Aurinkoinen lauantai alkakoon tietokoneen ääressä näpyttelyllä ja koska lupasin kirjoittaa Espanjan reissuista, niin se on vuorossa tänään. Espanjassa olen käynyt Barcelonassa, Tarragonan ympäristössä, Madridissa ja Kanariansaaretkin on tulleet tutuksi monilla reissuilla. Barcelonan lähiseutuja on tullut myös kierrettyä ja niitä suosittelen melkeinpä enemmän kuin Barcaa, jos tahtoo saada lomasta kaikki parhaat puolet irti. Barca on turismin tukkima ja vaikka se onkin kyllä yksi mun lempparikaupungeistani Euroopassa, niin siltikin ehdotan, että mitä jos suunnittelisittekin loman, joka alkaisin Barcelonasta, mutta kävisitte myös jossakin muualla? Toissavuonna me oltiin ensin paikallisten suosimassa rantakohteessa nimeltään Ell Verdell ja tämän jälkeen loma jatkui Barcassa. Otettiin auto lentokentältä matkaan ja helposti päästiin eri kaupunkeihin loman aikana. Erittäin onnistunut loma.

Niin, kuten ehkä täällä joskus kerrottu, olen käynyt Barcassa lähes joka vuosi teini-iästä saakka. Viime vuoden Barcelonan reissu oli aivan ihana ja tuosta linkistä näette sieltä vähän kuviakin. Oltiin kaatosateessa viisi päivää ja kuudentena vasta alkoi paistaa. Ah, niin paljon hauskoja muistoja mun ja mieheni ensimmäiseltä lomalta yhdessä. :)

10610628_10152640375204808_1278585776227065336_n

 

Ensimmäinen reissu mulla oli Barcelonaan joskus ihan nuorena. Muistan jo silloin, että tapakset maistui todella hyvältä ja oli niin kivaa syödä pöydästä useista eri kipoista ja tilata ruokaa aina lisää sitä myötä, kun nälkää vielä oli. Tapaksia Espnjassa saakin aina joka paikasta ja niitä kannatta mennä lasillisen kanssa maistelemaan. Baaritiskiltä tilatessa on muuten yleensä aina halvempaa, joten voi olla ihan hauska ajatus syödä ilta vain erilaisia baareja ja pikkuisia ravintoloita koluten, ja maistella aina eri makuja joka baarissa. Ei yhtään hullumpi tapa viettää iltaa. Saattaa nopeasti löytää parhaat ravintolat. Barcelonassa tätä kannattaa kokeilla ainakin, sillä koska keskustasta löytyy myös paljon turisteille tehty roskaravintoloita (pahoittelut sanavalinnasta, kaikki paikat eivät vain yksinkertaisesti ole kovin laadukkaita!) niin ehkäpä tällä tapaa voi kokeilla pieninä ennoksina eri ravintoloita ja valita ne parhaat. Lasillinen cavaa ei olu huonoa missään ;)

Monissa maissa on tosiaan edullisempaa syödä ja juoda baaritiskillä. Ainakin Espanja ja Italia ovat maita, joissa baaritiskillä hinta on halvin, seuraava hinta on pöytään ja siitä seuraava hinta on sitten terassille. Terassilla hinta voi olla jop 20 prosenttia korkeampi kuin tiskillä syödessä. Tämä yllättää monet meistä, kun lasku kannetaan pöytään..

Mutta mikäs se sitten onkaan erityisen halpaa ihan joka paikassa ympäri Espanjaa? No alkoholihan se. Esimerkiksi cavaa ja proseccoa (suosittelen juomaan näitä Espanjassa) saa muutaman euron lasihintaan, kun ne taas Suomessa näin laadukkaana on helposti yli kymmenenkin euroa lasilliselta. Drinkitkin on hyviä ja hintaa ei tosiaan ole pilattu ilmalla. Viinaa laitetaan reippaasti ja maut on tehty taidolla tarkkaan miettien. Ei ole sama mitä drinkkeihin laitetaan joukkoon, vaan esimerkiksi Mojitossa on tarkkaa, että mintunlehdet ovat tuoreita ja että Irishcoffeessa viski on laadukasta. Itse en ole mikään alkoholin suurkuluttaja, kuten tiedätte, mutta reissussa on kiva juoda joskus lasi tai kaksi. Ruokailun alkuun cava maistuu usein hirmu hyvältä, suosittelen maistamaan. :)

 

IMG_2720 2Syöminen Espanjassa on todella helppoa. Ruokaa saa tosiaan joka nurkasta ja oikeastaan missä vain on hyviä ravintoloita. Parhaat ruoat olen syönyt Barcelonassa, Madridissa ja Tarragonan lähiseudulla pienissä rantakylissä. Ja mitä olen syönyt? No niitä äyräisiä ja kalaa tietenkin. Olen vähän sitä mieltä, että jokaisessa maassa missä käytte, tulisi syödä sitä ruokaa missä maa osaa näyttää parhaat taitonsa. Esnpanjassa kalaruoat ja äyriäiset on hyvä, samaten myös liharuoat. Ja no, siksi tykkäänkin Espanjasta, kun siellä tietää saavansa aina hyvää ruokaa ;)

Täältä voit katsoa paljon kuvia erilaisista ruoista, kun oltiin Ell Verdellissä toissavuonna. Tosi herkullinen loma, jolle lähtisin vaikka heti uudestaan!

Barcelona on kaupunkina melko kallis ja aivan kaikki keskustan paikat eivät ole sitä parhaimmistoa ruokailujen kannalta. Ravintolat ovat kalliita ja ruoka on tehty aikalailla turistin suuhun sopivaksi. Olen joskus saanut eteeni suoraan pakkasesta mikron kautta lämmitettyä ruokaa, joten esimerkiksi se La Rambla ei ole mikään paras kohde ruokailuille. Käydä siellä kyllä kannattaa, mutta syökää muualla, jos vain mahdollista.

Eihän siinä mitään kummaa olekaan, että ruokaa tehdään vähän toisella kädellä kun turisteja on miljoonittain. Pitäähän olla ruokia moneen makuun ja tuhansien vierailjoiden syötäväksi, joten aivan kaikille ei voi tehdä ruokaa sillä innolla, joka catalonialaisessa keittiössä normaalisti näkyy. Jos on siis mahdollista, niin etsikään hieman sivummalta ja menkää lähikaupunkeihin vierailulle. Eikä tarvitse edes mennä pitkälle, vain pari katua sivuun niin johan löytyy kivoja pieniä paikkoja ja hinnatkin laskee lähes puoleen.

Tiedättekö mikä on Espanjassa yhtä hyvää kuin Italiassa? No se on se jäätelö. Halpaa ja ihan äärettömän hyvää. <3

IMG_2780

 

Espanjassa voisin suunnata mihin vain. Tekemistä riittää, on paljon nähtävää vaikka ei olisikaan mikään nähtävyyksien tarmokas koluaja ja haluaisi vain kävellä kaupungilla. Espnjassa tykkään siitä, että siellä on aina hyvä fiilis ja ihmisiä riittää ympärillä. Mulle jo pelkkä oleminen tässä maassa tuo hyvän olon ja siksi olen tosiaan ollut myös yksin reisussa Barcelonassa useasti. Madridiin olen myös miettinyt, että voisin mennä itsekseni, samoin jotkut uudet kohteet voisivat kiinnostaa.

Tässä kaksi hyvää artikkelia siitä, mitä kannattaa tehdä Barcelonassa ja Madridissa. Kirjoittaisin samat vinkit, joten turha toistaa hyviä artikkeleita :) Myös hakusanalla Barcelona tai Espanja taitaa blogista löytyy lisää juttua reissuistani.

Jos tahdot vastauksen johonkin tiettyyn aiheeseen Espanjaan liittyen, kysy kommenttiboksissa niin vastaan mielelläni!

Nautinnollisia reissuja Espanjaan! :)

6 kommenttia artikkeliin ”Ajatuksiani Espanjaan matkaajalle!

 1. Maria sanoo:

  Aurinkoista huomenta! :-) Jei, tosi kiva päästä lukemaan Espanjajuttuja! Seuraavaksi kahlaan läpi noi linkkaamasi tekstit! Tänään jäljellä 4. ;) Jonkun reissun voisi keksiä myös kesälle! Ihanaa viikonloppua sulle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Saat ihanan alun kesään! Nyt jo Suomessakin niin lämmin, että veikkaan sun matkaavan helteeseen. Muista pakata monta toppia mukaan, voi olla tarve vaihtopaidoille lämmössä ;) Nauti! :) ps. mulla jäljellä myös neljä, keskiviikkona kreikka :D

   Tykkää

 2. Linda sanoo:

  Oon samaa mieltä sun kanssa, Espanjaan on aina ihana mennä, siellä on kiva fiilis, lämmintä ja hyvä olla kaikin puolin. Tuli ihan ikävä tätä lukiessa :P Madridin ja Barcelonan lisäksi voin suositella Sevillaa, ihan uskomattoman kaunis kaupunki! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Siellä täytyy siis vierailla, lähdetkö matkaoppaaksi? ;) Voidaan keskiviikosta eteenpäin suunnitella meidän seuraavaa reissua :D <3

   Tykkää

 3. Kadri sanoo:

  ihanii kuviiiiii!!!!!! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiiiitos ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: