Tänään on tiedossa ihana ilta ystävien kanssa ja sitä ennen aion ehtiä taikomaan tästä pölypalleroiden keskittymästä ihan oikean kodin näköisen. En vielä tiedä miten se tapahtuu (siivous voisi olla ensimmäinen ase, ehkä imurointi kerran kuussa auttaa?) mutta jotenkin tästä kodista saadaan oikein esittelykelpoinen. Vähän pitää pölyjä kadottaa ja tavaroita siivota lattialta kuljeksimasta, mutta siihen ei onneksi mene pitkään. Tällaista päivää en tahdo viettää pelkästään hyllyjä puunaten, vaan ensin hyvää aamiaista tuon komeamman puoliskon kokkailemana ja siitä jos menisi salille etsimään ruipeloituneita hauiksia ja ojentajia takaisin. Sitten me siivotaan. Ja kokataan. Ja odotetaan että ihanat naiseni saapuvat kylään. <3

Tässä tähän aamuun yksi herkullinen lettuvinkki meidän kotoa. Ohje lettuun, johon tulee vähän ekstraa viikonlopun kunniaksi!

Aamiaisletut, (3 isoa annosta)

3 kananmunaa

3 banaania

4 dl maitoa

1 dl jauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

Ripaus suolaa

Aineet hurautetaan sekaisin blenderissä, letut paisteen pienessä öljytipassa miedolla lämmöllä pannulla ja kun ne kipataan lautaselle kauniin ruskeina, voi alkaa syömään. Päälle meidän pöydässä eksyi agavesiirappia ja toinen vaihtoehto oli tuo todella makea ällötyssiirappi. Hehe, tai sellaiseksi sitä kutsun, mikä lie oikeasti nimeltään. Itse pidän enemmän agavesta, joka ei ole liian sokerinen, vaan maistuu aamun kuivaan suuhun juuri sopivan makealta. Niin ja sitä raejuustoa ei tietenkään sovi unohtaa, sehän kuuluu mukaan kaikkeen. ;)

IMG_2725

Herkkua näistä teki tuo vehnäjauhon osuus taikinassa, jota ei muuten niin käytetä. Rakenne on tottakai aivan erilainen ja normaalisti meilläkin on näissä letuissa aina vain kaurahiutaleita. Viikonlopulle on tehty kuitenkin aina yhdelle aamulle vähän herkumpia lettuja, sillä omaan suuhun ainakin maistuu näiden lettujen rakenne enemmän sellaiselta herkulta, jota voi syödä vähän harvemmin. Pelkät bansku- ja puuroletut maistuvat aivan liian terveellisiltä ja välillä täytyy helliä masua kunnon herkuilla. ;)

Herkullista viikonloppua! Nyt ulos aurinkoon , siellä on taas älyttömän kaunista! 

 

ps. katsoin eilen illalla dokumentin miekkavalaista ja olen edelleen ihan puulla päähän lyöty. Itsekin olen lapsena ollut niitä Loro Parkissa katsomassa ja kylläpä tuli paha mieli miten eläimiä vangitaan ja katsotaan kuinka ne tuhoaa sekä itsensä, toisensa että ihmiset siellä vankeudessa. Ja kaikki vain rahan ja maineen takia. Kamalaa. 

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

 

2 kommenttia artikkeliin ”Herkullista lauantaita!

 1. Elisa sanoo:

  Oliko blackfish minkä katsoit?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juu, olihan se. :/

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: