Kaikki on mennyt ohi hiljaisuudessa ja oikeastaan itsellekin ihan vahingossa. Valmistuminen ei ehtinyt käydä edes mielessä, kun tapahtumat on edenneet niin nopeasti muun arjen mukana. Muutenkin kun tämä HR-assistentin koulutus on tullut suoritettua työn ohessa ja suoraansanoen en ole laittanut siihen kaikkea sitä energiaa mitä olisin voinut, niin eihän sitä ymmärtänyt että se tuli suoritettua näin nopeasti. Alle vuodessa. Lukemista on ollut paljon ja nautin jokaisesta esseestä joka tuli tehtyä, mutta olisin voinut antaa vielä enemmän. Olisin voinut keskittyä ja oppia lisääkin, mutta työ vei kuitenkin niin mukavasti mennessään alkuvuodesta saakka, että enhän mä innoissani osannut keskittyä muuhun kuin uuden työminän kehittelyyn. Työpaikan vaihto on varmasti meistä jokaiselle aika iso asia, opinnot onneksi aina kulkee siinä matkassa. Niistä selviää aina kunhan jaksaa iltaisin lueskella ja palauttaa niitä tehtäviä yömyöhään ;)

Tiistaina oli viimeinen päivä opintoja, eilen aamulla palautin myös viimeisen tehtävän. Todistus ilmestyy pian kai kätösiini myöskin ja sen jälkeen voin sanoa, että kyllä tuntuu että olisi lomalla. Tuntuu siltä jo nyt. Työkiireet hellittää ainakin juhannuksen ajaksi ja ajattelin ensialkuun ottaa rennosti pari viikkoa. Mitä seuraavaksi kysymykseen ei ole olemassa mitään tyhjentävää vastausta ja jännittävää suunnitelmaa, koska ajattelin jatkaa siitä mihin jäätiin eilen. Työt ja arki jatkuvat.

IMG_7232

Viime syksynä jännitti, että mitä tästä tulee. Osaanko opiskella? Ihan varmastiko pärjään? Lukio on käyty läpi lähes kymmenen vuotta sitten työn ohessa, joten olihan siinä omaa skeptisyyttä mukana, että onko omasta päästä enää lukemaan mitään. Aina pitää vähän epäillä itseään ja myös se tottakai jännitti, että osaako sitä enää suorittaa minkäänlaisia testejä tai onko musta kirjoittamaan esseetä. No, kaverit osasi sitten valaista mun höperöä tapaani ajatella ja kysyivät, että eikös mun blogistani ja työteksteistäni saisi aikaan aika montakin esseetä? Niinpäniin. Tajusin siinä samassa itsekin, että tuskinpa työn aikana on ainakaan liikaa hölmistynyt, pitää vain opetella keskittymään istumiseen. Se on aina ollut vaikeaa tällaiselle toiminnan ihmisille ja vaatii vain vähän enemmän töitä, että jaksaa lukea keskittyneesti ja opetella sitä kautta. Niin ja pitää kai vaan välillä jättää ne omat epäilykset sivuun ja vain aloittaa asioita miettimättä yhtään liikaa. Uskoa siihen, että I can do this. 

Onneksi aloitin opinnot viime syksynä, nyt se on ohi. Yllättävänkin nopeasti. Voit muuten lueskella listää opinnoistani täältä, jos alkoi yhtään kiinnostamaan mitä oon opiskellut: ”HR-assistentin koulutus

Viikonloppuna aion ainakin juhlia, koska kyllähän nyt lasillinen pitää nostaa valmistumisen vuoksi ja käydä syömässä hyvin. Juhannuskin tulossa ja syntymäpäivät heinäkuun alussa, saas nähdä ehtiikö tässä mitään muuta tehdä kun juhlia koko loppukuun ja heinäkuunkin vielä! ;)

Miltäs teistä muista tuntuu, jotka olette päättäneet opintonne?

Ihanaa kesää meille kaikille! <3

7 kommenttia artikkeliin ”Opinnot ohi, mitäs seuraavaksi?

 1. Outi Karita sanoo:

  Hienoa, skumppalasit vaan kilisemään :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No näinpä pitää tehdä! ;) <3

   Tykkää

 2. Tiina sanoo:

  Onnittelut. Ihanaa kesää <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   kiitos Tiina!! :)

   Tykkää

 3. Eve sanoo:

  Onnea tosi paljon! Kyllä se tunne valmistumisesta varmasti tulee jossain vaiheessa, ainakin, kun todistuksen saan. Itse muistan vielä, kun sain 3 vuotta sitten opintoni päätökseen -4 vuoden urakka takana! Aika makea tunne.
  Kaikkea hyvää, olet lasillisesi ansainnut! Aurinkoista mieltä kesääsi!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Eve :) Se todistus varmasti tuo vielä enemmän hyvän mielen, tietää että urakka on vihdoin ohi. Voin vaan kuvitella olon monen vuoden opintojen jälkeen, upea saavutus jokaiselta joka sen jaksaa suorittaa :)

   Tykkää

 4. Annukka sanoo:

  Heippa
  Ihanaa että löysin googlettamalla blogisi.
  Innostuin lukemaan opiskeluistasi kun itseänikin kiinnostaa sama koulutus.
  Miltä pohjalta lähdit hr koulutukseen ja onko koulutus ollut hintansa veroinen :)??

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: