Mitäs sinne kuuluu? Nukuitteko ehkä pitkään vai onko suunta heti ostoksille täyttämään tyhjää kaappia, kuten meillä? En tiedä mihin kaikki ruoka ehti jo kadota, mutta näköjään sinne kauppaan on suunnattava heti takaisin. Muistaakseni siellä käytiin jo usein tällä viikolla, mutta jääkapilla on käynyt ilmeisesti joku voro, koska eihän siellä ole enää kuin tyhjät pakkaukset ja pesemättömät hyllyt jäljellä. Näyttääkö teillä samalta, vai osasitteko varautua paremmin? ;)

Pääsiäisen vapaista yksi jo vietettynä, vielä kolme edessä. Mitäs me ollaan suunniteltu tekevämme, jotta pyhien kolme tärkeintä asiaa toteutuvat? Ne asiat kerron vähän myöhemmin, kerrataas ensin mitä kaikkea ollaan tehty ja mitä on vielä suunnitteilla!

Eilinen me aloitettiin heti aamusta leipomisella. Miehen perhettä oli tulossa lounaalle ja tuolla me klo 6:30 jo availtiin voi- ja suklaapakkauksia kulhoihin. Tekeillä oli mämmimutakakku, jollaista ei ookaan tullut koskaan kokeiltua aikaisemmin. Aamupäivällä ehdittiin vähän siivota ja kävin salilla tekemässä jalkatreenin. Kaikki meni muuten ihan kivasti, ja tein itseasiassa lopulta todella onnistuneen treenin, mutta joku hölmöläinen onnistui salilla  olemaan melko inhottava ja jäi aika huono maku siitä treenistä päälle. Kerron tästä joskus toiste lisää.

Lounaalle ehdittiin salilla käynnin jälkeen valmistaa lammasta (oli uunissa kylläkin jo aiemmin) ja kylkeen vähän bataattichipsejä ja perunasta samanlaisia pikkuisia lastuja. Niin ja pienet Caprese -alkupalat valmistettiin herättämään nälkää. Aijai, hyvää oli.

IMG_3390

 

Tänään oli ajatus alkujaan, että ollaan ihan kaksin. Kuten kyllä oli koko pääsiäisen idea, mutta jotenkin hassusti me onnistuttiin suunnittelemaan vaikka mitä tälle viikonlopulle. Tänään tulee esimerkiksi minun perhettäni kylään ja pidetään illalla lettukestit. Keksitiin torstaina veljeni synttäreillä kutsua isovanhemmat kylään ja samassa vielä sisko ja vanhemmatkin. Kun sitten tuparilahjaa kyseltiin, vihjattiin vaan että mitäs jos toisitte mummon maankuuluja lettuja ison kasan ja pidettäisiin lettukestit. Joojoo! Idea taisi olla loistava, sillä sellaiset kestit meillä tänään nyt sitten on perheen kesken. Lisää ahkertaa syömistä siis tiedossa. ;)

Päivä möllötetään ja pitää käydä siellä kaupassa, jos pitää illalla tarjoilla jotain suolaista lettujen kaverina. Ollaan juututtu katsomaan Netflixistä taas uutta sarjaa ja välillä on vaikea saada itseään edes ulos, kun koko ajan pitää katsoa vielä yksi jakso. Saa nähdä pääsisikö tänään kuitenkin aamusta heti pitkälle lenkille ja sen jälkeen sinne kauppaan. Ehkä sitten on aikaa istua vaikka kuinka paljon telkkarin ääressä ennen kuin lettukasa (ja perhe) pamahtaa ovesta sisälle. Vaikka söin eilen itseni aivan ähkyyn, odotan kyllä jo iltaa kamalasti. En muista koska viimeksi olisin syönyt kunnon lettuja, joita aina mökillä mummon valmistamana tehdään. Ihan liian herkullisia uutisia illaksi siis tiedossa.

Suklaamunia meillä ei juurikaan ole syöty, eikä varmaan tule syötyäkään. Kaikkea muuta kyllä sitäkin enemmän, kuten voitte arvata kun tällaisia herkuttelijoita ollaan. Syötiin esimerkiksi se iso mutakakku mieheni perheen kesken nopeasti kokonaan pois. Viisi henkeä ja palaakaan ei jäänyt 20 -hengen kakusta jäljelle. Vaikka kuka siinä nyt laskee, taisi vain olla melko pohjaton vatsa osalla porukasta :D

IMG_3412

Sunnuntaina on vielä sitten äipän luona perheen pääsiäinen ja on aina ollut tapana olla isolla porukalla pöydässä yhdessä. Kokkaillaan, syödään ja jutellaan pitkään. Luultavasti saunotaankin siinä samassa, kun kotona ei ole enää omaa saunaa. Siellä varmaan taas mussutetaan lammasta, koska sitä on aina ollut pääsiäisenä tapana syödä. Se onkin toisaalta sunnuntain ainut suunnitelma, eli aamupäivällä ehtii möllöttää ja päivällä käydään varmaan salilla. Ei mitään kummallisuuksia siis.

Maanantaina itketäänkin sitten karvaita kyyneleitä, kun pyhät alkaa olla ohi ja on paluu töihin. Hehe, oikeati odotan kyllä jo töitä, kun olisi niin paljon kivoja juttuja mitä puuhailla. Maanantaina vielä kuitenkin pääsiäinen jatkuu ja me vietetään se päivä varmasti taas liikkuen ja urheillen. Kuten nämä kaikki muutkin päivät. Tiistaina ehtii sitten levätä töissä ja lepuuttaa raajoja, kun on syönyt neljä päivää putkeen. Vatsalaukku on varmasti melko venytetty ja tiistaina voisi suorittaa jonkinlaista paastoa ;)

Maanantaina iltapäivästä saadaan meille ekat yövieraat, kun Outi saapuu Rikun kanssa kyläilemään. Jotai herkkua ruokaa meillä on suunnitteilla, mutta ihan vielä ei oo varmaa, että onnistuuko sen tarjoilu. Siihen kun liittyy fondue pannu, jota tässä kodissa ei vielä ole. Saapi nähdä, josko sen saisi kähvellettyä lainaan äidin luonta sunnuntaina ja saataisiin pitkästä aikaa mun yhtä lempiruoistani tarjolle. :)

IMG_3384

Mitkä ne kolme tärkeintä asiaa pääsiäisessä mulle sitten ovat? Jos yhtään silmäilitte tätä pitkää tekstiä läpi, niin taitaa sieltä paljastua ne kolme tärkeintä juttua aika nopeastikin. Perhe kuuluu tottakai kaikkiin vapaisiin, samoin rentoilu ja runsas vapaa-aika esimerkiksi urheillen tai mitä nyt itse tekee milloin mieli tehdä. Ja koska syöminen on aina kivaa, niin kyllähän nyt pääsiäisessä tärkeintä on kokkaila todella herkullisia ruokia ja syödä asioita, joita ei muuten niin jaksa tehdä. Ajan kanssa ja kiirehtimättä. Siinä siis ne tärkeimmät. Aika, perhe ja ruoka. Samat asiat tärkeitä varmasti sullekin? 

Ihanaa lauantaita sinne teille kaikille, syökäähän ahkerasti hyvää ruokaa! :)

***

Seuraa minua // Blogilistalla // Bloglovinissa // Facebookissa

7 kommenttia artikkeliin ”Mämmimutakakku ja muita pääsiäisen kohokohtia

 1. Irene sanoo:

  Kuulostaapa ihanalta :) hyvää pääsiäistä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Irene! :)

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Ihanan kuuloista pääsiäisen viettoa :) <3
  Netflix on koukuttava, joko on katsonnassa Bloodline?

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, se on jo katsottu loppuunkin. Oli aika surullinen :/

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    Oli kyllä surullinen, koukuttava kyllä. Itse katsoin viimeisen jakson tänään, kiitos pääsiäisen ja viime maanantain saikkupäivän, eka kausi meni viikossa :D

    Tykkää

 3. Maarit sanoo:

  Hitsi,mämmimutakakku…ei ois ohjetta tarjota?? Leppoisaa pääsiäistä <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ehdottomasti! Tästä löytyy http://www.k-ruoka.fi/reseptit/mammimudcake/ :)

   Kiitos, sinne myös!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: