Mieluummin haluaisin kyllä vinkata, että miten saa toisen treenin onnistumaan, mutta tällä kertaa keskitytäänkin vain negistelyyn. Ei siis mikään positiivinen asian lähestyminen, mutta pakko ottaa tämä asia esille, kun pari kertaa oon joutunut salilla miettimään, että hei kaveriiit, missä on teidän käytöstavat? Vai eikö kaikilla ookaan ihan samat salietiketit käytössä kuin meillä muilla? Ei viissiin ole, tai sitten niillä on vähän erilainen käsitys siitä miten toisten kanssa kuuluu treenata. Ilmeisesti toisilla on tavoitteena aiheuttaa paheksuntaa ja yleistä ihmetystä, siinä hyvin myös menestyen. Ainakin itse oon nähnyt tosi onnistuneita tapahtumia, ehkä ootte tekin.

Tiedossa siis vinkkejä siihen, miten toisen treeni pilataan. Ottakaas neuvoista oppia! ;)

IMG_2947

Tapa 1. Jätä painot ihan sinne kaikkialle minne ikinä sattuu. Pimeään nurkkaan, mielellään siis aivan piiloon. Ainakin sellaisella salilla, missä on vain yhdet tietyt painot jotain kokoa. Piilota ne surutta, koska olet yksinoikeutettu niitä käyttämään. Kotiin lähtiessä on hauska laittaa ne johonkin niin, ettei edes salin työntekijät löydä niitä. Vessaan esim?

Tapa 2. Kun teet niillä yhden ainoilla painoilla, joita on vain yhdet, pidä niitä hallussasi tarkkaan, ettei kukaan muu voi koskea niihin. Tarraa oikein ja jos joku kysyy niitä lainaan, sano vakuuttavasti että käytät niitä juuri nyt. Vaikka siis olisit juuri menossa cycling tunnille, niin ota ne mukaan. Ota ne mukaan myös juoksumaton viereen, koska ei kannata uskaltaa jättää niitä mihinkään lojumaan. Joku muu voi ottaa ne hetkeksi käyttöönsä ja sehän ei käy. Ja ymmärrättähän että ei sinun ole oikeasti niitä painoja pakko käyttää. Kunhan vain vakuuttavasti sanot niin ja pidät ne hallussasi. Tämä toimii parhaiten esimerkiksi hotellien saleilla, missä on oikeasti esimerkiksi vain yksi jumppamatto. Kanna sitä mattoa tuntia ja viisi minuuttia mukanasi ja vapauta se sitten, kun tuntuu että olet tarpeeksi kauan kantanut sitä laitteesta toiseen mukanasi. (For real, tää on tositapahtuma!)

Tapa 3. Pukuhuoneessa kannattaa järjestää hieman haloota, kaatamalla esimerkiksi vesipullo penkeille tai vaikka hauskasti shampoota iso loraus keskelle sisääntuloa suihkutiloihin. Älä siivoa niitä, koska a. sinulla on varmasti jo kiire treenamaan ja b. se on siivoojan työ siivota sotkusi. Ethän sinä tahdo muiden töitä viedä.

Tapa 4. Hauku ohjaajaa pukuhuoneessa. Kerro kovaan ääneen, miten huono tunti oli ja sano, että voisit kyllä opettaa pari juttua sille ohjaajalle. Ja siis vaikka olisit itse ihan surkea ja hyvä kun pysyisit perässä siellä tunnilla, niin hauku silti. Ja jos se ohjaaja tulee myös pukuhuoneeseen ja kuulee sanasi, älä välitä. Kestäkööt.

Tapa 5. Salilla on mukava aiheuttaa hieman hämminkiä kanssatreenaajille. Valitse joku ympäriltäsi ja mene oikein lähelle. Esimerkiksi jos joku tekee liikkuvaa treeniä sille kuuluvalla alueella, niin mene pönöttämään siihen aivan viereen. Ota spotti ja tee vaikka jotain venytykseltä näyttäviä juttuja siinä keskellä toisen liikkeitä. Voit varmasti huomata, että se toinen joutuu siirtymään ja sinä voit tehdä omaa juttuasi siinä rauhassa. Tämän tempun vaikutus on vielä vahvempi, jos teet vieressä itsekin jotain liikkuvaa ja yrität vähitellen työntää alkuperäisen tyypin pois joka yritti treenata. Teet vain itse lujempaa ja ehkä jopa kannat toisen treenikamoja pois ja tuot omia tilalle. Tosi tehokas temppu, saa ehodottamsti toisen hermostumaan.

Tapa 6. Tämä edellinen temppu toimii hyvin myös jumppatunneilla. Kun päädyt jollekkin tunnille, valitse se oma paikkasi. Pidä siis aina sitä sama paikka itselläsi ja vaikka menisit tunnille niin, että se paikka on viety, mene aivan sen ihmisen viereen joka on uskaltanut ottaa paikkasi. Myös silloin, kun sali on muuten tyhjä ja voisit mennä mihin vain, ota silti se oma paikka. Jos se toinen siitä vähän ihmettelee, niin keksi joku hyvä syy miksi olet siinä. Esimerkiksi suoraan sanomalla, että ”tää on mun paikka”. Äläkä vaan katso sitä kysyjää silmiin, ettet murru. Pidä pääsi. Pidä paikkasi, sen toisen on sirryttävä koska sinä olit siinä alunperin ekana.

Tapa 7. Ootko ikinä kuullut siitä, että joku muka pyyhkisi niitä laitteita pois hiestä, jos hikoilee paljon? Joo, siis se on siivoojien hommaa. Älä alennut tekemään sitä itse. Kun jätät ne tekemättä, voit olla varma että joku muu saa ilahtua sinun hiestäsi muistuttamassa onnistuneesta treenistä pyörän selässä. Leave it there.

Tapa 8. Salilla on usein melko vähän tilaa ja tämä kannattaa ottaa hyötykäyttöön näitä vinkkejä miettiessä. Kun huomaat, että joku tekee liiikesarjaa penkissä, odota että se tyyppi menee hakemaan lisäpainoja ja vie penkki sillä aikaa. Ja siis aivan sama onko siinä kaksisataa kiloinen äijänruho, vai pikkuinen neiti, mene vaan. Ota paikka haltuusi ja pidä musiikit korvilla. Treenatkoon muut myöhemmin, nyt on sun vuoro.

9. Jos mikään näistä vinkeistä ei oikein osunut, niin ota tavoitteeksi ihan vain joka kerta hämmentää salin tunnelmaa ja tee jotain, mikä aiheuttaa paheksuntaa. Huuda, riehu, ärjy, sotke paikkoja, hauku joku tyyppi tai ihan vaan mulkoile vihaisen aympärillesi. Ihan varmasti joku tempuista toimii. ;)

Mitäs olitte vinkeistä mieltä? Kuulostiko yksikään hämärästi tutulta ja siltä, että säkin oot joskus tavannut tällasia treenaajia salilla? ;) 

IMG_2907Jokainen varmasti nyt ymmärsi tämän teksin olevan sarkastinen ja voin vakuuttaa, että jokainen noista kohdista perustui tositapahtumiin jollain tapaa. On ollut hauska tässä vuosien aikana kerätä erilaisia kokemuksia muiden ihmisten toilailuista ja esimerkiksi tuokin tyyppi, joka kaatoi pukkarin täyteen vettä ja lähti menemään, on edelleen mulle ihan mysteeri. Se on tosin sama tyyppi, joka on vienyt parikin kertaa jonkun toisen paikan jumppatunnilla ihan vain tulemalla siihen ihan viereen pönöttämään. Eikä ole käynyt aina mulle, oon vain katsellut vierestä kun se oikein yrittämällä yrittää vähän aiheuttaa hämmennystä. Tai siis pakkohan sen on tehdä se tahallaan, eihän nyt kukaan voi vahingossa aina ole muiden niskassa kiinni ja tee tuollaisia hulluja urpouksia? Eihän? :D

Nyt kohti uutta työpäivää, ajattelin aloittaa ajoissa että ehdin iltapäivästä salille hetkeksi tekemään yhden treenin jaloille ennen Vapun hulinoita. Ensi kerralla vuorossa sitten positiivisemmat jutut, eli vinkkejä siihen, miten toisen treenin saa onnistumaan. :)

Ihanata Vappua ihmiset! 

 

SEURAA MINUA // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

16 kommenttia artikkeliin ”Helppoja vinkkejä siihen, miten toisen treeni pilataan!

 1. Elisa sanoo:

  Hah Joo oon huomannut että kuntosalit tuo joissain ihmisissä ne ei-niin-parhaimmat puolet esiin… Mikähän siinä on? :)
  Kirjoitin myös joitain kuukausia sitten omasta salitarinasta joka oli aika samaa sarjaa kuin nää sun kokemukset!
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heii, käyn kanssa lukemassa! ;)

   Tykkää

 2. memmi sanoo:

  Yksi ärsyttävimmistä jutuista on se, jos ihmiset jää suustaan kiinni kesken treenin. Tai lähinnä silloin kun on jonkun liikkeen parissa. Niin turhauttavaa odotella pääsevänsä tekemään jotakin liikettä, kun toisella menee sarjojen välissä enemmän aikaa siihen jutusteluun kun ite tekemiseen :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jeps, tuo gomma on nähty monesti… Miehet on ahkeria juttelemaan. Tekee ne aika kovilla painoillakin tosin ja tarvitsee ehkä vähnä taukoja, mutta että pitääkö siellä kymmenen minuuttia aina rupatella ja sitten vasta jatkaa? Ei kai. :D

   Tykkää

 3. Tina sanoo:

  Meidän salilla eräs nainen tykkäsi varata molemmat nilkkaremmit. kerran menin jo pyytämään että saisinko vaikka toisen koska tarvitsisin . ja oikeesti, kuka hitto tarvii kahta sellasta samaan aikaan? :D Sain niin ilkeän mulkausen tältä naiselta ja pitkin hampain antoi mulle toisen. Tämä oli vielä sitä salillakäyvää tyyppiä joka oli viimesen päälle pukeutunut uusimpiin salivaatteisiin ja lähinnä käveli laitteelta toiselle tekemättä mitään.
  seuraavan kerran kun tulin salille salilla oli lappu että nilkkaremmit pitää pyytää respasta ja palauttaa sinne kun treeniosio tehty :D oikein! loppuu se välineiden pölliminen !

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :D Kiva täti. Onneks edes luopui toisesta. Ehkä sillä oli joku täysin omatreeni, mihin se tarvitsi just ne kaksi. Toisen kaulaan vaikka?! :D :D

   Tykkää

 4. Tiia sanoo:

  Haha siis mietin just näitä juttuja tänään itse salilla, kun joku oli lätrännyt lattialle vettä (tai toivon että se oli vettä eikä hikeä, koska länttäsin käteni siihen vahingossa :D) ja pukkarissa mun kaapista löytyi tamponi käärittynä paperiin…… Meni aika äkkiä kyllä kaappi vaihtoon! En vaan ymmärrä miten aikuiset ihmiset voi käyttäytyä noin. Ymmärrän vielä jotenkin sen että joskus joku käsipaino jää jonnekin, mutta just tollasia ihan älyttömiä juttuja tapahtuu, en ymmärrä! Ja yks mitä mä en koskaan ymmärrä on se, kun jengi tulee vessasta eikä pese käsiä! Oon kiinnittänyt oikein huomiota tähän ja ällöttää että ne samat kourat sitten koskettelee niitä käsipainoja, jumppamattoja ja ovenkahvoja. :D Ja kun kyseessä ei todellakaan ole vaan yks tai kaks ihmistä! Oon kerran meinannut ihan ääneen räjähtää että sori, mutta mikä teitä vaivaa. :DD

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Apua.. Toi pukkarin kaappi ei ollut kiva. Tosi ällöttävää jättää tollanen ylläri toiselle. Voi tietenkin olla vahinko, mutta… Ällöttävä sellainen. :( Sama huomio kaikkeen tuohon mullakin.. Käsien pesu on aika yllättävän vaikeeta monelle. :D

   Tykkää

 5. Anna sanoo:

  Mistä näistä aina vain löytyykin :)
  Viime viikolla loksahti kyllä itsellänikin leuka auki, olin tekemässä penkkipunnerrusta kun kesken sarjan tunnen jonkun koskettavan mun päälakea ja nään puoli päätä mun kasvojen yläpuolella, noh, siitä kun nousin sarjan päätteeksi niin eräs neitonen teki askelkyykkykävelyä suoraan penkin takana. Sen polvi oli siis koskettanut mun päätä kun piti väen vängällä saada ilmeisesti vielä yks askel mahtumaan sarjaan.. ARGH. Ei pahoitellut edes vaan jatko touhujaan normaalisti, enkä kyllä hämmennyksissäni osannut edes antaa noottia asiasta. Siirty kyllä treenikassi hyvin nopsaan penkin taakse osottamaan vähän rajaa ettei tartte ihan iholle tunkee :S

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Et oo tosissasi?! Haha. Mistä näitä ihmisiä oikein tulee? Uskomatonta. Se ei varmaan oo ees huomannut ennen ihmisiä ympärillään, elää vaan omassa maailmassaan ;) Tuollaset ihmiset osaa aina yllättää. Ne todella osaa nauttia elämästä ihan vain itsekseen. Kukaan ei ympärillä häiritse, kun ei ne edes näe ketään :D

   Tykkää

 6. Salla sanoo:

  Mentiin kerran kaverin kanssa tekemään jalkaprässiä, kun joku akka tuli ihan vauhkona huutamaan että hei, älkää menkö siihen, mulla on treenit kesken. Huomattiin se kyllä ohi mennessä, mutta se oli siinä useamman metrin päässä istumassa ja jubailemassa jonkun äijän kanssa. Eihän me mitenkään voitu tietää että se on siinä ”treenaamassa”. Miksi ei voi sanoa vähän ystävällisemmin?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha, sillä oli vähän pidempi treeni meneillään :D En ymmärrä sitä, miksei joku voisi tulla joskus välissä tekemään myös jos itse pitää pitkiä taukoja. Varsinkin siis jos on itse pitkään. Ja joo, nätisti voisi tietty sanoa. :/

   Tykkää

 7. Nita sanoo:

  Nää on kyllä niin totta kaikki! Sellaiset on myöskin ärsyttäviä, jotka senr ryhmäliikuntatunnin (Bodycombat) aikana liikkuu kamalasti. Miksi ei nyt vain voi pysyä siinä kohdassa mihin alussa menit ja oli sopivat turvalliset välit muihin? Onko pakko tulla ihan iholle kiinni? Ja yks juttu mikä mua myös ärsyttää on se, kun ruvetaan arvostelemaan muiden tekniikkaa ja ollaan itse muka maailman parhaita… Ykskin päivä olin menossa Bodybalance tunnille ja odottellin siinä salin ulkopuolella, että edellinen Bodypump tunti loppuu. No siinä ulkopuolella jonossa oli sitten muutama noin 40-50v nainen, jotka rupes sitten kovaan ääneen arvostelemaan pumppitunnilla olijoiden tekniikkaa… Meinasin jo sanoa niille jotain, mutta päätikin kuitenkin pitää suuni kiinni..

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Argh! Tietkö aiemmin en oo kauheasti kuullut samanlaista, mutta eilen salilla ollessa kuulin ihmisten juttelevan siinä jumppasalin ulkopuolella ja juurikin toisia arvostellen. Tuli tosi paha mieli kun noin ääneen puhutaan muista, miksei voisi vain itsekseen ajatella eikä julkisesti haukkua toisia? En sanonut itsekään mitään, keskityin treeniin ja mietin että toivottavasti itse sitten osaa täydellisesti jos jaksaa muita noin arvostella… Usein kun ne arvostelijat ei oo itse yhtään sen parempia, jopa joskus päinvastoin :/

   Tykkää

 8. Outi Karita sanoo:

  Myös kannattaa mennä toisen ohi kun se tekee esim. vipareita niin että meet sen liikeradan alueelta, niin että on pakko lopettaa sarja kesken. Älä siis missään nimessä odota sarjan loppumista, äläkä ainakaan kierrä tyyppiä….. :P

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha! Joo siis toi on niin raivostuttavaa. Missä on ihmisten käytöstavat? :P

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: