Ajattelin jakaa teille pienen vinkin siihen, miten lounaasta voi saada nopeastikin aika herkkua. Suosin usein helppoja ruokia, jos olen yksin keittiössä ja koska en ole mikään kärsivällisin kokki, tahdon saada aikaan nopeasti hyvää. Yksi suosikeistani onkin pinaattikeitto. Se on myös ruoista se ainut, joka menee alas niin sanottuna pikaruokana. Sitähän se nimittäin on, enkä ole koskaan tainnut kokeilla tehdä sitä alusta asti itse. Pinaattilettuja kylläkin, (banaaniversiosta vinkkasin viikonloppuna) mutta keitto on suosiolla kipattu suoran pahvirasiasta kattilaan ja syöty sellaisenaan tai vähän tuunattuna.

Tuunattu pinaattisoppa olikin tämän päivän juttu. Siitä saa nimittäin tosi nopeasti maukkaampaa ja niin hyvää, että voisin syödä sitä lähes joka päivä. Hehe, en suinkaan sano näin lähes kaikista ruoista mitä syön! Eikä temppu ole sen kummoisempi kuin että lisäät joukkoon ihan vähän tuoretta pinaattia. Silppua, leikkaa tai laittaa vaikka kokonaisina lehtinä keiton joukkoon hautumaan. Joskus lisään ehkä loarauksen myös maitoa, jos pinaattia tulee joukkoon paljon, ettei siitä tulee pelkkää vihannesmössöä ilman sitä keitto-osuutta ;)

Laita pinaattikeitto kattilaan. Heitä joukkoon tuoretta pinaattia. Kun keitto on valmis, surauta bamixilla sileäksi, jos et tahdo syödä hieman pureskeltavaa soppaa.

IMG_0436

Helppo lisäys tuo tuore pinaatti, mutta tuo keittoon paljon makua ja todella sen pinaatinkin siihen mukaan. Sisältö kun on sen puolesta normaalisti muuten aika heikko ja pinaattikeitto on oikeasti kai enemmänkin vehnää kuin itse pinaattia. Eli joo, ehkäpä se lisäys tekee hyvää, jos tahtoo todella saada pinaatin hyödyt kaikki lounaalla käyttöön. Jätän muuten pinaatin aika suuriksikin paloiksi, koska tykkään pureskella ruokaani. Ehkä sulle se maistuu paremmin soseutettuna?

Tässäpä tämän lounaan vinkki, ehkä jo joillekin olen siitä aiemmin vinkannut mutta menkööt uudestaan. Suuntaan tästä aika pian hakemaan lounasta, joka on tällä kertaa luultavasti thaimaalaista ja makuna varmaankin kookos. Nams, hyvää ruokaa on sekin!

Tajusin muuten juuri, että kun terveystäti kysyi tarkastuksessaan, että miten saan pidettyä rautani niin korkealla, niin ehkä tässä on se syy. Eiköhän näin ahkera pinaatin popsiminen pidä kropan täynnä rautaa, eikä anemia uhkaa tätä tätiä ainakaan tällä vuosisadalla ;) 

Maukkaita lounahetkiä!

 

SEURAA MINUA // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

9 kommenttia artikkeliin ”Nopeasti hyvää lounaalla!

 1. Pami sanoo:

  Hei.
  Tuli tuosta viimeisestä mieleen, että mulla oli itselläni niin että kouluaikoina jouduin vähän väliä syömään rautakuureja kun hemoglobiini oli niin huono. Nyt parempien elintapojen myötä sekin parantunut. :) Oli yllättävää kun piiitkästä aikaa menin terveyskeskukseen ottamaan hemoglobiinia ja se olikin hyvä! Tuli oikeen hyvä mieli kun huomaa ihan oikeasti terveydessä näitä paremman ruokavalion vaikutuksia. :)

  Tykkää

  1. Pami sanoo:

   Justiinsa esim tuota pinaattia kun on esimerkiksi sisällyttänyt ruokavalioon siis!

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Hei tosi hyvä, että oot saanut sen paranemaan! Pinaattia vaan kunnolla lautaselle, niin eiköhän pysy arvot korkealla. Vaikka varmaan oot löytänyt muitakin tapoja saada sitä ylöspäin :)

    Kiva toimia esimerkkinä, täytyy yrittää pitää lippu korkealla ja syödä terveellisesti! :)

    Tykkää

 2. Sini sanoo:

  Tässä toinen melko nopea ja helppo pinaattiruoka (ainakin jos tekee pakastepinaatista)
  http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/intialainen-pinaattimuhennos-eli-palak-paneer

  Söin tota just äsken riisin kanssa ja oli muuten hitsin hyvää! Ensi kerralla tosin laitan vähän enemmän mausteita kuin mitä ohje sanoo :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos, tää kuulosta hei kivalta vinkiltä!. Pinaatti on niin namia <3

   Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Tehdään melko säännöllisesti pinaattikeittoa, aika nopsaan se alusta asti tehtynäkin valmistuu ja mä muuten nykyään usein käytän spelttijauhoja vehnän sijasta tuohon keittoon, ne tuo kivasti omaa makuakin keittoon :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oi, kiva kuulla! Laita mulle ohjetta hei viestinä? Alko kiinnostaa :)

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    Luin tänään vasta sun vastauksen, pistän vielä tänään sul viestii :)

    Tykkää

 4. Soija sanoo:

  Pinaatissa ei itse asiassa ole enempää rautaa kuin muissa kasviksissa, päinvastoin siinä on raudan imeytymistä haittaavaa oksaalihappoa. Pinaatin rautamäärä on joskus aikoinaan laskettu väärin, ja sille on vaan edelleen jäänyt maine runsasrautaisena kasviksena.

  Toisilla on luonnostaan korkea hemppa. Ittellä esim. on melkeen kaikki alhaisen hemoglobiinin ”riskitekijät” (olen hoikka naisihminen, en juuri syö lihaa mutta käytän paljon vilja- ja maitotuotteita) ja hemoglobiini on ollut aina hyvä. :D

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: