Maanantait eivät ole tunnetusti helppoja. Aamu alkaa myöhästymisellä, uni ei katoa silmistä lounaaseenkaan mennessä ja kaikki tuntuu helposti muutenkin menevän ihan pieleen. Lääkäriaika on myöhässä, ihmiset tiuskivat ja jonot tuntuvat kestävän ikuisesti. Bussikuski on hidas ja illalla poltat vielä parsatkin pohjaan kiinni. Niin ja onnistuin tänään vielä työkiireissäni säheltämään niin, että kännykkäkin tippui maahan ja meni aivan pirstaleiksi. Sen siitä saa, kun kiirehtii liikaa. Ah, niin helppoa olisi vain kiukutella ja antaa kaikkien kuulla miten inhottavaa on eläää keskellä maantantaita. Mutta tiedättekö, mua ei oikeastaan edes ottanut niin silmittömästi päähän. Olisin voinut olla todella vihainen ja marmattaa sitä miten ikävä maanantai taas on, mutta en lähtenyt siihen. Aloitin nimittäin tämän viikon, kuten usean muunkin, parhaalla tavalla hakea positiivista energiaa. Ja se paras tapa siihen on ulkoilma ja lenkkeily.

Jos yhden neuvon voin teille antaa, se on tämä: Aloittakaa aamu ulkona. Varsinkin se uusi alkava viikko. Jos mahdollista, siirtäkää työpäivän ja opintojen ensimmäistä tuntia yhdellä eteenpäin, käykää pienellä lenkillä (kävelyllä vaikka, tai juoksemassa jos siltä tuntuu) ja siitä se viikko lähtee käyntiin entistä helpommin. Lupaan, se todella toimii.

IMG_4843IMG_4844 IMG_4883 IMG_4864IMG_4868Ehkä et ehtinyt tänä aamuna ulos? Se mahdollisuus meni jo, mutta olisiko sille huomenna paremmin aikaa? Tai vaikka heti? Ulkoilman vaikutusta oloon ei voi koskaan liioitella ja jos vielä tänään tulee olo, että kaipaat pientä piristystä ja olosi on hieman liian maanantaimainen (kaikilla on välilllä vaikeaa maanantaina!), niin lähde heti ulos. Huppari niskaan ja ulos vielä hetkeksi ennen iltaa. Puoli tuntiakin riittää, mutta usein siellä viihtyy helposti vähän pidempäänkin. Ihan vahingossa se aika ulkona venyy. Varsinkin tällaisella ilmalla.

Alun tapahtumat olivat kaikki totta ja tämä maanantai ei ole mennyt aivan putkeen. Siltikin tämä maanantai on ollut onnistunut monin tavoin ja vaikka syönkin tässä juuri niitä pohjaan palaneita parsakaaleja (maistuu muuten todella pahalta!) niin eipä juuri ärsytä tällä hetkellä mikään. Illan aion viettää nenä kiinni koulukirjassa ja huomenna suuntaan taas töihin toivoen hieman hellempää otetta kohtalolta. Kunpa huomenna en säheltäisi yhtä paljon. ;)

Upeaa alkavaa viikkoa ihmiset!

 

SEURAA MINUA // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

10 kommenttia artikkeliin ”Maanantaista se viikko polkaistaan käyntiin!

 1. Nanna sanoo:

  Kaikkein parasta onkin, jos pystyy kävelemään/pyöräilemään töihin (mielellään vielä jotain kivaa reittiä) :) Itse olen aina asunut kävelymatkan päässä about kaikesta, ja vaikka se esim. loskakeleillä ärsyttää aika lailla, yleensä olen siitä todella iloinen, sillä jopa pimeinä talviaamuina kouluun käveleminen raittiissa ilmassa piristää, kevätkeleistä puhumattakaan :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No nyt oot oikeassa! Munkin pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa taas pyöräillä töihin… En oo vaan pyöräillyt kymmeneen vuoteen, joten siinä on pieni kynnys aloittaa :D

   Talvella lenkit on tosi tärkeitä. Silloin kun energiaa ei oikein saa repimällä mistään :/

   Tykkää

 2. Nina sanoo:

  Olet niin oikeassa Marissa :)
  Miten ihanat fiilikset tulikaan tänä aamuna kun heti herättyäni tein tunnin ulkoilut luonnon helmassa, kutsun niitä aamuaurinko kävelyiksi, ihan parasta :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kuulla Nina!:)

   Tykkää

 3. Johanna sanoo:

  No viime viikon maanantai käynnisty niin et auton moottori sano ittensä irti. Maaseudulla syrjässä asustelen ni elämä on vähä hankalaa ilman autoa :( No, Näppäränä tyttönä ajattelin et kylhän mie kitkuttelen vähä aikaa kävellen ja fillaril.. kaupalle matkaa kertyy rapiat 7km. No tämä maanantai alkoi sitten niin että mun pyörän päälle ajettiin traktorilla. Ihan kotipihalla. Etuhaarukka kauniisti rusentuneena. Että näin. Päässä alko vinkumaan siihen malliin et otin koiran ja lähdin pitkälle 15.50km lenkille, linnun laulu helli hermoja kummasti :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Apua! Onneksi et itse jäänyt alle :o Miten tällaiset asiat vielä usein tapahtuu juuri maanantaina?! Uskomatonta. Onneksi oot kunnossa. :)

   Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Ulkoilu antaa päivälle kyllä hyvän startin, mutta useimmiten se tarkoittaisi liian aikaista heräämistä täällä :P mutta kun työpäivä alkaa vähän myöhemmin, on se ihan parhautta käydä ulkoilemassa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hih, joo sun ei ehkä tarvitse mennä aamu neljältä lenkkeilemään.. vois olla jopa enemmän haitaksi jaksamiselle! ;)

   Tykkää

 5. Sini sanoo:

  Mä heräsin tosi pahantuulisena ja ärtyneenä tähän viikkoon, mutta onneksi kiskoin lenkkarit jalkaan ja lähdin ulos juoksemaan. Päivä lähti ihan uudella tavalla käyntiin ja olin monta tuntia tosi iloinen! Kohta lähden pyöräilemään töihin, se 11 kilometriä satulassa käynnistää päivän loistavasti :)

  Joten oon kanssasi aivan samaa mieltä! Joskus toivon, että omistaisin koiran, niin olisi pakko mennä ulos kävelemään joka aamu :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jes, kuulostaa niin täydelliseltä aloitukselta aamuun. Tosin sulle vielä lisäplussapallot tuohon päälle, aika hurjat matkat vielä pyöräilet lenkkeilyn lisäksi! :)

   Ihanaa viikkoa!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: