Kello oli kuusi, kun istuimme ruokapöytään. Söimme siinä ateriaamme mukavasti samalla jutellen ja keskustelu liikkui nopeasti aiheesta toiseen. Vaihdoimme juttua ja nauroimme toisillemme. Pian puhuimme ruoasta. Puhuimme siitä itseasiassa aika pitkääkin. Mainitsin, että yksin eläessä tulee syötyä todella suppeasti ja muut myönsivät ihan samaa. Ei sitä vaan yksin jaksa panostaa. Keskustelu jatkui hetken ja ennen kuin huomasinkaan, olin jo heittänyt ilmoille väitteen, että ”kyllähän nyt voisi kuukauden elää kaurapuurolla, avokadolla, banaanilla ja raejuustolla.” En muista mistä tämä kaikki lähti, mutta siinä sitä sitten oltiin. Haaste oli heitetty ilmoille ja muutaman minuutin kuluttua jo latailin instagramiin lupauksia.

IMG_2826

Siitä se villi idea sitten lähti. Idea ihmiskokeeseen, joka starttasi eilen ja LOPPUI myös eilen. Hahaa! Aloitin homman aamulla ja olin todella motivoitunut. Vähän ehkä ihmettelin taas kerran omia päätöksiäni, mutta koska jotain oli päätetty, niin pitäähän ne päätökset pitää. Näin siis ajattelin koko illan ja vielä seuraavanakin päivänä.

Ja mitä kävi kello seitsemältä illlalla kun mies kysyi ystävällisesti, että onko tuossa mitään järkeä? Multa seurasi ensin muutama syvä huokaus. Olin kerrankin hiljaa. Siinä samassa hetkessä päätin todeta aidosti ja rehellisesti todeta, että ei ole. Ei niin mitään järkeä. Samassa hetkessä lopetin haasteen ja siirryin ruokapöytään mieheni viereen syömään. Olisihan se ollut tylsää nakertaa banaania siinä pöydässa samalla kun toinen söi juuri tekemäänsä herkullista jauhelihakastiketta.

Että se siitä haasteesta, ohi on. :D

IMG_2829

IMG_2836

Ideana hauska, kuten varmaan moni muukin päätön idea joita olen joskus toteuttanut. Siltikin nyt on ihan kiva jatkaa normaalissa arjessa ja syödä lounalla muutakin kuin valmiiksi määriteltyjä asioita. Elämä on kuitenkin täynnä elämyksiä erilaisista ruoista ja mietin jo valmiiksi, että olisipa kamala olla edes viikkoa ilman mielitekoja. Ruoka kun maistuu parhaalta silloin, kun sen saa valita päivän ja oman mielen mukaan. Tänään ajattelin esimerkiksi illalla syödä ihan mitä mieli silloin tekee. Oli se sitten avokadoa ja raejuustoa tai ei.

Ehkä todistin tässä itselleni enemmänkin, että pystyn perumaan sanani. Pystyin totetamaan, että hei, sun ideat ei vaan nyt ollut kovin hyviä. Toivotaan, että jatkossa pystyn toteamaan saman vähnä isommankin kaavan jutuissa. Ehkä ensi kerralla kun olen väärässä jossain asiassa, pystyn myöntämään sen ääneen muillekin?

Ihan järjettömiä ideoita ei tarvitse aina toteuttaa, vaikka olisi kuinka yllytyshullu tahansa. Kertokaas hei teidän hulluja kokeiluja. Ootteko eläneet esim. kuukauden pelkästään banaaneja syömällä kuten yksi mun tuttuni? Tai ehkä olleet viikon käymättä suihkussa, kuten yksi kaverini, joka kertoi sen olleen vähän haastavaa kun piti tavata asiakkaita töissä? :D 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

6 kommenttia artikkeliin ”Kun tajuaa itsekin, että eihän tässä touhussa ole mitään järkeä!

 1. Laura sanoo:

  Kaurapuuro, raejuusto, banaani ja avokado on kaikki herkullisia (mun mielestä ainakiin), mutta ei varmaan kauhea ravintoguru tarvii olla, että tajuaa että jo kuukaudessa pelkillä noilla saa ittellensä jonkun puutostilan…

  Menneinä aikoina jotkut ihmiset eli pelkällä perunalla ja voilla, ja niistä teoriassa ihminen saa kaiken tarvitsemansa hengissä pysymiseen. Kuinka terveinä ja pitkään ihminen sitten niillä eli on toinen asia… ;-)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin, en tiedä joutuisiko siinä mihinkään kovin pahaan puutostilaan, koska aika hyvin saa ravintoaineita. Ehkä voisi napsia D-vitamiinia ja lisätä suolat tuohon yms. mutta eiköhän sillä pärjäisi. Ruisleipä on kai toinen, mistä oon kuullut, että pärjäisi suht pitkään hyvin hengissä.:)

   Tykkää

 2. Elisa sanoo:

  Joskus tuntuu että oman mielensä muuttaminen ja asioiden peruminen on vaikeampaa kuin päätöksissä pysyminen. Se on oikeasti taito osata myöntää että tää päätös ei nyt ollutkaan kauhean järkevä :)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niinpä, oot ihan oikeassa. Tätä yritin miettiä eilen ja tuli tosi hyvä mieli kun tajusin, että ihan oikeasti kerrankin osasin myöntää oman hölmöilyni :)

   Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Ihan ymmärrän tuon peruuttamisen. Aika hurjan kuuloinen tuo olikin :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: