Mitä otsikkoon tulee, niiin sitä tahtoo meistä varmasti jokainen. Kukapa vaihtaisi treenatun ja hyvinvoivan vartalon enää nykypäivänä pehmeään vartaloon jos on sellaisesta onnistunut pääsemään eroon. En siis sano, etteikö vartalo voisi olla pehmeä (itsellänikin se on sitä), mutta tämän päivän kauneusihanne selvästi on treenattu ja huoliteltu, eikä kurveille oikein ole tilaa. Sporttisen näköinen täti on kaunein ja jokainen meistä taitaa haaveilla aika-ajoin sikspäkistä ja timmistä kropasta. Ja miksipä ei haaveiltasi, haaveethan ne tekee elämästä astetta mukavampaa. Tottakai me tahdotaan saada se mikä muillakin kaikilla näkyy kuvissa olevan. Se on luonnollista.

Myönnän, että oma ulkomuotoni ei ole enää ihan niin treenattu kuin mitä se joskus on ollut. Ei ihan = ei sinne päinkään. Rasvaprossaa on kasvatettu ja lihasta kyllä on joo tilalla, mutta enpä taitaisi enää mahtua sporttimallin muottiin. Sitä pehmeyttä on pinnassa ihan mukavasti ja jostain syystä itse jopa pidän siitä. Pehmeä iho näyttää kivalta peilissä ja olo on parempi. Itsevarmempi nykyään, se nyt varmaan näkyy kilometrien päähän. Se ei silti sano, ettenkö voisi olla fit. Ehkä olen sitä jo nyt? Vieläkin, vaikka ulkomuoto onkin vähän muuttunut.

Ulkomuodon kanssa on muuttunut myös ymmärrykseni oikeasta vaatekoosta. Kun uskaltaa kasvattaa farkkujen kokoa yhdellä, voi huomata ettei nappi enää kiristä. Jenkkakahvat katoaa ilman pitkää laihdutuskuuria. Yhtäkkiä onkin oikein sopiva olo ja hymyilyttää.

DSC07360

 

Koen sanan fit olevan myös paljon eri asioita kuin vain se sporttinen ulkomuoto. Tahdon olla hyvinvoiva ja treenattu, mutta vain niin, että se ei näy vahvasti ulospäin eikä pääse liikaa vaikuttamaan muuhun elämääni. Tahdon niin monia asioita elämältäni, ettei yksinkertaisesti ole aikaa vain keskittyä urheiluun ja oikein syömiseen. ”Olla Fit” onkin mulle sitä, että olen sisäisesti hyvinvoiva, ihoni hehkuu onnellisuutta ja teen juuri sopivan määrän treenejä, että voin sanoa olevani treenattu ja hyväkuntoinen. Eikä se hyvä kunto ole enää Personal Trainer -tasoinen kunto, eikä se että treenaan yhtä paljon kuin ammattiurheilijat. Sellainen kun en ole, enkä tahdo yrittää esittää sellaista. Taidanpa siis ainakin omasta mielestäni olla erittäinkin fit, hurraaa! ;)

En tiedä mikä on meidän FIT -lehden ajatus siitä mikä on olla fit, mutta toivon sen sujahtavan samoihin raameihin kuin omanikin. Voi olla fit, vaikka jokainen mutka ei olisi aivan huoliteltu ja vaikka kropassa olisi myös astetta pehmeämmät kurvit. Fit on sun oma asenne ja olo. Ainakin mulla se on.

Tämä asia mietitytti eilen illalla kun katselin peilistä itseäni auringonvalossa. Valo toi esiin kaikki muodot, se ei peittänyt mitään. Mietin siinä itsekseni, että miksi olen joskus katsonut tätä kroppaa kuin se olisi pahin viholliseni? Miksi olen joskus miettinyt, että en kelpaa? Nyt silmät näkevät aivan eri tavoin ja tuntuu, että ne silmät nauttivat näkemästään. Ne silmät nimittäin seuraavat myös oloa, joka kertoo paljon enemmän kuin vaatteen koko tai jenkkakahva farkkujen reunassa. Olen oikein kivan näköinen nainen.

Rakastavaa torstaita! Katsokaa peiliin tänään ja huomatkaa tekin samat ajatukset. Keskittykää niihin hyviin asioihin edes hetkeksi! 

 

DSC07362

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

21 kommenttia artikkeliin ”Mä tahdon olla FIT!

 1. Elisa sanoo:

  Todellakin olet fit ja ihan mahtavan näköinen nyt! Näytät terveeltä ja treenatulta ja sisäinen hyvä olo paistaa läpi. Itse inhoan tota fit sanaa kun siihen nykyään liittää vaan jonkun fitness kropan tavoittelun. Mun mielestä fit ei pitäisi tarkoittaa jotain tiettyä ulkonäköä vaan enemmän sitä että on vahva ja kestävä selviämään elämän haasteet. Tämä tulee vissiin biologin näkökulmasta ajatellen ”survival of The fittest” teoriaa:)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

 2. Elisa sanoo:

  Todellakin olet fit ja ihan mahtavan näköinen nyt! Näytät terveeltä ja treenatulta ja sisäinen hyvä olo paistaa läpi. Itse inhoan tota fit sanaa kun siihen nykyään liittää vaan jonkun fitness kropan tavoittelun. Mun mielestä fit ei pitäisi tarkoittaa jotain tiettyä ulkonäköä vaan enemmän sitä että on vahva ja kestävä selviämään elämän haasteet. Tämä tulee vissiin biologin näkökulmasta ajatellen ”survival of The fittest” teoriaa:)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ah, oon samaa mieltä sanasta Fit. Siksi yritin vähän kääntää sen tarkoitusta, että ainakin lukijat tietäisitte mun näkevän sen vähän erilaisena ;) Meillä on selvästi samanlainen näkemys aiheesta :)

   Tykkää

 3. Irene sanoo:

  Ihana teksti! Ihan samat ajatukset ja sama ihmetys siitä, miten sitä onkin joskus voinu vihata omaa kroppaansa niin paljon, että ois voinu vaan itkeä aina, kun peilin ohi kävelee. Me ollaan kaikki oikeen sopivia ja ihania just tämmösinä, ku ollaan <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kyllä se vaan ihmetyttää, että voi vihata jotain mikä on lahjaksi saatu ja josta pitäisi aina olla vaan iloinen. Hyvä, että sullekin on löytynyt terveempiä ajatuksia <3

   Tykkää

 4. Tina sanoo:

  Ihania sanoja! Näitä meidän jokaisen yhtään epävarmemman pitäisi lukea usein. Hyvä että jaksat ottaa asioita esille.. Upea sinä olet! Fit kaikin tavoin :)

  Aurinkoista päivää, piristit aamua!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Taini! :) Sinne myös!

   Tykkää

 5. Kristen sanoo:

  Olen vasta hiljattain alkanut seurata blogiasi, mutta blogisi kautta sinusta välittyy kuva terveenä ja hyvinvoivana.

  Olen alkanut ärsyyntyä vallitsevasta trendistä liikunnan suhteen, kun kaikkien pitäisi harrastaa sitä enemmän ja kovempaa ja saavuttaa nopeasti tuloksia. Lisäksi pitäisi olla jollakin ihme dieetillä, ettei voi edes lähteä ulos syömään. Ja jos et tee tarpeeksi tai teet väärin, niin et saavuta niitä tuloksia. Mitä ne tulokset edes ovat? Ymmärrän tämän toki niiden kohdalla, jotka treenaavat kilpaillakseen, mutta että tavistenkin pitäisi syödä ja treenata samalla tavalla? Oma mielipiteeni on, että suurimmalle osalle on edelleen ihan hyvä se, että harrastaa itselleen mieluisia liikuntalajeja vähintään 2-3 kertaa viikossa, syö perusterveellistä kotiruokaa ja rajoittaa herkkujen syöntiä. Se ei vaan kuulosta yhtään niin trendikkäältä.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niinpä, onko muka väärin olla ei niin trendikäs ja elää ihan tavallista elämää? Yritän kaikin tavoin olla juurikin todella tavallinen ja tahdon kertoa avoimesti ajatuksista, joita kaikki käy läpi, mutta niitä liikaa ehkä blogiskenessä peitellään. Moni esittää iahn muuta kuin on, eikä välttämättä huomaa sitä itsekään kun ajattelevat, että on pakko kulkea trendien mukana. Varmasti itsekin toimin välillä niin, siihen en sano mitään, mutta musta on ihana liikkua nykyään ihan vain oman fiiliksen mukaan ja tehdä se omilla ehdoilla. Tahdon pelkästään voida hyvin, en saada sitä näkymään vain ulkonäön kautta.

   Fiksuja ajatuksia Kristen! :)

   Tykkää

 6. Mona sanoo:

  Ihana sinä <3 ja niin fit!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana Mona <3

   Tykkää

 7. Elina sanoo:

  <3. Kiitos tästä! Ei muuta.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   <3

   Tykkää

 8. Anumaaria sanoo:

  Oi että Marissa, tämä oli todella hyvä kirjoitus. Niin hyvä ettei minulla olisi mitään lisättävää.

  Ihanaa loppuviikkoa sinulle! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Anumaaria <3 Sulle myös, kiva kun kävit kommentoimassa :)

   Tykkää

 9. Nita sanoo:

  Ihana kirjoitus ♥ Joku päivä mäkin vielä katson itseäni peilistä ja voin sanoa olevani tyytyväinen ja onnellinen. Se päivä ei ole tänään eikä huomenna, mutta se koittaa tulevaisuudessa. Siitä olen varma! :)
  PS. Sinä oot just fit! Sulla on upee kroppa :)♥

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Nita! <3 Kyllä se päivä vielä koittaa, aivan varmasti. Vie usein vaan pitkän aikaa, ennen kuin ajatus antaa periksi ja huomaamatta onkin siinä tilassa, että hyväksyy itsensä. Kyllä se päivä vielä koittaa! :)

   Tykkää

 10. Pia sanoo:

  Ihana postaus :)

  Itse olen viime aikoina painiskellut sen kanssa, kun sitä pehmeyttä on tullut kroppaan lisää. Tarkoituksellahan oon syönyt enemmän ja oon kyllä tiennyt, että rasvaahan sitä kans tulee kroppaan myös, kun lihasta koittaa kasvattaa. Oon aina ollut tosi pikkuinen (ja edelleen oon) niin se kroppaan tullut pehmeys on tuntunut nyt hassulta. Toisaalta tänään katsoessani itseäni jumppasalin peilistä, niin tykkään tosi paljon siltä miltä nyt näytän :) Vaatteetkin sopivat paremmin eivätkä roiku ja olo on hyvä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Pia :) Sulle on tullut ihan kaivattua ”pyöreyttä” ja musta on ihan huippua, miten oot tavoitellut pitkään sitä vähän voimakkaampaa olemusta. Ja parastahan on se, että kaikki voi tavoitella juuri sitä itselleen sopivaa ulkomuotoa ja jos ei liian pieni olo miellytä, voi yrittää muuttaa itse asioita. oot tehnyt aika upeeta työtä. :)

   Tykkää

 11. Satu sanoo:

  Tajusin nyt vasta tässä lähiaikoina, miltä tuntuu löytää oikeasti sopivat farkut :D ei enää super kireitä ja super matalia. Itse pelästyin omaa nykyistä pyöreyttäni, mutta tiedän mistä se johtuu ja mitä voin asialle tehdä. Joten eikun tekemään :))

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin, mieli kummasti jämähtää johonkin tiettyyn oletukseen oikeasta koosta, joka oikeasti on ollut oikea koko joskus 12 vuotiaana :D Tekee aika hyvän olon, kun oikeasti löytää sen oman kokonsa :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: