Eilen meni myöhään ja silmät ristissä täällä kirjoittelen teille aamiaisjuttuja samalla kun haveilen, että mies herää ja voitaisiin lähteä kauppaan. Jääkaappi on aivan tyhjä ja tekisi niin mieli näitä lettuja joista teille tässä ihan pian kirjoitan. Viikonlopuille olen yrittänyt aina saada jotain vähän spesiaalimpaa syötävää lautasella, koska vaikka puuro on tosi hyvää kaikissa muodoissaan, niin kyllä välillä on syötävä jotain muutakin. Vaikka siis sitten banaanilla maustettuja pinaattilettuja, joista juuri tänään haaveilen.

Meillä oli viime viikolla kokeilussa tällainen vähän vihreämpi taikina, johon upposi banaanin lisäksi pussillinen tuoretta pinaattia ja siitähän tuli ihan yllättävän herkkua. Taikinan väri sai mut hiukan epäilemään makua, mutta voi miten väärässä olinkaan. Banaanihan on aina yhtä räjähtäää energiaa ja siihen kun lisää pinaatin, niin ei voi mennä pieleen. Maku oli yksinkertaisesti täysi napakymppi.

IMG_3952

PINAATTILETUT BANAANILLA (kahdelle)

2 kananmunaa

1 dl kaurahiutaleita

pussi pinaattia

hitusen suolaa

2 rkl jauhoja

2 banaania

3-4 dl maitoa

öljyä paistamiseen

***

Loppuun surautat aineet blenderillä sekaisin ja pian siitä pannulle. Paista lettuja miedolla lämmöllä ihan hiljakseen ja odota rauhassa houkuttelevaa lopputulosta – Mitä myrkynvihreämpi ulkomuoto ja mitä ruskeammat (=palaneemmat) reunat, sen herkumpi lautanen! ;)

IMG_3938 IMG_3940

Maistuisko sullekkin? Tämähän on hei todellista voimaruokaa, joka ihan oikeasti menee suoraan lihakseen ja kehon kasvuun. Ainakin tahdon uskoa niin, koska eihän meille turhaa ole lapsena opetettu Kippari Kallesta ja pinaatista. Hih. Miehelläkin on sellainen hauska tapa, että öljyä lorautellaan pannulle aika vapaalla kädellä, eli meillä nämä eivät sitten tosiaan ole mitään ihan kevyitä vihersmoothie -lettusia. Rasvaa riittää ja toivonkin, että myös tänään kuuluu keittiöstä ihana rasvan roiskuminen pannulta, kun saadaan letut tulille kauppareissun jälkeen.

Noh, vaikka nyt vitsailinkin rasvasta ja sen käytöstä, niin kyllähän nämä letut onnistuvat myös todella vähällä rasvalla tehtynä. Itseasissa mulle ei sovi aikaisin aamulla liika rasvan käyttö ja mua suorastaan oksettaa jos syön liian tuhtia ruokaa heti aamusta. Siksi jos itse teen näitä aamuisin, niin silloin laitan ihan vähän rasvaa pannulle ja paistan hiljakseen pienellä teholla. Hyviä niistä tulee silloinkin :)

Me muuten syötiin näitä viimeksi aamupäivästä ja mulle meni kaksi lettua alas. Sen jälkeen taisin vasta illalla syödä seuraavan kerran, kun jotenkin oli niin tuhti ja täysi olo iltaan saakka. Lisäilin tosiaan siihen päälle vielä raejuustoa ja avokadoa (oh, olipas yllättävät valinnat!), jotka sopivat mukaan ihan hirmu hyvin. Kiva yhdistelmä makeutta ja suolaisuutta.

Pääseekö kokeiluun? 

 

SEURAA MINUA // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

10 kommenttia artikkeliin ”Pinaattiletut banaanilla ja maistuis varmasti muuten sullekin!

 1. Maarit sanoo:

  No todellakin pääsee! Vaikuttaa herkulliselta !!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jee! ;)

   Tykkää

 2. memmi sanoo:

  Oi jummi, mitenhän en oo ite tätä aiemmin tajunnut! Täähän on ihan loisto idea :D Oon aivan pinaattifani, tai no ainakin pinaattikeiton fani, ja oon jo pitkään miettinyt, että haluisin pinaattilettuja. Ei olis iso vaiva kokeilla, kun banskulettuja kuitenkin väsään ihan jatkuvalla syötöllä muutenkin.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niinpä, ei tarvitse juurikaan rutiineja muttaa, vaihtaa vaan lisäksi pinaattia taikinaan :)

   Tykkää

 3. Nita sanoo:

  Kuulostaa superherkulliselta ja -terveelliseltä! Menee ehdottomasti kokeiluun joku päivä! Loistava idea, kiitos! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla :)

   Tykkää

 4. Linda sanoo:

  Kuulostaa namilta! Mä oon tehnyt ite pinaattilettuja melkein samalla reseptillä, mutta banaani jää vain pois ja kananmunia/kaurahiutaleita hierman enemmän. Suosittelen niitäkin ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juu, pinaattiletut on niin hyviä kaikissa muodoissaan. Oltiin vaan niin yllätyneitä miten hyviä tuli banaanilla tehtynä, kiva makeus niissä mukana :)

   Tykkää

 5. Ilana sanoo:

  Tää oli loistava idea! Ei olis tullut muuten mieleenkään heittää aamupalabanskulettujen joukkoon pinaattia. Oon just päässyt eroon anemiasta, joten raudan saantiin pitää kiinnittää huomiota, ja mikäs sen parempi tapa kuin mussuttaa pinaattia ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jes, kiva että sain uusia ideoita mieleen :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: