Istuin pitkään ja juttelin. Hymyilin toisen sanoille, vaikka en oikeastaan ehkä ihan ymmärtänyt niistä jokaisen tarkoitusperää. Tuntui, että se toinen saattaa olla hieman erilainen kuin minä. En kuitenkaan antanut sen häiritä, enhän voi olla jokaisen kanssa samoilla linjoilla. Kulkea samoilla aaltopituuksilla, kuten kai tavataan sanoa. Juttelin ihan kuten aina, kyselin ja kehuin. Toisella oli oikeastaan ihan hyviäkin mielipiteitä, vaikka hieman mustavalkoisia. Katsoi omaa napaansa, käänsi katsettaan herkästi pois muiden suunnalta. Kuten siis minun. Puhui pari kertaa päälle, ei oikein kuunnellut. Tällaisissa tilanteissa usein hiljenen ja vain kuuntelen. Nytkin kuuntelin. Näyttämättä silti toiselle sitä mitä oikeasti ehkä ajattelen. Tahdon kyllä kuulla, ei ole olemassa hetkeä, kun lopettaisin toisen kuuntelemisen. On kohteliasta käydä keskustelut loppuun, on kohteliasta olla ystävällinen.

Hymyilin, nauroin ja kerroin jatkoa hänen juttuihinsa omin ajatuksiinsa. Hän pohti tulevaisuutta, minäkin yritin. Sanoin, että en oikein tiedä mitä teen kymmenen vuoden päästä. Kerroin, että on ollut aivan liian rankka viimeinen vuosi ja siksi on otettava hetki henkeä. Hän tivasi ja intti, että eikö mielessä ole mitään. Pyörittelin hieman ahdistuneena päätäni. Tunsin oloni tyhmäksi, kun en keksinyt mitään niin hienoja suunnitelmia kuin se toinen. Pitäisikö niitä olla? Olenko aivan hölmö, kun elän näin vain päivä kerrallaan? Kerrankin. Huolehtimatta, kun kaikki tuntuu sopivasti soljuvan eteenpäin omalla painoillaan. Kun kyllä kaikki sujuu varmasti ihan hyvin. Ei me sitten puhuttu enää siitä aiheesta. Puhuttiin ihan muita juttuja ja välillä jopa löydettiin ehkä jotain yhteistäkin. Lopulta keskustelu kuitenkin tuli päätökseen ja se mies sanoi, että olen omituinen ja sulkeutunut. Ilmoitti, että hän teki kaikkensa keskustelun ylläpidoksi ja luetteli muutamia sanoja siitä millainen olen. Tyhjäpäinen ja mitäs nyt muuta siinä kuulin vieressä sanoja löytyvän toisen suusta. En muista ihan kaikkea, mutta muistan kyyneleet. Olin kai väsynyt, aivan liian väsynyt siihen aikaan yöstä. Käänsin katseen ja odotin, että se loppuu.

Jos joku ajatteli, että olen vahva ihminen, niin joissain tilanteissa en ole. Kun tuntematon keksii päättää, että minä olen jotain mitä en ehkä itse usko olevani, on näemmä vaikea päästä tilanteesta ulos. Normaalisti en ehkä kyynelehtisi, se ei taida olla mun tapaistani. Tällä kertaa se oli väistämätöntä. Jostain syystä ne sanat ja olettamukset iski suoraan johonkin tunteeseen, jota en ollut nähnyt aikoihin. Pelkoon siitä, että joku luulee mun olevan tyhmä ja merkityksetön. En yrittänyt enää muuttaa hänen mielipidettään, vaan päätin, että se ihminen saa jatkaa matkaansa. Ilman mun yrittämistäni.

IMG_5539

 

En tiedä miksi kirjoitan näin avoimen tekstin tunteistani. Teki kai mieli herättää ajatus siitä, että jokainen meistä joskus herkistyy toisen edessä, vaikka kuinka luulisi kestävänsä vaikka minkälaiset iskut. Ehkä tämä oli itselleni liian odottamaton hetki, enkä tajunnut että näin voisi käydä. Että joku voisi kertoa minulle noin suoraan millainen olen, tuntematta minua oikeasti ollenkaan. Sen jälkeen, kun olen luullut tehneeni kaikkeni jotta olisin läsnä sen ihmisen kanssa. Kaikkia ei tietenkään voi miellyttää, eihän se ole edes normaalia. Ja totuushan on, että normaalisti ihmiset tekevät päätöksensä sanomatta suoraan ja selän takana puhuvat muille millainen olen. Tämä ihminen teki sen vasten kasvoja. Kumpi sitten on parempi, vaikea sanoa. Ainakin hän oli rehellinen. Ehkä se mies oli tosiaan vähän erilainen mun kanssani, eikä tainnut vain pitää mun tavastani ajatella. Ehkä olin yksinkertainen, kuten hän ilmaisi, ehkä en.

Avoin olen mielestäni, mutta ehkä se toteutuu vain näin kirjoitettuna. Täällä on helppoa puhua kaikista ajatuksistani, tai ainakin osasta niitä. En koe, että mulla olisi salattavaa juurikaan edes täällä, koska samoja ajatuksia me kaikki ihmiset joskus käydään läpi. Jokainen meistä joskus miettii omaa tarkoitustaan, omaa napaansa ja ihan sitä omaa ulkomuotoon muille. Tällä kertaa olin sulkeutunut, vääränlainen ja epäkiinnostava. Toisen mielestä siis. Sitten palasin kotiin ja kerroin miehelleni mitä oli tapahtunut. Hänen silmissään, kun olen täysin päinvastaisia ajatuksia. Sain halauksen, lohdutuksen ja käskyn olla välittämättä sellaisista idiooteista. No, käsky kuunneltu ja… I’m awesome! ;)

Terveisiä tunteikkaasta aamustani, mitä sulle tänään kuuluu? <3

 

 

SEURAA MINUA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

7 kommenttia artikkeliin ”Kun se toinen päätti mun puolestani kuka ja millainen olen

 1. Oona S. sanoo:

  Ihan älyttömän hyvä teksti ja pisti kyllä ajattelemaan. Mielestäni hetkessä eläminen on taito sekin ja silloin ainakin itse saan asioista paljon enemmän irti. Se että joku sanoo että on yksinkertainen niin mielestäni voisi jättää sanomatta. Toki arvostan itsekin rehellisyyttä mutta kommentit jotka jo aloitusperältään ovat tarkoitettu satuttamaan eikä kehittämään niin mielestäni voisi jättää omaan mieleensä.
  En kovin usein tänne kommentoi mutta oot kyllä ihan huippu blogaaja ja näistä sinun kirjoituksista saa aina todella paljon irti. :)
  Ja täytyy viel sanoa että kun luin tätä tekstiä niin tuli semmoinen kauhea fiilis että ai apua onko sun mies sanonut noin vaikka täältä ruudun toiselta puolen saa sen fiiliksen että kyseessä on mitä hyväsydämmisin ihminen. Mutta onneksi tuo viimeisen kappaleen lause sitte korjas nää ajatelmat vääriksi.
  Voima halaus täältä ja toivottavasti päivä kääntyy vielä ilon puolelle! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi ei, kauheaa jos onnistuin kirjoittamaan niin, että joku teistä kuvittelisi mun puhuvan miehestäsi. Ei ei, kyllä kyse oli ihan tuntemattomasta ihmisestä, ei tutusta ja rakkaasta miehestäni. :)

   Tästä on jo jonkin aikaa kun tämä tapahtui, se tuli vaan nyt mieleeni ja piti avata vähän niitä ajatuksia. Kiitos kauniista sanoista Oona! <3

   Tykkää

 2. Pakko kommentoida sanoo:

  Kun luin alun sun tekstistä, niin mulle tuli vaikutelma, että se sun keskustelukumppani oli omituinen ja sulkeutunut. Joskus ihmiset projisoi pelkoa omasta itsestään toiseen ihmiseen. Ja lisäksi, oon mun 30-vuotisen elon aikana oppinut, että tietty rauhallinen ja rento suhtautuminen tulevaisuuteen on suurta viisautta. Moni ihminen elää antoisan ja rikkaan elämän ilman isoja suunnitelmia. Itse asiassa, moni ihminen saavuttaa isoja asioita ilman suuria tavoitteita ja rautaista kunnianhimoa. Kaksi noista jälkimmäisistä on mun mielestä turhan yliarvostettuja asioita.

  Mutta tosiaan, kiitos tästä kirjoituksesta. Joskus, kun paljastaa haavoittuvuutensa toiselle ihmiselle, tulee turpiin. Sinä Marissa, oot mun mielestä huipputyyppi just tuollaisena kuin olet :-)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos todella fiksuista sanoista, tuli hyvä olo lukea nämä. Pitäisi muistaa nämä sun ajatukset, eikä kuunnella sellaista ihmistä joka ei osaa ajatella muita kuin itseään.

   Kiitos kauniista sanoista <3

   Tykkää

 3. Elina sanoo:

  Olen mä muutekin tänään jotenkin tosi herkällä päällä – mutta meinasin itkeä tuhertaa, kun luin tätä junassa. :( Hienosti kirjoitettu.

  ”Kun tuntematon keksii päättää, että minä olen jotain mitä en ehkä itse usko olevani, on näemmä vaikea päästä tilanteesta ulos.”

  Kosketti. Tuo on tilanne, jota mä pelkään elämässä jotenkin hirveästi. Eikä henkilön tarvitse olla kovin tuntematonkaan.

  <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana Elina <3

   Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Mäkin ihan liikutuin tästä tekstistä <3
  En osaa oikein mitään sanoa, mutta ajateltavaa tässä tekstissä kyllä on! :)
  Tuollaiset kommentit mitä sait, olisi voinut jättää sanomatta…

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: