Tämä viikko näyttäisi selvästi olevan omistettu ruoalle. Tekee jatkuvasti mieli julkaista teille joko kuvia ruoasta tai sitten ihan vain paasata siitä loputtomiin. Taisin mä yhden reseptinkin eilen jakaa ja tänään tarkoituksena on vähän avata lautasen sisältöä. Ei kovin kummoista sellasista, samoja vanhoja aineksia sieltä löytyy. Ehkä vain astetta monipuolisemmin valikoituna.

Tämän hetken lautasmalli on ollut vaihteleva. Olen ollut milloin missäkin syömässä, töissä, reissussa, bussin kyydissä, sängyn pohjalla kirjojen välissä ja välillä ihan ravintolankin pöydässä. Aika usein itseasiassa kotona, koska täällä saa yleensä parasta ruokaa. Hehe, omat kokkaustaidot on tottakai parhaat. Onneksi sille lautaselle on eksynyt ihan hyviäkin asioita, kuten vuoden alussa lupailin. Parempia valintoja kai jollain tasolla ainakin.

IMG_2555IMG_2306IMG_2531

Aamiaisilla on ollut tapana syödä runsaasti. Tarkoituksena pitää nälkä kurissa lounaaseen saakka ja yrittää välttää illan övereitä ruokailuissa. Kunnon aamiasen voimin jaksaa paremmin, mutta liikaakaan ei saa syödä. Silloin ei nimittäin onnistu mikään ja tekee mieli ennemminkin jatkaa unia kuin mennä töihin. Kohtuus siis kaikessa.

IMG_2223 IMG_2139 IMG_1865 IMG_2339

IMG_2614

Lounas on syöty milloin missäkin. Sen huomaa siitä, että välillä lounas on ollut kunnon annos kun taas välillä se on ollut purkki raejuustoa ja hedelmä. Niin tai ei mitään, jos on oikein ollut kiire ja aamiainen on venähtänyt brunssiksi. Hmm… Se ei kai ole kiellettyä ;) Niin ja tuo viimeinen kuva on annos Massaman Currya tämän päivän lounaalla. Testatkaapa tämä ravintola Helsingissä, aivan super herkullinen paikka! :)

IMG_1965 IMG_2151 IMG_2213 IMG_2279

Iltaisin ollaan syöty aika tuhtejakin annoksia aina silloin tällöin. Pihviä, burgereita, isoja settejä sushiaä tai sitten vaan jotain rahkamössöjä. Niin ja jäätelöä, vaikka siitä ei tähän hätään saatukaan kuvaa. Se on ollut yksi herkku meidän illoissa välillä ja mitäs sitä nyt valehtelemaan,  ei oo syöty ihan vaan kerran viikossa herkkupäivänä ;)

Onneksi kuitenkin raamit on pysyneet kunnossa ja kuten lupasin alkuvuonna, vihannesten määrä on pysynyt suurena ja olen vähentänyt lihaa. Vaikka se ei taidakaan kuvista ehkä näkyä, niin useimmiten lautasellani on kalaa, vihanneksia tai kasviksia.  Myös iltasyöminen on pysynyt kohtuudessa ja vaikka annokset on välillä suuria, kompensoituvat ne kulutukseen. Ei ole tullut syötyä liikaa.

 

Välipaloja syön vaihdellen, mutta niistä ajattelin kirjoitella ihan erillisen postauksen. On nääs vähän ajatuksia aiheeseen enemmän, eikä riitä tähän iltaan aikaa. Palataan siihen osuuteen lautasta siis toisella kertaa :)

IMG_2372

Lautaselle eksyy milloin mitäkin, mutta pääasiana on syödä monipuolisesti ja turhia miettimättä. Tahdon syödä mitä milloinkin tekee mieli, mutta pidetään tämä ajatus ruossa. Karkkia ei voi syödä joka päivä, enkä onneksi taida syödäkään. Jotain edistystä on siis tapahtunut tänä vuonna ja oon oppinut, että kun syö ruokaa enemmän, tarvitsee herkkuja vähemmän. Oppikaa tekin se hei. 

(Okei, jäätelöä voi syödä välillä. Varsinkin lakujätskiä, kun se on niin hyvää! )

Mitäs siellä kuuluu lautaselle? Onko alkuvuosi sujunut suunnitelmien mukaan? :)

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

 

9 kommenttia artikkeliin ”Lautasellani tällä hetkellä

 1. Veera sanoo:

  Heippa! Ihan kuin mun aamiaispöydästä! Haha:-D
  Alkuvuoden ruokailut mennyt suunnitelmien mukaan eli vähän löysemmin ja syöden enemmän herkkuja kuin yleensä, hupsis.
  Aamupala aika tuhti puuro, välipalaksi hedelmä, iso lounas, välipalat x2 rahkaa/leipää/hedelmää/QUESTBAR – oih mitä herkkua…, ja iso päivällinen :-)
  Ennen stressasin kauheesti sitä söinkö liikaa , nykyään on päinvastoin eli syönkö liian vöhän! Ihanaa tälläinen ajatussuunta vaihteeksi. Aurinkoista kevättä sinulle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa hyvältä! Syöt aikalailla kaikkien kuulemieni oppien mukaan, eli hyvää ruokaa ja suht usein. Pitäisi itekkin vähän tsempata siinä, että söis vähän tasasemmin. ei tulis niin helposti syötyä liian isoja annoksia :)

   Aurinkoa sinnekkin Veera, nautinnollista kevättä! :)

   Tykkää

 2. Elina sanoo:

  Kivoja kuvia ja aawhh Keso! :D Ootko maistanut sitä Kesoa, missä on mukana kuivahedelmän paloja? Aivan ihanaa! En oo vaan löytänyt kaupoista vähään aikaan, toivottavasti sitä ei oo lopetettu..
  Olen tässä alkuvuonna yrittänyt keskittyä rasvaprosentin pienentämiseen, ihan vähän vaan, mutta jotenkin kroppa kinnaa vastaan. :D Tosin minun kropan muotoni on sellainen, että alavatsa on AINA vähän pömpöllään, vaikka kuinka hoikistuisin. Mutta näillä mennään ja jotenkin pienestä kiristystavoitteesta huolimatta olen enemmän sinut kroppani kanssa kuin ikinä. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos ;)

   En oo maistanut, kun en oikeen innostu kuivatuista hedelmistä ;) Mutta kesoa voin syödä muuten ihan minkä kanssa tahansa :D
   Ja ei välttämättä kannatakaan liikaa taistella vastaan. Varsinkin jos utnuu, että olo on hyvä, niin ei sillä prossalla niin väliä. Pitkällä tähtäimellä se masukin voi vähän kadota ihan huomaamatta. Usein miettimättä se tapahtuu nopeita, kun ei enää mieti ruokia ja liikuntaa niin vakavasti :)

   Tykkää

 3. Kasperiina sanoo:

  Herkullisia kuvia! *juoksee jääkaapille* :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hihi ;)

   Tykkää

 4. Maarit sanoo:

  Mikä juoma oli kuvassa keson ja banskun kanssa??? Hyvän näköisiä annoksia. Aurinkoista keskiviikkoa <3 Terv. suht uusi lukijasi <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Se on porkkanamehua! :) Löysin Kampin cittarista mukaan, kun en oikeen mehuista muuten tykkää mutta tossa sattui olemaan pelkkää porkkanaa. Tosi herkkua oli :) Tervetuloa mukaan matkaan Maarit!

   Tykkää

   1. Maarit sanoo:

    Kiitos – kiva,kun olet niin ahkera kirjoittaja! Respect!!

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: