Kuuntelin eilen, kun kaksi poikaa jutteli keskenään juhannuksesta. Kovasti käytiin läpi erilaisia pirskeitä ja mökkejä, että mihin sitä voisi mennä. Vaikutti siltä, että paikkoja oli vaikka kuinka paljon ja molemmilta löytyi niin plussia kuin miinuksia siitä mihin lähteä. Toinen pohti että jossain oli kiinnostavampaa seuraa (kuumemma muijat siis) ja jossain taas oli makeempi poreallas. Ja no se toinen vaan pohti, että onhan siellä tarpeeksi tilaa sen oluille. Hehe, kuulostaa tutulta. Samoja asioita mekin pohdittiin joskus nuorempana ja aika monet vuodet tuli päätettyä vasta ihan vikoina hetkinä, että mihin se juhannus mennään juhlimaan. Melkein parhaita juhannuksia onkin ollut ne kerrat, kun ollaan lähdettyä ihan äkkiseltään reissuun. Yllättäväänkin seuraan.

Niiden poikien jutellessa juhannuksesta, oli munkin äkkiä alettava miettiä omaa suunnitelmaa viikonlopuksi. Musta tuntuu, että me juuri puhuttiin kavereiden kanssa, että juhannukseen on vielä pitkä aika ja no nyt ei oo kuin ihan muutama päivä h-hetkeen. Mietin silloin, että ei sitä tarvitse niin pohtia, kyllä se selviää sitten ajan kanssa. Ja no ei oo vieläkään rehellisesti sanoen selvillä, että mitä me tehtäisiin juhannuksena. Hehe, kauhean vaikeaa aina tämä päätösten teko. Sää määrittää aivan liikaa ja sitten on vielä päälle auto-ongelmia, pyyntöjä eri paikkoihin ja järjetön määrä pohdintaa että missä nyt ois kaikista kivoin olla.

Yksi toive mulla olisi juhannukseksi. Tai siis yksi lause, jossa on monta kivaa asiaa, jotka olisi kauhean ihana saaada toteutumaan: grilliruokaa, naurua, sauna ja hiljaisuutta. Ehkä vähän kiljumista ja vesisuksilla hiihtelyä myös.. ;)

IMG_2141 IMG_2135

IMG_7091

Seura on tottakai tosi tosi tosi tärkeää olla hyvää juhannuksena, mutta ettei nyt liikaa alettaisiin laittaa kaikkea ihmisten varaan, on pakko vähän pohtia sitä toista tärkeää asiaa, eli ruoka. Aamukävelyllä yritin käydä läpi meidän suunnitelmia ja huomasin yhtäkkiä pohtivani, että missähän on parhaat ruoat. Kuka on tämän juhannuksen paras grillimaestro? Kunnon grilliruoat ja pitkiä istuntoja pöydän ääressä. Siitä on juhannus varmasti tehty, aivan sama missä me sitä vietetään.

Näissä muutamassa ruokakuvassa on viimekerran grillailuja ystäviemme luona. Saa nähdä suunnataanko sinne hotkimaan kaikki heidän ruoat, vai suhahdetaanko me jonnekkin muualle. Nämä herkut kyllä houkuttelisivat vähän liikaakin :)

IMG_7054

IMG_7090Mitäs te meinasitte tehdä juhannuksena? Hurjat bileet tänä vuonna vai rauhaisia iltoja mökin hiljaisuudessa ja muurinpohjalettuja paistaen? Vaiko ehkä vähän molempia? Mulle kelpaisi pala molempia. Ensin hurjat bileet ja sitten pitkään hiljaa mökkilaiturissa köllötellen.

Niin tai näin, hauska juhannus tästä tulee. Ja muuten myös aurinkoinenkin melkein kaikkialla suomessa, jos on säätiedotuksiin uskominen. Ei ehkä joka päivä, mutta ainakin osittain. Kuka muu myöntää, että melkein tunnin välein tulee katsottua forecaa? Joka toinen kerta pettyy ja joka toinen kerta hihkuu innosta. ;)

Kuplivaa juhannuksen odottelua! <3

13 kommenttia artikkeliin ”Mitä suunnitelmia juhannukseksi?

 1. Ripsu sanoo:

  Kuulostaa kivalle sun juhannus, menitpä sitten minne paikkaan tahansa niin seuraa ja hyvää ruokaa kuulostaa löytyvän :) Itse vietän juhannusta yksin kotosalla kaupungissa, ei ole oikein ystäviä kenen kanssa voisi olla, ja siskoni perhekin on varannut ohjelmaa omien kavereidensa kanssa. No, näin se on mennyt moni aiempikin juhannus, treenaten ja löhöten :)

  Huippumukavaa Juhannusta sulle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi että! Tiedän tunteen, itselläkin joskus ollut elämäntilanne ettei ole ollut oikeanlaista seuraa ja koin olevani todella yksin. Onneksi nykyään on eri tilanne.

   Paljon halauksia sinulle, toivon että löydät omanlaistasi seuraa lähiaikoina ja sinullekkin saadaan upeita suunnitelmia juhlapyhille. Toivottavasti saat nautinnollisen juhannuksen silti, nauti vapaista ja rentoudu <3

   Hugs!

   Tykkää

 2. Salla sanoo:

  Mulla olis kyllä seura ja määränpää noin suunnilleen tiedossa mutta muuten suunnitelmat apposen auki. Sauna on kyllä juhannuksen kingi! Varmaan sitä ainakin ja valkean kesäyön fiilistelyä. Mieluummin rauhaa kuin biletystä.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Eli siis rauhallista juhannusta sinne! :)

   Tykkää

 3. Tiia sanoo:

  Mulla on juurikin kuvailemas täydellinen juhannus tiedossa! :)
  Ensin yheksi yöksi kaveriporukan kanssa mökille krebaamaan ja sitten yhdeksi yöksi vanhempien kanssa perheen omalle mökille rauhottumaan.

  Ja ahh, sun ruokakuvat ;;___;;. Enää pari vuorokautta! Hyvää juhannusta, vietit sen missä tahansa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oolalaa! Kuulostaa täydelliseltä. Meilläkin pian selviämässä suunnitelmat.. Ehkäpä sama onnistuu täälläkin! :)

   Have fun!

   Tykkää

 4. Satu sanoo:

  Ihanaa juhannusta sinulle!

  Ylihuomenna lähdetään kohti Himosta. Siellä mökkeillään isommalla kaveriporukalla ja illat pyöritään festarialueella. Luvassa hyvää seuraa, ruokaa, musiikkia, sauna ja palju. Toivottavasti ihan toppatakkia ei tarvitse pakata mukaan :DD

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa ihanalta. Palju osio varsinkin ;)

   Tykkää

 5. Moona sanoo:

  Mä vietän juhannusta (ehkä ensimmäistä kertaa muualla kuin mökillä) Lissabonissa :) Tänne on koko viikolle luvattu yli 30 asteen lämpötiloja, joten ainakin lämpöä ja hyvää ruokaa on tiedossa, vaikka ei ehkä muita jussi-perinteitä. Toivottavasti teillä suomessakin saadaan viettää hyviä juhannuksia, vaikka säät ei välttämättä sallisikaan :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Lissabon <3 Saako olla kade? Vaikka meidän juhannus oli hirmu ihana kyllä, niin.. Lissabon! <3 :D

   Tykkää

 6. Eve sanoo:

  Hoh, nyt, siis juhannusrientojen ollessa huipussaan, luin tämän kirjoituksen. Edeltävinä päivinä on ollut vähän myrtsi olo siitä, että mulla ei ”perinteisesti” ole juuri mitään perinteitä, ja tänäkään vuonna emme miehen töiden vuoksi päästä lähtemään yhdessä mihinkään pidemmälle. Kavereiden kanssa olisi joskus kyllä huippua viettää kuvailemaasi hauskaa juhannusta…
  Mutta! Olipa tämäkin hauska juhannusaatto! Savusaunomista perheen kesken mökillä, sitten ykskaksyllättäen hyväntuulisten juhannusjuhlijoiden kyytsäämistä kokkoa katsomaan (ketä olivatkaan… en tiedä. Hauskaa oli… :D). Ehkä jonain vuonna se haikailemani ”kavereiden kanssa mökillä grillaillen” -juhannus vielä toteutuu… :)

  Ihanilta kuulostivat suunnitelmasi! Toivottavasti sait päätettyä, mistä löytyy parhaimmat ru… siis minne kannattaa mennä. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Seurasin parhaita ruokia mökille ja olipa hyvä päätös.. ;) Sunkin juhannuksesi kuulosti todella ihanalta, varmaan vähän samanlainen kuin munkin. Ehkä me ensi vuonna tehdään joku hullu bilereissu kaveriporukan kanssa? :P

   Tykkää

   1. Eve sanoo:

    Sulla oli ihania kuvia, ja niistä todella välittyi ihan huippu ja rentouttava juhannus. :)

    Heh, välillä tulee mietittyä, kuinka hauska olisi vaikka lähteä ihan puolituttujen tai jopa ”nettituttujen” kanssa jonnekin mökkiviikonloppua viettämään. Iloista hauskanpitoa ja rentoa yhdessäoloa… (Ei, en ole mikään sosiaalisten tilanteiden keskipiste, mutta kyllä mä tykkään ihmisten kanssa olla. :) ) :D

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: