Välillä ihmettelen, että missä ihmeessä se tunne on, kun olen aivan innosta sekaisin ja energiaa riittäisi kuin pienessä kylässä. Sitten muistan, että en ole liikkunut kunnolla taas hetkeen. Kunnolla liikkumisella tarkoitan mun kohdallani kunnon hikiliikuntaa, eli esimerkiksi kovatempoista lenkkiä, aerobista jumppatuntia tai vaikka koko päivää mäessä suksien päällä. Näiden asioiden jälkeen mulla on aina ihan älyttömän hyvä olo ja kaikki tuntuu siinä hetkessä mahdolliselta. Eikä sitä oloa voi oikein kuvailla kenellekään, se pitää itse kokea. Ehkä sä tiedät mistä olosta puhun? 

Tunnen oman itseni ja tiedän missä on vika, jos olo alkaa olla surullinen ja väsynyt. Joskus on on jopa epätoivoinen. Usein syy on siinä, että en ole liikunut kunnolla. En ole päässyt purkamaan huonoja energioitani pois, enkä ole saanut liikunnan tuomaa eloa ja hyvää mieltä. Onneksi tiedostan tämän ja onneksi osaan lähteä liikkumaan kun huomaan siihen todellisen tarpeen. Eilen oli aamusta vähän samanlainen tunnelma ja onneksi hoksasin lähteä bodycombattiin. Tunti oli taas aivan huippu! Sain sieltä ihan hullun määrän energiaa mukaani ja hymyilin koko loppupäivän, enkä edes valehtele. En tiedä vaikuttaako urheilu teihin kaikkiin näin positiivisesti, mutta musta tulee välillä yks ärsyttävä naantalin aurinko koko loppuviikoksi, kun saan oikeanlaisen määrän hyvää energiaa. ;)

IMG_4291

Miksi sen hyvän olon sitten unohtaa? Miksi liikkumaan lähteminen on joskus niin vaikeaa ja miksi joutuu oikein kaivella sieltä mielestä niitä tuntemuksia, että tekiskö nyt mieli vai ei?

Jos sen fiiliksen muistaisi elävänä mielessään, miten hyvä olo liikunnasta tuli edelliselläkin kerralla, ei tarvitsisi miettiä kahta kertaa lähteekö vai ei. Niin ja jos työtä ei tarvitsisi tehdä ja rahaa putoaisia ovista ja ikkunoista, niin varmasti eläisin liikkumisesta. Jumppaisin aamusta iltaan ja unissanikin löisin nyrkkeilysäkkiä. Niin tai joo, muuttaisin varmaan alpeille asumaan talveksi ja kesällä lähtisin surffaamaan ympäri Eurooppaa. Ah, mitä ihania haaveita. 

Kun siskoni kysyi multa, että urheilenko vain urheilemisen vuoksi, niin ei, en urheile. Teen sitä koska se on kivaa ja se tekee hyvän olon. En voisi harrastaa sellaisia asioita joista en nauti, enkä voisi oikeasti treenata myöskään vain ulkonäön vuoksi. Mitä hyötyä siitä olisi? Kukaan sitä huomaisi kuitenkaan, kun tuijottavat vain omaa napaansa. Sellaisia kun me vähän ollaan, eikä välttämättä mietitä lopulta muita kuin itseämme. Siksi ulkonän vuoksi urheilu on turhaa. Hyvän olon vuoksi se on paljon hyödyllisempää, koska se vaikuttaa niin paljon muuhunkin elämään. Tekee arjesta hymyilevämpää ja lisää energiatasoja.

Tänään toivon pääseväni taas vähän lenkkeilemään, päällä on selvästikin aerobinen kausi ja salilla käynti saa hetkeksi jäädä. Alkoi pari paitaa nimittäin kiristää liikaa hauksen ja reisien kohdalta, joten pakko ottaa pieni tauko tähän väliin, hih. Sitäpaitsi, kevät on oikea aika kävellä ja juosta ullkona kun valoa alkaa taas pilkahdella sumun takaa enemmänkin. Ja hei, selkäkin on näyttänyt vihreää valoa treenille, joten hiljaa taas hyvä tulee ja kunto saadaan kesäksi varmasti takaisin. :)

Ihanaa torstaita! Muistaa liikkua paljon, se tekee hyvää mielelle ja sydämelle! 

 

SEURAA MINUA // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

2 kommenttia artikkeliin ”Mihin se liikunnan tuoma hyvä olo oikein unohtuu?

 1. Nita sanoo:

  Se liikunnan tuoma hyvä olo ja fiilis on kyllä jotain niin mahtavaa! Silloin treeni on onnistunut jos tuntuu siltä, että on antanut kaikkensa, tehnyt parhaansa ja hymyilee treenin jälkeen. Siitä mä ainakin tiedän, että tulipa tehtyä hyvä treeni :) Ja juu, Bodycombat on aina hyvä vaihtoehto ;D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hymy tulee automaattisesti hyvän treenin jälkeen, vaikka oliskin kuinka lopussa. Se tekee vaan niin hyvää :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: