Kirjoitan tätä tekstiä istuessani hieman hartiat kyyryssä ja hyvä kun toinen puoli ylähartioista liikkuu. Mietin tässä, että ehkä mies voisi herätessään ihan vähän hieroa mun niskojani auki, jos oikein kiltisti pyydän. Onnistun harvoin saamaan itseni näin jumiin, mutta nyt taisin salilla olla jollain tapaa aivan väärässä asennossa, kun tein toissapäivänä omasta mielestäni tosi onnistuneen tunnin perustreenin koko kropalle. Olin haaveillut pumppiin menosta pitkästä aikaa, mutta koska sellaista ei mennyt juuri silloin ja Elixian Poweri on mun makuun aivan liian täynnä taukoja ja tylsä, niin tein sitten oman treenini. Ja hyvinhän se tosiaan onnistui, nyt sattuu vähän joka kohtaaan ja nuo niskat on jumissa tosi pahasti. Eli ei siinä kaikki mennyt kuten piti, vaan ilmeisesti on taas tullut jännitettyä niskoja liikaa hartioita treenatessa.

Jospa se tuosta katoaa, oon huomannut tehokkaaksi tavaksi pyöritellä hartioita usein påivän aikana ja kipu usein pikkuhiljaa hälvenee. Kunhan pysyy liikkeessä ja ei entisestään kiduta niskaa olemalla aivan kyyryssä. 

Viimesen kuukauden aikana on tullut treenailtua vaihtelevasti vähän mitä milloinkin ehdin tehdä. Salila käyntiin ei paljoakaan ole ollut energiaa, mutta yritän mä siellä kerran tai kaksi viikossa käydä. Selän harjoitteita teen kyllä useasti viikossa, mutta se tarkoittaa mulla koko keskivartalon harjoitusta. Coren vahvistamista. Kävelystä oon ottanut taas tavan ja huomaan, että vaikka selkä otti kovan osuman meidän firman juhlissa mun tanssittua vähän liikaa, niin kävely on auttanyt siihen tosi paljon. Juossut en oo sen jälkeen taas kertaakaan, mutta oon crossaillut itseni hikeen tai kävellyt kauheella tahdilla aamulenkilläni. Pelkkä kävelykin saa itseasiassa tosi kovan sykkeet aikaiseksi, kun sen tekee kunnolla. Powerwalk onkin aika osuva nimi niille kävelylenkeille, joilla itse tykkään käydä :)

IMG_6138

Koska kunto ei tällä hetkellä ole mitä parhain, ei tee edes niin mieli treenata aivan jatkuvasti. Tahdon kyllä päivittäin liikkua jonkin verran, mutta en jaksa  itseäni raahata pakolla lenkille kun tiedän ettei se liioissa määrin tee hyvää. Muutama juoksuaskel kesken lenkin on tottakai joskus paikallaan ja testailenkin välillä miltä tuntuu ihan vähän juosta. Onhan se sitäpaitsi aika paljon kivempaa tahtia liikkua, kävellessä kun maisemat ei niin vaihdu. ;)

Kun on tullut käytyä vähemmän salilla, myös olo alkaa olla entistä keveämpi. Paino alkaa kummasti lähennellä sitä maagista 60 kilon rajaa, kun nesteet alkaa kadota ja varmaan se kauhea pumppi joka aikaisemmin oli kun kävi enemmän salilla. On silti hauska miettiä, että mulla on kyllä aivan samat vaatteet käytössä kuin 55 kiloisena oli, ehkä vaan vähän ottaa joissan t-paidoissa hauiksesta kiinni. Tätä voi kai kutsua positiiviseksi ongelmaksi?  Hih. Vaikka en juurikaan tahdo painoa jatkuvasti seurata, on ihan mielenkiintoista nähdä, että onko salin vähentämisellä suoraa eroa painoon. Ainakin on jo yli kilo tipahtanut nopeasti nesteitä pois, saa nähdä mitä tuo toinen kuukausi. Toinen kilo lihasta pois? ;)

Lenkin jälkeen on aina hyvä olo. Juostun, kävellyn tai hölkätyn sellaisen. <3

IMG_6180_2

Viime kuukauden treenit ovat sisältäneet koosteena seuraavaa: 

* Kävelyä kymenniä kilometrejä

* Muutama kilometri juostunakin

* Salilla kiertoharjoittelua 1-2 krt. viikkoon

* Core n. 3-4 krt viikossa

* Latinotanssia 1 krt viikkoon

* Combattia 2 krt kuussa

Tanssia harrastan nykyään itsekseni taas, yritän saada lantion siihen kuntoon, että voisin oikeasti tanssia vähän enemmänkin. Yritän myös selvittää,että mitkän on ne pahimmat kiertoliikkeet selälle, jotka saa kivun aikaan. Teen tosi harkittuja liikkeitä ja oon maltillisena, jos yhtään tuntuu pahalta. Tiedän vaan, että lattarit on aina vahvistaneet tosi paljon mun keskivartaloa ja siksi nekin on taas kuvioissa mukana. Plus, tanssi nyt vaan on niin huisin kivaa ja saan lyhyestä kymmenen minuutin tanssimisestakin niin hyvän olon <3

IMG_6720

Tänä aamuna olisi kovasti tehnyt mieli lähteä lenkille, mutta myönnän tuon ilman saaneen mut lähinnä kääntämän kylkeä. Kävin kurkkaamassa parvekkeella, mutta tuo tuulihan kaataisi mut kumoon! :D Siellä on sellainen myräkkä, että oksat pois ja Marissat ja mummot kumoon, jos ulos uskaltavat. Eikun siis vain suoraan aamiaiselle ja ehkä iltapäivällä ennen Ouluun lähtöä voi vielä käydä tekemässä hyvän hikitreenin. Tänään suuntana tosin sali, koska sielä on tälläisella harmaudella mukavampi treenailla.

Kuinka teillä treenit sujuu? Oletteko siirtyneet ulos kesän ajaksi, kuten minä? :)

 

 

8 kommenttia artikkeliin ”Treenijuttuja viime kuukaudelta

 1. memmi sanoo:

  Tällä hetkellä treenit sujuu aika nihkeesti, oon nimittäin onnistunut saamaan lonkankoukistajat niin kireeseen kuntoon että. Tai reidet tai mistä ikinä tää onkaa lähtösin. Välillä alkanut kummittelemaan jopa jo selässä asti. Eli joo, lenkki ei oikein kulje, salillakin on vähän nihkee fiilis ja palautuminen ei niin tehokasta kun vois olla. Eilen olin pitkällä kävelyllä päivän muun liikkumisen lisäksi ja varmaan puolet matkasta lonkan aluetta särki niin vietävästi, että kävelin kyllä sellasta etanan vauhtia :D Nyt ois varmaan se hetki ku pitäis oikeesti mennä hierojalle tai fyssarille tai jollekin, joka saa mun kohta koko jumittuneen kropan auki ja osaa kertoo mistä kiikastaa.

  Ja tosiaan, ulkotreenit houkuttulee paljon enemmän näin kesällä! Varmaan mullakin jossain kohtaa painottuu lenkkeilyyn ja omalla painolla lihaskunnon treenamiseen, koska ulkoilma on ihanaa ja mun salilla on kaiken lisäks kesäaukioloajat, jotka ei ihan täysin miellytä mua :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Lonkat on tos vaikea, munkin pitäisi niitä availla todella paljon. Menee helposti jumiin ja jumi siirtyy siitä sitten eteenpäin ja pian on selkä kipeänä…Onneksi osteopaatti tästä kertoi ja selkäkivutkin on lieventyneet, kun on muistanut kunnon kropan availun ja venyttelyt. :)

   Mutta tosi ikävää, jos sulla ne ihan särkee. Ei kuulosta hyvältä, tsemppiä! Kävely on usein tosi hyvä apukeino, ehkä sunkin voisi olla hyvä mennä osteopaatille? En tiedä mitä kikkoja ne aina tekee, mutta ainakin mua ne osasivat auttaa :)

   Tsemppiä kropan palautumiseen!

   Tykkää

 2. Sini L sanoo:

  Mä ajattelin kyllä uhmata säätä ja lähteä pyörällä töihin :D Aina kesän tullen salitreeni vähän vähentyy ja ulkona treenailu lisääntyy. Tykkään myös raahata kahvakuulan läheiselle hiekkakentälle ja mennä sinne tekemään kuntopiiriä! :)

  sinisiivella.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oikein! Sää ei saisi olla este, vaikka se mulle välillä onkin. Täytyy ottaa susta oppia ;)

   Tykkää

 3. Salla sanoo:

  Juoksulenkit on lisääntyneet kevään aikana ja päiväkävelyllekin on nyt paljon helpompi lähteä. Kotijumppailut puolestaan oon siirtänyt parvekkeelle, mikä on aivan ihanaa koska mulla on siellä paljon enemmän tilaa mitä olkkarissa! :D Kevään mittaan sain myös lisää tilaa kalenteriin ja pystyin jatkamaan pitkästä aikaa tanssiharrastusta. <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei hyvä idea! Vaikka meillä kyllä paahtaa koko päivän partsille aurinko, niin voi olla että kuupahtaisin sinne treenin alussa heti :D

   tanssi <3

   Tykkää

 4. Mona sanoo:

  Just äsken kahvilla totesin, et kai se olis salille mentävä kun edellisestä kerrasta on joku kolme viikkoa aikaa…… :D Lenkkipolut on vaan houkutellu enemmän! …ja koiravauva kotona :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   ooh, koiravauva nyt ainakin! Ei sen kanssa pare salille mennä, pysytte siellä lenkillä vaan ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: