Hah! Koska upeaa matkasivustoa pitävä Laura teki oman suunnitelmansa vuoden tulevista reissuista ja lisäksi vielä Aasia koluava Tuulikin kyseli Instassa, että kai mulla on seuraava matka jo suunniteltuna, niin kyllä, onhan se. Ja on muuten pari muutakin matkaa kuin vain seuraava matka. Hih. Teki mieli julkaista tämä postaus jo aiemmin, mutta koska huhtikuun matka oli yllätys matkaseuralleni, en tätä voinut teille paljastaa. Mutta, nyt kun yllärit on kerrottu ja skumpat on hulautettu juhlakalun kunniaksi, voin paljastaa kaikki vuoden matkasuunnitelmat.

DSC03829

HUHTIKUU

Noin kuukauden päästä me lennellään Tukholman kevättä katsomaan. Petralla oli torstaina syntymäpäivät ja sitähän pitää juhlia kunnolla, joten me yllätettiin yhden toisen hänen läheisen ystävänsä kanssa ja ostettiin lentoliput Tukholmaan. Japadapaduu. Hotelliin annettiin myös lahjuksena varausrahaa, ja toivottiin, että hotellin neiti voisi valkata itse. En tunne itse kaupunkia yhtä hyvin kuin sankari, joten siksi ehkä parempi, että lahjan saaja vahtii ettei mennä asumaan ihan väärille kulmille. Yhteinen luksusloma Tukholmassa ajaa varmasti meidän kaikkien tarpeen päästä hetkeksi rentoutumaan ja ehkäpä myös vähän shoppailemaan. ;)

TOUKOKUU

Toukokuussa tapaan ihanan ystäväni Lindan Rhodoksella, jossa vietetään aikaa ruhtinaalliset viisi päivää. Asutaan eri maissa ja keksittiin, että miksei voitaisi lähteä yhteiselle lomalle niin, että kerrankin nähdään kunnolla. Tärkeintä tässä on se, että saadaan olla ihan vaan kaksin ja nauttia rennoista päivistä lämpimässä maastossa. Kävelyjä, lenkkejä, hyvää ruokaa ja toivottavasti myös aurinkoa.

Oli aika vaikea yrittää löytää sopiva kohde johon molemmilla olisi edulliset lennot. Etsittiin mm. Milanoon lentoja (oltaisiin kierretty vähän rannikkoa junalla) ja katsottiin me kaikki Kroatit ja Espanjatkin läpi. Rhodokselle saatiin kuitenkin niin halvat lennot ja lähes ilmainen hotelli, joten ei mietitty hetkeäkään. Mulle tämän matkan kohteella ei ole niin suurta merkitystä, oikeastaan se lämpö ja hyvät kävelymaastot riittää. Ja seura, se taitaa olla se tärkein. :)

KESÄKUU 

Tähän (myös) olen suunnitellut pientä matkaa johonkin kaukomaille. Tarkoitus lähteä yksin, jos vain saan aikaiseksi varailla matkan ja päättää kohteen. Barcelona on mulle kaikista tutuin kaupunki ja siellä oon usein ollut itsekseni. Toisaalta, voisi olla kiva mennä johonkin missä en oo niin usein ollut vielä. Vai lähtisinkö johonkin Suomeen viikonlopuksi? Kustannuksia ajatellen siinä säästää oikeastaan vain lentolippurahat, mutta junakin kyllä maksaa aika suuria summia. Niin ja ruoka ulkomailla nyt vaan usein nappaa enemmän… Ah, ajatuskin merenelävistä Espanjassa <3

Nykiä mietin tähän myös, mutta sinne on suht pitkät lennot ja kesäkuussa siellä taitaa olla läkähdyttävän kuuma. En tiedä kestäisinkö kauheita helteitä siellä isojen talojen välissä. Mut varmaan tuotaisiin ruumisarkussa takaisin. :D Vielä mietinnässä siis tämä vaihe. En tahdo ruumisarkkuja, enkä toisaalta tahdo olla yksin liian pitkään missään. Viiden päivän reissu olisi täydellinen.

Aamulenkkejä, aamiaisia rannalla, kävelyä illat ja lopulta nukkumaan täynnä hyvää oloa siitä, että olen saanut rauhassa miettiä ihan omia juttujani ja jäsennellä ajatuksiani. Miten unelmalta se tuntuisi. Tämä on pakko toteuttaa. 

DSC03055

HEINÄKUU

Suomessa lomaillen. Mökille Saimaalle, ehkä myös Tammisaaren maisemiin pari kertaa mökkeilemään. Suunnitelmissa myös mennä käymään Porissa Outin luona Jazzien aikaan ja Yyterissä tietty siinä samalla, kun en oo siellä vielä ollut. Kuten aiemminkin sanottu, Suomessa on mulla monet paikat vielä näkemättä. Ne upeat hiekkarannat kiinnostaa kovasti. Jokatapauksessa, heinäkuu ollaan ihan vaan Suomessa kiertämässä. Katsotaan mitä kaikkea kivaa me keksitään.

Juhannuksesta eteenpäin ollaan miehen kanssa molemmat töissä, mutta varmaan pidetään joitain pitkiä viikonloppuja vapaina. Tahdon päästä juurikin sinne mökille, mutta myös Helsingissä on tosi rauhallista ja kaunista kesällä. Kaupungissa on hyvä fiilis. Veneilyäkin voisi harrastaa enemmän kun aiempina vuosina.

IMG_1980

ELOKUU 

Ah, ihana Elokuu! Kuun lopussa me pakataan meidän iso laukku matkaan yhdessä mieheni kanssa ja lähdetään kohti Kreikan saaristoa. Ostin liput kaksi päivää sitten, jihuu, matka todella on jo toteutumassa! Kaksi ja puoli viikkoa reissua tiedossa, eli aivan täydellinen pituus lomalle lämmössä. Ehtii hyvin ruskettaa hetken nokkaa ja kiertää muutamia kohteita hypellen saaresta toiseen. 

Lennetään alkuun Haniaan (edullisimmat lennot), sieltä Rethymnoniin, joka on sellainen kaunis pieni kaupunki johon ihastuin pari vuotta sitten. Tämän jälkeen suunnataan boatilla Santorinille luksuslomailemaan, siitä parille muulle saarelle ja sitten takaisin kohti Haniaa mistä on lennot kotiin. Santorinilla ollaan noin 5 päivää, muista kohteista en osaa vielä sanoa. Veikkaan, että valitaan ne vasta kun ollaan reissussa. Odotan tätä matkaa jo ihan hirmusti. <3

Luksuslomaan kuuluu yhteistä oloa, paljon uimista, paljon kädestä pitämistä ja vielä enemmän herkullista ruokaa saaristossa. NAMS!

DSC03969

DSC03911SYYSKUU – MARRASKUU

Jospa pysyttäisiin kotona? Vai pitäsikö lähteä Nykiin tai Dubaihin? ;)

JOULUKUU. 

Tähän ollaan kaavailtu lähtöä Aasiaan. Taas kaksi tai kolme viikkoa reissua (mikäli onnistuu töiden kannalta) jatkumona seuraavalle vuodelle tottakai. Yritetään saada tähän ihana pitkä reissu keskelle talven harmautta. Tämän vuoden talvi oli aika kurja Suomessa ja aloin kovasti haaveilla siitä, että pääsisin uudeksi vuodeksi lämpöön. Valoenergiaa keskelle pimeyttä ja kun palaa kotiin, menee talvi todella nopeasti ja energiaa on taas tallessa paljon enemmän. :)

Kohteina tässä voisi toimi Vietnam tai Thaimaa. Ehkä molemmat. Toisaalta olisi ihana lähteä Friscoon tai Dubaihinkin, mutta veikkaan, että hinta määrittää matkan lopppusuunnan. Pakko nimittäin myöntää, että kun matkustaa usein, täytyy vähän valikoida kohteita myös ihan vain hintojen perusteella. Aasia on melko halpa, jenkkilät ei ole. Sitäpaitsi jenkeissä ostaisin itseni köyhyyteen, kun taas aasiasta en ikinä osta juurikaan mitään itselleni. Se olisi enemmänkin reissuloma, kuin mikään shoppailuloma. Siksi mieluummin ehkä suuntaisin sinne.

ENSI VUONNA?

Alppeja. Paljon alppeja, joita en tänä vuonna päässyt näkemään. On niin ikävä jo laskuja raikkaassa ilmassa ja niitä maisemia mitä siellä saa katsella, että en ehkä kestä. Niin ja se fiilis, kun on aamu kahdeksalta kivunnut rinteeseen ja laskeutuu viideltä alas vikalla mahdollisella laskulla, kun lumi alkaa olla liian sohjoista. Ah, se tunne. Väsynyt, aivan poikki ja jalat siinä kunnossa että voisi paketoida ne ja kuljettaa itsensä kotiin jollain hinaajalla. Haha. Ihana tunne. Ja niin sitä ikävä.

Onhan ensi vuonna paljon alppeja tiedossa?

IMG_5340

Ehkäpä myös New York? Dubai? Australia? Japani? Ensimmäisessä olen käynyt useastikin, muissa en kertaakaan. New Yorkissa rakastan kävelyä ja olemista ja tahtoisin mieheni viedä sinne kovasti ensimmäistä kertaa. Hän ei ole siellä vielä koskaan ollut ja siksi voisi olla ihanaa viettää siellä viikko yhdessä. Vain pällistellä ihmeellistä jenkkilää ja syödä ällöttävän paljon ruokaa. Lihottavan paljon. Niin tai sitten mennään Dubaihin tai Japaniin? Ei voi tietää. Onneksi riittää, että suunnitelmat on yhdelle vuodelle. Siinäkin taisi olla jo aika paljon valmiiksi mietittynä ;)

Huh, paljonhan tässä jo onkin tiedossa.

Onko täällä muita, joilla on paha matkakärpäsen purema ja matkat täytyy olla suunniteltuna usein jo vuodeksi eteenpäin?! ;)

 

 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

25 kommenttia artikkeliin ”Vuoden matkasuunnitelmat

 1. Outi Karita sanoo:

  Ihania suunnitelmia, etenkin tuossa heinäkuussa, hih <3
  Jos ei matkakärpänen vielä ollut puraissut, niin nyt se piekkasen ainakin puraisi, voipi olla, että tämä vuosi jää Suomen matkailu vuodeksi….

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, heinäkuu on varmasti huippu! <3

   Tykkää

 2. Tuuli sanoo:

  Hihiii no mä arvelinkin että pakkohan sulla on jo matkapläänejä olla odottelemassa! ;) Ihanan kuulosta reissailua, varsinkin toi Kreikan saaristo kuulostaa niin houkuttelevalta että mielelläni lähtisin vaikka huomenna.

  Mulla on sellanen kummallinen tilanne nyt etten tiedä varmasti vielä seuraavaa reissua, pitäis äkkiä varata jotain! :D Mutta loppukeväästä haluaisin Nykiin moikkaamaan kaveria, joka menee sinne harjotteluun (enkä oo ikinä ollut), ajattelin ottaa äidin mukaan. Ja kesällä jotain eurooppareissausta pari viikkoa, ehkä Itävalta-Saksa-Ranska huudeilla tai sitten ihan muualla. Ja jos kaikki menee nappiin niin loppuvuodesta vietän Afrikassa jokusen viikon! Hihi, onhan noita taas! Kivaa viikonloppua <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Näyttäs aika matkarikkailta ajoilta meidän seuraavat kuukaudet, näköjään ihan ens vuodelle saakka. Tiesihän että sulta saan sieltä vähän samanlaisen listan suunnitelmia kerrottuna ;) Matkustelu vaan on niin ihanaa. On aina jotain ihanaa mitä odotella <3

   Tykkää

 3. E sanoo:

  Oijoi, kuulostaa todella hyviltä suunnitelmilta, voisin hypätä mukaan tuolle saarihyppelylle milloin tahansa. Santorini on mielestäni maineensa veroinen! Aivan upea paikka! Joo turisteja on, mutta onpa siellä paikallisiakin joka paikassa. Todella kaunis ja yllättävän monipuolinen saari. Suosittelen autonvuokrausta, me otettiin kolmeksi päiväksi. Oli edullista ja ehätti koluamaan joka kolkan!
  Meillä on tänä vuonna tiedossa kaksi pitkää reissua ja yksi lyhyempi kaupunkivisiitti, yhteensä melkein 3kk ulkomailla oloa, minun mittarilla tosi paljon. :D
  Niin ja Saimaa! Se on täydellisyyttä Suomessa. <3 Sinne olen suuntaamassa asumaan toivottavasti pian.. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla kehuja Santorinista, mulla on jo vuosia ollut mielessä että sinne pitäisi päästä. Oikeanlainen seura on vaan ollut kateissa ja nyt kun molemmat intoillaan samaa kohdetta ja saaria siellä muutenkin, niin on hyvä aika lähteä. Harmi kun pitää vaan nyt niin kauhean kauan odotella sitä matkaa ;) Me mietittiin jo jonkunlaisen menopelin vuokrausta, koska tosiaan siellä useampi päivä ollaan. :)

   3 kk ulkomailla? Vau. Nyt heräs pieni kateudenpoikanen ;) Kuulostaa ihanalta!

   Tykkää

 4. Kasperiina sanoo:

  Vau, saaristo hyppely kuulostaa ihanalta. Mitenhän siellä kannattaa liikkua, meneekö laivoja usein? Teehän sitten postaus aiheesta. Matkavinkkejä sinne kaivataan jos uskallan myös joskus lähteä. Olen aina matkapakettien suurkuluttaja kun se tuntuu niin helpolta. Ihailen teitä uskaliaampia reissaajia:)

  Hyvältä suunnitelmalta näyttää!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Teen varamsti postausa aiheesta, ehkä jo ennen matkaakin tänne jotain ilmestyy. Yksinmatkustamisesta ja matkojen valkkauksista meinaan pian kirjoitella. :)

   Tykkää

 5. sara sanoo:

  Ai että mä myös rakastan matkustamista!! :D Sunnuntaina lähtee lento Kööpenhaminaan ja sieltä sitten Malagaan ja sieltäpä Lontoon kautta Suomeen. ;) Viikon reissu ja hyvin kerkee! ;D Kesä menee ”valitettavasti” töissä, mutta syksyllä olen luultavasti vaihdossa Englannissa , joten toivon mukaan sieltä tulee reissattua sitten ympäri Englantia ja luultavasti Eurooppaakin, koska muutama kaveri lähtee myös vaihtoon Eurooppaan ja Lontoosta saa yleensä halpoja viikonloppulentoja esim. Unkariin, Itävaltaan, Italiaan ja Saksaan yms.. :D Kaukomatka on myös haaveissa ehkäpä joulukuussa.. tai sitten vasta joskus.. :D Uusi-Seelanti tai joku ihana paratiisisaari jossain! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Köpis on ihana kevätkaupunki, tai no.. mikävaanvuodenaika kaupunki :D Nauti! Vaikka sulla vähän usemapi paikka näyttäskin olevan siinä listalla. Iso kasa reissuja sullakin, eli ei tuu tylsä vuosi tosiaan. Sua ei pahemmin taida näkyä Suomessa pölyttymässä :D

   Tykkää

 6. Liisa sanoo:

  Matka on vielä menossa kun luen tätä Kanadasta, jossa olen vielä ensi kuun loppuun asti. Aattelin vielä ennen lähtöä käydä Nykissä kun on niin lähellä. Kesän lopussa vielä on pari reissua suunnitteilla Italiaan ja Skotlantiin, mutta ei sen enempää tälle vuodelle.
  Minuakin on alkanut kiinnostaa tuo yksin matkaileminen, mutta jollain tapaa ajatus pelottaa. Olisi kiva lukea postaus siitä aiheesta! Ja vielä loppuun hyvää viikonloppua! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Apua, Kanada on kyllä yksi sellainen kohde mihin ehdottomasti tahdon joskus käymään! Laskureissulle ehkä? Onko tullut koluttua useita kohteita siellä päin, vai kauankos olet ollut reissussa? Aloin jo googletellakin sitäkin mahdollisena kohteena ensi vuodelle.. :D

   Kirjoittelen varmasti yksin matkustelusta piakkoin :)

   Tykkää

 7. Matkustelu on parasta. Ihania reissuja sulla tiedossa.

  Mää pidän kesälomani tänä vuonna jo poikkeuksellisesti jostain huhtikuun puolesta välistä alkaen, silloin lähdetään viikoksi Toscanaan pyöräilemään ja tarkoitus olisi tehdä toinen viikon reissu vielä kesälomallani ystävän kanssa, joku äkkilähtö jonnekin perusrantakohteeseen ehkä. Mieluiten Kanarian saarille, siellä en oo koskaan ollut.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Toscana <3 Oltiin siellä viinitiloilla viime kesänä ja sitä aiemmin todella monesti on tullut oltua sielläpäin. Tiedän että varmasti nautit. Varsinkin jos pääset pyöräilemään vielä siellä päin, niin vau! upeita maisemia :)

   Tykkää

 8. Linda sanoo:

  Minkä matkakuumeen saitkaan mulle aikaan. Miksi mulla on lennot Suomeen ens viikolla eikä jonnekin lämpimään :D onneksi nään sentään sua! <3 Mä en niin malta odottaa meidän reissua!!! Siitä tulee ihanaa!
  Jos haluat kesäkuussa tulla Brysseliin niin olet tervetullut, vaikkakaan se ei ehkä oliskaan ihan niin yksinäinen reissu kun olet kaavaillut. Muakin huvittais tehdä joku tollanen reissu kesäkuussa, mietinkin Köpistä, Viennaa jne. Jos haluat törmäillä niin sekin sopii. Mä en voi olla kun vklopun niin jäis sulle sit pari päivää omaakin aikaa :P (toivoo tunkeilija). Uudeksi vuodeksi Aasiaan/kauas on myös mun agendalla! Ootteko vielä tietoisia minne päin meette? Jeeeee! Sait mut ihan sekaisin lomasuunnitelmista :D<3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jes, ihan oikea suunta! Matkoista on ihanaa haveilla ja pieni kuumeilu on aina paikallaan. Ja nyt on pakko myöntää, että ei mulle se yksinmatkustaminen oo elinehto. Kyllä seura kelpaa ehdottomasti <3 Voidaan meidän toukokuun matkalla miettiä jo kesäkuuta. Ehkä tehdään Suomessa joku hauska road trippi? ;) <3

   Onneksi tuut tänne pian, jutellaan sitten paljon lisää!!

   Tykkää

 9. Mona sanoo:

  Uuuuu miten ihania suunnitelmia!!!!! Matkojen suunnittelu on jo puolimatkaa :) <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   On, suunnittelu on melkein se yksi kivoin osuus. :) <3

   Tykkää

 10. Paupi sanoo:

  Aivan ehdottomasti kehottaisin sua tulemaan Ausseihin, mutta valitettavasti kotiudun jo kesäkuussa, joten aion pitää sut itsekkäästi Suomessa niin paljon kuin mahdollista. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   <3

   Tykkää

 11. Pamela sanoo:

  Tammisaari! :) Onko teillä itsellä mökki siellä vai? Asun ihan Tammisaareen vieressä Karjaalla :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Äidin miehellä on siellä mökki, joten siellä tulee vierailtua aina pari kertaa kesässä. Ihanaa aluetta, niin super kaunis varsinkin kesäaikaan!

   Tykkää

 12. Sanna sanoo:

  Miulla on tälle vuodelle tiedossa vaan yks reissu, kun lähdetään työporukan kanssa Lontooseen toukokuussa pidennetyksi viikonlopuksi. Lontoo on ollut pitkään semmonen must see-kohde ja nyt se vihdoin toteutuu <3

  Ois hirmu kiva suunnitella (ja vielä kivempi varata) reissuja mutta valitettavasti tuo budjetti on aika rajallinen. Lisäks syksyn osalta on kuviot vielä auki, koska en tiiä et meenkö kouluun vai teenkö töitä, niin silläkään ei uskalla mitään pidempiä reissuja suunnitella.

  Oon ylipäätään reissannut tosi vähän, mutta oon kuitenkin viettänyt aikaa ulkomailla varmaan enemmän ko mitä suurin osa muista :D Koulujen kautta oon päässyt ulkomaille, viikko Ruotsissa, 2 kk Espanjassa ja 9 kk Tanskassa oli aika kivoja ja jos kouluun vielä meen, niin tarkoitus ois lähtee taas vaihtoon tai harjoitteluun jonnekin Suomen ulkopuolelle :)

  Tykkää

 13. Me ollaan samiksia tässä asiassa siinä suhteessa, että mä haluan suunnitella matkoja. Mua vähän rassaa kun mies on sellainen ettei sitä juurikaan kiinnosta, ja se vaan ahdistuu jos yrittää lomamatkoista AJOISSA kysellä. Lähtee kyllä mielellään ja on matkustellut paljonkin eri paikoissa (mekin ollaan yhdessä oltu kahdesti eri paikoissa Turkissa, kerran Italiassa Milanossa ja tietty Tallinnassa), mutta mä haluisin oikein suunnitella ja hekumoida! Noh, teen sitä sitten yksin ja suunnittelen matkoja, ja nyt päätin että ehkä en sitä yritä ”pakottaa” kuin kahteen-kolmeen reissuun vuodessa :D Ja yhden aina pakolla, mä kun viimeksi ostin Italian matkan synttärilahjaksi sille, niin nyt on taas reissua tulossa ;D Hähä. Oma lehmä ojassa!

  Mun suunnitelmat tälle vuodelle on neljä lomamatkaa, enemmänkin haluan mutta näitä pidän 95% varmoina. Parin viikon sisällä kaverin kanssa Tsekkeihin valloittamaan Praha, mulla on talviloma ja en halua maata kotona. Sitten toukokuussa miehen kanssa Unkariin, Budapest on synttärilahjana sille :D Kesäkuussa mulla on yksi viikko lomaa, tarkoitus olisi frendin kanssa mennä Barcelonaan tai ottaa äkkilähtö jonnekin, lämpimään kuitenkin! Elokuussa mulla on kolme viikkoa lomaa, silloin miehen kanssa joku rantaloma, yritän saada sen kahdeksi viikoksi mutta ei varmana suostu, noh, viikkokin on ok jos saan näitä muita matkoja sitten lisäksi :D Oishan tossa vielä pitkiä viikonloppuja ja varaa reissata muutenkin. Mielessä Lontoo, Rooma, Nizza, Juan-Les-Pins, Madrid, Berliini, onhan noita… :D

  Tykkää

 14. Laura R. sanoo:

  Jaahas, onpas mulla mennyt kerrassaan ihana postaus täältä ohitse! Ensinnäkin kiitos punan poskille nostattavasta kehusta, joka sai ajattelemaan, että ”ihanko upea matkailusivusto, minullako?” <3 Ihania suunnitelmia sulla! Aivan loistava idea tuo, että treffaatte ystävän kanssa molemmille uudessa paikassa, kun asutte eri maissa. Tuota taktiikkaa pitäiski tajuta hyödyntää enemmän! :D Myös tuo Kreikan saarihyppely kuulostaa ihanalta, kiinnostais muakin päästä kyllä tolle reissulle! :) Mutta jos tästä nyt ensin Rukalle laskemaan ;)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: