Nainen on valttia, sanoi google kun hetki sitten kirjoitin lauseen nainen on ylös osoitekenttään. Sitähän se nainen nyt ainakin on, jos ei mitään muuta. Hihi. Kyseessä taisi olla Ansa Ikosen elokuva mistä siitä lausahduksessa oli kyse, mutta löytyi sieltä muitakin aika ihania faktoja meistä naisista. Eksyin mm. lukemaan mitä lapset ovat vastanneet kysymykseen nainen ja vedet silmissä nauroin niille vastauksille. Lapsiltahan sen totuuden todella kuulee. Mutta, ei mennä vielä siihen. Ensin pari ajatusta multa itseltäni siihen, että mistä sun pitäisi tänään olla iloinen. Mitä me naisena olemme? Ja kyllä, tämä postaus on täysin suunnattu naisille ;)

Tasa-arvo tarkoittaa, että isä ja äiti tuottavat lapsia yhdessä. Ennen vanhaan vain äiti ruokki lapsen, kun isä kulki pankkiin ja takaisin. 
Anne 7-v.

Mikä kaikkein parasta siinä, että me olemme naisia, on meidän valovoimaisuus. Jokaisessa meistä on suuria tunteita sisällä ja ulospäin se näkyy erilaisin elein. Herkkyyttenä, vahvoina sanoina tai jonain ihan muuna. Ulkoa olemme kauniita, olimme sitten minkä näköisiä tai ikäisiä tahansa. Koska kyllä, kauneus on täysin katsojan silmässä. Ja kuka voi arvostella toisen katsojan silmää? Ei kukaan.

DSC02705

Silläkin on kai suuri merkitys, että meistä syntyy maailmaan uuta elämää. Uusia ihania tyttöjä ja poikia tekemään tästä maailmasta vielä entistä parempi paikka. Eikai siihen faktaan voin sanoa mitään muuta. Se on kai naiseutena olossa kaikkein tärkeintä, se että maailma jatkaa kasvuaan.

Nämä asiat heräsivät mieleeni naiseutta miettiessä:

    Olet kaunis ja viehättävä. Ihan sama mitä oma silmäsi sanoo, olet sitä. Olethan nainen. 

    Sinulla on kyky tuoda tähän maailmaan uutta elämää. Mieti sitä. Miten suuri taito se onkaan? 

    Olet sisko, äiti, isoäiti ja mitä kaikkea muuta. Luotettu ihminen, johon toinen voi nojautua. Tärkeä. 

    Sinussa on usein järjestelmällisyyttä, saat asiat hoitumaan ja mies ei yksinkertaisesti pärjäisi ilman sinua. Ei veljesi, eikä aviomiehesi. Isäsi nyt ei ainakaan.  

    Sinä olet valttia. Sanan kaikessa merkityksessään.

    Sinussa on voimaa, uskoa ja tahtoa. Anna sen näkyä. 

    Ja hei, jos huolehdit ikääntymisestä, se on turhaa. Ne on kuulkaa munat jotka pilaantuu, ei kanat ;) 

Rehellisiä jos ollaan, en pidä naista sen parempana ihmisenä kun mieskään on, vaikka tässä meitä hehkutankin. Me olemme usein vaikeita ja me mietimme asioita aivan liikaa. Mies on tässä usein (ei aina!) meitä fiksumpi. Siltikin nuo asiat on hyvä pitää mielessä joita mainitsin edellä. Edes tänään, kun siihen on päivän juhlan muodossa oikeus ja meitä oikeasti kiitetään siitä mitä me olemme. Ihania naisia, joita ilman tämä maailma ei vain yksinkertaisesti pyörisi. Miehet tottakai kuolisivat suruun siinä hetkessä kun naisia ei enää olisi (tai jätekasoihin, hehe) mutta oikeasti se totuus on että ei tätä maailmaa pyöritetä yksin. Naista tarvitaan, eli meitä kaikkia.

DSC02709

Olemme naisena usein etuoikeutettuja, samalla toki meiltä vaaditaan enemmän kuin miehiltä. Tästä kaikesta voi toki kiistellä ja moni varmasti nyt väittää, että yleistän. Mutta esimerkkinä ihan pieni asia. Me saamme käyttää kauniita korkoja ja mitä tahansa vaatteita ikinä keksimme vetää päälle.  Entä oletko koskaan nähnyt miestä, joka saisi vapaasti pukeutua korkoihin  ja kynähameeseen ilman pahaa katsetta? En ole minäkään. Toisaalta taas miehellä on usein oikeus olla kylmä ja vahva, naisella ei tähän ole samaa oikeutta. Siihen ei useinkaan anneta mahdollisuutta. Mutta ei mennä nyt ikäviin asioihin,  eikä mietitä sitä mitä meillä ei ole, vaan sitä mitä meillä on. Oma naiseutemme. Ja se jos jokin on erityistä.

Ja vielä te naiset, jotka olette ehkä sinkkuja ja saitte sen kuvan, että naisena oleminen mielestäni kiteytyy siihen, että seurustelee. Se ei pidä paikkansa. Lasten suusta sen totuuden siihenkin faktan kuulee.

 ”Tytöille on parempi olla sinkku, pojat tarvitsevat jonkun siivoamaan jälkiään.”

Minä menen nyt syömään aamiasen ja taidanpa lähettää äidille, mummolle ja mummille onnittelut naistenpäivästä. Koska se tässä päivissä on tärkeintä, että minä voin omalta osaltani tuoda niille ihmisille hyvän olon joiden ansiosta olen täällä. Mulle kaikista tärkeimmille nasille.  <3

Ja loppuun vielä, muistakaa olla onnellisia tästä päivästä, kuten Benedicte 5v. muistuttaa: ”Nykyään on paljon helpompaa olla nainen. Ennen vanhaan heidät poltettiin roviolla.” 

Rakastettua Naistenpäivää kaikille ihananille naisille!

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

4 kommenttia artikkeliin ”Mitä me naisena olemme?

 1. Petra sanoo:

  Ihanan keväisiä kuvia… <3 Noi lasten kommentit on kyllä parhaita :D

  Naistenpäivä herättää mussa vähän ristiriitaisia tunteita. Hienoa, että naiseutta juhlitaan. Kuitenkin tahtoisin, että se olisi ennen kaikkea päivä, jolloin juhlitaan naisen tasa-arvoa miehen kanssa, kuten sen tarkoitus on ollut, eli siitä, mitä kaikkea samaa me saadaan tehdä miesten kanssa.

  Nykyaikana musta on esimerkiksi tärkeää, että nainen saa valita olla tekemättä lapsia. Kaikki niitä eivät biologisesti kykene saamaan, mutta lapsettomuus ei tee naisesta yhtään vähempää naista. Onneksi meillä on nykyään sen verran jo tasa-arvoa, että sellaistakin naista, joka ei voi syystä tai toisesta saada lapsia, arvostetaan naisena :)

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, eikö ookkin. Nauroin kirjaimellisesti ääneen, kun lueskelin näitä juttuja. Lapset on niin ihanan suoria puheissaan :P

   Oon ihan samaa mieltä sun kanssa, että tasa-arvo pitäisi toteutua yhä vahvempana ja jokaisella naisella pitää esimerkiksi todellakin olla oikeus valita tekeekö lapsia vai ei. Siinä kaikessa ollaan menty jo oikeaan suuntaan ainakin täällä päin maailmaa, koska on vaikea uskoa että kukaan pitäisi naista ”ei naisena” vain sen takia etteikö saisi lasta. Nainen itse voi kokea asian toisin, onhan naisena luontaista voida saada perhe ja kun se otetaan pois sairauden tai muun syyn takia, voi kokea itsensä todella eriarvoiseksi. Syystäkin.

   Me ollaan myös täällä Suomessa tosi eriarvoisessa asemassa naisena kun monessa muussa maassa. Suomalaisena naisena koen olevani todella tasa-arvoisessa asemassa, usein jopa etuoikeutettu. Siksi mun aiheeni lähtikin enemmänkin siitä, että miksi naisena pitäisi olla kiitollinen. En miettinyt sitä mitä meillä ei ole tai mitä me ei olla saatu. Koska tottahan se on, että nainen jää usein miehelle kakkoseksi. Mutta näin käy myös toisinpäin. Siksi en tahdo miettiä asiaa tänään, vaan tahdoin keskittyä hyviin asioihin. Ja mitä siihen tulee, että jokainen nainen ei saa lapsia, niin sama voi käydä omallakin kohdallani sattuneesta syystä. Siltikin kirjoitin asiasta, koska mielestäni naisena olemisessa on suuri ero siihen kuin olla mies. Mikä se ero on mieheen? Kyky voida tehdä lapsia. Ei, jokainen ei siihen pysty, mutta saman voi todeta monessa muussakin asiassa. Jokainen meistä ei voi treenata tai syödä kiinteää ruokaa, mutta silti me kirjoitetaan niistä aiheista. Pitäisikö nämä asiat mainita joka tekstissä joka me kirjotetaan, jotta kunioitettaisiin niitä jotka eivät siihen pysty? Pitäisikö mun liikunnasta kirjoittaessani kertoa, että olen pahoillani, kun jokainen ei pysty sitä tehdä. Ei, se ei tee naisesta vähemmän naista jos hän ei jostain syystä voi lasta tehdä. Ja jos nainen itse päättää, ettei lasta tahdo, on se hänen täysin oma päätöksensä. Tottakai toivon, ettei jokainen päätä asiaa niin, sillä meillä ei silloin olisi enää tulevaisuutta. Ilman naisia kun tämä maailma ei enää saa lisää lapsia – ei tosin ilman miestäkään.

   Äh, en tiedä saitko mun pointin tästä yhtään. :) Mun tarkoitus oli tosiaan vain keskittyä hyvään ja siihen mistä juuri tänään pitäisi naisena olla kiitollinen. Vaikka en itse välttämättä ikinä saisi lapsia, silti tiedän että olen nainen ja mun kehoni on tehty tietynlaiseksi. Mulla on kohtu ja mulla on aivan selvästi naisen vartalo. Miehellä keho on erilainen ja kyvyt myös. Miehellä ei (kai?) tule olemaan koskaan kykyä synnyttää, hän ei voi tehdä valintaa. Nainen voi.

   Puuh ja paah, saarnaus done :D Oli pakko vastata näin pitkästi, koska tekstini ei koskenut virallisesti tasa-arvoa, vaikka päivä virallisesti sitä olisikin. Sunkin teksti oli tosi hyvä, kävin jo heti lukeamssa kun sen kirjoitit. Oma tekstini koski enemmänkin naiseutta itseään ja sitä mitä me olemme – upeita ihan jokainen ja erityisiä. Sekin nainen, joka ei voi käyttää korkoja kun hänellä ei ole jalkoja ja sekin nainen, jolla ei ole hiuksia ja hän ei mahdollisesti tunne itseään naiselliseksi. Kaikki meistä on ihan yhtä naisia, syntyneet sellaisiksi. :)

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Hyvää naistenpäivää ihanainen <3
  Ei mulla muuta :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos. Taisit saadakin multa jo viestiä ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: