Joskus pelottaa. Pienikin asia voi tuntua aivan ylitsepääsemättömän vaikealta ja on mahdotonta unohtaa sitä painetta jonka tunne epäonnistumisesta tuo. Jo valmiiksi on mielessä ajatus, että kuinka mä tästä muka selviän. Joskus voi olla kyseessä uusi ihminen jonka tapaat, jännittävä työtapahtuma tai joku ihan vaan pieni juttu jolla ei muille ole niin merkitystä, mutta sinulle kovin vaikeaa. Ollaanhan me erilaisia ihmisiä, toisille helppokin juttu on vaikea selvitä. Oletko sinä ehkä ammattilainen jollain alalla? Osaat ehkä tilinpidon täydellisesti tai olet ammattitanssija ja ehkä tiedät kaiken esiintymisestä? Sulle voi tuntua hassulta ajatukselta, että jollekkin nämä jutut on jännittäviä. Tai tapaatko päivittäin uusia ihmsiä työssäsi? Niin, jollekkin se uuden ihmisen tapaaminen voi tuntua viikon pahimmalta hetkeltä. Koska ihmisetkin voi pelottaa. Yksi pieni hetki, mutta jollekkin niin pelottava.

Apua, kuinka ikinä selviän sen Crossfit tunnin läpi? En osaa mitään, olen aivan noviisi vielä. Kaikki katsoo mua kuin idioottia. 

Luin hetki sitten hesarista artikkelia, jossa mietittiin keinoja siihen miten selviäisi vaikeista tilanteista yli. Painotus taisi siinä jutussa olla ruoan merkityksellä ja sillä, että on oltava kunnolla energiaa jotta pääsee yli niistä vaikeista tilanteista. Aivan totta! Kaikista tärkein juttu mustakin, koska kyllähän nyt jokainen tietää, että nälkäisenä ei toimi mikään. Hermo on tiukalla ja kotona herää kinoja ties mistä turhuuksista. Siksi onkin äärettömän tärkeää syödä hyvin. No, on siinä muitakin juttuja joita voisi miettiä. Tässä jakoon muutamia omia hyväksi havaittuja vinkkejäni. Olenhan ainaninen jännittäjä, vaikka se ei aina ulospäin näykkään ;)

 Nuku kunnon yöunet. Tästä on puhuttu ennenkin, mutta painotetaan sitä nyt vielä. Kunnon unilla on suuri merkitys jaksamiseen. Ihan normaalissa arjessakin, sitäkin enemmän jännittävien tilanteiden koittaessa.

 Syö hyvä aamiainen, sellainen jossa on terveellinen sisältö ja kunnolla energiaa. Älä mätä itseäsi täyteen pullalla tai muulla epäterveellisellä, se saa sun helposti nuupahtamaan. Sitäpaitsi, kun tiedät syöneesi hyvin, olet entistä vahvempi.

 Puhu ystävällesi. Pura mieltä, kerro mikä on. Usein pelkkä asiasta kertominen saa olon helpottamaan. Osa paineesta purkautuu ulos. Ja lisänä se toinen voi vielä kertoa, että pelättävää ei ole. Saa sut luottamaan itseesi.

 Kun tilanne on lähellä, älä mieti sitä miten vaikealta se tuntuu. Onko sulle tapahtunut joku iso ikävä juttu joskus? Onko joku asia tuntunut ihan kauhealta siinä elämän tilanteessa ja nyt olet päässyt sen yli? Mieti sitä asiaa. Ikäviä asioita ei ole kiva miettiä, mutta kokemuksesta tiedän, että jos pidät pinnalla sen yhden ison asian josta olet selvinnyt, niin eihän tämä pienempi juttu voi olla millään niin kovin vaikea jos siitäkin selvisit voittajana?

IMG_1851

Juttuidea tuli mieleen omasta viikostani, joka sisältää parikin jännittävää tilannetta. Uusi tilanteista, joissa en ole ennen ollut ja jotka tuovat jännitystä viikkooni. Itse olen yrittänyt aloittaa päiväni joko urheilemalla tai kunnon aamiaisella, joskus molemmilla. Huomaan, että näillä kahdella on todella suuri merkitys omaan olooni. Unohtamatta sitä unen tärkeyttä. Se tuntuu olevan meilkein yksi tärkeimmistä asioista. Ja useinhan siinä vielä käy niin, että unta ei saa millään kun jännittää liikaa. Silloin ottaisin aseeksi tuon viimeisen vinkeistäni.

Kaikista suurin juttu on kuitenkin lopulta tuo oman ajatuksen voima. Jos olen selvinnyt jostain isommistakin ongelmista voittajana, miten en selviäisi tästä? Kannattaakin miettiä asiaa siltä kannalta, että jos ikinä on joutunut kärsimään mistään yhtään suuremmista ongelmista ja on selvinnyt niistä voittajana, ei mikään voi niitä ylittää. Selviät varamasti, ja vieläpä ilman jännittämistä. Näin olen todennut itsekin jo monet kerrat.

Tsemppiä kaikille uusiin jännittäviin tilanteisiin. Jokaista meitä ne jännittää, mutta onneksi lopputulos on aina sama: Tyytyväisyys ja olo voittajana.

Ihanaa torstaita! :)

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

8 kommenttia artikkeliin ”Miten selvitä vaikeasta päivästä voittajana?

 1. Ansku sanoo:

  Miten mukava aamunaloitus, positiivisuuspläjäys suorastaan :)

  Kivaa päivää sulle!

  http://www.peaceandstyle.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Ansku!! Ihanaa perjantaita! :)

   Tykkää

 2. Sanna sanoo:

  Etpä olis sopivampaan aikaan voinu tästä aiheesta kirjoittaa :)
  Juuri aamulla töihin lähtiessä mietin, miten selviän hankalalta tuntuvan työpäivän.
  Oon yleensä sellanen ”etukäteen stressaaja” enkä aina jaksa luottaa itseeni ja uudet/muuten vieraalta tuntuvat asiat painavat takaraivossa turhan helposti.
  Tänään(kin) sain kuitenkin todeta, että päivästä selvittiin kunnialla ja uusia asioita oppineena! :)

  http://sanzureenaa.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi ei, arvatenkin ollaan myös tässä samanlaisia! ;) On niin vaikea päästä siitä paineesta eroon etukäteen. Liian helposti sitä miettii niitä asioita niin pitkään eikä pääse oikeen eroon ajatuksesta, ettei kaikki sujukaan. Vaikka sitten lopulta ne sujuu kuitenkin, kuten sait todeta taas. Sain itsekin tällä viikolla todeta monesti saman! :P

   Tykkää

 3. sonja sanoo:

  Tää aihe on just niin ajankohtainen ollu koko viikon miulle . Kiirettä pukkaa ja vaikeita päivii , piristi kyllä niin ihanasti tää siun kirjoitus päivää kun jo aamulla luin tämän . stressaan etukäteen jotenki niin paljon ja siksi useasti mennyt tällä viikollakin asiat pieleen , esim jotkut kokeet.
  Aikaisemmasta kirjoituksestasi tuli mieleen että aivan super ihana vaatehuone , itsekkin olen kohta sellaisen saamassa kun uuteen kämppään muutamme , toki sinulla oli paljon hienompi mutta ( kiva kuitenkin saada vaatehuone ) :) ihanaa kevään jatkoa sinulle uudessa asunnossa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva, jos sai edes hetkeksi piristettyä kiireessä. Huomaan itekkin välillä, että pelkkä kiire ja useat tapahtumat päällekkäin voi luoda liikaa jännitystä päälle. Toivottavasti saat hyvin päätökseen viikon, kokeita ei ainakaan ole kai viikonloppuna? :)

   Mulla oli myös aiemmassa asunnossani vaatehuone, sellainen ihan tavallinen huone vain. Olin siitäkin ihan maailman onnellisin, koska on luksusta pelkästään se, että on sellainen. Moni vaan haaveilee sellaisesta. Siispä, hyvä me onnelliset vaatehuoneen omistajat. Ehkä sullakin joku kaunis päivä vielä on sitten myös tällainen isompi malli :)

   Tykkää

   1. sonja sanoo:

    Sitten tulevaisuudessa seuraavaan asuntoon se hienompi vaate huone . Juu ja ei minulla ole kokeita viikonloppuna vaan se menee kokonaan remppa hommiin… jee :)

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Jes, remppailuista piste sulle! Täällä ihan sama homma. Tosin ehkä vähän enemmän sisustamispainotteisesti :)

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: