Tänään vuorossa toivepostaus ihonhoidosta. Kiinnostaako sinua millaisia rasvoja käytän? Miten saan ihoni pysymään hyvässä kunnossa kaiken hikoilun ja suihkussa ravaamisen ohessa? Käytänkö paljon erilaisia kemikaaleja vai pidänkö purkkivarastoni mieluiten pienenä?

En osaa sanoa, että onko ihoni hyvässä kunnossa vaiko jonkun mielestä jopa huono. Kasvoni eivät ole sileät ja tasaiset, mutta koen ihoni oikein sopivaksi. Nuorempana ihoni on ollut todella huonossa kunnossa ja nykyään tuntuu todella helpottavalta, että iholla on oikeasti aika hyvä olla. Ei tarvitse jatkuvasti olla puristamassa finnejä pois ja vaikka ajoittain huulteni ympärille ilmestyy jonkinlaisia hormoninäppyjä, eivät nekään enää haittaa. Kaikkeen tottuu. Kasvohoidossa olen käynyt elämässäni kerran ja mitään omia hoitojakaan en ole koskaan tehnyt. Ehkä siinä toisaalta syy, miksi ihoni ei ole mitenkään erikoinen. En osaa tehdä sille mitään kikkoja, enkä ole koskaan yrittänytkään.

IMG_2545

Välillä tulee käytyä suihkussa kaksi kertaa päivissä, välillä vain kerran. Kun on yksikin päivä taukoa, tulee helposti todella likainen ja nuhjuinen olo. Siksi rasvaaminen on muistissa ja pyrin pitämään jonkunlaista rasvapurnukkaa aina salikassissani mukana.

Olen aina ollut huono rasvaamaan ihoani. Isä opetti meille jo ihan nuorena, että rasvoja ei saa käyttää liikaa tai niihin tottuu. Huulirasvaa en olekaan käyttänyt juuri koskaan ja uskon edelleen tähän samaan väitteeseen. Ne nimittäin jotka sitä käyttävät, ovat tuhoon tuomittuja. Hihi, tuomittuja huulirasvatuhoon, kuulostaapa kamalalta tosiaan. Sitähän pitää lipoa huulille koko ajan ja eroon ei pääse. Fiksu isä siis, sillä pystyn hyvin olla käyttämättä huulirasvoja ja selviän päivästäni ilman jatkuvaa huulten lipomista :P

Muissa rasvoissa en ole ihan samaa mieltä. Täytyyhän rasitukselle joutuvaa ihoa hoitaa ja varsinkin silloin kun tulee jatkuvasti hikoiltua ja käytyä suihkussa useaan kertaan päivässä. Vaikka en ole kovin huolellinen näissä asioissa (ostin ensimmäisen rasvani ehkä joskus vuosi tai kaksi sitten) niin siltikin olen oppinut aika hyvin tavoille. Nykyään rasvaan ihoani joka päivä ja varsinkin kasvoista pidän tarkkaa huolta. Ilmat vaihtuvat täällä Suomessa melko tiuhaan tahtiin ja varsinkin talvella iho on aivan korppuna.

Normaaliin arkeeni kuuluvat nämä tuotteet:

DSC07206

Arkisin käytössä on puhdistusaine, jota käytän kasvoille aamuin illoin. Merkistä en ole ollut tarkka, mutta nyt on käytössä Barcelonasta kotiin tuotu hunajainen puhdistusaine. Silmämeikit otan pois kevyellä ja öjyttömällä (ei saa tahmata joka paikkaa) puhdistusaineella. Puhdistuksen jälkeen rasvaan kasvoni tavallisella apteekin rasvalla. Tavallisen rasvan on muuten oltava sopivan paksua, mutta ei liian rasvaista. Useat rasvat olen jättänyt kokonaan käyttämättä, koska ne eivät oikein imeydy kunnolla. Tästä Aqualanista olen tykännyt todella paljon ja sitä jopa muistan käyttää useasti päivässä koska se ei jää tahmaisena iholle.

Suihkun jälkeen käytän tottakai aina deodoranttia ja nyt on käytössä uusi Vichyn malli, jonka sain testattavaksi. Hyvin on toiminut. Normaalisti käytän Erisania ja täytyy sanoa, että hyvään lopputulokseen on tämänkin kanssa päästy. En huomaa sen olemassaoloa, eikä se häiritse millään tuoksulla. Todellakin siis toimii, sillä sellaista mielestäni toimiva deo on – huomaamatonta.

En tosiaan meikkaa kovin paljoa, vaan käytän ainoastaan aurinkopuuteria poskilla ja silmissä on toki työpäivinä ripsiväriä. Tahdon välttää laittamasta iholleni mitään liikaa ja esimerkiksi kesäisin olen pelkälllä ripsivärillä – jos silläkään. Joskus olen kokeillut meikata ihoni kunnolla ja tuli niin kamala olo, että en enää tahdo pakkeloida itseäni niin ikinä. Silloin en näyttänyt kovin luonnolliselta. Pidän enemmän tavallisesta ihostani ja ihan tavallisen näköisistä kasvoistani.

Sitten on vielä pari juttua, joita käytän mielelläni iholleni:

DSC07129

DSC07373Kutsun näitä edellisissä kuvissa nähtyjä purkkeja luksusasioiksi. En tiedä onko teidän äideillänne ollut jo lapsuudessa omat purkkinsa kotona, joihin te ette saaneet koskea? Omalla äidilläni (ja mummillakin) muistan jo lapsena nähneeni hienoja pyöreitä rasvapurkkeja, joihin minulla ei ollut oikeutta koskea. Marissa, ne ovat hienoja kalliita rasvoja. Ja niissä purkeissa oli kaunista ja paksua rasvaa, sellaista joka tuoksui upealta. Kävin joskus salaa niitä tuoksuttelemassa ja ihmettelin niiden ihmeellisyyttä. Kaupassa muistan ihmetelleeni kovasti niitä hintoja. Kuka ihme maksaa yli sata euroa sormen pään kokoisesta purkista rasvaa? Isihän sanoi, että rasvoja ei kannata käyttää, tästäkö se johtuu? 

Marissa, ne ovat hienoja kalliita rasvoja. Niitä pitää käyttää säästeliäästi!

Tästä kaikesta on jäänyt sellainen vahva mielikuva kaikista hienoista pikkuisista rasvapurkeista, että niitä pitää käyttää varoen. Ne ovat toisinsanoen minulle luksustuotteita. Hirmuisen hienoja. Ja niin ne jäävät helposti käyttämättä, jos en muistuta itseäni siitä, että ne eivät ole vain koristeita. Itseasiassa nyt kun sain tämän Vichyn purkin käyttööni, niin vaikka se kuinka ihanalta tuoksuu ja tuntuu, en uskalla sitä käyttää. Olen laittanut sitä ihollen perjantaisin saunavuoron jälkeen ja pelkkä sen tuoksuttaminen on tuntunut luksukselta. Se tuntuu rasvana niin hienolta, että tahtoisin säilyttää sen ikuisesti.

Ja voi, tajuan itsekin miten hölmö olen ja rasvat on tehty kätettäviksi, ei hyllyltä ihailtaviksi. Teistä monet siellä hihittää tälle mun pihistellyleni rasvojen kanssa. Siltikin omista tavoistaan on niin vaikea päästä eroon, että kyllä tässä on työstämistä. Siksi tänään tiistaisen aamun kunniaksi rasvasin itseni kunnolla tällaisella luksusrasvalla ja sain oloni todella ihanaksi heti aamusta. Taidan toistaa huomenna saman homman. Ehkä pian olen käyttänyt rasvan loppuun ja pääsen ostamaan uuden?

IMG_2549

Suosittelen pitämään ihosta huolta hyvillä rasvoilla ja puhdistusaineilla. Itse en suosittele käyttämään miljoonia eri kymmenittäin eri kemikaaleja iholle ja liika pakkelikerros saa aikaan erittäin huonokuntoisen ihon. Mielestäni luonnollisuus on usein kaikista kauneinta ja olen todella tyytyväinen, että ihoni on edes omasta mielestäni hyvässä kunnossa. Nuorempana itsellänikin oli paljon finnejä ja iho oli jatkuvasti auki, joten tiedän kyllä millaista on kun joutuu miettiä miten ihoaan hoitaisi. Nykyään olenkin hirmu onnellinen, että iho pärjää hyvin ihan tällaisenaan ja siitä ei niin tarvitse huolehtia. Näyttää hyvältä aamuisin ja illalla on ihana mennä nukkumaan iho juuri rasvattuna.

Onko teidän purkkivarastonne suurempi? Käytättekö eri rasvoja eri tarkoituksiin ja tiedätte tarkkaan mitkä on parhaat aineet mihinkin ihotyyppiin? Käyttekö usein hoitamassa ihoanne? Kertokaa ihmeessä, minä vasta opettelen näihin asioihin ja olisi kiinnostavaa kuulla muilta naisilta, että miten ihoa hoidetaan. Onko siellä joku muukin, joka ei niin välitä turhista purnukoista ja tahtoo pitää kaiken mahdollisimman simppelinä? :)

ps. ensi kerralla juttua hiuksista ja siitä miten niistä pidän huolta. Tai siis miten niistä pitäisi pitää huolta. Taitaa olla vähän vielä hakusessa sekin homma ;)

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

12 kommenttia artikkeliin ”Paljon liikkuvan ihonhoito

 1. Lillamyy sanoo:

  Täällä yksi apteekin rasvojen nimeen vannova! Mulla on ollut aina tosi paha atooppinen ihottuma, joten rasvaamisen taidon oon siis oppinut jo ihan pienenä;) Nykyään ihottuma ei vaivaa enään niin paljoa, mutta iho toki on kuiva. Yleensä mulla on käytössä apteekista ostettu iso Ceralan purkki ja salilaukussa oon pitänyt mukana aqualanin pikkupurkkia. Kummatkin näistä rasvoista imeytyy nopeasti, eikä jätä tahmaista tunnetta.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Atooppinen iho onkin jo asia ihan erikseen, kaikki pisteet teille kun jaksatte niin ahkerasti pitää itsestänne huolta. Voin vaan kuvitella miten raskaalta se välillä tuntuu, kun mikään ei auta. Apteekin rasvat on varmasti kaikista parhaita vaikeiden ihotyyppien kanssa! :)

   Tykkää

 2. Elisa sanoo:

  Itselläni ei ole oikein mitään rasvoja mutta ehkä olisi hyvä käyttää niitäkin aina joskus. Tosta deodorantista tuli mieleen että oletko yhtään huolestunut niissä olevasta alumiinista ja parabeeneista ynnä muusta? Itse olen nyt lähes puoli vuotta käyttänyt ”luonnollista” deodoranttia mutta en ole ihan vakuuttunut sen toimivuudesta. Nimittäin ennen en haissut ikinä mutta nykyään paljon liikkuvana meinaa joskus loppupäivästä tuoksahtaa teinipojalta;) Dilemma on siis myrkyttömyys vaiko hajuttomuus… :)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   En oo miettinyt deossa tällasia asioita yhtään, kun jotenkin mulla on mielikuva, että ruoastakin jo tulee jossain määrin ainakin alumiinia? Ympäristöstä ylipäänsä ja kaikesta mitä iholle laitetaan tulee ylimääräisiä aineita. Yritän vain käyttää mahdollisimman vähän mitään, mitä en tarvitse. Ehkä sillä välttää pahimmat. Oon aina käyttänyt samaa Erisanin deota ja vasta nyt testanut tuota Vichyä, eli en ole näissä ihan ekspertti. Joskus muistan testanneeni paria muuta ja niissä tuntui että hiki joko ilmestyy heti tai sitten ne eivät vaan tuntuneet hyvältä. Siksi suht luonnolliset on parhaita. En osaisi varmaan täysin ”luonnollista” käyttää, koska pelkäisin haisevani kamalasti. Hih.

   Tykkää

 3. Nanna sanoo:

  Mä vannon kans apteekkirasvojen nimeen, toimivia ovat ja hinta-laatu-suhdekin on hyvä, mikä on tällaiselle kuivaihoiselle tärkeää, kun koko kroppa on pakko rasvata päivittäin. Aina joskus oon kokeillut jotain ihanan tuoksuista ”hienompaa” rasvaa, mutta yleensä ne joko eivät ole kosteuttaneet ihoa kunnolla tai eivät ole imeytyneet tarpeeksi nopeasti. Deodoranteista ehdottomasti paras kokeilemani on ollut Erisanin hajustamaton (ja halpa), hajusteeton on parempi, koska jos tuoksuja kaipaa, niin hajuvettä sit vaan :) Tosin niitäkin oon oppinut käyttämään vasta ihan viime vuosina. Meikkaamisen suhteen oon melko laiska, mutta haluaisin oppia vieläkin minimalistisemmaksi: haluaisin lopettaa ihon meikkaamisen kokonaan, sillä meikkivoide vaan tuntuu väistämättä vähän tahmaiselta naamassa… Kesällä tosin oon yleensä paljon ilman meikkiä, kun ruskettuneena on iho yleensä paremmassa kunnossa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Olen ihan samaa mieltä Erisania pitkään käyttäneenä, että se on kyllä yksi parhaista. Tai, monia en ole kokeillutkaan, mutta sen voittanutta ei taida olla. On myös riittois purkki muuten :)

   Sulla on kaunis iho, joten eipä liikoja tarvitsekaan meikkailla. Tiedän miten vaikeaa on luopua meikeistä, haaveilen itsekin että joskus voisin olla vuoden ympäri pelkällä ripsivärillä. Pitää nimittäin sentään jotain väriä kasvoille saada, varsinkin kun näytän näin junnulta ;) Ihon olisi hyvä olla vähän vapaampi, vaikka toisethan sanoo, että meikki myös suojaa ihoa epäpuhtauksilta? Ota nyt sitten selvää mikä on paras suositus iholle ja mikä ei. Meikitön on omaan silmään ja oloon ainakin paras :)

   Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Mä nyt oon joutunut läträämään koko ikäni rasvojen kanssa ja arsenaalia on ihan eri vuodenaikoja varten ja välillä joudun tuskailemaan paljon, kun löydän hyvän rasvan, niin se ei välttis enää vuoden päästä riitäkään tai autakkaan…

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Sulla onkin ihan hirmusesti hommaa sen rasvailun kanssa, ei voi verrakaan meihin normaali-ihoisiin. <3

   Tykkää

 5. Salla sanoo:

  Rakastan kosmetiikkaa! Mulla on luvattoman iso kokoelma erilaisia suihkugeelejä, vartalovoiteita, kuorintoja ja hiustenhoitotuotteita… Tykkään kokeilla erilaisia tuoksuja, innostun uusista tuotteista ja ulkomailla käydessä on aina pakko ostaa tuliaisiksi paikallisia ihanuuksia. :) Joitakin tuotteita kertyy nopeammin mitä ehdin käyttää, mutta voiteet mulla kuluu tosi nopeasti ja käsivoiteet varsinkin on usein kokonaan loppu.

  Kauneushoidoissa en juurikaan käy, paitsi kampaajalla muutaman kerran vuodessa. Olisi ihanaa mennä yhtä usein kasvo- tai vartalohoitoon, mutta ne on niin kamalan kalliita etten ole hennonut ottaa rutiiniksi. Ehkä voisi jättää muutaman heräteostoksen tekemättä… ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, oon tehnyt ihan samaa matkoilla. Joskus oon ostanut matkoilta tuliaisiksi jotain kivoja purkkeja kotiin, mutta lopputulos on aina se, että on jääneet kokonaan käyttämättä :D Kavereille ne on kaikki menneet ja on kyllä monta iloista kaveria aina ottamassa kaikki purnukat käyttöön. Ehkäpä mulle tässä iän myötä iskostuu tavaksi käyttää erilaisia voiteita ja pesuaineita, kunhan ymmärää että iho ei välttämättä pysy hyvänä koko ikää ;)

   Ja miten ois oma kasvohoitaja tai kampaaja kotona? Ah, se ois kyllä täydellistä. ;)

   Tykkää

 6. Satu sanoo:

  Nykyisen työni puolesta olen hullaantunut ihonhoidosta. Ja toisaalta aloitin työni sen takia, kun hullaannuin tuotteista. Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin se, että antaa itselleen arjen keskellä aikaa, rauhoittuu ja rentoutuu kasvonaamio kasvoilla tai tehden käsi- tai jalkahoitoa. Muutama minuutti ja sitten taas uudella boostilla eteenpäin päivässä. Tai varsinkin, jos hemmottelun jättää viimeiseksi iltaan, voi rauhallisena siirtyä nukkumaan. Olen vuosien myötä huomannut, mitä ihoni kaipaa eri vuodenaikoina ja nyt osaan iholleni sen myös tarjota.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hieronnat, kasvohoidot ja jopa kampaajalla käynti on kaikki todella luksusta. Kunpa siihen osaisi itsekin tottua ja kävisi aina silloin tällöin hemmottelemassa itseään. Sulta tulikin siihen hemmotteluun tosi ihana idea, palaan sun meiliin piakkoin! :) Ihanaa viikkoa Satu!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: