Huomenta aikainen aamu ja silmät, jotka eivät selvästikään nousseet mun kanssani! Sinne ne jäi nukkumaan ja koska unikin oli kesken kun heräsin, taisin nousta ihan väärään aikaan. Siellä mä unessa nimittäin juoksin lenkkiä jossain ihan kummallisessa maassa, jossa maa oli kultainen ja teiden reunoilla oli suuria puita varjostamassa liiasta kuumuudesta. Lämpömittari näytti 37 astessa ja hyvin siinä jaksoi silti juosta. Kaikki ihmiset moikkaili toisiaan, minäkin hymyilyn jatkuvasti. Siksi varmaan olisin tahtonut vain jatkaa sitä unta ja jäädä siihen makaamaan. Miksei niitä parhaita unia pysty jatkmaan millään, vaikka yrittääkin nukahtaa uudestaan? Joskus oikein herkullisen unen sattuessa olisi tosi hyvä taito osata vajota uudestaan sinne samojen kuvien keskelle. Nytkin multa jäi ihan kokonaan lenkki juoksematta enkä nähnyt mitä lopussa olisi odottanut? :)

Koskaan älä sano ei koskaan, sanoi Marissa itselleen, kun oli itse altistunut sanomaan juurikin nämä kyseisest sanat jo pitkän aikaa sitten. ”Ei varmana tuu tähän kotiin proteiinilettuja, eikä mitään muitakaan muotilättyröitä, joita joka paikassa tehdään kun ne on nyt niin in.” No, proteiiniletuista sanon edelleen samaa, ne kun on mulle vähän liian kuivia ja no, proteiinisia. Eri asia on sitten nämä banaanilätyt, joita olen pariin kertaan kokeillut. Kiitos innostuksesta kuuluu Elämää liikunnasta -blogin Marjutille, joka oli tehnyt tässä joku kerta lettuja. Samalla Marjut oli ladannut kuvan myös instagramiin ja jostain syystä se kuva iski suoraan mun tunteisiin. Oli saatava heti niitä lettuja!

Kokeilin heti seuraavana aamuna ja niistähän tuli aivan liian hyviä ollakseen millään tapaa totta!

IMG_1167 IMG_1169Ekalla kertaa tein letut täysin Marjutin ohjeen mukaan. Seuraavalla jo mietin, että jaahas, mitäs jos laitankin vaan kokonaan ne kananmunat? Entä jos heitän kaurahiutaleita noin oman pienen kourani, onkohan se ok? Ja siis tämä kaikki pohdinta johtuu siitä, että olen maailman laiskin keittiössä. Tahdon tehdä kaiken aina mahdollisimman nopeasti ja malttaminen ei ole avainsana mun keittiössäni. Koristeluun jaksan käyttää aikaa vaikka kuinka, mutta muihin vaiheisiin en. Siksi siis tämäkin lättyohje on vähän yksinkertaistunut tässä kodissa ja tehty sopimaan laiskiaisten aamuihin. ;)

Lapsena kadehdin mummoa ja veljeä, jotka osasiva heitellä lettuja ilmaan ja tekivät niistä juuri oikeanlaisia. Niissä oli oikeanlainen pinta ja ne maistuivat taivaallisilta. Kun minä pääsin kokeilemaan samaa, tuli jokaisesta sotkukasa ja taisi yksi lettu olla lattiallakin. Lopetin lopulta yrittämisen. Ehkä tässä itseasiaissa on se syy, miksen ole tehnyt koskaan edes näitä vähän terveempiä aamiaislettuja. Pelko, etten osaa tehdä niistä oikeanlaisia. Koska totuushan on, että nää on ihan loistavia aamiaispöydän täytteitä. Samoja aineksia kuin mitä muutenkin käytän, ehkä mene vaan hitusen enemmän aikaa. Kivaa vaihtelua lautaselle jokatapauksessa. Jo tokalla kertaa tehdessä muodoistui se oma ohje näihin lättyihin. Tuossa alla olevassa kauniissa letussa, on vain banaania, kaurahiutaleita ja kananmunaa. Niin ja suolaa tottakai. Ainekset vain blenderin kautta pannulle ja tulee tosi namia.

Lettuset: 2 kpl kananmunia, pieni koura kaurahiutaleita, 1 banaani, ripaus suolaa ja paistamiseen kookosöljyä/muuta rasvaa. Kookos on super nam!

IMG_1242En oo syönyt näitä itse kuin pari kertaa (tarkalleen ottaen 3 kertaa) ja niihin oon laittanut päälle agaveriirappia ja raejuustoa kesoa. Sitten alkoi tämä mun makealakko ja päätinkin, että oon myös ilman lettuja hetken. Hehe. Tuntuu vähän liian riskialttiilta aloittaa aamu heti makealla, jos vaikka koko päivä menee sitten mutustellessa herkkuja tai ainakin haaveillessa niistä. Viikonloppuna ajattelin kyllä juhlistaa vähän ystävänpäivää näillä herkkusilla :)

Tämä kokkailu ei muuten jäänyt vain muhun. Miehelle tein näitä ensimmäisellä kerrralla myös maistiaisiksi ja sen jälkeen oon saanut lähes joka aamu kuvia hänen aamiaiseltaan. Hän heti seuraavana aamuna kysyi multa ohjeen ja sen jälkeen on keittiössä kuultu blenderin tasainen ääni aamuisin. Taisi siis olla ihan onnistunut uusi kokeilu meidän keittiössä nämä lätyt.

Laitoinkin eilen instagramiin kuvan hänen aamiaislautasestaan, josta on ahkerasti vilahdellut kuvia mun whatsuppiini aamuisin. Onko teidän mielestä reilua, että eka kuva jonka laitat instgramiin saa 150 tykkäystä? Ei ole mustakaan! Mun ekat kuvani joskus silloin vuonna nakki saivat tykkäyksiä maksimissaan kaksi  kappaletta, joten musta tää on kyllä vähän epäreilua, että miehen eka kuva saa näin hurjan tykkäysmäärän. ;)

IMG_1737

 

Kiitos Marjutille ohjeen vinkkauksesta ja kiitos itselleni, että pääsin yli mun vastarannankiiski -asenteestani lettuja kohtaan. Näemmä ikä tuo kärsivällisyyttä ja jaksan välillä tehdä vähän hitaammin valmistuvia aamiaisiakin. Eihän tuossa muu vie aikaa, kun se lopun paistaminen. Lopputulos on kuitenkin tosi herkullinen, joten eiköhän näitä tulla meidän keittiössä näkemään jatkossakin. :)

Maukkaita aamiaishetkiä ja superia keskiviikkoa! 

10 kommenttia artikkeliin ”Keskeytettyjä unia ja banaanilättyjä!

 1. Petra sanoo:

  Heitä ens kerralla joukkoon kardemummaa tai kanelia, sillai noista letuista tulee vielä herkullisempia! ;)

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kardemumma ei oo mun kaveri, mutt kaneli ois tähän kyllä ehdoton! <3 Oishan mun pitänyt muistaa kysyä mestarilta ;) Kiitos!

   Tykkää

 2. Marjutt sanoo:

  Hihh, näyttääpä hyvälle! :) Kiva kun sain sut innostettua lättyjen tekoon! ♥

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa, että sait. Mieskin on tyytyväinen tähän vinkkiin! ;)

   Tykkää

 3. memmi sanoo:

  Noi on kyllä herkkuja! Syön aina banskulettuja jos mun tekee mieli jotain herkkua, koska mun kaapista löytyy aina kananmunia ja banaania, joten helppo toteuttaa :D Oon myös syönyt noita välillä suolasina versiona aamusin! Toimii hyvin, kun laittaa banaania vähemmän niin on vähemmän makeeta. Ja sitten kaveriks vähän avokadoa, oliiveja, maustamatonta jogurttia ja ehkä jotakin kivan väristä kasvista.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Suolanen? JOO! Ehkäpä vähemmän banaania ja tilalle jotain muuta.. Se kun on niin makea. Juusto varmasti sopisi myös :)

   Tykkää

 4. Linda sanoo:

  Aika hauska sattuma, sillä mä kokeilin noita lettuja myös ekaa kertaa tällä viikolla! Oli muuten hyviä :) päälle laitoin kreikkalaista jogurttia, marjoja ja kanelia, nams!

  T. toinen vastarannankiiski

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hahaa, onpa hassua! Tehdään näitä ehkä siis Kreikassa myös ;) hih. <3 ps. kreikkalainen jogurtti kuulostaa super namilta, siihen vielä päälle vähän hunajaa niin NAM!

   Tykkää

 5. Lasse sanoo:

  Ekan kerran noihin banaanilettuihin törmäsin pari vuotta sitten. Jännästi ne ovat taas pulpahtaneet pinnalle :D

  Omassa variaatiossa heitän taikinaan myös lusikallisen jauhoja ja rahkaa. Massaan voi heittää sekaan myös siemeniä. Vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana, kun noita tuunailee. Hunajan ja marjojen kanssa nuo ovat suussasulavia.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Lasse! :) Kiva kun eksyit tänne. Joo siis mulle nuo banaanilätyt ja muutkin lätyt on vähän vieraita, kun oon hirmu huono tekemään mitään mikä kestää pitkään. Halusin kuitenkin tehdä jotai vähän spessumpaa ja tajusin samalla, että eihän tässä nyt niin kauan kestä.

   Kiitos vinkeistä, huomenna aion kokeilla siemensekoitusta mukaan joukkoon! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: