Ja hitsi, voisi oikeasti lähettää ihan kortti kortin. Ihana idea!

  Niin ihana nähdä sunnuntaina! <3

  Tykkää

 6. Outi Karita sanoo:

  Aikas kivoja ystisjuttuja :)
  Ystävänpäivä ei täälläkään jää huomiotta ja ainakin stand uppia ja ravintolaillallista on tiedoss porukalla:)
  Sunkin ystävänpäivävästä tulee varmasti iki-ihana. Ihanaa ystävänpäivän odottelua! <3

  http://outikarita.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Outi, nautihan sinäkin siellä <3

   Tykkää

 7. Sanna sanoo:

  Miulla ystävänpäivä menee tänä(kin) vuonna salibandyn merkeissä, eli en sitä millään erikoisella tavalla pysty juhlistamaan. Toisaalta joukkuekaverit voidaan laskea miun ystäviks ja kavereiks eli periaatteessa oon ystävänpäivän ystävien seurassa :D Illan kruunaa se, että pääsen näkemään miun lempparibändin taas livenä <3 (toivoen, että pääsen ensin omin jaloin pois sieltä salibandykentältä :D)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Noniin, sulle säbä siis on ystävänpäivän paras asia, kun pääset viettämään sen kavereiden seurassa. Taitaa usein ne pelikaverit tulla aika tutuiksi, kun vietetään niin paljon kaikenlaisilla reissuilla aikaa.

   Ihanaa ystistä Sanna! <3

   Tykkää

 8. Reetta H. sanoo:

  Kivoja ideoita :) kiitos Marissa <3 Ps. innostuin itsekin tuosta ajatuksesta lähettää kortti jollekin yksinäiselle seniorille! :) Sun ansioista vanhukset saavat taatusti rutkasti enemmän kortteja ensi kuussa :))

  Tykkää

  1. Reetta H. sanoo:

   Hups. Korjaan.. vanhukset saavat kortteja YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ. En hoksannut, että tämä oli nimenomaan Ystävänpäiväkamppanja.. Voi harmi, sitten ei kyllä korttini kerkeä postiin! Mutta luulisi, että tämänkaltaisia tempauksia olisi enemmänkin? Ainahan kortteja on kiva saada :)

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Hihih! Mutta ehdithän sinä vielä? Plus että en usko kenenkään pahastuvan, vaikka kortti olisi perillä koska. En usko, että he saavat kortteja juurikaan, joten aivan varmasti on kiva saada kortti anytime :)

    Kivaa viikkoa Reetta!!

    Tykkää

 9. Elisa sanoo:

  Mulla on etsinnässä tollaiset paljettishortsit, olisiko mahdollista saada tietää mistä se on ostettu? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hmm.. Nanalta voisit saada vastauksen, kun hän on kuvassa shortseissa: http://nana-superfitme.fitfashion.fi :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: