Olin ihan unohtanut, että sellaista onkaan. Mua haastateltiin aiheesta tuossa pari kuukautta sitten ja piti ihan kauheasiti yrittää kaivaa muistista omia kokemuksia väsymyksestä keväisin. Onko mulla sellaista? Tiedän, että kun liikunta on vähentynyt parin viimeisen vuoden aikana, olen normaalia väsyneempi eikä energiaa ole yhtä paljon. Liikunnalla siis on itseeni tosi huima merkitys, huomattu on. No nyt kun olen pari viikkoa nukkun pitkiä unia (normaalia enemmän) ja ollut jatkuvasti aivan kamalan väsynyt, on aika selvää että on kai sellaista kevätväsymystä sittenkin olemassa. Nytkin hieron vielä silmiäni, vaikka kello seitsemän alkaa jo lähennellä ja yleensä tähän aikaan voisin olla matkalla jo salille.

Olen jostain lukenut, että keväällä aivoissa lisääntyy seratoniinin tuotanto, joka saa aikaan väsymystä. En oikein muutakaan syytä keksi sille, että miksi juuri samoihin aikoihin vuodsta alkaa yhtäkkiä väsyttää. Jotkut jopa kutsuvat sitä kevätmasennukseksi. Koen tämän kuitenkin enemmän vain todella painostavaksi oloksi ja ei mieli ole mitenkään surullinen, ainoastaan vain väsyttää hirmuisesti. Välillä on haastavaa pysyä hereillä edes kello yhdeksään asti illalla. Eilen menin nukkumaan puoli kymmeneltä ja heräsin tuttuun tapaan kuudelta. Nukuin siis itselleni normaalia pidemmät yöunet, mutta kun en päässyt aiemmin millään ylös sängystä.

IMG_3078

Väsymys näkyy kai koko ajan olotilassa ja eilen ihan oikeasti olin yksi muumio koko illan. Mitään en oikein saanut aikaiseksi ja mun aikomukset olla ahkera opiskelija tällä viikolla, ovat ihan nollissa. Yritän kovasti pitää joka päivä liikuntatasot yllä, juoda vitamiinijuomani ja nukkua pitkät unet hyvällä omalla tunnolla. Muita poppaskonsteja en oikein osaa nyt keksiä.

Tekis vaan mieli nukkua ja nukkua. Nouseminen on vaikeaa ja päiväunet tuntuu idealta aina tosi hyvältä, vaikka tietää ettei siitä pääsekään enää ylös. Mikä tämä vaihe oikein on? Onko tällaista joka vuosi enkä vai muista sitä?

IMG_3073

Mitkä on sun keinosi selättää kevätväsymys? Onko sulla yhtään samoja tuntemuksia ilmassa?

15 kommenttia artikkeliin ”Kevätväsymys?

 1. Elisa sanoo:

  Hmm itse olen päinvastoin piristynyt valon määrästä ja nukkunut vähemmän. Mutta huomasin että valoisimpien päivien jälkeen kun tuleekin pimeä päivä niin se vaikuttaa enemmän kuin silloin kun oli koko ajan pimeää ja väsyttää vaan ihan hirveästi!
  Kyllä toi varmasti sulla pian menee ohi ja kun ilmat lämpenee ja valo lisääntyy niin ei voi olla masentunut :)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Uskon, että menee ihan pian ohi. Ehkä se oli tosiaan vaan muutaman synkän päivän vaikutus ja aloin jo ihmetellä, että missä se energinen nainen on, jonka normaalisti tunnen ;)

   Ihanaa viikonloppua Elisa!

   Tykkää

 2. Monna sanoo:

  Mulla on kyllä jotain kevätväsymystä ihan selkeesti!! Keskipäivällä oon pirtee, mutta sitä ennen ja sen jälkeen ihan poikki. :D Varsinkin iltaisin tuntuu, että vois mennä nukkumaan joskus kasin jälkeen jo.
  Mä ”selviydyn” tästä ehkä sillä, että tiedän tän olevan vain väliaikaista. Kohta valo voittaa pimeyden (tai oikeastaan nyt ollaan jo sen puolella kun päivä on pidempi kun yö) ja sit sitä energiaa on taas vaikka muille jakaa. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kyllä me tästä selvitään! <3 Musta tunuu jo nyt, että kun huhtikuu vaihtuu, niin väsymykset saa väistyä ja kevät here I come!! ;)

   Tykkää

 3. Tiia sanoo:

  Hei ootko kuullut ruusujuuresta? Itse ainakin huomasin sen vaikutukset, vaikka ei omalla kohdalla ole väsymystä kokonaan poistanut. Mutta olo on energisempi ja tuntuu että virtaa riittää! Itse käytän Lifen ruusujuurta tablettien muodossa.
  Luvataan mm. seuraavia asioita ”Antaa virkeyttä ja viriiliyttä elämään, vähentää stressiä ja parantaa unenlaatua sekä voi vähentää unen tarvetta”.

  Mukavaa keskiviikkoa! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   En oo siitä lukenutkaan. Oon kauhean huono missään vippaskonsteissa. Tosin ehkäpä sitäkin pitää miettiä, jos kauan jatkuu. Ehkä tämä oli vain lyhyt väliaikinen olotila ;)

   Tykkää

 4. janita sanoo:

  Jooo aivan sama vika! Tässä yksi päivä nukuin YHDEKSÄN tuntia ja arvaa vaan väsyttikö silti koko päivän :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, voi ei meitä!! :D

   Tykkää

 5. A-M sanoo:

  Mulla enemmänkin on ollut nyt unettomuutta, ja tohon valoon herää tosi helposti (liian helposti). Väsymys jokatapauksessa on kova, ja siihen otan avuksi aamulla kahvia, (jota käytän kyllä aina), ja sit syön aamukeksejä tai välillä mandariineja. Suklaatakin menee, vaikkakin vähän vähemmän kuin talvella. Lisäks pyrin syömään persiljaa, hilloja (ja muita kasviksia).

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, olipas hauskat omat kikat sulla. Hauska huomata miten eri keinoin me selvitään erilaisita tilanteista :)

   Tykkää

 6. Salla sanoo:

  Mulla kevätväsymys ilmenee joka vuosi. Päivisin ja iltaisin ei väsytä, mutta herääminen on jotain niin vaikeaa. Vapaapäivinä saan itseni juuri ja juuri puolen päivän aikaan ylös, kun tietää ettei tarvitse tehdä mitään. Jos taas on töitä ja iltavuoro, nukun tasan tarkkaan niin kauan kunnes on pakko lähteä töihin.

  Mitään taikaparannusta en ole tähän keksinyt, mutta onneksi sitä kestää vaan pari kuukautta. (Ja syksyllä sama uusiksi) On se silti tympeetä kun päivät valuu hukkaan väsyneenä sängynpohjalla angstaillessa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Onkohan mullakin ollut joka vuosi? Aika näemmä kuultaa muistot, koska en yhtään muista samaa tuntemusta aiemmin. Uskon kuitenkin, että sitä on aiemmin ollut ja nyt en vaan sitä osaa yhdistää kevääseen.

   Tsemppiä meille molemmille ja toivotaan, että pian ollaan taas entistä pirteämpiä :)

   Tykkää

 7. Toistaiseksi iltaisin on ollut sen verran pimeää, että on vielä osannut mennä nukkumaan, ja mukava että aamuisinkin herää jo tosi aikaisin valoisuuteen, mutta ootappa kun kesä tulee… sitten alkaa ne mun ongelmat! Argh. Tää kevät on siinä mielessä kiva, että tosiaan herää hyvin ja iltaisin pääsee vielä hyvin uneen, mutta kesällä en osaa mennä ajoissa nukkumaan ja muutenkin on ihan liian valoisaa – kesäisin olen yleensä tosi väsynyt koko ajan ja kärttyinen :( Pitäisi saada makkari ihan säkkipimeäksi, plääh!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oi ihana kesä! Se valon määrä ja energia! <3 Tiedän jo nyt, että kesällä ei paljon nukuta, vaan silloin valvotaan pitkään ja käydään aikasen aamusta lenkillä. Voi olipsa jo kesä <3

   Tykkää

 8. Laura sanoo:

  Mistä nuo aivan ihanat verhot ovat kotoisin? :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: