Herätys unikeko, aika herätä ja lähteä ulos! 

IMG_5799 IMG_5795 IMG_5794IMG_5791Kuvat ovatkin eiliseltä aamun lenkiltäni, joka tarkoitti noin puolen tunnin reipasta kävelyä aurinkoisessa merenrannassa. Matkalla ollessani muistin taas miten ihanaa on herätä aikaisin ja käyttää aamun ensimmäisestä tunnista reilusti aikaa ulkona reippailuun. Reippailu kuvastaa sitä hetkeä mielestäni todella hyvin, sillä tykkään aamuisin käydä ripeällä kävelyllä, mutta en välttämättä kuitenkaan juosta. Kipitän sellaista vauhdikasta tahtia, että tulee pikkuisen hiki ja veri alkaa kunnolla virtaamaan. Samalla herään kunnolla uuteen päivään.

Moni ei tiedä tätä salaisuutta, mutta aamiainen maistuu paljon paremmalta pienen aamuherättelyn jälkeen. Lenkin jälkeen syödäänkin tottakai aamiainen, mahdollisimman suuri sellainen. Usein syön iltaisin aika suuren annoksen ruokaa, joten aamuisin ei välttämättä ole ainakaan ihan kiljuva nälkä. Puolen tunnin aamukävely (tai joskus jopa tunnin) auttaa tähän ongelmaan ja voin vakuuttaa teille, että aamiainen maistuu pienen reippailun jälkeen triplasti paremmalta. Sain reissussa yhden aamu-unisen kaverinkin uskomaan aamuisiin lenkkeihin ja hän oli aivan hurmioitunut siitä energiasta minkä aamun ensimmäinen tunti hänelle antoi.

Ehkä säkin tahdot kokeilla joskus? :)

IMG_5824 IMG_5825 IMG_5828

Me noustiin eilen hieman myöhässä ylös ja huomasin, että tuli nukuttua ihan liikaa. Rytmi pääsi lomalla ilmeisesti vähän muuttumaan ja kotona huomasin että uni maistui normaalia pidemmälle. Herätessä olin silmät ristissä ja vähän jopa kiukutti, mutta lenkin jälkeen olo oli aivan erilainen. Tähän voikin taas todeta, että ei ole koskaan ollut huono päätös lähteä aamulla ulos kävelemään vaan joka kerta olen palannut kotiin energisempänä. Sama toistui eilen. Ja hyvän mielen lisäksi mukana on kiljuva nälkä, sehän siinä melkein on se paras osuus! ;)

Kun aamun aloittaa näin, voi jopa rentoilla loppupäivän. Mielestäni puoli tuntia reipasta kävelyä päivässä riittää, eli ei ole pakko joka päivä huhkia kuin hullu salilla tai juosta tunnin lenkkiä. Reipas kävely tekee hyvää ja pian saatat huomata tekeväsi kävelylenkkejä joka päivä. Ihan vain siitä ilosta, että se saa aamun alkamaan niin energisenä. Uskotko?

Kokeile sinäkin tällaista aamua, saatat yllättyä miten positiivisia vaikutuksia sillä on arkeen! :)

 

SEURAA MINUA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

7 kommenttia artikkeliin ”Aamun ensimmäinen tunti

 1. sara sanoo:

  Mä aina silloin tällöin harrastan aamulenkkejä. :D Kyllä siitä useimmiten tulee aivan ihana fiilis! Nyt oon harjoittelussa ja on aika paljon iltavuoroja tai välivuoroja 11-19, niin ajattelin että näihin päiviin sopisi just joku 30min-1h aamulenkki! :) Ja just ei sen tarvis olla mikään hikijuoksulenkki kun niistä en välttämättä aamuisin nauti… :D Toki nyt ei tarvis niiin aikasin mennä jos vasta 11 menee töihin. ;) Mut pitääpä tosiaan ottaa asiaksi kokeilla ennen työpäivää. Toki pyöräily sitten töihin vielä edessä mutta lenkki vaikka ennen aamupalaa/pienimuotoista brunssia itelle vaikka kuulostais tällä hetkellä omiin korviini myös hyvältä. :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No tuossahan ehtii hyvin, kun töihin lähtö on vasta noinkin myöhään. Ihanan rauhaisat aamut sulla, toki pitää niistä ottaa myös enemmän irti kun töiden jälkeen ei juurikaan enää oo vapaa-aikaa. Veikkaan, että helposti tulee valvottua aika myöhään? ;)

   Tykkää

 2. Sini sanoo:

  Tässä yksi syy, miksi haluaisin koiran – olisi pakko mennä joka aamu ulos kävelylle ja päivät lähtisivät paremmin käyntiin.:) Ihan vaan se takia ei kyllä kannata koiraa ottaa, mutta haaveilen muutenkin omasta karvaturrikasta. Ootko ite ajatellut koskaan koiran hankkimista?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hih, mullekin on moni ehdottanut koiran hankkimista! En ole oikein eläinihminen, niin siksi se ei ole käynyt mielssä. Plus ongelma on se, että mulla on aika pitkiä päiviä useinkin, joten voisi olla melko vaikeaa jos ottaisin koiran joka kaipaisi huomiota enemmän kun pystyn antamaan :)

   Tykkää

   1. Sini sanoo:

    Mulla on sama ongelma, koira ei eläisi kun tulee niin pitkiä päiviä välillä. Mä tosin olen super eläinrakas, joten eiköhän se koira parin vuoden päästä mun lattioilla tepsuttele :)

    Tykkää

 3. Linda sanoo:

  Mä oon niin kiitollinen, että opetit mulle aamulenkkeilyn salat. Oon täysin myyty! Luulin, etten oo aamupala ihminen, mutta kyllä se kummasti maistuu lenkkeilyn jälkeen. Tällä viikolla oon käynyt jo kahdesti. Alkuhuuma :D
  Ihania noi kuvat! Onpa siellä jo kesäisen näköistä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: