Banaani on ehkä yksi nerokkaimmista hedelmistä joita tiedän. Niin makea, samalla terveellinen ja antaa vielä ihan älyttömästi hyvää energiaa päivän suorituksiin. Siksi se kai kuuluukin mun jokaiseen päivääni ja banaani on ainut hedelmä joita pitää kotoa löytyä aina. Siis ihan aina, muuten ollaan pulassa, kun ei oikein mistään saa samalla tavalla nopeasti energiaa.

Yleensä syön banaanini ihan sellaisenaan tai rahkan joukossa, mutta nyt täytyy vinkata teille kaksi tosi herkullista  jälkkärivinkkiä. Toista on kotona tehty ihan pannulla paistaen ja toinen on sitten enempi grilliruokaa. Sopii siis hyvin nyt kesän herkutteluun, kun grilli on kuumana ja mökillä on aikaa istua ruoan ääressä.

Ehkä jompikumpi näistä löytyy teidän juhannuspöydästänne? ;)

IMG_7100

Banaania grillissä suklaalla maustettuna

banaani

pari palaa suklaata

vaniljajäätelöä

Leikkaa banaani auki päältä ja laita se hiljalleen kypsymään grilliin. Mitä pidempään banaaneja kypsytät, sen makeampia niistä tulee. Kun banaani on selvästi pehmentynyt hyvin (voi olla melko kauankin grillissä), ota banaani pois ja laita myös muutama suklaapala sisälle. Tämän jälkeen jatketaan grillausta. Kun suklaa on sulaa, on banaani valmis.

Lautasella sitten vain vaniljajäätelöä päälle ja jos tahdot oikein ökyillä herkuilla (kuten me tehtiin kaverini luona kun hän näitä meille valmisti) niin laita vielä loraus vaahterasiirappia päälle. Nams ja slurps, ei oo parempaa herkkua kai koskaan keksittykään! ;)

IMG_7101

Paistetut banaanit

banaani

voita

vaniljajäätelöä

Laita pannulle iso nokare voita. Siis iso, ei mitään pientä sormenpäätä vain ihan kunnolla tällä kertaa. Banaani ei saa palaa pannulla, joten on laitettava hyvin rasvaa, jotta sen on aikaa hautua pannulla sopivan kauan. Kun rasva on sulanut, laita siivuiksi leikatut banaanit (yleensä leikkaan itse neljään osaan yhden banaanin) ja laita pannulle ruskistumaan. Levy saa olla suht kuuma, mutta ei välttämättä aivan täysillä.

Tässä jälkiruossa on taas sama homma, eli mitä kauemmin ja mustemmaksi banaania paistat, sen makeampaa siitä tulee. Me tehdään tuollaisia aivan mustia banaaneja ja kun ne laittaa vaniljajäden päälle, ei muuta makeaa tarvita. Ihan super super makea jälkkäri ja vielä tosi nopea ja helppo tehdä.

Ootko tätä jo itse kokeillut? :)

IMG_6859 IMG_6867 IMG_6875Niin ja jos ei tahdo aivan liikaa herkutella kerralla, niin väittäisin tuon banaanin spivan myös esimerkiksi raejuuston (Keson!) tai vaikka rahkan kanssa. Ne banskut on itsessään jo niin makeita, että kun siihen lisää jonkin maitoisen lisukkeen, jäätelön nyt ensisijaisesti, niin tulee kyllä todella herkku jälkkäri.

Ihan alkoi omaakin suuta napsata kun näitä kuvia tänne lataili. Meillä on onneksi tänään illalla jo grillailua tiedossa, joten saas nähdä mitä siellä tulee laitettua grilliin kuumenemaan… ;)

Makeaa juhannusta! Tulkaahan kertomaan jos tiedätte lisää hyviä vinkkejä banaanijälkkäreihin! :)

8 kommenttia artikkeliin ”Syntisen hyvä jälkiruoka banaanista!

 1. Tiitu sanoo:

  Banaanin päälle ehdottomasti ripaus kanelia ja kardemummaa kun paisto on suoritettu! Kuullostaa oudolle, mutta maistuu sitäkin paremmalle.. :P

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Käskystä, kaneli ensi kerralla mukaan! Ei nimittäin oo yhtään hullumpi idea :)

   Tykkää

 2. Karo sanoo:

  Namnam! Joskus ollaan lapsena näitä tehty. Meinattiin paistaa muurinpohjalettuja juhannus… Suosittelen sitäkin herkkua jos mahdollisuudet löytyy ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Paisteltiin!! Nam. On ne vaan hyviä <3

   Tykkää

 3. Maarit sanoo:

  Paloittele banaani ja tunniksi pakastimeen. Sitten vaan sauvasekoittimella muusiksi ja siinä sulle jätski ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Arvaas mitä on pakkasessa juuri.. ;) En malta odotta iltaan, että pääsen kokeilemaan! pitänyt jo niin monestsi tehdä, mutta aina unohtunut. Nyt lämpimällä ilmalla se varmasti maistuu :)

   Tykkää

 4. Salla sanoo:

  Kokeiltiin serkun kanssa noita suklaabanaaneja. Grilli oli vaan ehtinyt jäähtyä liikaa ja päädyttiin laittamaan banaanit tikunnokassa takkaan. :D Ei niistä ihan yhtä mustia saatu, mutta maku oli hyvä ja- paremmin paistunut on varmaan taivaallista! :P

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Nam, ei kuulosta yhtään hullummalta tavalta valmistaa niitä ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: