Heti ensiksi kiitos viimeiseen juttuun tulleista kommenteista. En ole selvästikään näiden asioiden kanssa yksin ja meitä löytyy useita näitä asioita pohtimaan. Yritän vastata kommenteihinne pian <3

**

Kesälomat lähestyvät ja veikkaan, että nämä matkusteluun liittyvät kirjoitukset voisivat tällä hetkellä olla kuumakin aihe. Vuosien aikana on tullut testattua erilaisia matkoja ja opittua omasta reissutyylistään paljon. Siitä miten kannattaa matkustaa ja miten välttämättä ei kannata. Tässä vähän koostetta tähän väliin siitä, että minkälaisella paletilla koen oman lomani onnistuvan parhaiten. Ehkä tekin saatte tästä jonkun ajatuksen seuraavalle lomallenne?

 

Tärkein asia: oikeanlainen seura. 

Mulle on loppujenlopuksi aivan sama missä kohteessa olen ja mitä teen, kunhan seura on oikeanlaista. Sellaista myös, että se seura tahtoo olla siellä matkassa juuri mun kanssani. Välttämättä ei tarvitse rakastaa täysin samoja asioita ja reissussa voi kulkea hetkittäin yksinkin jos mieltymykset on hiukka erilaiset, mutta toisen kanssa on oltava helppo olla. Toinen ei saa tehdä sulle painostavaa oloa tai muuten rasittaa mieltä. On saatava lomailla toisen kanssa hyvillä mielin ja ilman minkäänlaista painolastia huolesta. Oothan valinnut matkakumppaniksi sellaisen kaverin? Ja jos ette ole matkustaneet yhdessä aiemmin, olettehan puhuneet mieltymyksistänne? Yllättäen pelkkä toisen sotkuisuus tai nukkuminen yli keskipäivän, voi vaikuttaa lomamukavuuteen molemminpuolin ;)

Viimeiselle lomalle Kreikkaan oli ihana lähteä, kun toista ei tarvinnut suostutella mun kanssani reissuun, vaan hän oli heti yhtä innokas kuin minäkin. Voin kertoa, että oon yrittänyt muitakin mun kanssa houkutella reissuun ja on tullut monet pakit. Haha, ei oo aina treffikumppaneita saatavilla niin helposti. Kiitos siis Lindalle kun tahdoit lähteä mun kanssani reissulle ;) <3

IMG_5527

 

Toisena: lomamoodi. 

Onnistunut loma kaipaa itseltä asenteen muutoksen. Työt pitää unohtaa, kiireet pitää unohtaa ja oikeastaan ihan kaikki turha pitää jättää mielestä, jota ei sen viikon tai kahden aikana tarvita mieltä rassaamaan. Teen usein itse myös neljän tai viiden päivän lomia ja myönnän, että on vaikea päästä niin nopeasti lomamoodiin. Siltikin, kun sen opettelee, se alkaa pikkuhiljaa luonnistua. Pitää päättää jo ennen loman alkavaa iltaa, että tästä se nyt sitten alkaa. Kenelläkään meistä ei ole lomaa liikaa vuoden aikana, joten käytä päiväsi hartaudella ja muista nauttia niistä. Arvosta jokaista lomapäivääsi, arvosta omaa aikaasi. Jookos.

 

Neljäs: sinulle oikeat aikataulut ja aktiviteetit

Mieti mitä juuri sinä tahdot lomaltasi ja minkälaisista asioista nautit. Älä mieti siis muiden toiveita, vaan kuuntele omaa tahtoasi ja ole jopa hieman itsekäs. Mulle on esimerkiksi tärkeintä, että lomalla saan herätä aamulla lenkkeilemään, syödä sen jälkeen kunnollisen aamiaisen ja viettää päivän ilman kiirettä. Kaupunkilomilla tahdon kävellä pitkän päivän, rantalomilla lukea kirjaa yhdeksästä neljään, illat liikkua paljon, mutta välillä maata vaikka iltaan jos arki on ollut hektistä kotona Suomessa. Tiedän tarkkaan minkälaisista asioista en pidä ja jos pitäisi stressierkin matkustajan kanssa lähteä reissuun, voisi jäädä väliin. Siispä jokaisen pitäisikin miettiä, että mitä juuri itse lomaltaan tahtoo. Sen mukaan myös valita matkaseura ja kohde.

 

IMG_5458

Olethan miettinyt näitä asioita seuraavalle lomallesi? :)

2 kommenttia artikkeliin ”Onnistuneen loman ainekset

 1. iina sanoo:

  Hih Marissa musta tuntuu et oisit just täydellistä matkaseuraa! ;-)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Löytyikö samat haaveet ja toiveet matkojen suhteen siis? Kiva kuulla. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: