Mites siellä on sunnuntai sujunut? Oliko samanlainen helleintoilu päällä, kun täällä mullakin? No okei, ei voi ehkä ihan htelteestä puhua, mutta omalla parvekkeella ainakin tuntui hiki puskevan päälle jo ihan aamusta ja kun yritin ottaa myöhemmin vähän aurinkoa, piti luovuttaa ekan tunnin kohdalla – aivan liian kuuma. Lähdin siis hetkeksi kävelylle rantaan ja sen jälkeen tein muita juttuja sisällä. Rannalle en viitsinyt bikineissä sentään vielä lähteä, voi olla aika petollinen tuo 15 asteen ilma, joka tuntuu lämpimältä mutta yllättää seuraavalla viikolla flunssalla. ;)

Kuinka monen mielestä on ollut tosi huonot ilmat tänä vuonna? Oletteko syyllistyneet samaan ilkeilyyn ja olette haukkuneet tätä Suomen kesää aivan surkeaksi?

”kauheen huono ilma, ihme ettei lunta vielä sada”

IMG_6928

Tämän postauksen kuvat on otettua eilen ja tänään, keskellä kirkasta päivää ja auringon porottaessa lähes kirkkaalta siniseltä taivaalta. Laskeskelin myös taaksepäin päiviä ja jokapaikassa missä olen nyt viimeisen kuukauden aikana ollut, on paistanut aurinko. Kaksi päivää muistan sateisena, mutta nekin päättiyvät muistaakseni ilta-aurinkoon. Muistatko sinäkin ne kaikki paisteet? 

Taitaa olla siis kyse ainakin osittain asenteellisista eroista. Jos aina ajattelee, että on koko ajan huono ilma, niin kyllähän se sitten on sitä. Jos odottaa sadetta, niin kyllä se sieltä tulee. Ei, meillä Suomessa ei olla kuten Intiassa ja nautitaan hulluista kuolemanhelteistä (sitä ne todellisuudessa siellä ovat!) ja meillä on neljä vaihtuvaa vuodenaikaa. Kesällä paistaa ja välillä sataa, syksyllä on kaunis ruska ja sateista, talvella on melko harmaata, mutta onneksi vielä lunta edes jonkin aikaa. Ja no kevät on mitä kauneinta aikaa, koska silloin meidät valtaa odotus. Odotus ihanasta kesästä, millainen se ikinä sattuu olemaankaan. Toiveissa tietenkin helteinen ja uuvuttavankin kuuma.

Puhuin töissä tästä yleisestä sään haukkumisesta ja melko moni oli sitä mieltä, että koko ajan on huono ilma. Työkaverini epäili, että koska me olemme saaneet keväällä käydä jo kerran aurinkolomalla, emme osaa ottaa näitä ”huonoja” ilmoja niin vakavasti. Hän pohti, että ehkä me olemme jo tyytyneet näihin sadekeleihin ja kylmyyteen, samalla kun muut vielä odottavat kesää, josta me jo saimme palasemme Kreikan matkalla. Totta, ehkä jokin pieni totuudensiemen siinä ajatuksessa piilee. Minä vielä satun matkustamaan usein vuodessa ja olen nähnyt aurinkoa jo alkuvuodestakin Karibialla. En silti suostu väittämään, että meillä olisi niin kauheat ilman Suomessa. Joka päivä olen lähtenyt ovesta ulos joko aurinkoon tai ainakin sellaiseen päivään, että se on kääntynyt sellaiseksi. Hassua etteivät muut muista näitä kaikkia kauniita päiviä.

Miksi mun silmissä on ollut pelkkää aurinkoa ja muiden mielestä koko ajan sataa vettä ja on jäätävän kylmä?

IMG_6913IMG_6911 IMG_6915IMG_6925IMG_6922

Ehkä se on asennekysymys tai sitten se on mun sokeuteni. Tai sitten olen kerrankin Hannu Hanhi ja se aurinko tosiaan seuraa mua aina sinne minne askeleni suuntaan. Muistan kyllä muutamia sateita, mutta niinä hetkinä olen istunut sohvan nurkassa kirjan kanssa tai tehnyt töitä. Säällä ei ole ollut niin merkitystä, olen keksinyt muutakin tekemistä kuin tuijottaa ulos ja haaveilla tropiikin lämmöstä.

Olen jo ennenkin kai sanonut tämän, mutta muuallakin maailmassa on aivan yhtä ”huonot” ilmat kuin Suomessa. Olen matkustanut useat kerrat lomamatkalle ja samalla Suomessa on ollut helle, kun olen seissyt sateessa. Viime vuonna Suomessa oli toukokuussa 32 astetta lämmintä ja Espanjassa ja Pariisissa satoi samaan aikaan vettä ja oli paljon viileämpään. Okei, minä olin silloin itse todella tyytyväinen, koska kotona alkoi olla niin kuuma ettei saanut nukuttua. Espanjan 27 astetta ja ilmastoitu huone tuntuivat todelliselta luksukselta, kun kotona oli nukkunut niin huonosti. Näitä säitä moni harvoin muistaa, mutta mulle se on jäänyt elävänä mieleen, koska se tuntui niin koomiselta olla etelän lomalla sateessa samalla kun Suomessa nautittiin hulluista helteistä. Heh, eikä oo käynyt vain kerran tämäkään.

Ehkä ne ilmat voisi pikkuhiljaa nousta jo yli kahdenkympin, mutta onhan siellä sentään ollut tosi kaunista. Olenkohan ainut, joka on  ihan tyytyväinen näihin meidän säihin, vai oletko säkin huomannut, että aurinko on paistanut todella ahkerasti tänän keväänä? Jos et, niin ehkä se olen vain minä jota se aurinko on seurannut perässä. Ehkä se on kuullut mun kehuni ja tahtoo seurata mun matkassa, kun tietää, että olen kiitollinen sen olemassaolosta. ;)

Aurinko meidän kaikkien ensi viikkoon! 

20 kommenttia artikkeliin ””Ihan kauheen huono ilma koko ajan”

 1. Sini L sanoo:

  Et ole ainut, jonka mielestä sää ei ole ollut mitenkään huono. Itseasiassa juuri sopivasti puhuttiin äitini kanssa tänään aiheesta ja todettiin, että aurinko on paistanut melkein joka päivä ainakin jossain vaiheessa. Lisäksi on ollut sen verran kosteaa ja viileää, että luonto on todella vihreää ja rehevää. Tultiin äitin kanssa siihen tulokseen, että on ollut oikein hyvät säät ja kaikki se vihreys on aivan ihanaa! :)

  http://sinisiivella.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa Sini, on muuten niiiin kaunista ulkona että ihan ihmeissään saa välillä olla. Tosi vihreää ja upeat tuoksut. Suomen luonto on niin nätti <3

   Tykkää

 2. maikki sanoo:

  Ai mikä helle? :D Täällä ainakin tullut vettä koko viikonlopun ja kylmä tuuli

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, mainitsinkin että ei nyt ehkä helle, mutta todella lämmin kun on tuulen suojassa ;) Harmi että siellä on tullut vain vettä :(

   Tykkää

 3. Sanna sanoo:

  Mun mielestä myös sää on ollut ihan ok! Kaikki tosiaan valittavat koko ajan siitä, että jatkuvasti sataa, mutta munkin mielestä aurinkoisia päiviä on ollut enemmän, tai ainakin sitten itse muistan ne paremmin. ;) Toki itsekin kaipaan jo lämpimämpiä säitä, varsinkin kun tuuli on ollut ainakin muutamat viime päivät niin kova. Tänäänkin olisi voinut olla ihan lämminkin, jos ei koko aikaa tuulisi niin paljon. Onhan se vähän masentavaa, kun aina jos katsoo vaikka 10 päivän ennustetta, niin lämpötilat ovat koko ajan 15 asteen molemmin puolin eikä millään nouse sinne yli 20. Mutta toisaalta sääkartoissa paistava aurinko lämmittää mieltä. :) Itselläni alkaa juhannuksesta loma, ja tietysti sitä aina toivoo, että viimeistään silloin sitten lämpenisi. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jospa juhannuksesta alkaa lämmetä kunnolla? Uskon siihen. Siitä se kesä alkaa vasta kunnolla <3

   Tykkää

 4. Petra sanoo:

  Kyllä munkin päivään on paistanut, vaikka oonkin vähän vilukissa noin muuten ;)

  http://lungelady.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Noo, sää nyt oot vilukissa, joka kaipaisi Dubain lämmöt että kelpaa ;) hih. <3

   Tykkää

 5. Jenna sanoo:

  Hahah, mie olen kanssa yksi auringonhuomaaja :D Yksi aamu ihan odotin, että jes tänään sataa, saan alottaa aamuni linnottautumalla sänkyyn katsomaan leffaa koska oli luvattu huonoa keliä, mutta yllättäen ulkona alkokin paistaa aurinko täydeltä taivaalta eikä miillään malttanu jäähä sisälle :–)
  Siellä se aurinko vaan usein on, on se kumma kun niin monet jaksaa harmautta valittaa!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Se on paras tunne, kun sataa mukamas ja yllärinä onkin aurinkoa! Ihana aamun alku <3

   Tykkää

 6. Tiina sanoo:

  Sama täällä, aurinko se vaan paistaa. En edes muista mitään sateita! Eikä sitä säätä pidä lukuna katsoa. Moni jää helposti sisälle kun on vaan ”15” astetta ja oikeasti onkin auringossa paljon lämpimämpi. Ulos vaan niin voi tajuta että on parempi ilma kun uskoiskaan ikkunasta katsottuna ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Samaa mieltä Tiina!! Aurinko lämmittää hyvin vaikka ilma oliskin vielä vähän viileämpi :)

   Tykkää

 7. Anniina sanoo:

  Aurinko on kyllä paistanut monena päivänä, mutta tuuli on ihan älytön! En tykkää yhtään! Ainakin täällä Keski-Suomessa on ollut kauheita puhureita ja sähkökatkoja useampina päivinä :/ Ilman noita tuulia ilmakin tuntuisi varmasti lämpöisemmältä, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä! Jospa ne tuuletkin laantuisi :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Täytyy tottakai munkin muistaa, että jokainen meistä ei asu samoilla kulmilla kuin minä! Täällä on ollut tosi hyvät ilmat, mutta ehkä jokapaikassa Suomessa ei ole aivan samanlaista. Toivotaan, että sinnekin saadaan vähän sitä tuulta lauhtumaan :)

   Tykkää

 8. Elisa n sanoo:

  Sää on kyllä semmonen puheenaihe, josta tuntuu että ihmisillä riittää aina valittamista. Itseäni jopa ärsyttää kun aina haukutaan sen hetken vuodenaikaa ja säätä. Milloin on talvella liian kylmää tai syksyllä ja kesällä liian sateista tai liian kuuma.. Tuntuu ihmisillä aina löytyvän valittamista ja ollaan hyvin tyytymättömiä säähän. Olen sitä mieltä että se on vain asennekysymys ja pukeutumiskysymys, jotta osaa ja haluaa pukeutua oikealla lailla sen hetkiseen säähän. Pitäisi osata kunnioittaa meidän neljää eri vuodenaikaa ja osata nauttiakin jokaisesta:)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Word! Oikeassa olet Elisa :)

   Tykkää

 9. Outi Karita sanoo:

  Mua on kyllä vähän ärsyttänytkin kun joka päivä joku haukkuu mun kuulteni, miten huono ilma on ollut koko kevään ja ettei kesästä voi edes puhua, mikä kesä… Eilen sitten eräs ystäväni, jota pitkästä aikaa näin, kehaisi miten hienoja ilmoja on ollut. Olipa pakko sanoa heti ystävälle, miten ihanaa että joku sanoo noin! Must on ollut tosi hienoja ilmoja ja mun kesä on ainakin alkanut, enkä mä oo ollut missään ulkomailla ;)

  http://outikarita.fitfashion.fi

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla, vielä kivempi lukea miten huomasit kaverisi regoineen eritavoin. Onneksi kaikki ei oo niin negatiivisia meistä ;)

   Tykkää

 10. Salla sanoo:

  Olen huomannut auringon! Mulla ne päivät tosin on niitä ”vähän ikävämpiä”. Rakastan vesisadetta. Mun mielestä parhaita kesäpäiviä ovat juuri ne synkät, sateiset ja koleat.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi että, kunpa saatais siis sullekin vähän vesisadetta. Muakaan se ei niin haittaa, raikastaa ilmaa kivasti :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: